![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Dzień dobry
![]() Zaczęłam Was cytować, ale córka się obudziła i muszę wstawać ![]() Idę sobie zrobić owsiankę z truskawkami ![]() Miłego dnia! I niech się rozkręca u kogo trzeba ![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja macam cały ranek brzuch ale nogami dalej mi smyra na dole więc nic z tego... Cytat:
![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
To moja mama z kolei uważa, że to wombie to super sprawa
![]()
#185 |
Zadomowienie
|
Wychodzimy do domu
![]()
#186 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Organizm przygotowuje sie do porodu ja mam zazwyczaj biegunkę wymioty i śluz gesty lekarz sie zawsze zemnie śmieje ze schizuje twierdzi jak nie mam skurczy jeszcze rocznie rodzę hehe ale pewnie cos Ci sie wykluje na dniach
#188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Super!
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
dzanet, a co za szczepienia? My byłyśmy niedawno na ostatnich z kalendarza szczepień + zaszczepiłam młodą na ospę to muszę powtórzyć jeszcze za 3 m-ce i na dłuższy czas spokój. Ale ona to dzielnie znosi, w ogóle nie płacze
![]() chudziaszek, daj znać co po tej rozmowie ze szpitalem. Też mi się wydaje, że ten termin cc za wczesny trochę. A komentarz mamy bardzo nie na miejscu - co to znaczy, że ona sobie nie życzy? To Ty możesz sobie nie życzyć takich komentarzy w stosunku do wychowywania swojego dziecka. Moi rodzice i teście to zawsze mówią, że "a róbcie jak chcecie" nawet jeśli im się nie podoba. Chociaż też dużo spraw uznają za naszą fanaberię (np. kwestia jedzenia słodyczy i słodkich napojów, bezpieczeństwa w aucie). Ale rodziców trzeba krótko trzymać jeśli o to chodzi - tzn, nie chcę żeby to źle zabrzmiało, no ale chodzi o to, żeby pokazać im, że to nasze dziecko i my decydujemy. Co do KTG - powiem Wam, że ja to się cieszę, że nie muszę tak często robić, bo to strasznie nudne jest ![]() A jutro umówiłam się na pedicure z takim SPA dla stóp bo wstyd sandały zakładać
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ![]() ![]() Hania od 20min cmoka i ssie cyca. Grzrczna i spokojna! Matka zadowolona potrzymam ja ile chcę niech ssie ![]()
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
Hejo!
Żabcia i co? Miał być maluch dzisiaj rano! Co się ociągasz? australia, może może coś się powoli zaczyna u Ciebie dziać ![]() caryca, super, że wreszcie wychodzicie do domku ![]() Czyli jednak nie jestem sama z tym , że nie chodzę na ktg- od razu mi lepiej ![]() Ja jestem dzisiaj pełna energii do działania, może dlatego, że bardzo rześko na dworze. Wczoraj rozprułam 8 poduch robiących za oparcie w kanapie, wytargałam z nich przeogromną ilość pianki, materiał już wyprany, dzisiaj trzeba je nadziać na nowo i zszyć... Mam ochotę sprzątać ![]() W tym tygodniu nie będę tu tak często zaglądać bo do piątku są u nas brat z rodzinką, więc nie wypada ![]() Ale jakby coś się u mnie zaczęło to na pewno dam Wam pierwszym znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Kociak my ostatnia dawka 6w1 i pneuumokoki. Mamy trochę przesunięte te szczepienia.
Fajnie ze córka dobrze znosi szczepienia. Moja niecierpi naszej pediatry na NFZ, zresztą jak ja ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() MariaFranceska odzywała się wczoraj? Mam nadzieję, że u nich ok..
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-05-31 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() W nowej części ![]() No ja to chyba przegiełam z tą wyprawą do kosmetyczki ![]() Bo późnym popołudniem, wstąpiłam do mamy i tam czekałam na TŻ, niuńka tak się zaczęła wiercić okropnie i dostałam takiego mega kłucia w grażynie ![]() Nie mogłam chodzić, podjechaliśmy jeszcze do sklepu, ale wrciłam do samochodu, bo nie dałam rady chodzić. W domu no-spa i leżenie, dzisiaj trochę lepiej, ale nadal czuję takie napieranie jak chodzę czy stoję. A chciałam jeszcze ze dwa prania zrobić przed szpitalem i szafkę w łazience umyć ![]() Może popołudniu się uda, jak będzie lepiej. Jeeeejku, ja chcę żeby ta nasza córcia wytrzymała do czwartku ![]() Za wszystkie chętne do rodzenia już teraz trzymam moooocne kciuki ![]() Idę was poczytać co tam naskrobałyście ![]()
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No, a do CC trzeba mieć paznokcie czyste - więc teraz i ręce i nogi mam niepomalowane (zresztą jak w sumie prawie całą ciążę- nie mogę zapachu lakieru). Wiadomo- teraz trudno się schylać- mega wygodny sposób na stopy znalazłam! Smaruję pięty czarnym mydłem z Nacomi i mam super gładkie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też na ktg nie chodzę, a dziś 40t2d Działaj, wij gniazdo ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Ja chyba kota do głowy dostane. Tak mi się przeogromnie już nudzi :/
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Sliweczka takie wielkie porzadki? Czyzbys otworzyla porodem ta czesc? ![]() Caryca super ze juz do domu ![]() Chudziaszek daj znac czy w szputalu przesuneli termin cc. A mamie powiedz ze to nie koncert zyczen, ze masz na uwadze jej zdanie, ale ona swoje dzieci wychowala niech da szanse i Tobie. U mnie ktg to w ciazy prawidlowej w ogole nie robia. Tylko sprawdzaja detektorem tetno dziecka i szybkie usg w szpitalu na wizycie. Ja sie zalapalam na ktg jak spedzilam noc w szpitalu i jak ostatnio bylam na ip, bo tak to bym nawet nie wiedziala co to. W irlandii piekna pogoda, prawie jak w polsce ![]() MariaF cos sie nie odezwala ostatnio.
#203 | ||||||||
Ania
|
Dzień dobry mamusie
![]() U mnie ładna pogoda, więc mam nadzieję, że nic się nie zmieni i znowu pójdziemy na spacer. Hanula śpi, mąż na zakupach to korzystam z chwili czasu. Zrobiłam porządek z ciuszkami małej i wszystkie większe rozmiary muszę pochować, bo tylko bałagan w szafce przez nie miałam. Teraz tylko to co używa i rozmiar większe są w szafce. Miłego dnia mamusie ![]() Cytat:
![]() A z tym to nigdy nie wiadomo ![]() Cytat:
![]() Co do mamy: ona już miała swój czas na wychowywanie dzieci, teraz Twoja kolej- Twoje dziecko. Musisz ją uświadomić, ze to Wy będziecie decydować o swoim dziecku- nikt inny! Jak raz sobie "pozwolisz" to już tak będziesz miała. Więc stanowczo powiedz co myślisz. No i nie denerwuj się ![]() Cytat:
![]() To, że nie znasz lekarzy ze szpitala w którym chcesz rodzić nie ma najmniejszego znaczenia. ![]() Ważna jest opieka. Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj zjadłam pół szklanki truskawek ze śmietaną. Dziś obserwuje Hanię czy nic jej nie będzie. Cytat:
![]() Cytat:
nie absolutnie nie bać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i oczywiście czekamy na wieści w razie w ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ja sie ciesze ze mam to ktg robione.
absolutnie nie chce nikogo straszyc, wiec nie bede wchodzic w szczegoly, ale czytalam tu na wizazu kilka takich sytuacji gdzie ktg uratowalo zycie dziecka |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
Mój brat pojechał z moim TZem i tatą na budowę o 8 rano robić ogrodzenie, a bratowa z dzieckiem dalej śpią
![]() To ja wstaję wcześnie, żeby zdążyć się ogarnąć i zjeść razem z nią śniadanie, a one chrapią w najlepsze! Oj przypomniało mi się jak miałam tylko córkę i jak z nią leniuchowałam jak była niemowlakiem ![]() ![]() justyna, jakie sny ![]() ![]() ![]() Madzia, to że Hania chwyta pierś i się nie denerwuje to może być zasługa tej butelki. Wiele mam ją za to chwali, bo mleko płynie wolniej i dziecko musi się napracować jak przy piersi żeby zjeść ![]() Byłam ostatnio w sh i kupiłam w za 6 zł. dżinsy ciążowe- dzwony, żeby je sobie skrócić. Właśnie skończyłam. Nie ma jak wygodne krótkie spodenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61107991]Ania wczoraj nie odpisałam... wygooglowalas sobie tą metodę Karpa?
Tu dość fajnie o tym https://www.google.pl/url?sa=t&sourc...h9q6yO2X7gquDg [/QUOTE] Nie :/ bylam tak padnieta ze sil nie mialam. Dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cudownie ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie Dziewczyny za pamięć
![]() Caryca zazdroszczę wyjścia ze szpitala. Cierpliwość Ty chyba pisałaś, że boisz się, że w szpitalu nie ma Twojego lekarza, ja też nie mam i nie narzekam na lekarzy, czasem ciężko się czegoś dowiedzieć, ale zawsze próbuję kogoś dopytać i się udaje, także nie musi być źle. australia czop mi wypadł i nic, więc może się zadziać, ale nie musi jak widać.
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z placu
![]() ![]() Dodatkowo dwie pary getrow bo wczoraj jedne mi się stargaly na róży:/ a drugie w kroku maja dziury po 12-14 zl. 4 pary majcioch oby na wyjście byly ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aaaa i 2 kg truskawek ![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-31 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Moj Pomagier gotowy do pracy
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Chwile jeszcze odpoczne i zabieram się do sadzenia
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Jak nie wiele mi trzeba do szczęścia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.