![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Witajcie dziewczynki - dawno mnie tu nie było,a widze ze wątek się rozkręca i to w tą pozytywną stronę. I bardzo dobrze. Zawsze trzeba miec nadzieję, ze bedzie lepiej.
Ja w pierwszą ciąze zaszłam w styczniu 2007 a poroniłam 15 lutego (6 tc). Byłam tak zdruzgotana i zdołowana, ze zyć mi się nie chciało. I wiedziałam, ze jedyne o moge zrobić to znowu strac się o dziecko. Macica się ładnie oczyściła sama a ja okres dostałam dokładnie 29 marca. To byl ostatni okres. W kwietniu zaszłam w ciąże. 9 miesięcy bez zadnych powazych problemów. Dziecko zdrowo się rozijało i wszystkie wyniki miałam wrecz idealne. Czasami jakiś grzybek się przyplątał, ale w ciązy to norma. 2 stycznia urodziłam córeczkę. Poród był niełatwy,ale co tam. Dziewczyny moja rada - jeśli oczywiście fizycznie wszystko jest w porządku to trzeba mocno wierzyć i czesto uprawiac sex. No i dac się od razu zwariowac wykresami, kalendarzykami. Tylko cieszyć się bliskością z ukochanym mezczyzną. Buziaczki ![]() Papryczko - czekam na twoją malutką i doczekać się nie moge. ALe jeszcze troszkę musi w brzuszku posiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, posluchajcie rad Jolineczki! ![]() Trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Odebrałam wyniki badań histopatologicznych,pisze tam,że przyczyną poronenia są: fragmenty zapalnie i krwotocznie zmienionej doczesnej.Kosmków brak. Nic mi to nie mówi ![]()
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
malenka ja tez jestem zielona co do takich badń, bedziesz musiała u lekarza dowiedzieć się szczegółów. Ja tez się wybieram ze swoim badaniem histopat. a wszystko tam pisze po łacinie więc to dopiero czarna magia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Witam Was!!!!
Ale tu pustka się zrobiła!!!! jejuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Śpieszę Wam z wiadomością , @ przyszła nareszcie normalnie nigdy się tak z niej nie cieszyłam tak jak teraz. Czyli wszystko w porządku myślę jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
dziewczyny co sie martwicie widocznie mialo tak być zajdziecie w kolejna cize i urodzicie zdrowego dzieciaczka, ja poroniłam w 20 tygodniu i to chyba najbardziej zabolało bo nosiłam już jakis czas mego dzidziusia no ale jestem dobrej myśli że będzie wszystko dobrze i uda mi się urodzić zdrowego dzieciaczka tylko musze przejść szereg badań ja i mój mężulek narazie robią badania z krwi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby u ciebie wszystko było ok
Natalia, moje szczęście ![]() --------------------------------------------------- Kocham Cię www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png Edytowane przez niunieczek Czas edycji: 2008-03-03 o 12:52 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Ola-Unhola
|
Cześć Dziewczyny,
ja poroniłam w piątek 29 lutego, czyli dosłownie co. To był 7 tydz. ciąży, ciąża obumarła, a zarodek przestał się rozwijać. Oczyszczam się sama, nie było potrzeby łyżeczkowania. Fizycznie nie czuję się najlepiej - pobolewa podbrzusze i krzyż, mam dość intensywne krwawienie. Dzisiaj poczułam się trochę słabo, momentami mnie mdli i kręci w głowie. Jednak gorzej jest z psychika, bardzo trudno mi się z tym pogodzić. Tak bardzo chciałam być znowu mamą (mam w domku 5-cio letniego synka). Staraliśmy sie rok, więc uczucie straty jest tym bardziej wielkie - tak bardzo cieszyliśmy się, że w końcu się udało. W tej chwili moim marzeniem jest zajść jak najszybciej w ciążę (lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań). Czytałam wiele opinii i wiem, że po pierwszej @ możemy zacząć staranka. Znalazłam też wiele artykułów i przypadków kobiet, które nie doczekały pierwszego okresu po poronieniu, bo tak szybko zaszły w ciąże ponownie. http://www.szansaspotkania.net/index.php?pageid=2071 Szczerze powiem zastanawiam się nad tym poważnie. Boję się, że znowu może okazać się coś nie tak, ale myślę, że te obawy będę miała już zawsze i nie ważne, czy odczekam miesiąc, trzy czy rok. A tak w ogóle to mam nadzieję, że w ogóle mi się to uda i dane mi będzie być znowu w ciąży i szczęśliwie urodzić małą kruszynkę.
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
Kochana,
![]() ![]() Skoro nie ma przeciwskazań to trzymam kciuki,żeby się udało,napewno będziesz teraz objęta lepszą opieka lekarską,byc może nawet w szpitalu cię położą i dadzą coś na podtrzymanie,ale co tam najważniejsze żeby się udało ![]()
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Przedewszystkim uściski i całuski dla mama po stracie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
[
![]() ![]() ![]() Edytowane przez szyszorek1 Czas edycji: 2008-08-07 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
![]()
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szyszorku daj nam znac po wizycie, napewno będzie wszystko OK ale się trzeba upewnić z niunieczkiem czekamy na nowe wieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
zaraz jak wrócę to dam wam znać.
![]() Edytowane przez szyszorek1 Czas edycji: 2008-08-07 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
BAN stały
|
Ja już po wizycie kontrolnej,odebralam tez wyniki,ale nic konkretnego nie wykazalo.Wyszlo na to że płód obumarł w pierwszych dniach ciąży,ale wszystko inne wyglądało normalnie(tzn.objawy ciążowe).Teraz czekam na france.Dostałam też tabletki anty,żeby przez te pierwsze trzy miesiące nie było wpadki,bo w moim przypadku skonczyłoby się to ponownym poronieniem.Mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży no i za was trzymam też kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
was,
Edytowane przez szyszorek1 Czas edycji: 2008-08-07 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Zastanawiałam się czy mogę się wypowiedzieć ![]() Pierwszy raz poroniłam w 2001 roku, potem były jeszcze dwa Aniołeczki. Wszystkie trzy moje ciąże "kończyły" się w taki sam sposób, zaczynałam plamić i ok 10 tyg. było po wszystkim. Po pierwszej stracie dochodziłam do siebie przez rok, ciężko mi było tym bardziej że stało się to w Dzień Dziecka. Robiliśmy z mężem szereg badań łącznie z genetycznymi i wszyscy nas pocieszali, że przynajmniej mogę zajść w ciąże, jak by miało być mi lżej. W końcu trafiłam do wspaniałego lekarza, który wykrył u mnie zespół antyfosfolipidowy i w sierpniu 2007 pojawiła się Oliwcia. Wiem co przechodzicie i piszę to po to, żeby Was podnieść na duchu, wiem jak ciężko jest spróbować znowu bez obawy, że coś pójdzie nie tak, ale wiem też że warto. Trzymam kciuki za to żeby wszystkim Wam się powiodło i żebyście już niedługo cieszyły się upragnionymi maleństwami ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Spokojnie nie nastraszyłaś mnie ,ja sama wkręcałam sobie różne choroby.Pozatym dziś od rana krwawie i to tak jak @.Dzwoniłam do mojego lekarza zapewniał że to tylko hormony.W środę mam ponownie wizytę i pewnie dostane tableteczki hormonalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich..Ja rowniez poronilam na poczatku szostego tygodnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
chce
Edytowane przez szyszorek1 Czas edycji: 2008-08-07 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Szyszorek trzymam kciuki
![]() ![]() Też mam obawy co do tego jak to będzie przy następnym maleństwie. Isztas a badanie histo nic nie wykazało ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
evemamaoliwki.Histo mialam robione wezla chlonnego 5 lat temu przy tokso,a w ciazy zrobilam sobie wszystkie:krew,mosz,cukie r,rozyczka,hiv,cytomegali ,prolaktyne(bo mialam wyciek mleka jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy),tarczyca i inne.Wszystko ok.Jesli chodzi o poronienie to oczyscilam sie sama.Po poronieniu tylko powtorzylam tokso by sprawdxic czy spada.Ostatni ginekolog powiedzial ze nie widzi przeciwskazan bym probowala a dopiero po 3 poronieniach cos zaczna robic w tym kierunku....Ale to nie takie latwe dla mnie.A jak znow bedzie to samo.Nikt przeciez nie odpowie mi na pytanie dlaczego poronilam bo podobno to nie tokso....Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
się ,czy staracie nie myśląc o tym co będzie??Bo może zaczynam warjować od tego myślenia
![]() Edytowane przez szyszorek1 Czas edycji: 2008-08-07 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Szyszorek mysle ze kazda z nas sie boi.Ale skoro sie udaje innym w koncu miec dzieci to czemu mialoby nam sie nie udac.Ja mam zamiar probowac do skutku i sie nie poddam.Staram sie juz o tym nie myslec choc czasem nie jest to takie latwe.To byla moja fasolka i nikt mi nie odbierze tego co czuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.