|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bierzemy tabletki antykoncepcyjne i NIE jesteśmy w ciąży-wątek ANTYschizowy ;)
Szczerze zauważyłam, że nie ma sensu wchodzić na internet i szukać tam informacji, bo każda próba znalezienia odpowiedzi kończy się ciążą - przynajmniej w moim przypadku.
Jedyne gdzie zaglądam jak mam jakieś problemy, pytania to kieruje je na wizaż, bo gdziekolwiek indziej moja schiza staje się większa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Ja mam 2 pytania:
- glutaminian sodu - czy jakoś wpływa na tabsy? bo że na organizm, to wiem ![]() - upał, ciepłe kraje- przez 2-3 h tabletki miałam w plecaku, na dworze 28 stopni. Czy coś się mogło stać z tabsami? Generalnie w plecaku temperatura nie była mega gorąca, podejrzewam, że trochę mniejsza niż na zewnątrz. Edytowane przez herrfrau Czas edycji: 2016-08-17 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Perfumoholik z wyboru
|
Mam pytanie, zaczęlam brać tabletki, konkretnie Sidretelle 30. Jest to moje pierwsze opakowanie (tj. pierwsze od dawien dawna, już raz brałam Sidretelle 30). Obecnie jestem w trakcie przerwy siedmiodniowej, w sobotę mam zacząć nowe opakowanie. Przez cały czas brania opakowania miałam plamienia, gdy zrobiłam przerwę pojawiło się krwawienie (dość hardcorowe), teraz jest 6 dzień przerwy, a krwawienie zaczyna się ''wyłączać''. Trochę mnie to dziwi, bo
przy braniu Sidretelli, x czasu temu, już od pierwszego opakowania nie miałam problemow z plamieniami w trakcie brania tabletek, a krwawienie z odstawienia utrzymywało się chyba do 2 lub 3 tabletki po 7 dniowej przerwie. Nie wiem, czy powinnam się tym martwić? Seksy były, ale nie obstawiam raczej ciąży. Zastanawiam się po prostu czemu kiedyś reakcja organizmu była kompletnie inna na te same tabletki, a teraz jest inna. Fakt, hormony się zmieniają, ale czy któraś z Was miała podobnie?
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Chlorella wpływa jakoś na działanie tabletek anty ?
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Uwaga głupie pytanie, czy w trakcie przerwy 7 dniowej nowe opakowanie zaczyna sie 7 dnia czy 8?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nowe opakowanie zawsze zaczynasz tego samego dnia, np we wtorek ![]() A ja mam takie pytanie dziewczyny, może Wy mi wytłumaczycie, jak to jest z krawieniem z odstawienia. Powiedzmy miałyście stosunek tydzień przed spodziewanym krawieniem z odstaweinia i powiedzmy jakby się okazało, że z tego stosunku nastąpiło zapłodnienie to czy to krwawienie z odstawienia już by sie nie pojawiło i organizm juz po tygodniu dałby nam znać, że jesteśmy w ciąży, czy tydzień to za mało i krwawienie z odstawenia nie pojawiłoby się dopiero w nastepnym miesiącu? Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
To i ja się podepnę pod pytanie. A co jeśli bierze się kilka lat, a któregoś dnia zażyje się niechcący coś, co osłabia działanie? Chyba nie uwalnia to od razu owulacji, prawda? W takim razie dlaczego jednak przez 7dni trzeba się dodatkowo zabezpieczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jednak, tak więc tak jak pytałam wczesniej: tydzień temu kochałam się z chłopakiem, nie skońcyzł we mnie, ale preejakulat mógł się wydostac i hipotetycznie jakbym nie wzięła tej tabletki i skuteczność byłaby obnizona i doszłoby do zapłodnienia, to czy to krwawienie z odstawienia za tydzień by się pojawiło czy nie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem. Chcę odstawić tabletki anty (Naraya). Wlasnie dzisiaj kończy mi sie tydzien przerwy gdzie dostałam okres. Problem w tym, ze podczas tego tygodnia kochałam sie z TŻ bez zabezpieczenia, zapomniałam kompletnie, że przecież rezygnuje z tabsów. Co teraz? Czy jest ryzyko ciąży jeśli nie rozpocznę nowego opakowania?
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby plemniki żyją do 48 h, więc jeśli kochałaś sie kilka dni przed końcem przerwy to niby nie powinno się nic zdarzyć, ale ja zawsze dmmucham na zimne i czekam w takich sytuacjach 7 dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochaliśmy sie drugiego dnia przerwy, 6 dni temu. Nie mam zapasowego opakowania żeby zacząć brać i pytanie czy jeśli nie wezmę nowej tabletki to jest ryzyko ciąży czy po 6 dniach nie ma sie juz co martwić?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
Nie aktualne.
Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2016-08-20 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Przedostatnia tabletka. Jak zawsze przed krwawieniem mam wrażliwe na dotyk piersi, choć wydaje mi się, że w tym miesiącu bardziej niż zwykle. Do tego kłuje mnie czasem w jajniku, czego też nie przypominam sobie z zeszłych miesięcy. Wariuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam na innym forum, że jakiś 2 facetów się wypowiadało, że czytali sporo na temat preejakulatu i, że najczęstsze opinie to, że jeśli są plemniki to nieruchome. Poza tym, oni mówili, że przez rok kochali się z partnerkami stosując właśnie stosunek przerywany i niespodzianek nie było, więc u mnie, w momencie gdy od 2,5 lat biorę tabletki, najpewniej tę, którą wmawiam sobie, że mogłam gdzieś upuścić też wzięłam. Ale dla spokoju zrobię test. Tutaj takie krótkie pytanie- czytałam, że nie ma sensu robić wcześniej niż w dniu spodziewanej miesiączki, bo tak to wynik może być nieadekwatny, ale rozumiem, że jak biorę tabletki to takie reguły mnie nie dotyczą? Pytam, bo ten felerny raz z którego mogłaby być ewentualna ciążą był 8 dni temu, ale krwawienie z odstawienia dostałam. Rozumiem, że jak zrobię test 10 dni po tym zbliżeniu to już mogę być pewna, że wynik jest prawdziwy? Czy lepiej się jeszcze wstrzymać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
W ogóle z ciekawości zobaczyłam wątki na innych forach odnośnie testów ciążowych i to był błąd, bo dużo tam dziewczyn pisało o testach, które niby pokazywały negatywny wynik (zrobiły ich kilka) a były w ciąży... Nie rozumiem tego skoro testy ciążowe to 99,8% sprawdzalności.
Edytowane przez raspberry_19 Czas edycji: 2016-08-21 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Czyli jeśli test robiłam rano w 19 dniu po stosunku to jest on wiarygodny? Stosunek był w ostatnim tygodniu tamtego blistra więc czekanie do krwawienia jeszcze trochę będzie trwało..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Dziekuje kobietki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Jestem genialna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Ostatnie moje schizujące pytanie :P bo jutro rano zrobię test i mam nadzieję, że się ogarnę.
Na moim teście, który własnie kupiłam jest napisane, że można wykonac już 7 dni po stosunku, więc myślicie, że jak zrobię 12-13 dni po to już moge być pewna, ze wynik będzie wiarygodny? Wyczulenie 10 MlU/ml. Tak przy okazji, z ciekawości, na tym teście było napisane, że może wykryć nawet 2-3 dniową ciąze i jednoczesnie napisali, że można wykonać po 7 dni po stosunku, czy to znaczy że założyli, że plemnik się zagnieździ w 4-5 dniu po stosunku? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sandrasandia Czas edycji: 2016-08-25 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Kilka postów wczesniej pisałam, że miałam (WEDŁUG MNIE:P) dość niepewną sytuacja, bo mogła mi tabletka gdzieś spaść, a dzień wcześniej kochałam się z moim chłopakiem, był we mnie tylko kilka minut, nie skończył we mnie, kilka minut przed dojściem wyszedł, ale boje sie preejakulatu:p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci ze moja przyjaciolka miala sytuacje ze znalazla niewzieta tabletke na dywanie w pokoju. Poleciala zestrachana do ginekologa, ten zrobil jej usg, pokazal niepracujace, uspione jajniki i powiedzial ze taka tabletka po dlugim czasie brania nie robi i trudno zeby owulacje od razu odbkokowala Zebys zaszla z preejakulatu biorac tabletki to by sie cud musial zdarzyc ale ok. Zrob ten test wynik bedzie juz wiarygodny po takim czasie ale ja Ci nie odpowiem na te pytania do testu, biore tabsy i im ufam ![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sandrasandia Czas edycji: 2016-08-25 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.