|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Byłam w sobote na Zamojskiej ale mieli zamknięte
Na Narutowicza wybieram sie jutro, spodobala mi sie ich oferta na Targach, (chyba Cartalia)
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Na Zamojskiej chyba w soboty jest zamkniete,ale tam tez maja zaproszenia z Cartalii, tak jak na Narutowicza.Ogladalas juz cala oferte z kartalii w internecie?Jak bylam na Narutowicza to obejrzalam z 6 wielkich katalogow,strasznie ciezko bylo sie na cos zdecydowac
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Mnóstwo katalogów Cartalii przejrzalam na Targach. Stalam i oglądalam chyba z pół godziny (tylko przeglądałam) aż mnie kręgosłu rozbolał.
świetne sa te zaproszenia, najbardziej podobają mi się oczywiście bordowe z serii Laserart. Tylko że kosztują sporo ponad 3 zł!!Najwyżej pojde i powiem że ma mi coś ładnego zaoferować tak do 3zł!! Szkoda mi czasu na wertowanie tych ciężkich albumów. |
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Racja,naoglada sie czlowiek tych albumow i dalej nie wie na co sie zdecydowac,a jak juz wybierze to cena odstrasza
Te z serii laserart tez mi sie strasznie podobaly (takie z wycinanymi rozyczkami)![]() A te ktore zrobilismy sami sa z tak pieknego perlowego papieru ze zadnych bajerow juz nie potrzeba,sa bardzo prosciutkie (kwadratowe,okladka twarda w odcieniu ecri i wklejona biala perlowa wkladka),mielismy tylko problem z koperta,bo ciezko bylo znalezc taki rozmiar,ale pokombinowal czlowiek,troche poprzycinal zwykle koperty i sie udalo No i wyszlo po ok 1zl/szt
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Yoolia-powodzenia w wybieraniu zaproszen
Ja uciekam juz do miasta za bucikami.Pozdrowka
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia w wybieraniu butków.
Pozdrawiam |
|
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tu wrzucam linka do dodatków ślubnych w Lublinie: http://www.dora.lublin.pl/dora_flash.html |
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiem że już ten temat był poruszany, ale proszę pomózcie mi...poszukuję ciastkarni, która robi tory weselne...proszę o sprawdzone kontakty
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Magdulka specjalnie dla ciebie cukiernie:
- Chmielewski, Krak.Przedm.8 tel 081 532 73 23 - "Nina", Ponikwoda 35, tel. 081 747 55 83 - "Nina", Tumidajskiego 2, tel. 081 743 32 38 - "Nugatto", Lubartowska 38, tel. 081 747 67 28 - Przedsiębiorstwo Piekarskie Zemborzycka 96, tel. 081 744 26 08 |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
W sobote byliśmy w Olimpie, jest tam stoisko firmy zajmującej się zaproszeniam (ta sama co na Zamojskiej). Znalazłam zaproszenie które wczesniej widziałam na allegro, kosztuje nawet troszke taniej ale nadruk jednego zaproszenia wynosi 1,70!!! To prawie tyle co zaproszenie!!! Na allegro nadruk kosztuje tylko 0,50!! Szok. Dziś zamawiam te z allegro.
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
Kupilam buty![]() ![]() Zaszalalam i kupilam 2 pary - jedne sliczne i srednio wygodne (mysle ze do Kosciola i 1 taniec dam rade w nich przetanczyc) a drugie bardzo prosciutkie i super wygodne z mieciutkiej skorki (juz na szalenstwa na parkiecie).Uff,chcialam i sliczne i wygodne w jednym,ale nie ma nigdzie zadnych butow na moja nozke,wiec musialam sie ratowac takim wyjsciem.Z wycieczki po sklepach polecam Ryłko (na Narutowicza,a drugi na Zana-troche malo rozmiarow zostalo ale butki bardzo fajne),na Tysiaclecia sa same czubiaste (wiekszosc firmy Growikar), w sklepiku jakiegos pana (nazwiska nie pamietam) na Zamojskiej mozna cos wyszperac jak sie cos akurat trafi (tu kupilam butki z bialej skorki,z odkryta pieta i prostokatnym noskiem,super wygodne i za cale 87zl ).W Jacquline sa eleganckie butki ale wiekszosc w szpic (ceny ok 150-170 zl), w Cymbeline tez wiekszosc w szpic (jesli nie ma rozmiaru to zamawiaja w 1,5 tyg; ceny ok 250zl).Mozna zajrzec tez na Lubartowska (salon z sukienkami,przed skretem w Cyrulicza idac od dolu-tu takie proste z satyny; i drugi sklep kawalek wyzej po tej samej stronie-z butami i torebkami).Widzialam tez fajne butki w Deichmanie, ale nie bylo rozmiaru, przy pl.Wolnosci sa 2 sklepy (niestety wiekszosc tez w szpic,chociaz byly sliczne szpileczki ze skorki-tylko w kolorze takim szrawo-ecri).Na Peowiakow jest tez sporo butkow,ale wszystkie w szpic.Wiecej juz nawet nie pamietam gdzie bylam
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Magdulka-ja zamawiam tort smietanowo-czekoladowy w Aldiku na Choinach (ul.Gorczanska),cena ok 33zl/kg ale jadlam i bardzo mi smakowal. W Ninie na Tumidajskiego polecilabym Ci tylko jagodowy,bo pozostale byly bez smaku,cena pietrowego okraglego to 35zl/kg a prostokatny ok 25.Na Zemborzyckej po 24zl/kg ,ale stad nie jadlam.Kupowalam tez na Kruczkowskiego (na przeciwko szpitala kolejowego), cena 28zl/kg a w smaku calkiem calkiem.Radzilabym jednak najpierw zamowic jakis malutki i sprobowac,bo kazdemu smakuje co innego i lepiej samemu ocenic.Smacznego
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Yoolia-jak tam zaproszenia?Wybraliscie jakies?My roznieslismy wczoraj ostatnie
![]() ![]() ![]() Dzisiaj ide w koncu do introligatorni i na poszukiwanie jakiejs bizuterii.Tyle po sklepach to dawno nie lazilam
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Yoolia-az 1,70 za nadruk?!Szok!To chyba jakas zlota czcionka?Chyba takie samo zaproszenie dostalam w wakacje od kolegi i on sam drukowal i wklejal kartke do srodka,bo mowil ze wyszlo duzo taniej.Moze zapytajcie w jakims punkcie (np.na Nadbystrzyckiej w Xeroksie albo w jakims podobnym miejscu) o cene wydruku na waszych kartkach,od razu wam wytna a potem tylko kropelka kleju,wkleicie i gotowe.
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zamówie na allegro to nadruk kosztuje tylko 50groszy!! Dostanę drogą elektorniczną jakieś wierszyki i teksty które maja być umieszczone, wybieram, nastepnie dostaję ostateczna wersję do akceptacji, wtedy płace i czekam na przesyłkę. Mogę kupic bez nadruku ale wtedy zaoszczędze może ze 20zł, licząc że w punkcie ksero policzą mi po 10gr, co jest chyba raczej niemożliwe. Chyba że sobie podrukuje w pracy za darmo hihihi
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Magdulka-zapomnialabym-bylam tez w cukierni w Olimpie (stoisko z Modliborzyc),tutaj pani podala mi cene za tort np.4 pietrowy 450 zl,za 3 pietrowy 350.O cenie za kg dowiedzialam sie dopiero po dluugej rozmowie i okazalo sie ze kg kosztuje 30zl, czyli za tort 12kg bedzie 360zl.Ale gdy pytalam wczesniej o 12kg tort to pani wskazala mi ten 4 pietrowy za 450.Chyba ktos tu jest na bakier z matma
Takze gdybys sie tam wybierala to uwazaj,bo chyba robia ludzi w balona,zeby wiecej zarobic.
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Yoolia-jak zaoszczedzisz tylko 20zl to faktycznie szkoda fatygi.Wydaje mi sie ze te z allegro powinny byc ok,zreszta sama zobaczysz jak Ci przysla.A drukowanie w pracy,to wiesz zawsze wychodzi najtaniej
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Neska fajnie że już masz butki. I to aż dwie pary
![]() Też myslałam nad tym zeby kupic 2 pary, na zmiane, bo nie wiem ile moje nozki wytrzymają. 2 lata temu byłam starszą na slubie znajomej, byłam oczywiściw wczesniej u niej w domu pomagałam jej się ubrać. Doznałam szoku jak zobaczyłam co ona zrobiła przed nałożeniem butów Mianowicie ścisnęła sobie palce u nóg plastrem Nie wiem jak ona wytrzymała to wesele, przynajmniej po minie nie było widać że cierpi.
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Moze az takich drastycznyc metod to nie bede stosowac
Chociaz moze to i jakis sposob? Ja zakleje na pewno duze paluszki bo rajstopki nie dotrwaja nawet do Kosciola (zadzieram paluchy jak chodze i dziura gotowa ),no i male paluszki tez dostana plasterki,bo zawsze mnie tam cisna buty.I chyba z takich pomyslow to tyle,ale jak znasz jakies sposoby to pisz,moze cos sie przyda.Narazie musze pochodzic w tych bucikach po domu zeby sie ulozyly do stopy.A jak beda juz mnie bardzo nozki bolaly to moge tancowac na bosaka pod sukienka i tak nie widac
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zamierzam stosować takich drastycznych metod. Pochodze w butkach po domu, żeby mi sie nogi przyzwyczaiły. Mam zamiar kupic butki z okrągłymi czubkami, wiec chyba nie bedzie trzeba sciskać paluchów
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Tez wydaje mi sie ze nie bedzie potrzeby stosowania takich sposobow
W razie czego to na bosaka zawsze jest wygodnie
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
co do cukierni polecam gorąco juz wymieniana niedwno cukiernie na przeciw szpitala kolejowego na zemborzyckiej
mniamuśne ciastka i torty i w sumie niedrogo. najlepsza maja Pania Walewska teraz mieszkam w Łodzi a tu takiej nie ma jak w moim Lublinie
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam za wszystkie namiary na ciastkarnie
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
neska11 dzwonilam do introligatorni na Wysockiego robia takie księgi...koszt to 35 złotych (do 150 stron), mozna wybrac sobie czcionkę na okladkę o szczegolach opowiem jak ich odwiedze;-)))
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam jeszcze do Was jedno pytanie...co myslicie o zwyczaju nie przynoszenia na slub kwiatuszków...my chyba to u siebie wprowadzimy...we wtorek po slubie zmykamy na podróz więc szkoda tych pieknych bukietów....;-(((
Znaleźliśmy w sieci kilka fajnych wierszyków na tą okazję.... Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A więc zamiast kwiatów, do życzeń w kościele, dołączcie słodycze nasi Przyjaciele. My do domów dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu malcom przekażemy. Nowożeńcy *** Chcemy dzielić sie naszym szczęściem, dlatego miło nam będzie jeśli za miast kwiatków dostaniemy słodycze lub zabawki, które przekażemy dzieciom z Domów Dziecka. *** Przybyłych gości uprzejmie prosimy, aby zamiast tradycyjnego kwiatka zechcieli przynieść książki lub gry, które w ich imieniu przekażemy wychowankom domów dziecka. *** Mamy prośbe Gościu Drogi, chcemy wspomóc dom ubogi - jeśli kłopot to niewielki zamiat kwiatków małych, wielkich przyjdź z maskotką lub słodyczą na Ślub nasz - wielu dzieciom radość dasz. |
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Magdulka-bylam na Jasnej,robia tam takie albumy,cena takiego w okladce z prawdziwej skory to 100-150zl,zalezy to od ilosci kartek, formatu,rodzaju skory itp.Jutro pojde tam na dluzszy wywiad,bo wczoraj jak przyszlam to pani juz zamykala,wiec tylko tak szybciutko popytalam co i jak.Jak sie dowiem wiecej to dam znac.A na Wysockiego to jest tam na samym koncu miasteczka akademickiego?(przyznam ze 35 zl to nie 100,wiec tez sie tam wybiore i poogladam).
Wracajac do tortow to weszlam wczoraj do takiej nowej cukierni na przeciwko GaleriiCentrum,robia fajne rzeczy i mozna kupic np,1 porcyjke do sprobowania, dzisiaj ide na zakupy bo mialy byc owocowe torty ,a ceny od 31 (owocowy) do 35,a nawet 45 za taki z bajerami (np tort przypominajacy ser z dziurami i myszkami ,albo lalka barbi w rozowej sukience )-odlot![]() ![]() Pozdrowka, |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ale róznice cenowe w tych introligatorniach. Szok!!! Dobrze, że ja nic takiego nie planuje robić.
Wogóle to ostatnio mamy pecha Wczoraj mój Adam miał małą stłuczkę, drobnostka, pomijam fakt że facet prawdopodobnie specjlnie sie podłożył - i 250 zł w plecy . Wczoraj wieczorem jak padał w firmie której Adam pracuje chłopakowi który rozwozi pizze popsuł się samochód akurat wtedy jak wiozł pizze. Zadzwonili do niego z firmy czy nie mógłby podjechać i rozwieżc tych palcków. Adam wsciekły na tą wczesniejszą stłuczke wypił 3 piwa. No to ja pojechałam i rozwaliłam amortyzator- ok 110 zł w plecy. Jestem taka zła. Nawet nie mamy czasu naprawić tego amortyzatora, a samochód jest nam na co dzień potrzebny, bez niego ani rusz. Dziś odpada, bo mamy wizyte w poradni a pozniej spotykamy się z "kandydatami" na świadków (po przecież jeszcze świadków nie mamy). Mam tylko nadzieje że się zgodzą, bo jak nie to nie wiem co zrobie ![]() Neska, widzialam tą cukiernie na przeciwko Galerii ale nigdy tam nie zaglądałam (nie przepadam za słodyczami). Fajne te torty, tylko ja wole coś prostego. Najprawdopodobniej zamówię zwykły prostąkątny bez żadnych figurek i ozdóbek. Pozdrawiam |
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Hej Yoolia
Glowa do gory,z tymi samochodami to tak juz jest,ze sa z nimi klopoty w najmniej oczekiwanym momencie.Wiem ze czasami autko jest niezbedne,wiec trzeba je jakos naprawic,ale bez samochodzika tez sie daje cos pozalatwiac (tylko troche dluzej to trwa niestety).Szkoda tylko ze Twoj Adam potrzebuje go do pracy,bo w takim razie trzeba go szybko naprawiac.Jesli Cie to pocieszy,to moj M poprzedni samochodzik rozwalal z czestotliwoscia raz na pol roku (prawie z kalendarzem w reku),i zawsze nie z jego winy tylko przez jakis dupkow.Na szczescie zmienilismy autko,bo tamto to jakies pechowe bylo,no i ponad pol roku i odpukac spokoj Nie martw sie,panowie lubia dbac o samochody,wiec sobie szybko z naprawa jakos poradza Wiesz,co tak z opisu to chyba domyslam sie gdzie Twoj Adam pracuje Chyba pracuje z moim kolega,popytam go jak sie z nim spotkam![]() A co do tortow,to moj bedzie tez prosty z kwiatuszkami z masy i bez ozdobek,a taki z myszkami zamowie siostrzenicy na komunie,bedzie sie cieszyc (bo ma w nd za tydzien od naszego slubu )Niestety w przeciwienstwie do Ciebie slodycze uwieeeelbiam![]() Pozdrowka, Nie daj sie zlym humorkom!!!Patrz-wiosna za oknem
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Może sie nie pytaj tego znajomego, bo adaś bedzie sie wsciekał na mnie że mam za długi język
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
ok,bede milczec jak grob
Ale swoja droga to ten Lublin jest naprawde maly
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Na Narutowicza wybieram sie jutro, spodobala mi sie ich oferta na Targach, (chyba Cartalia)