Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 05:58   #181
Mad_lenka
Rozeznanie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
W sumie moja na mnie też dwa tygodnie.
Ale super jestem nie wyspana, spalam jakies 4,5 godziny, jeśli dziś będą chcieli działać to będę pół przytomna. Ehh ten mózg kobity.

Ja w nocy przed porodem nie spałam od 1, bo od tej godziny zaczęły się skurcze. Kolejne 5 nocy też nie spałam w szpitalu- poziom wyczerpania byl już taki ze czulam sie jak po dobrym drinku :/ Ale wszystko jest do przejscia Trzymam kciuki Zabcia - będzie dobrze, wiesz to
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 06:24   #182
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja bym cos zjadla. To wszystko bedzie trwac.
Stary 2016-06-06, 06:33   #183
Monanka83
Zakorzenienie

Zabcia dasz rade, to i tak dużo snu ja poszłam spać przed 23.00, wody odeszły o 0.30, rodziłam 17h -urodziłam przed 18.00, w nocy nie zmruzylam oka bo już przecież byłam z dzieckiem, no i te emocje i wszystko, kolejnego dnia badania, pomiary, tabuny personelu - zero snu, no i trochę wytchnienia dała dopiero kolejna noc - o ile to było wytchnienie, bo przecież opiekowałam się już dzieckiem także nawet nie będziesz wiedziała skąd masz taką kosmiczna moc

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Moja córa dziś o 3.38 postanowiła zbojkotowac sen leżała z oczami jak pinc złotych, wgapiala się we mnie i się cieszyła. Gdybym jej tak nie kochała, to oddałabym ją Cyganom
Stary 2016-06-06, 06:59   #184
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Zabcia dasz rade, to i tak dużo snu ja poszłam spać przed 23.00, wody odeszły o 0.30, rodziłam 17h -urodziłam przed 18.00, w nocy nie zmruzylam oka bo już przecież byłam z dzieckiem, no i te emocje i wszystko, kolejnego dnia badania, pomiary, tabuny personelu - zero snu, no i trochę wytchnienia dała dopiero kolejna noc - o ile to było wytchnienie, bo przecież opiekowałam się już dzieckiem także nawet nie będziesz wiedziała skąd masz taką kosmiczna moc

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Moja córa dziś o 3.38 postanowiła zbojkotowac sen leżała z oczami jak pinc złotych, wgapiala się we mnie i się cieszyła. Gdybym jej tak nie kochała, to oddałabym ją Cyganom

Hahahaha Cyganom
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 07:23   #185
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie te misie-szumisie? Są dwa typy w internecie i nie wiem czym one się różnią? Jeden taka okrągła kuleczka, a drugi taki z odnogami jakby ;D Który jest lepszy? To w ogóle ma jakieś znaczenie?
Mam pożyczony od koleżanki tego jak ośmiornicę, plus jest taki że można go zaczepić o szczebelki czy coś... z kolei tego brązowego ma inna koleżanka, i wydaje mi się bardziej praktyczny, dziecko może się w niego wtulić bo jest płaski, a to tej kulki chyba trudniej.

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Cholera, nie śpie od 4.30:/ I głupie myśli mam, czy z moja Małą wszystko w porządku jak Ona tak wyjść nie chce Ale sie martwie.
Kurcze też się nie wyspałam :/

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko ok Moja mama czekała na mnie około 2 tygodni i oboje nie narzekamy Chociaż podobno jako niemowlę, byłam straszna maruda, ale teraz mam za swoje :P
Na mnie tydzień, na siostrę dwa. Przekleństwo muszę jej podziękować za geny.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 07:26   #186
mialavi
Zakorzenienie

Moje dziecko mialo wczoraj dzien marudera wieczorem padalamna pysk a ona usnela przed 23 wstala o 2 i oczy jak pinc zloty az do 5 myslalam ze ja wyniose na korytarz ( jednak ten pomysl zeby lozeczko tam zostawic nie byl taki glupi )
Teraz juz od godziny mruczy wiec wciaz padam na pysk.
Takiej nocki dawno mi nie urzadziła - zostaje mi czekac na pierwsza drzemke

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Miałam właśnie Ci to zaproponować a może samo w nocy ruszy
Ehh oby to nastąpiło szybciej niż myślimy!
A smarowalas czymś po przebiciu? Ja mam tą kropeczke malutka więc może sama się odetka a jak nie to też spróbuję nakluc

Po karmieniu smarowalam soda.
Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Chcesz bezposredni nr do poloznej?moge Ci wyslac na priv. Nie mow ze sasiadkami jestesmy skoro ta sama przychodnia ;-)
Nie ja ze wsi jestem ale mam blisko a u nas przychodnia to pożal sie...
Mozesz wyslac. Masz wybranego pediatre kogos polecasz?? Umowilas juz szczepionke??
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Nie no nie uwiezycie.
Spakowana i spłakana po rozstaniu z moimi chłopakami pojechałam sie polozyc do szpitala.
A tam po kontrolnym usg kamien juz siedzi w wylocie i doktorek mnie pyta chce pani go rodzic w szpitalu czy w domu.
No jasne że w domu. No i jestem z powrotem. Jak sie ciesze.
Tylko teraz go urodzić...

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Podobno nawet do 5 dni moze nie byc i jest to norma.

Jak tam Iwonia urodzilas???
Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Iwonia, nie rozpedzilas sie za bardzo z tymi porodami? Daj znac jak juz urodzisz kamien, zmierz i zwaz, dopiszemy cie raz jeszcze na pierwsza strone

Ann, ja dzis tez mialam podgladacza. Moja mama zwrocila mu uwage to sie speszyl
Dobrze ze mnie to nie spotkalo znow mialabym problem z imieniem
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 07:51   #187
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cholera nie urodziłam w nocy ale po nocy jak wstałam na siku to ledwo zrobiłam ale nic nie wyskoczyło (oczekuje jakiegos plum! zeby miec pewnosc) no i od czasu siku boli mnie TAM.
Cholera faktycznie imienia tez nie mam dla nowego noworodka ale jestem wyrodna i go spuszcze w kanał w mandu. Niech tylko wylizie
Lambadaa mam wielką nadzieje go przegapic zeby nie bolało ale cos czuje ze nie bedzie nosorożca w łazience cos mnie nawet jak stoje skreca i kłuje fest.
Co do nocy. Mojemu małemu mężczyźnie cos sie poprzestawiało i jak polozyłam go spac o 21 po kapieli gdzie mial wstac okolo 24 tak wstal za niecale 2h i tak juz mu zostało do rana- a co. Teraz znowu po 8 zasnal i znow slysze ze cos kwęka. W takim tempie to moje cyce nie nadazaja robic mleka
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 08:02   #188
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ja dzis mialam pobudki o 2, o 4 i tu juz panna postanowila nie spac. Wzielam ja do lozka. Ryk nie ustal. Tata poszedl tanczyc z nia czacze po domu a ja w kimono. O 6 z rezygnacja w glosie mnie budzil, ze on juz nie wie o co kaman...dalam cycka na lezaco i poszlismy w kime az do teraz...
Nie lubie tych pobuek co 2h. Nie wyspalam sie.

Zabcia, dzis fajna data, jedziesz z koksem
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 08:02   #189
Monanka83
Zakorzenienie

Manu, jak u was stan ciemieniuszki? Ja wczoraj po zastosowanie olejuszki wymyłam małej główkę, potem szczoteczką do zębów jej delikatnie wyszorowalam i miękką szczoteczką wyczesałam te grudki i dziś juz prawie śladu nie ma. Dziś powtórzę to miejscowo, tam gdzie jeszcze coś widzę, choć ledwo i póki co sprawa będzie załatwiona.
Stary 2016-06-06, 08:10   #190
martunia_199
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci mają tradzik niemowlęcy??? Mój Tymus wygląda okropnie.. nie wiem czy to przypadkiem nie jakaś alergia?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:05   #191
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci mają tradzik niemowlęcy??? Mój Tymus wygląda okropnie.. nie wiem czy to przypadkiem nie jakaś alergia?
Mała ma krostki na polikach i brodzie. Miała wysyp na czole ale stamtąd zniknęły bardzo szybko

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Dziś zauważyłam że ma kilka na brzuszku. ..chyba po weekendowym objadaniu się pikantna pizzą :/ głupia ja!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-06-06 o 09:25
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:17   #192
fablous
Zakorzenienie

Nasza nocka całkiem ok, wczoraj bidula padła ok 21, budziła się po północy, koło trzeciej i przed szóstą ale potem wzięłam ją do siebie i jeszcze do 8.30 pospałyśmy. Uwielbiam jak tak sobie śpimy razem wtulone
Potem zjadła, pokokosiła się trochę, pogadała ze ścianą (mamy na niej tapetę w pasy i Ala wpatruje się w nią jak urzeczona) i śpi. A ja w końcu śniadanko sobie zjem

Cytat:
U nas przez dwa dni były jakieś krostki na policzkach, takie niewidoczne ale wyczuwalne w dotyku, skóra była chropowata. Ale zeszło samo, nie wiem od czego to było

Wiecie może kiedy dziecku już wykształca się krążenie? Te zimne rączki i nóżki Ali mnie dobijają. Cała cieplutka a rączki mega chłodne. Wiem, że to normalka ale czekam kiedy w końcu się to unormuje

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:20   #193
fruzjape
Zadomowienie

Ula zrobiła wieczorem cyrk, zasnęła dopiero o 23h. W nocy pobudki o 1, 4h i o 6h zbojkotowała sen. Stwierdziłam, ze bez jaj i do 7h pojekiwala, w końcu zasnęłyśmy i obudziła sie teraz. Cudownie
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:22   #194
Monanka83
Zakorzenienie

Pytanko do podwójnych mam - kiedy wasze starszaki zaczęły kumac że jest dzień i noc i zaczęły przesypiac w nocy więcej niż te ~3h?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Ula zrobiła wieczorem cyrk, zasnęła dopiero o 23h. W nocy pobudki o 1, 4h i o 6h zbojkotowała sen. Stwierdziłam, ze bez jaj i do 7h pojekiwala, w końcu zasnęłyśmy i obudziła sie teraz. Cudownie
Ale Wam się charakterna córa trafiła ))
Stary 2016-06-06, 09:34   #195
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Wyskoczyło kilka krostek na policzkach, ale już znikają, w innych miejscach nie stwierdziliśmy nic takiego.

Pojechałam rano zrobić badania na tarczycę, bo nie wiem czy mam odstawiać leki czy brać dalej. Boję się, żebym z niedoczynności nie wpadła z kolei w nadczynność.

Przyszedł laktator, części już wysterylizowane, uchwyt spreparowany, zaraz będę testować podwójne dojenie
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:57   #196
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Manu, jak u was stan ciemieniuszki? Ja wczoraj po zastosowanie olejuszki wymyłam małej główkę, potem szczoteczką do zębów jej delikatnie wyszorowalam i miękką szczoteczką wyczesałam te grudki i dziś juz prawie śladu nie ma. Dziś powtórzę to miejscowo, tam gdzie jeszcze coś widzę, choć ledwo i póki co sprawa będzie załatwiona.
Ja z kolei smaruje olejkiem z migdalow. Jest niezle, tylko jakby w brwiach jej sie luszczy jeszcze.
Cytat:
Moja ma teraz cale czolko w krostkach. Pielegnujecie to jakos specjalnie?

Ale mam zadanie na jutro, musze zlapac kupke i siuski malej do badania. Ciekawe jak ja tego dokonam?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Fruzja a wielorazowki nie robia Uli duzej pupki?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:59   #197
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Wyskoczyło kilka krostek na policzkach, ale już znikają, w innych miejscach nie stwierdziliśmy nic takiego.

Pojechałam rano zrobić badania na tarczycę, bo nie wiem czy mam odstawiać leki czy brać dalej. Boję się, żebym z niedoczynności nie wpadła z kolei w nadczynność.

Przyszedł laktator, części już wysterylizowane, uchwyt spreparowany, zaraz będę testować podwójne dojenie
Poproszę o info czy więcej idzie ściągać itp.
bo ja też tak jadę cały czas na odciaganiu I tez mi przeszło przez myśl zamówienie drugiej dojarki
W ogóle jak ściągasz? Tzn co ile, jak długo? I czy zwiększa się ilość pokarmu?
Ja ściągam w nocy raz jak mała się obudzi, czyli tak przeważnie 2-3, potem ok. 7 i potem jak weronika pozwoli to co 2 góra 3 godz. Czyli te 8 razy na dobę plus z 2 razy przystawiam malude, z tym ze na krótko, bo ma nerwa przy piersi. I jakoś nie widzę, żeby pokarm przybywal...
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:06   #198
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeszcze pytanko co mam tu wpisac? Chce roczny urlop wykorzystac
Stary 2016-06-06, 10:14   #199
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanko do podwójnych mam - kiedy wasze starszaki zaczęły kumac że jest dzień i noc i zaczęły przesypiac w nocy więcej niż te ~3h?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Ale Wam się charakterna córa trafiła ))
Moja dość szybko ale dostawała mm na noc

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Ja z kolei smaruje olejkiem z migdalow. Jest niezle, tylko jakby w brwiach jej sie luszczy jeszcze.

Moja ma teraz cale czolko w krostkach. Pielegnujecie to jakos specjalnie?

Ale mam zadanie na jutro, musze zlapac kupke i siuski malej do badania. Ciekawe jak ja tego dokonam?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Fruzja a wielorazowki nie robia Uli duzej pupki?
W brwiach często skaza białkowa wychodzi...

Tymek ma cała buźkę w tym paskudstwie (( czoło i policzki najbardziej. Robi się to bardzo czerwone jak go karmię a on się wr mnie wtula

Ząbki
Synuś
+2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 10:15   #200
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze pytanko co mam tu wpisac? Chce roczny urlop wykorzystac
Jest kalkulator w sieci co Ci wyliczyć te wszystkie daty.

http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalk...skiego,12.html

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-06-06 o 10:16
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:16   #201
Monanka83
Zakorzenienie

Manu

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...go-liczyc.html

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-06-06 o 10:19
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:18   #202
gingerbre
Zakorzenienie

U mojej ten trądzik był w pierwszych dniach życia. Szybko zniknął. Te białe kropeczki z nosa również.
Stary 2016-06-06, 10:32   #203
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
U mojej ten trądzik był w pierwszych dniach życia. Szybko zniknął. Te białe kropeczki z nosa również.
Tych kropek na nosku tez już nie mamy. No nic zobaczymy co jutro lekarz powie...

Dzisiaj na 13 mamy usg bioderek. Trzymajcie kciuki by było ok

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-06-06, 10:42   #204
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Tych kropek na nosku tez już nie mamy. No nic zobaczymy co jutro lekarz powie...

My idziemy jutro

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Dziecko aniołek. Wstała, zjadła w 30 minut, odłożyłam i śpij. Ani razu nie zapłakala. Proszę o więcej takich momentów czas wolny przez około 3 godziny
Stary 2016-06-06, 10:51   #205
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

3mamy!!!
Stary 2016-06-06, 10:53   #206
fruzjape
Zadomowienie

mona starszy jak miał jakies 2,5 miesiaca zaczął przesypiać noce z jedna pobudka. Za to jak miał 5 to zepsuł sie kompletnie i do roku było milion pobudek w nocy. To niestety jest powszechne...

manu nie ma dużej pupy, ale my mamy wszystko noworodkowe. Tylko w formowankach jest ciut większa, ale bez przesady.
Stary 2016-06-06, 10:54   #207
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

A ja wystąpie z takowym pytaniem.
Skoro mamy nie jesc smazonego to znaczy że pączki = zło???
Tak mi sie chce... Ło matko.
Nawet mam bo kupiłam a dopiero teraz myśle czy mogę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 10:55   #208
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
A ja wystąpie z takowym pytaniem.
Skoro mamy nie jesc smazonego to znaczy że pączki = zło???
Tak mi sie chce... Ło matko.
Nawet mam bo kupiłam a dopiero teraz myśle czy mogę.

A z jakiegoś konkretnego powodu masz nie jeść smażonego?
Stary 2016-06-06, 10:59   #209
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
mona starszy jak miał jakies 2,5 miesiaca zaczął przesypiać noce z jedna pobudka. Za to jak miał 5 to zepsuł sie kompletnie i do roku było milion pobudek w nocy. To niestety jest powszechne...

manu nie ma dużej pupy, ale my mamy wszystko noworodkowe. Tylko w formowankach jest ciut większa, ale bez przesady.
Kurcze tez mam noworodkowe i tetre i duzy ten tylek. Czego uzywasz?
Dzieki
Cytat:
Jest kalkulator w sieci co Ci wyliczyć te wszystkie daty.

Zabieram sie za wypelnianie
Cytat:
Moja dość szybko ale dostawała mm na noc

W brwiach często skaza białkowa wychodzi...

Tymek ma cała buźkę w tym paskudstwie (( czoło i policzki najbardziej. Robi się to bardzo czerwone jak go karmię a on się wr mnie wtula
Kurna z tym nabialem juz go nie jem przeciez
Stary 2016-06-06, 10:59   #210
Iwonia27
Zakorzenienie

Gdzie i kogo nie zapytam np w szpitalu jak bylismy czy teraz od położnej to słysze ze przy kp nie jest to dobry pomysł bo mały to odchoruje.
Myślałam ze my tu wszystkie nie smazymy. A to tylko ja...???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości