Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 część V ! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 18:25   #181
olutka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość

Zabawnego masz tego gina Zazdroszczę, mój to mruk, ale dobry chirurg jednocześnie to się go muszę trzymać

Smarujecie się oliwką/balsamem dwa razy dziennie?

Nie pamiętam kiedy się w ogóle smarowałam ;(

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
Inka witaj

Dzisiaj wzięłam się usiadłam poszukałam samochodu pojechaliśmy obejrzeliśmy i nareszcie KUPILIŚMY samochód. Nareszcie tż nie będzie truł a że był tańszy niż on założył, to powiedział że musi mi coś kupić jupi jeszcze zaliczyłam pierwszą jazdę
Ja smaruje raz dziennie na noc później będę częściej na razie mam mały brzuch

Gratulacje!
Jakie autko wybraliście?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Poszalałam na happymum, rozgrzeszcie mnie Zamówiłam tę:

http://www.happymum.pl/sklep3/d487d,...ess_sale!.html

oraz tę:

http://www.happymum.pl/sklep3/d604,o...ess_sale!.html

W maju mamy sesję zdjęciową ciążową (upolowaną na grouponie ), więc się przydadzą, nie?

Nie chcą mi się pokazać ;(
No raczej, że sukienki się przydadzą!!
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:27   #182
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci, czas do wiosny szybko leci - Lipcówki 2016 częś

Mi też się nie pokazują...
Jakie autko kupiliscie?

Jednak jedziemy w sobotę nad ranem. Zdążę się wyspać

Ciekawe czy czegoś nie zapomnę.
Stary 2016-03-11, 18:30   #183
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Mi też się nie pokazują...
Jakie autko kupiliscie?

Jednak jedziemy w sobotę nad ranem. Zdążę się wyspać

Ciekawe czy czegoś nie zapomnę.
Mam nadzieję, że jesteś gotowa, bo sobota jest już jutro
Chyba, że w DE inaczej..

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:33   #184
Ananka
Zadomowienie

Cytat:
Inka witaj 😊

Dzisiaj wzięłam się usiadłam poszukałam samochodu pojechaliśmy obejrzeliśmy i nareszcie KUPILIŚMY samochód. Nareszcie tż nie będzie truł a że był tańszy niż on założył, to powiedział że musi mi coś kupić jupi 😄😄😄 jeszcze zaliczyłam pierwszą jazdę 😊
Ja smaruje raz dziennie na noc ☺ później będę częściej na razie mam mały brzuch 😜
Gratulację! Zazdroszczę, że tak szybko się udało. My też jedziemy w weekend na oglądanie, wolę mieć to jak najszybciej z głowy, bo tż ciągle wybiera sobie, co droższe. Chyba nie zdaje sobie sprawy, że za bogato to teraz nie jest i nie będzie
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:44   #185
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
jak to kupić? to przychodzi się ze swoją glukozą na badanie?
niektóre laboratoria nie zapewniają podobno
Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
witamy

ale dziś paskudna pogoda... nic mi się nie chce ...
chodzi za mną coś dobrego i nie jest to mc flurry

białą czekoladę z lidla albo kremówkę bym zjadła może ...
zapraszam na babkę cytrynowo-pomarańczową, właśnie wyjechała z pieca i kusi zapachem
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Yousthyna, będziemy zapuszczac melb i Chodaka ja się piszę.. Właśnie mi sąsiadka powiedziała, że jakaś spuchnieta jestem. Moja grubość poczuła się urazona ;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
mi też ponoć po twarzy widać było od razu, ze coś mi doszło
Cytat:
Marcylina, zostało coś dla mnie?

A ja same kwaśne zielona jabłka wpierdzielam od kilku dni. I sok pomarańczowy.

Witam nową Mamusię
oo soczek pomarańczowy jest u mnie też na topie od kilku dni najpierw był jabłkowy z lidla (nie z koncentratu, nieklarowny), potem chwilę ananas a teraz pomarańcze
Cytat:
ja codziennie smaruję wieczorem, czasami rano ale nie odpuszczam, bo widziałam rozstępy u koleżanek i nie pozwolę sobie na to
Cytat:

oraz tę:

W maju mamy sesję zdjęciową ciążową (upolowaną na grouponie ), więc się przydadzą, nie?
ale śliczne ja zamawiam TAKĄ
Stary 2016-03-11, 18:46   #186
kamila_509
Zakorzenienie

Munia z grubsza jestem spakowana. Bułek zapomniałam upiec
Stary 2016-03-11, 18:46   #187
kulkatm
Raczkowanie

Inka witaj
Ja to się dzis załamałam jak pojechałam po mamę i spotkałam jej koleżanki.. że niby to mam brzuch jak one gdy do porodu szły?! A jak tak patrzę na ten mój brzusiol to bez przesady widać że ciąża ale nie zaś przesadnie. Eh ide na dietę :p
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-11, 18:48   #188
kamila_509
Zakorzenienie

Kulka olać je! Wszystkie wygladamy zjawiskowo!
Stary 2016-03-11, 18:50   #189
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Inka witaj
Ja to się dzis załamałam jak pojechałam po mamę i spotkałam jej koleżanki.. że niby to mam brzuch jak one gdy do porodu szły?! A jak tak patrzę na ten mój brzusiol to bez przesady widać że ciąża ale nie zaś przesadnie. Eh ide na dietę :p
A to jakies starsze babki byly?
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:51   #190
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Witam wszystkie lipcowe mamusie! Mam nadzieję, że pomimo półmetku ciąż przyjmiecie nową mamę do swojego grona To moja pierwsza ciąża, mam 30 lat i TP w OM na 27.07 a wg USG na 26.07, więc wielkich rozbieżności nie ma Ostatnie badanie wykazało, że wraz z mężem czekamy raczej na synka, ale do 100% potwierdzenia tego musimy chyba poczekać do badania połówkowego.
Gratuluję wszystkich kopniaczków i reakcji na muzykę Nasze dziecię na razie najżywiej zareagowało na MC Flurry z Maka które chodziło za mną od początku ciąży. Mam nadzieję, że nie świadczy to o nim źle
Witaj. Oj ja od początku ciąży mam ochotę na kebaba. Niestety po kiepskim jedzeniu mam taką zgagę, że szok... Pewnie jak mój m wróci to będzie i kebab. (Jeszcze tylko miesiąc do jego powrotu, a nie ma go już 2,5 miesiąca)
.

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
O rety co za głodomory piszą ciągle o jedzeniu i namawiają innych do grzechu. cóż ja teraz siedzę i wcinam chipsy paprykowe niezdrowe ale za to jak wchodzą
Inka witaj u nas

Ja właśnie jem na kolacje kisiel cytrynowy.

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Pamiętam, że któraś z was pytała się wcześniej o warsztaty "Bezpieczny maluch" (podczytywałam was troszkę ). Ja wraz z małżonkiem byliśmy na nich tydzień temu w Gdyni i polecam! Całość trwała ok 3h a program był podzielony na bloki tematyczne: jak bezpiecznie przewozić dziecko w foteliku, pierwsza pomoc w przypadku bezdechu, zakrztuszenia i innych losowych sytuacji oraz wykłady położnych odnośnie wyprawki dla mamy do szpitala, jak przygotować się do porodu itp.
Ogólnie zajęcia naprawdę ciekawe, bardzo wesoła atmosfera i zajęcia praktyczne z lalkami Ja polecam!

Ja pytałam o te warsztaty. U mnie byly 10.03. Ostatecznie nie poszłam. Po pierwsze nie dostalam żadnej opinii że warto . Czemu tak późno piszesz? :-D
A po drugie to musialabym tam iść z córką, a nie wiem czy to dobry pomysł...

Cytat:

Zabawnego masz tego gina Zazdroszczę, mój to mruk, ale dobry chirurg jednocześnie to się go muszę trzymać

Ja smaruje się min raz dziennie. Brzuszek już mam calkiem calkiem... Chociaż na wadze tragedii nie ma (+3kg od początku ciąży). Jak się nie posmaruje to mnie zaraz skóra swędzi.

Cytat:

oraz tę:

Ja też nie widzę sukienek.
Też myślalam o sesji ciążowej. Nawet wstępnie umówiłam się z jedną Panią fotograf. Ona ma swoje sukienki do sesji itp. Cena sesji 200 zl. Ile ty płaciłaś za ten grupon?
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:52   #191
kattoo
Zakorzenienie

Laski nie chce was wybijac i denerwowac ale za rozstepy odpowiadaja geny a nie to czy smarujecie sie czy nie. Minimalnie wplywa na powstawanie ale nie jest to cos spektakularnego

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Marta graciochy za kupno autka 😍

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-11, 18:52   #192
Ananka
Zadomowienie

Cytat:

oraz tę:

Bardzo ładne te sukienki, pewnie, że się przydadzą. Też mam od nich dwie sukienki i bluzkę, trochę mają zawyżoną rozmiarówką, jeszcze w nich nie chodziłam. Kupiłam niedługo potem jak się dowiedziałam o ciąży.

Powiem wam, że do tej pory myślałam, że w ubraniach ciążowych to się chodzi całą ciążę, tzn, że brzuch to od razu rośnie tak stopniowo i że np. 6 miesiąc to już jest ogromny, a tu się okazuje, że dopiero na samą końcówkę wywala
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:54   #193
kattoo
Zakorzenienie

Ja nie widze sukienek. Wyskakuje mi jakis komunikat i error :/
Stary 2016-03-11, 18:55   #194
kamila_509
Zakorzenienie

Kattoo czy Ty musisz mnie denerwowac na noc? :P
Ja wierzę w magię i codziennie odprawiam rytualy

Mój żołądek
Stary 2016-03-11, 18:56   #195
alloffkowa
Zakorzenienie

Ale ciężko Was dogonić... Parę godzin mnie niee było atu tyle stron spamu odebrałam dziś wyniki, cukier super, mocz też tylko w morfologii za dużo leukocytów, choć jeśli norma dla kobiet w ciazy jest niby 15 to jest ok. no i hemoglobina mi spadła... Mimo że jest w normie to od ostatniego badania poleciała. Było 13,6 a jest 12,2. Właśnie wtryniłam stek wołowy usmażony w polowych warunkach w tosterze z funkcją grila. będę się starać trochę nadrobić, nie chce brać kolejnych tabletek :/
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 18:57   #196
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kattoo czy Ty musisz mnie denerwowac na noc? :P
Ja wierzę w magię i codziennie odprawiam rytualy

Mój żołądek
Ja nie mam rozstepu ani jednego po 1 ciazy. Nawet skora byla gladziutka. Smarowalam sie raz dziennie oliwka. Pozniej jak swedzialo to 2x bo przynosilo ulge. Ale nie uwazam, ze byla to zasluga tejze oliwki u Ciebie bedzie rak samo, zobaczysz
Stary 2016-03-11, 18:59   #197
kamila_509
Zakorzenienie

Kattoo mam nadzieje. Moja mama na brzuchu rozstępów nie miała ale za to ja, siostra i mama mamy na tyłku i nogach. Plus ja na cyckach a wcale mi nie urosly :/

Ale cyckow już nie uratuje :/
Stary 2016-03-11, 19:01   #198
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kattoo mam nadzieje. Moja mama na brzuchu rozstępów nie miała ale za to ja, siostra i mama mamy na tyłku i nogach. Plus ja na cyckach a wcale mi nie urosly :/

Ale cyckow już nie uratuje :/
Moja mama miala mega rozstepy juz po 1 ciazy. A ja ani jednego. Nie przewidzisz. Mysl o dzidzi, maz bedzie Cie kochal nawet z rozstepami
Stary 2016-03-11, 19:02   #199
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Inka witaj 😊

Dzisiaj wzięłam się usiadłam poszukałam samochodu pojechaliśmy obejrzeliśmy i nareszcie KUPILIŚMY samochód. Nareszcie tż nie będzie truł a że był tańszy niż on założył, to powiedział że musi mi coś kupić jupi 😄😄😄 jeszcze zaliczyłam pierwszą jazdę 😊
Ja smaruje raz dziennie na noc  później będę częściej na razie mam mały brzuch 😜
Super, że się udało kupić

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Laski nie chce was wybijac i denerwowac ale za rozstepy odpowiadaja geny a nie to czy smarujecie sie czy nie. Minimalnie wplywa na powstawanie ale nie jest to cos spektakularnego
Ja się tym pocieszam, że mam "dobre geny"
Na smarowanie 2-3 razy dziennie nie ma szans. Wstaję rano o 6, wiec musiałabym na smarowanie dodatkowe 5min przeznaczyć a wstawanie o 5:55 brzmi słabo wieczorem staram się smarować, ale czasem mi tak zimno, że szybko wskakuję w pidżamę i przypominam sobie o smarowaniu jak już leże zwinięta pod kołderką
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:03   #200
kamila_509
Zakorzenienie

Na szczęście trafił mi się mało spostrzegawczy okaz więc aż tak się nie martwię, że mnie przestanie kochać :P

Nie mogę uwierzyć, że jeszcze chwila i będę mama... nie wyobrażam sobie siebie

Moja rodzina i znajomi też jie potrafią sobie wyobrazić Ja zawsze zachowywałam dystans. A teraz będę mała takiego małego rycerza w domu
Stary 2016-03-11, 19:07   #201
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście trafił mi się mało spostrzegawczy okaz więc aż tak się nie martwię, że mnie przestanie kochać :P

Nie mogę uwierzyć, że jeszcze chwila i będę mama... nie wyobrażam sobie siebie

Moja rodzina i znajomi też jie potrafią sobie wyobrazić Ja zawsze zachowywałam dystans. A teraz będę mała takiego małego rycerza w domu
Bedzie super. Zobaczysz

Moj teraz uczy sie mowic. No i smoczek to jest "wawa" ktory dzis zaginął i mlody pierwszy raz spi bez smoka histeryzowal dokladnie 6min. Jak sie uda to zabieram sie za odpieluchowywanie...
Stary 2016-03-11, 19:08   #202
kamila_509
Zakorzenienie

Oooo. Tylko 6 minut histerii? To Ci się udało !

Niedługo będzie z niego dorosły mężczyzna jak już odstawicie pieluszki
Stary 2016-03-11, 19:14   #203
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:

oraz tę:

Bardzo ładne, zwłaszcza ta żółta
i ten wielki naszyjnik też robi robotę

Ja zaraz zrobie budyń czekoladowy

Właśnie odpaliłam mój pierwszy w życiu nawilżacz powietrza i powiedźcie mi jak długo ma on się kręcić? a może całą noc?
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:18   #204
kulkatm
Raczkowanie

Kattoo no wlasnie tak 30-40 kilka wiec nie wiem o co chodzi.. no nic zobaczymy jak to bedzie później na razie mamy 24+5 i 5 kg do przodu
Stary 2016-03-11, 19:20   #205
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo. Tylko 6 minut histerii? To Ci się udało !

Niedługo będzie z niego dorosły mężczyzna jak już odstawicie pieluszki
Juz sie doczekac nie moge. Chociaz przejde z jednych pieluch na drugie 😂

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Kattoo no wlasnie tak 30-40 kilka wiec nie wiem o co chodzi.. no nic zobaczymy jak to bedzie później na razie mamy 24+5 i 5 kg do przodu
Aaa to wez. One nie pamietaja co robily miesiac temu a o brzuchu pamietaja. Nie przejmuj sie. Zazwyczaj takie co duzo gadaja tyly w ciazy 30kg i wygladaly jak morświny 😂
Stary 2016-03-11, 19:23   #206
kulkatm
Raczkowanie

Hehe dokladnie tak tez sie pocieszam i w nagrodę zjadlam wielkiego loda i toffiffi
Stary 2016-03-11, 19:29   #207
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
A to luz dziękuję :-* no właśnie jeszcze żelaza nie biorę, chyba do wszystkiego zacznę natkę pietruszki dodawać

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Jak spadają wyniki to niestety czekają nas tylko gorsze rzeczy, bo zaczyna się największe na nas "żerowanie"
Ja dzisiaj kupiłam 2kg buraczków i zrobiłam sok z buraków i jabłek. Jak poczytałam na co jest sok z buraków to się przeraziłam że nigdy nie umrę :P

Cytat:
Działaj koniecznie i pokazuj nam tu na bieżąco postępy!!

Ide piec drugą turę muffinków na jutrzejsze imieniny mojej mamy
A potem biorę się za kocyki

Miłego dzionka Mamuśki
O, widzę że mama Krysia albo Bożenka, u nas to samo :P
Sernik w piekarniku, ptysie już gotowe ;-)

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Aclerya witaj! dobrze, że już wyzdrowiałaś
O ja też dziś zaczynam 24 tydzień i w przyszłym tygodniu idę pić to cholerstwo słodkie, bleee
Jaaaa też, bleee

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
jak to kupić? to przychodzi się ze swoją glukozą na badanie?
Tak, przychodzi się ze swoją glukozą

Piękne sukienki kupiłyście, my za miesiąc mamy ślub znajomych ale jeszcze nic nie kupuję, jednak ciało moje się bardzo zmienia z tygodnia na tydzień i trudno przewidzieć co będzie w tym czasie... Nie chciałabym niemiłego zaskoczenia w dniu imprezy :P
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:35   #208
Iza0808
Rozeznanie

Ja smaruje się codziennie w trakcie prysznica oliwka zwykła ale taka co można do wody, tzn pod prysznicem. I tylko tyle, póki co rozstępów brak.

U mnie też mama Bożena dlatego jutro wycieczka na Kaszuby :-D będzie wyzerka ;-)
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:41   #209
_Inka__
Zadomowienie

[QUOTE=kama_pas;57201091]
Ja pytałam o te warsztaty. U mnie byly 10.03. Ostatecznie nie poszłam. Po pierwsze nie dostalam żadnej opinii że warto . Czemu tak późno piszesz? :-D
A po drugie to musialabym tam iść z córką, a nie wiem czy to dobry pomysł...

Ja smaruje się min raz dziennie. Brzuszek już mam calkiem calkiem... Chociaż na wadze tragedii nie ma (+3kg od początku ciąży). Jak się nie posmaruje to mnie zaraz skóra swędzi.

Wybacz, rzeczywiście mogłam napisać trochę wcześniej Ale dostałam maila, że w Trójmieście będzie druga edycja warsztatów, więc może i u ciebie szykuje się powtórka.

Ja kupiłam sobie oliwkę Babydream na rozstępy z ambitnym planem używania codziennie i cóż, szczerze nie zawsze mi się chce
Ale muszę się zmobilizować do częstszego używania, bo mam już jakieś 8 kilo na plusie
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 19:47   #210
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja córa nosiła 68 jak siedziała - 6-7 msc

bo zapisując mnie badanie Pani pytała który tydzien, to mówię, że będzie koniec 20
"no to zrobimy już"
później terminy dopiero 23-24 tydzien bo kurcze lekarze na święta wyjeżdżają

chyba też musze ten magnez brać, bo te skurcze to za szybko
Ja będę miała polowkowe w 23+3 i lekarka powiedzala ze świetny termin.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja jadę dzisiaj do kina na 3 część serii Niezgodnej
uwielbiam
będą tacos, popcorn lody aa
My w środę

Moja mama Bozenka, sernik na niedzielę będzie pieczony.

Witam nowa mamusie
A oliwki z babydream używam codziennie ale tylko wieczorem. Rano mam lenia :p a rozstępy i tak się robią. Juz kilka mam... Z czego dwa wielkie na pół brzucha.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016

Edytowane przez deksterowa
Czas edycji: 2016-03-11 o 19:49
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości