Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 16:04   #181
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Justyna pamietamdzieki za zyczenia

Annihilate przewaznie ten sen przed noca zaczyna sie ok 21-22, ale czasem tez 23. Ja sie nie skupiam na tym spaniu jak moja kuzynka, ze dziecko powinno spac o 20. Poki co to jest niemowle i wole zeby zyl
W swoim rytmie bo dzieki temu mam jedna pobudke w nocy. A ja i tak ide spac kolo 23 wiec no podziwiam za zorganizowanie

Patryska no to tez ciekawe ze je tak malo. Spal by Ci dluzej w dzien gdyby wiecej zjadal przynajmniej a tak to karmisz czesciej niz ja np

A ja wystawilam pake ubranek po Mikim - 40 sztuk za 70 zl o babka dzis przyjedzie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 16:12   #182
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Chyba dostałam okres. Przez ostatnie dwa dni lekko plamilam, a dzisiaj już jest sporo wydzieliny. Ale z drugiej strony nic nie boli. Jestem pięć tygodni po porodzie i cały czas kp.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ja chyba mam to samo. W tamtym tygodniu w środę było już tylko plamienie a w piątek znów krwawienie I jest do dziś. Troche się tym martwie bo jeśli to nie okres to krwawienie 7 tyg po porodzie jest niepokojące. .. a do gina dopiero w przyszłym tygodniu idę. ..
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 17:49   #183
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Lin, przeczytałam ,,oryginalne pampersy" i od razu myśl - nieoryginalne to z aliex?

Velika, dziś na spacerze wyladowalam obok intermarche i rozwazalam czy wejsc ale stwierdzilam ze nic tam nie ma i nie weszlam haha. Przynajmniem mam spacerowy azymut na jutro, jakos nie umiem tak bez celu lazic. A w moim osiedlowym sklepiku piwnym nie maja. Daj znac jak zloty bazant, akurat tego nigdy nie próbowałam.
Oryginalne = firmy Pampers
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 17:52   #184
patryska0804
Zadomowienie

Kejka no tak... Wczesniej mu dalam tak jak pisalam 110ml ale dwie godz i znowu chcial jesc... Nie duzo ale troche pociumkal cycka...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 18:04   #185
justyna_fli
Zadomowienie

Annihilate ropieja mu oczka od urodzenia i nie chce przejsc dostal kropelki na tydzien i pomoglo, jak odstawilam wrocilo. Teraz znow mam mu dawac na tydzien jeszcze. Oby przeszlo bo jak nie to beda mu przetykac kanaliki lzowe A najlepsze ze ktos cos pochrzanil w recepcji i poszlam na ta wizyte, czekam a tu lekarz mi dzwoni na tel. I mowi ze to miala byc wizyta telefoniczna No ja mu na to ze czekam w poczekalni bo nie poinformowano mnie o tym wiec moze zajde do gabinetu bo glupio tak gadac przez tel skoro on jest za drzwiami
Kurcze, maly jakis ospaly po tym szczepieniu i jesc nie wola. Ale nie bede go budzic, widocznie musi odespac. Ale nie chcial mi usnac w domu cos i polozylam sie w koncu obok niego i za minute spal. To juz drugi raz, wiec chyba nie przypadek. Lubi spac z mamusia przy boku A i ja sie kimnelam przy okazji, a jak sie wybudzal to patrzyl na mnie czy jestem obok i spie i usypial na nowo
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 18:11   #186
velika
Winter is coming

szybko te mały przychodzą ja świętuję rocznicę bez okresu 25.06 i mam nadzieję, że co najmniej do tego czasu nie nadejdzie ;]
kejka jak zwykle królowa biznesu
jezuu jestem watką-wariatką, nie mogę patrzeć jak teściowa się zajmuje małą jak ona nią buja to całe dziecko chodzi i śmierdzi fajkami... ale nic nie mówię, bo wiem, że ona chce dobrze

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 18:25   #187
renata3_
Rozeznanie

Chciałam się przywitać na nowym wątku
Czytam Was regularnie ale mało pisze.
Stary 2016-06-01, 18:31   #188
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ja chyba mam to samo. W tamtym tygodniu w środę było już tylko plamienie a w piątek znów krwawienie I jest do dziś. Troche się tym martwie bo jeśli to nie okres to krwawienie 7 tyg po porodzie jest niepokojące. .. a do gina dopiero w przyszłym tygodniu idę. ..
No ja też po niedzieli idę. Moja siostra, która urodziła miesiąc przede mną też tak miała i gin stwierdził, że to okres. Ale w naszym przypadku, kto wie.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 18:52   #189
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika mam to samo z tesciowa! Tyle ze Twoja normalna. Moja przed chwila gadala z mezem i miala pretensje ze nie odebralam telefonu a ona mi chciala zlozyc zyczenia na dzien dziecka!!

Sprzedalam ciuszki i babka zachwycona ze tak tanio tyle ciuszkowi ze mam dzwonic jak bede miec kolejnajestem z siebie dumna hahaha

Hej Renata

Mikołaj <3
Stary 2016-06-01, 19:36   #190
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Dołączam do Was z podobnymi objawami. Do gina idę we wtorek to się okkaże od czego to.

Vel mi nie przeszkadza jak ktoś nosi albo bawi Ewkę chyba, że robi to teściowa, zaraz mnie coś strzela.

Nie wiem co jest aledziecko mi się zepsuło Cały dzień jest marudna, wygina się, pręży, co chwilę je ale w małych ilościach. Dałam jej esputicon, mam nadzieję, że pomoże.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 20:46   #191
Ineso
Matka Smoka

Ja mam gina w piątek, jutro jak mi się uda to idę zrobić morfo, tsh i mocz oddać. Trochę za wcześnie bo dzis 5 tyg. mija ale miałam taki termin to juz pójdę.

A wiecie ze dzieciom np jesli chodzi o skoki rozwojowe liczy sie nie tygodnie od urodzenia tylko od przewidywanego tp?

Kejka - nie zostawiasz ciuszkow dla rodzenstwa?

Velik- masz ciucholand do ktorego zmiescisz sie z wozkiem? I dziecko wytrzyma w spokoju buszowanie? Wow.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 21:17   #192
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Kejka - nie zostawiasz ciuszkow dla rodzenstwa?
Nie, bo szybko nie przewiduję.
Najpierw muszę ogarnąć większe mieszkanie, bo w kawalerce to przyznasz, że słabo
Poza tym, mam tak dobre lumpy, że wolę przeżyć kupowanie raz jeszcze. No i jaka pewność, że będzie drugi chłop? Żadna a córki w męskie ciuszki nie ubiorę, takie mam zasady. A unisex to mam może 2% w moich zbiorach.

Co do ciuchlandów, to moje dwa najlepsze mają wieeele miejsca między wieszakami. Dwa wózki się mieszczą. No i raz w tygodniu jestem chociaż w jednym

Mikołaj <3
Stary 2016-06-01, 21:20   #193
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka masz racje, poza tym moda sie zmienia i będziesz miala przyjemność wyszukiwania kolejnych perelek warto sprzedać jak sama tanio kupiłaś no i nie masz dla kogo ich zostawiać, ja większość dostalam od siostry ale ona tez mi każe wystawić i sprzedać jej lumpki
Stary 2016-06-01, 21:46   #194
annihilate
Rozeznanie

Kejka u mnie tylko starszy chodzi spać o 20 bo taki ma już rytm wyrobiony a Piotrek chodzi spać kiedy chce, właśnie przy takim niemowlaku to dobre podejście

Niulka, Lucy mi się właśnie okres kończy, i nic nie bolał tylko się lało jak z kranu serio :/

Justyna mój Mikołaj miał to samo :/ od urodzenia ropiejące prawe oko, kropli mieliśmy nawet dwa rodzaje przepisane i masaż robiony, jeździliśmy z nim do kliniki do Katowic i tam właśnie miał w końcu przetykany kanalik łzowy. U nas jeden zabieg wystarczył na szczęście.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 21:47   #195
Kayira
Zakorzenienie

Lucy my moze tez zaczniemy... skoro w koncu nie ma juz pepowiny...

Ja Wam chyba nie mowilam ze mojemu sie prawie 5 tygodni trzymal...

Ciuszki. Widze podobnie jak u mnie.. a akurat maly siostry po ktorym mamy ciuszki z jesieni byl

Ale spacery... sluchawki z ksiazka w uszy i moge chodzic. Albo kolo domu na krzeselku i sie opalam
Z reszta u mnie nie za bardzo jest gdzie chodzic...

Kejka. My ciuszki odkladamy dla nas lub dla siostry dla drugiego dzidziusia

Justyna jak wizyta tel? Lol.. a dziecko potrzebuje bliskosci...

X wrocil... nie spodziewalam sie takiej radosci u Kuby... a sie cieszyl i gadal... a taki spiacy niby... a X szczesliwy..
Zasnal w koncu ale cos niespolpjnie spi...

Inesco.. nie wiedzialam o tych skokach... to moj i tak tydzien po terminie...

Aaa i chyba kupujemy ta zyrafe sofie.... bo dostal kase od prababci... warto?

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-01, 22:50   #196
Ineso
Matka Smoka

Kejka, a zapomniałam że warunki mieszkaniowe mamy takie same. Ale wyobraź sobie, ze sasiedzi nad nami maja drugie dziecko na tym metrażu - nie czaje jak daja rade, bo mnie juz ciezko a co dopiero jak sie zacznie raczkowanie.
Faktycznie masz nosa do ciuchow skoro tak malo unisex. Ja jednak mam sporo takich bezplciowych.
Zazdroszcze Wam tych ciucholandow, bo moje to malutkie i po drugiej stronie miasta.
Stary 2016-06-01, 22:57   #197
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso a ja Ci zazdroszcze duzego miasta a nie takiego zadupia jak moje. Co do warunkow to ja raczkowania tez sobie nie wyobrazam ale...i tak bede miec lepiej niz kuzynka co za synem po calej 4 pokojowej chacie latala. Ja mam wszystko na widokunasze mieszkanie wczesniej wynajmowala moja mama. To bylo malzenstwo z 15 letnia corka. Dodam ze mamy KAWALERKE! I nie dosc ze mieszkali na kupie to jeszcze oboje po dwa metry wysokosci i cala trojka z wieeelka nadwaga. Zawsze sie zastanawialam jak oni to robia

Mikołaj <3
Stary 2016-06-01, 23:31   #198
Kayira
Zakorzenienie

U nas duzo wlasnie takich bezplciowych ciuchow. Ale ile by ich nie bylo czlowiek zawsze cos dokupi.

Inesco moga byc male ciuchlandy. Byle by mialy cos fajnego.
U nas co sroda przyjezdzaja babeczki. Ale poki co z mlodym sie nie wybiore.

Kejka znajomy tak mieszkal swego czasu. W jednym pokoju on zona, ich syn, corka zony z dzieckiem...

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Pierwsza pobudka po 3 h nie jest zle
Ale juz przebrany spi. Dobranoc

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-02, 00:59   #199
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kuźwa!!!!! Komar lata po pokoju... Kończę karmić i go szukam bo inaczej nie zasne
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 01:21   #200
Martinixxx
Zadomowienie

Kejka ja też nie wiem jak oni to robią 😂

Ciuchy po Martynie daje do siostry, tylko zostawiam sentymentalne kiecki i unisex,(teraz) szczególnie kozaki, bo co roku ma geoxy czarne lub lila.

Zazdroszczę lumpkow. U nas sam shit.

Mieszkanie mamy 58m2 i juz śpimy na kupię, ale mamy wszystko na oku😊co ułatwia wiele przy dzieciach.

Dziś kupiłam kominek do chałupy 👏

Dziś mamy szczepienie na rota. Miała już któraś? Tzn pociecha oczywiście 😊

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 01:28   #201
Polinezyjka
Zakorzenienie

No szlag mnie trafi,odlozylam mala i siedzę w pełnym świetle lampy i szukam ......... ,O_O nie widze i nie słyszę ciulka a poloze się to wyleci
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 01:38   #202
Ineso
Matka Smoka

Dawniej to ludzie w ogóle mieszkali duzymi rodzinami na malej powierzchni i jakos dawali rade. Tylko jaki to komfort zycia?:/

Kopycio - ja wole mniejsze ciucholandy tylko chodzilo mi o to ze teraz z wózkiem to nie bardzo sie mieszcze. Zreszta czuje sie przytloczona ciuchami. Mam to pochowane w kilku miejscach i nie ogarniam - na malego malo co pasuje i strasznie sie wkurza przy ubieraniu wiec jak trafimy na cos co pasuje to nosi prawie non stop. To by bylo na tyle jesli chodzi o strojenie Musze teraz cos do chrztu znalezc a nie mam kiedu tych szmat przejrzec i nie wiem juz w jaki rozmiar celowac ogladajac ogloszenia na olx.
Stary 2016-06-02, 01:57   #203
lulka19
Zakorzenienie

Dzieć mi spał prawie 7 godzin . Karmię ok 20 stej, i wtedy spimy zawsze minimum te 5 godzin

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-06-02 o 02:02
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 05:37   #204
akinomka03
Rozeznanie

Moja mała spała 8 godz. od 21.30 do 5.30 zjadła, leży i się smieje ;-)

Okres
Niulka, lucy jakos szybko wam się zaczął. U mnie dziś mija 7 tyg. Dopiero co przestało mi cieknac. Wizyta u gin w poniedziałek.

Ciuszki
Ja mam sporo po dzieciach szwagierki, kupionych póki co nie sprzedaje, odkładam, niedlugo siostra planuje mieć dzidzie

Dowiedziałam się wczoraj że moja kuzynka poronila w 9 tyg. Patrząc na Milenke smutne to bardzo, pamietam jak w 8 tyg już biło jej serduszko.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 07:49   #205
annihilate
Rozeznanie

Dzisiaj Mikołaj pobił sam siebie bo wstał nam o 4
Powoli Piotrek śpi więcej niż on, nie wiem co się z nim dzieje :/ spróbowałam bym go później kłaść spać, ale Tż nie chce ze względu na ten rytm, taaa tylko, że ja też potem muszę tak wcześnie wstać mimo, że Piotrek np jeszcze śpi :/

Kayira mój ma jutro 8 tygodni, a dalej ma ten kikut :/ wtedy na usg bioderek lekarz go oglądał i powiedział żeby się nie martwić, bo stanu zapalnego nie ma i wygląda pięknie i, że w końcu odpadnie... ciekawa jestem co nasza pediatra dzisiaj powie o tym.

Na moim zadupiu też nie ma ciucholandów w ogóle :/ musiałam bym do miasta jechać a nawet nie mam kiedy :/ ale już zapowiedziałam Tż, że weekend pojadę a on zostanie z dzieciakami :P

Ciuchy zostawiam bo nie mam głowy sprzedawać, pakuje do pudeł i na strych, liczę,że jak komuś się maluch urodzi w rodzinie to wcisnę im to

Nasz mieszkanie to 50m2 a wydaje mi się dobre na naszą czwórkę, przynajmniej narazie :P ale my wynajmujemy więc w każdej chwili możemy się do większego przeprowadzić chociaż ostatnio chodzą słuchy, że jak siostra Tż wyjdzie za mąż i wyprowadzi się to my mamy się do nich wprowadzić znowu. No ale mieszkanie z teściową mimo, że było by to pewne ułatwienie to średnio mi się widzi, nie oszukujmy się, póki są sprawni, to będziemy u nich, a nie u siebie :/

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 08:21   #206
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Martinixxx my mieliśmy rota, podają ta szczepionkę doustnie, wiec bolu żadnego u nas akurat w 1 dzien robiliśmy rota, 5w1 i zoltaczke i nie bylo gorączki ani nic sie nie działo, poza płaczem związanym z bólem przy wkluciu
Stary 2016-06-02, 08:33   #207
Kayira
Zakorzenienie

Annihilate nam polozna powiedziala ze po prostu niektore sa grubsze. Ale kazal nam juz spirytusem przemywac

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-02, 08:36   #208
velika
Winter is coming

witam z rana
Cytat:

A wiecie ze dzieciom np jesli chodzi o skoki rozwojowe liczy sie nie tygodnie od urodzenia tylko od przewidywanego tp?

Velik- masz ciucholand do ktorego zmiescisz sie z wozkiem? I dziecko wytrzyma w spokoju buszowanie? Wow.
hmm u mnie skok przypadł ewidentnie na 5ty tydzień od urodzenia
noo ten nowy to super, z podjazdem dla wózków, szerokie przejścia między wieszakami, a ubranek dużo ;] wcześniej chodziłam do innego, ale tam jest po schodkach to olewam a młoda jak śpi to jej nic nie zbudzi, no chyba, że bym próbowała odłożyć do łóżeczka

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dzieć mi spał prawie 7 godzin . Karmię ok 20 stej, i wtedy spimy zawsze minimum te 5 godzin
Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Moja mała spała 8 godz. od 21.30 do 5.30 zjadła, leży i się smieje ;-

Dowiedziałam się wczoraj że moja kuzynka poronila w 9 tyg. Patrząc na Milenke smutne to bardzo, pamietam jak w 8 tyg już biło jej serduszko.
zazdro max! u mnie poszła spać o 19:30 i o 23 już się obudziła na pierwsze żarcie. Odłożyłam ją zamiast dać do nas i po północy kolejna pobudka... potem na szczęście z nami dospała do 4
Przykra wiadomość z tą kuzynką ;(
Co do mieszkania, to my mamy 3 pokoje więc akurat na naszą trójkę. Chociaż jej pokój na razie jest przez nią nieużywany, ale mam gdzie trzymać jej rzeczy, wózek itd. W kawalerce faktycznie przekichane, mieszkałam tak dwa lata z chłopem. Póki dziecko jest małe to da się żyć, ale z większym...
Z drugiej strony moi rodzice mieszkali w kawalerce z dwójką małych dzieci i byli przeszczęśliwi, że są wreszcie sami i udało im się wyprowadzić od moich dziadków Ale jak miałam 2,5 roku to dostali 3 pokoje.

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 08:55   #209
lulka19
Zakorzenienie

Mi Bartuś spał bardzo ładnie w nocy, ale za to koło 6 pobudka Pobawiliśmy się, ale jest bardzo marudny, i zasypia tylko na moich rękach

-Warunki mieszkalne- My mamy dom w budowie, a obecnie mieszkamy w domu TŻ. Mamy mały pokoik, ale urządzony przytulnie. Jeszcze kilka dni temu wprowadził się brat TŻ ze swoją dziewczyną, i musimy wszystko ustalać, kto i kiedy sprząta. Teściowej już nie ma pojechała do pracy
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 09:19   #210
Kayira
Zakorzenienie

Jeju... jak poronila w 8 tyg to wlasnie juz pewnie serduszko slyszala... straszne...

No my mamy dom z ogrodkiem a za 2 tyg moja mama tez do pracy..

Lulka dogadujecie sie wszyscy?

Nasz mały cud 22-04-2016
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości