|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ahnessy, nie martw się, Witek mnie nie gryzie
![]() Mięta, mój woli lewego cyca, ale ja robię tak, że ZAWSZE mu podaję tego prawego jako pierwszego, żeby cokolwiek z niego pociumkał, po ok. 3 minutach wściek i daję lewego. W ogóle młody ostatnio najada się w 3-5 minut z jednego cyca, niezle tempo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Mieta Mlody tez mial kiedys bunt na lewego cyca, ale dostawialam az zjadl z niego, pozniej sie na nowo przekonal, ze lewy nie gryzie
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Mięta mój w drugim miesiącu miał bunt na jednego. Z tydzień czasu go nie chciał, ale przeszło mu.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-05-30 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
A mój często się na któregoś obrazal ale to było chwilowe.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
O to pocieszacie, że jej minie 😊
My się dziś nosimy w chuście na potęgę 😀 po raz pierwszy chyba od miesiąca kangurka zawiązałam, Młoda wniebowzięta. Nawet szalona zaczęłam oglądać filmiki jak pp wiązać 😋 Aaa i ktoś kto wcześniej pytał o Sophie - Jagoda ją kocha od wczoraj 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój robi zazwyczaj 1-2 dziennie, ale zdarzają się i 4 ![]() Cytat:
![]() Mój woli prawego cyca ale lewym też nie gardzi więc nie pomogę Byliśmy na warsztatach które okazały się konsultacja indywidualną bo miały być jeszcze 2 osoby i nie przyszły ![]() ![]() ![]() ![]() No ale nic, ja już wiązać umiem więc będziemy próbować jeszcze w domu, może miał zły dzień do motania dziś. W razie czego też mi doradczyni powiedziała co robić żeby go powoli przyzwyczaić do bycia w tobolku Ale ogólnie nie żałuję bo miło spędziłam czas i pogadałam sobie z miłą dziewczyna ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Ruda z tym cieknięciem to cuekawa sprawa jest
![]() ![]()
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Do łóżeczka 140x70 ochraniacz jaki macie, to chyba musi być ten 180 cm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Na fb wielokrotnie powraca temat karmienia piersią, ale muszę i tu chyba z siebie spuścić frustrację....
Już mnie to kp tak wkurza... Mała rzuca się na cycka, je dosłownie 5 min po czym odwraca się i gapi na wszystko dookoła. Czasem lyknie co chwilę 2 łyki i znowu kontempluje pokój... jak odłożę to za godzinę glodna - bo PRZECIEŻ SIĘ NIE NAJADŁA... Albo drugi scenariusz - je i przysypia, budzi się i znowu głodna. To kp teraz jest straszne, wcześniej wrzaski, teraz ta dekoncentracja. Czekam z utęsknieniem kiedy to się skończy, a z drugiej strony szkoda mi przechodzić na mm, bo to dla niej zdrowsze. Z tego co czytam, część z Was też ma podobne problemy... niech one już jedzą te kotlety ;-)
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Ruda...znasz moje zdanie na temat kp. Do pół roku i nara widocznie później juz takie dobre nie jest skoro szanowne WHO do tylu zaleca:p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jakby mnie denerwowalo to bym pewnie też rzuciła lub ograniczyła, ale mnie nie denerwuje więc nie mamy nad czym gdybac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Kasia WHO zaleca do pol roku WYLACZNE ksrmienie piersia
![]() ![]() Ruda a gdzie karmisz? Moze za duzo bodzcow? Probowalas pieluszje na gliwe jej dawac? Karmic w sypialni bez zadnego radia itp? Witek tez ostatnio je b.krotko. a po godzinie serio glodna jest? Bo w sumie ja jakbym Witkowi co pol godziny cycka dawala to on by co pol godziny jadl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Do dwóch lat??? Kurr patologia przecież to już duże dziecko! Zresztą jaki sens jak juz wszystko będzie jadło nie wyobrażam sobie tak długo być uwazana. My już w październiku sobie robimy urlop bez dziecka
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Tak czy siak podziwiam ze chcecie tak długo. Może gdyby nie mój trudny egzemplarz byłoby inaczej tymczasem jest jak jest a ja mam tego od 5 miesięcy dość- ps mowia ze laktacja zależy w dużej mierze od nastawienia- bujda bo z moim nastawieniem tygodnia nie powinnam karmic ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Ruda u nas to samo ,mały zawsze jadł szybko i łapczywie ale po 5 minutach potrafi i 3-4h wytrzymać w dzień. .. w nocy niestety to nadrabia. .. też czekam aż nauczy się pić np. Z bilonu i idziemy na Mm
![]() Choć prawdopodobnie tylko tak gadam a będę karmić rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie ma co gadać, każdy robi jak uważa i jak lubi ![]() ![]() ![]() A tak a propos to miał się teraz TŻ zajmować Malym ale zasnął mi przy cycu więc siedzę i patrzę na niego, no i taki mam wieczór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Ja mam podobne podejście jak Ewusia do kp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Ja też lubię kp
![]() Rozpływam się za każdym razem jak ona tak paszczę rozdziawia i wymachuje łapkami z radością jak widzi, że się rozbieram i będzie cyc 😍 albo te uśmiechy jak się oderwie też są słodkie 😍 Ewusia_marchew, to fajne warsztaty miałaś ![]() My już po kąpieli i się karmimy, liczę na szybki sen, bo chcemy Grę o tron nową obejrzeć 😎 Mamy już w ogóle wyniki morfologii, u mnie wzorowo (za to hormony tarczycowe kiepsko 😑 ![]() ![]() Czarna, jak wizyta mamusi? Chyba się nie ciałami chwaliłaś ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-05-30 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
u nas to samo od paru dni, głowa pęka
![]() Dotka e to sie Witek obłowił ![]() kasia własnie jak obczaisz czy jest jakaś wieksza różnica między tymi garnuszkami to daj znać bo wyglądają niemal identycznie ![]() ![]() ahnessy rozumiem Cię, my po chrzcinach 2 dni dochodziliśmy do siebie ze zmęczenia choć niby w knajpie były, ale goście kilka dni w domy masakra. hehe i piątka z kupą u nas na sali też wyszło bokiem tragedia była ![]() Cytat:
Dziewczyny, moja babcia opowiadała, że widziała wczoraj rodzinkę wychodzili z koscioła, ojciec prowadził dziecko za rekę, a matka pchała wózek z maluszkiem. I idiotka zamiast pójść na podjazd dla wózków to zaczęła spychać ten wózek ze schodów, nagle to dziecko wypadło, po prostu wykoziołkowało na beton!!!!! Babcia myslała, że to lalka, ale nagle rozległ się taki przeraźliwy płacz, Jezu nie mgę tego ogarnąć rozumem. Nie wiem co było dalej, czy wzywali karetkę bo moja babcia nie dała rady na to patrzeć, ej mam ciary i łzy w oczach jak pomyślę o tym biednym dzieciaczku ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby było wszystko ok ![]() Mam nadzieję że Konradek się przekona do pp ![]() My też dziś jak dobrze pójdzie będziemy GoT oglądać ![]() Cytat:
![]() Straszna sytuacja z tym dzieckiem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Kasia, ano duże dziecko i ja bym takiego dużego dziecka nie karmiła (chyba
![]() ![]() Ja nie wiem czy mam trudny egzemplarz, czy nie,nie chcę go etykietkować, choć pewnie nadaje się pod high need baby. Cóż, po prostu jakoś dzień za dniem sobie radzimy i tyle, wyjścia nie ma, nie? ![]() Magda, ja też nie czuję się uwiązana,mimo że Witek nie dostaje mm i butlę ostatnio dostał chyba w lutym jakoś. Mięta,ja po sobotniej imprezie czułam się jak na kacu,mimo że nie piłam ![]() Nie czytaj internetów! Karen cooooooo?!??!?! Jezu, biedny maluszek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już mnie też tż opierniczył, że się nakręcam 🙄 Mojakaren, jakaś masakra, aż mi się coś w środku ścisnęło jak pomyślałam o tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dotka, właśnie karmię w salonie co prawda, ale sama jestem, nic nie gra - ani radio ani tv, cisza, spokój. Czasem wystarczy jakiś dziwny dźwięk, np domofon, i koniec jedzenia. Telefon też wyciszam... wieczorem to już w ogóle nic prawie nie robimy, zero tv. Jeszcze miesiąc, półtora temu oglądałam seriale w czasie karmienia. Teraz nic. A po czym widzę że glodna? No marudzi i nic nie działa, to albo glodna albo zmęczona, więc profilaktycznie cyc idzie.
I ja też miałam takie nastawienie, że jak się uda to ok, jak nie to trudno. W sumie udało się i chętnie jeszcze bym kontynuowana może bo też akceptuje mm w butli i nie jestem jakoś mega uwiązana. Ale... no właśnie te cyrki.... niechby zjadła porządnie przez 10-15 min i się może rozglądać ile wlezie.... Karen, okropna ta historia. Ale ja rodzicom też z wózka wypadłam, podobno mój TŻ też. Także zdarza się i nie zawsze musi się coś dziecku stać, ale bardzo szkoda dzieciaka. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Mięta, mi też teraz nie szkoda alko, ale za jakiś czas zrobię sobie dzień dziecka i wypije wieczorem kieliszek wina. Po karmieniu wieczornym do nocnego mam co najmniej 5h, w razie W mm pójdzie. I na urlop jeszcze cyc będzie wygodny. Chyba.
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Dotka ja tylko gdybam ale młody dostaje butle tylko jak ja jadę na uczelnie albo tak jak na ślubie że będzie dostawał butle. Ale gdyby nie chciał.butli to bym kombinowala inaczej. Zresztą zawsze wychodzimy z Bartkiem i nie ma problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ruda to sprobuj moze pielyszje na glowe jej narzucic. Witek tez sie nieraz tak rozglada. Albo ciumka po czym odrywa sie tylko po to zeby popatrzwc na mnie i sie usmiechnac, znowu je i znowu sie odrywa, nieraz mu mleko cieknie po brodzie a ten paszcze zaciesza
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Magda no ja na tak dlugo nie wychodze, dlatego bez butli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Na mnie też się patrzy, ale najgorsze jest jak się tak totalnie do tyłu na plecy wykreca i patrzy w tył. Właśnie ona nie jest jakimś trudnym egzemplarzem, może raczej ja nie mam cierpliwości. I taki też ma etap rozwojowy. Chociaż często siedzę cierpliwie z tym cycem wywalonym a ona się rozgląda. No ale jak jesteśmy w terenie to jest z tym trudniej...
Czasem po prostu sama nie wiem czego chcę ![]()
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
DotkA patologia to źle określenie zgadza się. Rozumiem na śniadanko u kolacje kulturalnie dać dziecku ale sorry 2 czy 3 letnie dziecko wiszące na cycku w parku w środku dnia to już jest trochę nie na miejscu albo samo się obsługujące przy znajomych - sorry ale nie toleruje takiego czegoś
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Jedno jest pewne i tego Wam życzę aby cycuchy miały mleko tak długo jak tego chcecie i co najważniejsze żeby młodzież ich nie odrzucila a to niestety często się zdarza Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Ruda współczuję problemów z karmieniem. U nas jak zaczyna sie rozpraszac albo zloscic to jej spiewam ![]() ![]() Ahnessy super ze chrzciny udane, teraz tylko trzeba dojść do siebie ![]() Mieta nie stresuj sie i nie czytaj glopot. Google bol glowy od razu interpretuje jako raka mózgu ![]() Karen az mnie dreszcze przeszły na myśl o tym dziecku ![]() My w sobote wyrwalismy sie jednak na ta imprezę, tesciowa zostala z mala. Zrobila jej niezla przeprawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.