|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podsłuch?
Cytat:
Duchy to kolejna rzecz na wizażu, która mnie bawi. Zaraz po pytaniach o dobrą wróżkę z Jelitkowa Małego.Niektórzy lubią sobie organizować mały Blair Witch Project na internetach, dziwię się, że jeszcze nikt nie napisał, że mieszkanie jest ociotane, bo ktoś rzucił klątwę, i teraz trzeba ponacierać ściany brudnymi gaciami (z dziećmi działa, więc może i na kamienicę da radę).
|
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
Ani wierzę, ani nie wierzę. Jestem pomiędzy. Jako, że nie ma jednoznacznych, wiarygodnych dowodów na istnienie duchów, tak samo jak nie ma jednoznacznych, wiarygodnych dowodów na ich nieistnienie to pozostaję otwarta na wszelkie możliwości. Mam bardziej naukowe podejście do tego typu tematów, zawsze istnieją wątpliwości. Wątpliwości przemawiające za, ale również wątpliwości przemawiające przeciw.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;61490626]Ani wierzę, ani nie wierzę. Jestem pomiędzy. Jako, że nie ma jednoznacznych, wiarygodnych dowodów na istnienie duchów, tak samo jak nie ma jednoznacznych, wiarygodnych dowodów na ich nieistnienie to pozostaję otwarta na wszelkie możliwości. Mam bardziej naukowe podejście do tego typu tematów, zawsze istnieją wątpliwości. Wątpliwości przemawiające za, ale również wątpliwości przemawiające przeciw.[/QUOTE]
Zgadzam się z Tobą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Autorko i jak sytuacja , opowiadaj
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem ciekawa
Autorka milczy..czyżby jednak jakieś moce? :p
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
Ano powtarzam w co drugim poście, że nie wierzę, bo wciąż ktoś kazał mi coś robić z duchami.
W sumie, ja nie przeczę, jakaś materia pewnie istnieje, jestem też dość wrażliwa na jakieś dziwne stany i my wszystkiego nie widzimy, ale tu, w tym konkretnym mieszkaniu nic nie ma nadprzyrodzonego, bo sądzę, że inaczej bym to czuła i tu nie wierzę w duchy. Filmu jeszcze nie nagrałam, bo nie ma czym jeszcze. Nie, nie kiwam się ani nie stoję, ale podobno często lunatykuję i gadam przez sen w domu rodzinnym mama musiała przede mną drzwi zastawiać, żebym nie wyłaziła na zewnątrz. Ale to nie moje tupotanie. Nie mam pomysłów, wypożyczyliśmy taką czujkę do łazienki, nic nie pipało, wszystko grało (ja się tym nie zajmowałam, nie widziałam tego) ale nie wydobywa się gaz, dwutlenek węgla, czad, nic. Taaak, mąka na dywan ale to nie byłoby takie głupie, jakieś ślady łapek ewentualnie by się odcisnęły. W nocy doszły dźwięki zamykanych, zatrzaskiwanych drzwi, najpierw myślałam, że to z zewnątrz, ale nikogo nie było. Tż zasypia znacznie szybciej, więc tego nie słyszy już aż tak. |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Brzmi coraz bardziej jak nielegalny lokator na gape.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Powiem tak, strachliwa nie jestem, horrory lubie, ale jak przeczytałam teraz caly watek bedac sama w domu to mi sie dziwnie zrobilo :p
Nawet jeżeli to tylko pole magnetyczne, rezonujace sprzety, szczury czy fale jakiekolwiek- to chyba nie idzie tego łatwo usunac i trzebaby nauczyc sie z tym żyć. Wydaje mi sie, ze irytowaloby mnie to na tyle, zeby zmienic mieszkanie |
|
|
|
|
#191 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2016-06-15 o 01:52 |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym kraju mozesz, ale na wizażu jest zakazane ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Buzzerka - dobrze wiedzieć
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Ewentualnie kombinuje coś z ofiarą na ołtarzyk...
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Smiejcie sie, ale jak corka mojej kolezanki byla na tyle mala, ze jeszcze nie umiala dobrze mowic ale juz chodzila, bala sie siedziec sama w jednym z pokoi w jej domu. Kilka razy wyleciala stamtad z placzem, i po swojemu ( na tyle ze jakos tam dalo sie ja zrozumiec) mowila, ze jest tam jakis pan i siada kolo niej jak sie bawi..także, no nie od dziś wiadomo, że dzieci moga być medium i widzieć wiecej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taaaaak... Bardzo wiarygodne stwierdzenia, "nie od dziś wiadomo" etc. Moje siostrzenice różne bajki wymyślają, z różnymi "ludźmi" rozmawiają, tyle tylko że nikt do tego nie dorabia teorii zdarzeń paranormalnych. Wbrew pozorom takie małe główki bardzo mocno pracują i wyobraźnia ostro działa. |
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2016-06-17 o 00:58 |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez XXI wiek, olaboga o czym Ty piszesz
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#204 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Złamałam przyrzeczenie ostatniego wpisu - jesteś diablicą!
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2016-06-17 o 00:53 |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Schizofrenicy albo osoby z jakimś zaburzeniem czy defektem mózgu, nie mówiąc już o tych pod wpływem jakichś jakichś substancji, też czują, widzą i słyszą różne rzeczy, dla nich są realne, ale raczej się nie zakłada, że widzą/czują rzeczywistość. |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Z drugiej strony mówi się o poszanowaniu uczuć religijnych i szacunku do religii, nawet jeżeli się w to nie wierzy, a to, co głoszą religie, jest równie realne, jak wiara w duchy i inne dziwne zjawiska paranormalne. Tylko do religii już się przyzwyczailiśmy i nie budzi wybuchów śmiechu.
Edytowane przez kiciun Czas edycji: 2016-06-17 o 09:15 |
|
|
|
|
#207 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naaawet gdyby. To historia córki koleżanki jest równie adekwatna do sytuacji opisanej w temacie jak radzenie znajomej, narzekającej na to, że nie może się wyspać, bo musi dwa razy w nocy wstawać na siku, żeby sobie zbadała prostatę bo wujek Andrzej miał takie same problemy, Cytat:
Pomijając kwestie wiary/wątpliwości i rozpatrując to tylko pod kątem opcji "wierzę, że to możliwe" - to podłość takiej zagrywki przekracza wszelkie granice. Osoba, wierząca w istnienie sił jakichśtam, potencjalnie bardzo nieprzyjaznych i sprowadzająca tam dziecko celem sprawdzenia któż to się zagnieździł gra w tej samej lidze co wariat, każący pięcioletniemu dziecku sprawdzić, czy woda w rzece jest głęboka, czy pies sąsiada gryzie, albo czy w ciemnej uliczce nie ma żadnego morderczego psychola. ![]() Niesamowita wrażliwość i rozwinięcie duchowe, naprawdę. Cytat:
A badać można, jak najbardziej, niekoniecznie empirycznie, ale są źródła, jest obszerna literatura - co prawda nieobfitująca w źródła formalne, ale i takie się zdarzają - a na ile są dla kogo wiarygodne, to już kwestia indywidualna (ale to nie powinno być problemem dla osoby poszukującej, ostatecznie w każdej dziedzinie są źródła mniej lub bardziej wiarygodne). Cytat:
Dyskusja formalna z osobami, kierującymi się wiarą nie ma najmniejszego sensu. Co innego jak ktoś nie wyklucza żadnych, nawet skrajnie nieprawdopodobnych i szalonych opcji (ale skłania się ku nim dopiero po wykluczeniu tych oczywistych i bardziej prawdopodobnych) a co innego desperat, dla którego każda okazja i każda ofiara jest godna zyskania szansy udowodnienia swoich racji. Przyjemnie jest mieć rację. A satysfakcja sięga zenitu jak się okazuje, że nie obstawiana przez nikogo, mało prawdopodobna wersja wypadków, którą się wymyśliło okazuje się prawdziwa, ale używanie rozumu generalnie rzadko przeszkadza w rozwiązywaniu problemów. Wierzę w istnienie sił nadprzyrodzonych, coś mi hałasuje na strychu a nie umiem stwierdzić, co, więc to pewnie duchy nie ma wiele wspólnego z używaniem rozumu. Cytat:
Równie dobrze można rzucić tezą o pingwinach, które zalęgły się pod okapem i hałasują - a potem przytaczać mnóstwo dowodów na istnienie ptaków, budujących gniazda w takich miejscach (jak np. jaskółki) i zestawy bardzo wiarygodnych zdjęć pingwinów, znalezionych w google images. I każdego, kto z góry uzna ten pomysł za niedorzeczny traktować jako ignoranta, nie szanującego rozmówcy i nie rozumiejącego tajemnic świata, nieświadomych, że w toronckim zoo w zagrodzie dla pingwinów samica złożyła jaja pod niewielkim zadaszeniem i czasem trochę hałasuje. Nic to, że Autorka mieszka na najwyższym piętrze kamienicy, z dala od siedlisk pingwina, że proces zakładania gniazda musiałoby poprzedzić pojawienie się lodowca sięgającego pierwszego piętra, który się nie pojawił - i że jest jakieś 348345797389327 bardziej prawdopodobnych możliwości. Bądźmy skrupulatni i rozważmy nie tylko demony ale i pingwina. Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2016-06-17 o 11:36 |
|||||
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Adeedra mistrzu!
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-06-17 o 10:58 |
|
|
|
|
#209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() "Jak to więc się dzieje, że zdrowi ludzie również odczuwają „uczucie obecności”? Zespół podejrzewa, że wiąże się to z dezorientacją co do źródła i tożsamości sygnałów sensomotorycznych: Ludzie źle identyfikują własne sygnały czy ruchy ciała, jako coś „innego”, co w rezultacie daje uczucie obecności ducha. „Jesteś pewien, że coś tu jest, ale nic nie widzisz, nic nie słyszysz,” powiedział Blanke dla New Scientist" Żródełko http://wiedzoholik.pl/robot-sprawia-...-za-toba-duch/ oryginał http://www.iflscience.com/brain/spin...st-behind-you/ ufff |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Aderra moja wypowiedź była odpowiedzią, na to co napisał ktoś wyzej, odnosnie tego aby autorka przyprowadzila do domu dziecko. Jak nke widzisz zwiazku to nic Ci nie poradze. Ja widze. Pozdrawiam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Duchy to kolejna rzecz na wizażu, która mnie bawi. Zaraz po pytaniach o dobrą wróżkę z Jelitkowa Małego.

Autorka milczy..czyżby jednak jakieś moce? :p