![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Ja w nocy przed porodem nie spałam od 1, bo od tej godziny zaczęły się skurcze. Kolejne 5 nocy też nie spałam w szpitalu- poziom wyczerpania byl już taki ze czulam sie jak po dobrym drinku :/ Ale wszystko jest do przejscia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Ja bym cos zjadla. To wszystko bedzie trwac.
#183 |
Zakorzenienie
|
Zabcia dasz rade, to i tak dużo snu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Moja córa dziś o 3.38 postanowiła zbojkotowac sen ![]() ![]()
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahahaha Cyganom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||||
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mialo wczoraj dzien marudera wieczorem padalamna pysk a ona usnela przed 23 wstala o 2 i oczy jak pinc zloty az do 5 myslalam ze ja wyniose na korytarz ( jednak ten pomysl zeby lozeczko tam zostawic nie byl taki glupi
![]() Teraz juz od godziny mruczy wiec wciaz padam na pysk. Takiej nocki dawno mi nie urzadziła - zostaje mi czekac na pierwsza drzemke ![]() Cytat:
Po karmieniu smarowalam soda. Cytat:
![]() Mozesz wyslac. Masz wybranego pediatre kogos polecasz?? Umowilas juz szczepionke?? Cytat:
Jak tam Iwonia urodzilas??? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cholera nie urodziłam w nocy ale po nocy jak wstałam na siku to ledwo zrobiłam ale nic nie wyskoczyło (oczekuje jakiegos plum! zeby miec pewnosc) no i od czasu siku boli mnie TAM.
Cholera faktycznie imienia tez nie mam dla nowego noworodka ale jestem wyrodna i go spuszcze w kanał w mandu. Niech tylko wylizie ![]() Lambadaa mam wielką nadzieje go przegapic zeby nie bolało ale cos czuje ze nie bedzie nosorożca w łazience ![]() Co do nocy. Mojemu małemu mężczyźnie cos sie poprzestawiało i jak polozyłam go spac o 21 po kapieli gdzie mial wstac okolo 24 tak wstal za niecale 2h i tak juz mu zostało do rana- a co. Teraz znowu po 8 zasnal i znow slysze ze cos kwęka. W takim tempie to moje cyce nie nadazaja robic mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja dzis mialam pobudki o 2, o 4 i tu juz panna postanowila nie spac. Wzielam ja do lozka. Ryk nie ustal. Tata poszedl tanczyc z nia czacze po domu a ja w kimono. O 6 z rezygnacja w glosie mnie budzil, ze on juz nie wie o co kaman...dalam cycka na lezaco i poszlismy w kime az do teraz...
![]() Nie lubie tych pobuek co 2h. Nie wyspalam sie. Zabcia, dzis fajna data, jedziesz z koksem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Manu, jak u was stan ciemieniuszki? Ja wczoraj po zastosowanie olejuszki wymyłam małej główkę, potem szczoteczką do zębów jej delikatnie wyszorowalam i miękką szczoteczką wyczesałam te grudki i dziś juz prawie śladu nie ma. Dziś powtórzę to miejscowo, tam gdzie jeszcze coś widzę, choć ledwo i póki co sprawa będzie załatwiona.
#190 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci mają tradzik niemowlęcy??? Mój Tymus wygląda okropnie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dziś zauważyłam że ma kilka na brzuszku. ..chyba po weekendowym objadaniu się pikantna pizzą :/ głupia ja!
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-06 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Nasza nocka całkiem ok, wczoraj bidula padła ok 21, budziła się po północy, koło trzeciej i przed szóstą ale potem wzięłam ją do siebie i jeszcze do 8.30 pospałyśmy. Uwielbiam jak tak sobie śpimy razem wtulone
![]() Potem zjadła, pokokosiła się trochę, pogadała ze ścianą (mamy na niej tapetę w pasy i Ala wpatruje się w nią jak urzeczona) i śpi. A ja w końcu śniadanko sobie zjem Cytat:
Wiecie może kiedy dziecku już wykształca się krążenie? Te zimne rączki i nóżki Ali mnie dobijają. Cała cieplutka a rączki mega chłodne. Wiem, że to normalka ale czekam kiedy w końcu się to unormuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Ula zrobiła wieczorem cyrk, zasnęła dopiero o 23h. W nocy pobudki o 1, 4h i o 6h zbojkotowała sen. Stwierdziłam, ze bez jaj i do 7h pojekiwala, w końcu zasnęłyśmy i obudziła sie teraz. Cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Pytanko do podwójnych mam - kiedy wasze starszaki zaczęły kumac że jest dzień i noc i zaczęły przesypiac w nocy więcej niż te ~3h?
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechałam rano zrobić badania na tarczycę, bo nie wiem czy mam odstawiać leki czy brać dalej. Boję się, żebym z niedoczynności nie wpadła z kolei w nadczynność. Przyszedł laktator, części już wysterylizowane, uchwyt spreparowany, zaraz będę testować podwójne dojenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam zadanie na jutro, musze zlapac kupke i siuski malej do badania. Ciekawe jak ja tego dokonam? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Fruzja a wielorazowki nie robia Uli duzej pupki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo ja też tak jadę cały czas na odciaganiu I tez mi przeszło przez myśl zamówienie drugiej dojarki ![]() W ogóle jak ściągasz? Tzn co ile, jak długo? I czy zwiększa się ilość pokarmu? Ja ściągam w nocy raz jak mała się obudzi, czyli tak przeważnie 2-3, potem ok. 7 i potem jak weronika pozwoli to co 2 góra 3 godz. Czyli te 8 razy na dobę plus z 2 razy przystawiam malude, z tym ze na krótko, bo ma nerwa przy piersi. I jakoś nie widzę, żeby pokarm przybywal... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jeszcze pytanko co mam tu wpisac? Chce roczny urlop wykorzystac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tymek ma cała buźkę w tym paskudstwie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalk...skiego,12.html
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-06 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Manu
http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalk...skiego,12.html http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...go-liczyc.html
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-06 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
U mojej ten trądzik był w pierwszych dniach życia. Szybko zniknął. Te białe kropeczki z nosa również.
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj na 13 mamy usg bioderek. Trzymajcie kciuki by było ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Dziecko aniołek. Wstała, zjadła w 30 minut, odłożyłam i śpij. Ani razu nie zapłakala. Proszę o więcej takich momentów ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
3mamy!!!
#206 |
Zadomowienie
|
mona starszy jak miał jakies 2,5 miesiaca zaczął przesypiać noce z jedna pobudka. Za to jak miał 5 to zepsuł sie kompletnie i do roku było milion pobudek w nocy. To niestety jest powszechne...
manu nie ma dużej pupy, ale my mamy wszystko noworodkowe. Tylko w formowankach jest ciut większa, ale bez przesady. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
A ja wystąpie z takowym pytaniem.
Skoro mamy nie jesc smazonego to znaczy że pączki = zło??? Tak mi sie chce... Ło matko. Nawet mam bo kupiłam a dopiero teraz myśle czy mogę. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Gdzie i kogo nie zapytam np w szpitalu jak bylismy czy teraz od położnej to słysze ze przy kp nie jest to dobry pomysł bo mały to odchoruje.
Myślałam ze my tu wszystkie nie smazymy. A to tylko ja...??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.