![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dolegliwości związane z miesiączką - wątek zbiorczy
gdy trafiłam do dobrego ginekologa dowiedziałam się że te bóle są związane z owulacja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
czyli tak jak pisze kamiturek chociaz wiem ze jestem płodna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
Ojej faktycznie
![]() ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,nie mam gdzie zapytac wiec troche zasmiece ten watek.bo cos jest ostatnio nie tak.
zawsze mialam okresy regularne(co do dnia a nawet godziny).w zeszlym miesiacu spoznil mi sie solidnie,bo ponad tydzien.juz myslalam ze to ciaza ale w koncu zaczelam krwawic.(mysle ze to po prostu po przeziebieniu sie przesunelo,bralam gripex). ale w tym miesiacu dla odmiany dostalam okresu prawie tydzien za wczesnie niz powinnam.na dodatek trwal tylko 2 dni:/potem juz tylko delikatne plamienie.powinnam isc z tym do lekarza?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Przyczajenie
|
Dot.: dziwne bole
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
![]()
Jesli bedzie Pan na forum prosze zajrzec na poczte,interesuja mnie krople z wyciagu kasztanowca,moja Pani ginekolog kojarzy je ale jej z pamieci wyleciala nazwa.Jesli Pan je kojarzy lub ma gdzies w ksiazce prosila bym o nazwe i adres Pana gabinetu. Zalezy mi na tym.
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Prosze Panie dokotorze o odpowiedz,a widze ze cos malo popularny watek :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Dot.:co do Ketonalu
Ja nie wiem ale to chyba naprawde ze mna cos jest nie tak bo na mnie on kompletnie nie dziala jesli chodzi o silne bole zwiazane z okresem a z reszta nie tylko... Kiedys wzielam 2 albo nawet 3 tabletki tego specyfiku i mi nie pomogł....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pyatnie co do mojej miesiaczki. Mam 18 lat i podkreślam że jeszcze nie współżyłam. Moja miesiączka jest naprzemian raz co 28 dni póxneij co 48, później znów 28 i znów 48 i tak cały czas. Czy to normalne? Prosze o pomoc bo się boję że coś ze mną nie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
jak zbilza sie dla mnie dzien miesiaczki az trzese sie z nerwów tragedia
![]()
What is love?The need to escape from oneself. Life's simple. You make choices and don't look back. Don't cry because it's over, smile because it happened ![]() Edytowane przez ilovecarrotcake Czas edycji: 2007-06-05 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Bardzo bolesna miesiączka....
Mam 16 lat od jakiś dwóch okres, zawsze był bolesny ale ostatnimi czasami nie mogę wprost wytrzymać. Tak konkretnie to strasznie coś mnie kuje w okolicach jajników. Dodatkowym problem w czasie okresu są problemy żołądkowe nie wiem zupełnie dlaczego bo odżywiam się normalnie.Te bóle wręcz mnie paralizują i kończy sie to leżeniem w kłębek w łózku....
Bardzo prosze o rady dlaczego tak i co z tym zrobić...i czy wy też tak macie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo bolesna miesiączka....
sporo kobiet tak ma, idz do ginekologa to wypisze Ci recepte na leki przeciwbolowe bo nie ma sensu sie tak meczyc
![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
ojoj...skad ja to znam...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj Nospe mi zawsze pomagała a nie raz zwijalam się z bólu przez okres.Mój ś.p Tato także ją stosował przy bólach żołądka i zawsze skutkowała...
![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
mnie sama nospa nie pomaga w ogole...przez pierwsze 3 dni okresu mam zawsze od reką zestaw "X" w sklad jego wechodzi : 1nospa forte,1ibuprom max,2 vegantalginy.W momenatch kryzyzsu idzie ketonal przez pierwsze 2 dni.Leczylam sie na takie bole,gonekolog faszerwał mnie 4 lata tabletkami antykoncepcyjnymi ale musiałam je odstawic bo chciałam zajsc w ciąze..w ciąze nier zaszłam , a bole miałam takie mocne ze mdlałam i co miesiąc jezdzilam na pogotowie z bólem menstruacyjnym...wrocilam do tabletek anty....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
A masz skrzepy w krwi miesiączkowej? One czesto są powodem bólu. Mi pomogły tabletki anty, ale ty chyba jesteś na nie za młoda. W każdym razie wizyta u gina by nie zaszkodziła....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
watek lacze
![]()
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Mam 25 lat i miesiączkuję już od 14 lat. Przez pierwsze 3-4 lata nie miałam bóli, dopiero w szkole średniej zaczęły się pojawiać. W tej chwili biorę pig. antyk. i w dalszym ciągu mam bóle, pomimo tego, że współżyje z narzeczonym. Nie mam dzieci i nie jestem chora, ponieważ regularnie chodzą do ginekologa. Chcę przez to powiedzieć, że na swoim przykładzie i wielu moich koleżanek, które mają już swoje dzieci - wiem, że bóle mogą nigdy nie ustąpić. Lepiej nauczyć się z nimi żyć. p.s. może to zabobon ale pilnujcie aby wam nie marzły stopy, a bóle staną się lżejsze. Pozdrawiam wszystkich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
podczas okresu na początku wszystko przebiegało normalnie, ale od około kilku miesięcy bardzo nasiliły mi sie bóle związane z miesiączką .W drugim dniu , od rozpoczecia sie miesiaczki dostaje bardzo silne bóle brzucha. Zadne tabletki przeciwbólowe nie pomagaja mi ale słyszałam ze podobno tabletki antykoncepcyjne zmniejszaja ból.Czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
i jeszcze mam jedno pytanie co zrobic w przypadku bardzo obfitych upławów...bo coraz wiecej pojawia mi sie tego sluzu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
ale czy pózniej nie bede miała jakis problemów zwiazanych z zajsciem w ciaze bo pomimo wszystko jezeli je bede brala co miesiac i to kilka lat pod rzad zakładajac ze zajsc w ciaze bede chciała np w wieku 24 lat to czy nie bede przez to miała kłopotów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie. Zawsze tydzień przed okresem mam taki humor.. ze nie moge wytrzymać sama ze sobą
![]()
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to ja sobie z tym nie radze.
![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Bolesny okres- tabletki-badanie?
Mam problem...
Mam 18 lat od 5 lat mam okres no i niby wszystko ładnie pięknie-jest dosc regularny, mało obfity, ale.. Od jakiegos roku co miesiąc przez pierwsze 2 dni umieram- nie moge sie podnieśzc łóżka, boli mnie dosłownie wszystko, wymiotuje. Nie pomagają mi już żadne tabletki( no moze oprócz jakis 3 Ketonalów popijanych Nimesilem) Moja mama powiedziala, ze juz nie moze na mnie patrzec jak sie tak mecze i niszcze swoj żoladeki stwierdzila zebym szla do ginekologa po jakies tabletki hormonalne. No i tu nasuwa się moje pytanie: czy lekarz przed przepisaniem tych tabletek, zawsze robi badanie, czy sa jakies wyjatki?:P Bo to bedzie moja pierwsza wizyta no i musze sie jakos nastawic psych na to ewentual. badanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bolesny okres- tabletki-badanie?
Jezeli to pierwsza wizyta (zreszta skoro masz 18 lat to czas najwyzszy
![]() Powinien równiez wypisac skierowanie na badanie krwi, zapewne cytologia itp. A rodzaj badania zalezy tez od tego czy juz wspolzylas czy jeszcze nie. Takze smialo do ginekologa ![]() Przejrzyj wątek Dobry ginekolog - wybierz jakiegos w swoim miescie i idz ![]() jesli boisz sie/nie chcesz sama mozesz isc z mama.
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
trzeba Ci jeszcze powiedziec ze ta wizyta wcale nie jest taka strasza...poniewaz jest to pierwszy raz to lekarz bedzie Ci mowil co bedzie robic...musisz sie jednak przygotowac na to ze (jesli wspozylas) to czeka Cie badanie jakze przyjemnym urzadzeniem typu zimny metalowy wziernik...ale da sie to przezyc...powinnas sie jeszcze upomniec o USG...to tez jest wazne...powodzenia
![]() chcialam Ci jeszcze powiedziec, ze ja tez mialam takie bole, ze nie bylam w stanie funkcjonowac..albo lądowałam w szpitalu...tabletki sprawily ze juz nie czuje bolu, nie wymiotuje, nie drętwieje..oczywiscie nie stalo sie to od pierwszego opakowania tyko z czasem objawy zaczely ustepowac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze dodam, żebyś przejrzała ten wątek
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90095
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.