|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupujące "w ciemno" - macie szczęście czy pecha?
Pół na pół
. Kilka razy miałam szczęscie.- Mira bai, all about eve, kingdom edp, nu edt,...Niestety ostatnio zaliczam same wpadki rush, tocadilly. Cudem uniknęłam zakupu prady ktora jest dla mnie poprostu koszmarnaOstatnie przykre przygody oduczyły mnie zakupów w ciemno.
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi ogólnie o to, czy takie kupowanie w ciemno zapachu, który się nie zna okazalo się szczęśliwym trafem, czy pechem. Ale jeśli ktoś kupuje w ciemno na Allegro, to też niech sie wpisze.
|
|
|
|
|
#183 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
większość moich zapachów to strzaly w ciemno, a skoro ich uzywam to chyba z tym strzelaniem nie bylo najgorzej
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pół na pół
![]() Wpadki to: Halloween - przerażały mnie te metaliczne, cmentarne klimaty... Próbowałam sie przekonać ale niestety.. zmieniły właściciela Sun Moon Stars - użyłam jeden raz.. mdlił mnie.. szybko sie pozbyłam ![]() Hot Couture White - początkowo mi sie spodobały ale z czasem było coraz gorzej.. Hot Couture EDP (czarne) - j.w Udane zakupy: Lilita Midnight - chociaż wolę klasyka EDP Theorema - mniam ![]() Desnuda - Innocent - uwielbiam
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2007-03-06 o 13:44 Powód: nieaktualne:) |
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałam w ciemno 2 razy:
Esencia de Duende - ok, ale bez zachwytów i Madness: tu dużo lepiej, bardzo mi sie spodobał. Ale w sumie trochę sie boje kupować w ciemno, bo większość zapachów uważam za nijakie, tylko ten dreszcz niepewności jest taki miły
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba nie mam dobrze rozwiniętej intuicji, bo moje strzały w ciemno nie trafiły w mój gust. Dobrze, że mało tych strzałów było.
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Do 10 funtow zawsze biore w ciemno
Splendor EA - trafiony Fendi - trafiony ulubiony Sun moon stars - nie trafiony Versace red jeans - niby tak ale chyba dam siostrze Vanderbilt - nie Blue grass - tak ale taki babciny wiec dam babci morgan love de toi - trafiony w ciemno miniaturka organzy - kupie pelnowymiarowke
|
|
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
iceberg twice - właśnie kupiony i zupełnie nie trafiony ;(
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Mam za sobą kilka strzałów w ciemno
![]() Pierwszy i zupełnie nie trafiony to Sun Moon Stars, probowałam sie przekonać,ale nie dąło rady więc powędrował w świat ![]() Drugi nietrafiony to 5 Alejka, zbyt kwiatowy Bardzo udane strzały to Belle de Minuit, L'Instant Guerlain EDP i L'or ![]() Zazwyczaj staram się sprawdzić perfumy,które chce wypróbować, ale czasami zdarza sie okazja cenowa i ryzykuję bez testów
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś nie mogłam uwierzyć ajk to jest mozliwe żeby kupować w ciemno - a teraz to po prostu uwielbiam
![]() Jeszcze nie zdarzyło mi się nie trafić w 10-tkę !!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Lagerfeld-femme kupiony w ciemno, zakup udany
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jestem zachowawcza, bo pełnowymiarówek w ciemno nie kupuję
Nabywam za to mnóstwo próbek, miniaturek i innego podobnego tałatajstwa w ciemno. Najczęściej zapachy mi się podobają, zarówno rzadko są odrzucające, jak i rzadko mnie zachwycają ... Ostatnim odkryciem była miniaturka Organza Indecence, której wcześniej nie znałam. Szalałam przez parę tygodni i śledziłam allegro, jednak ceny skutecznie ugasiły moje płomienne żądze
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Mahora Guerlain- co prawda tytlko miniaturka, ale nie jest tania - warto było strzelać. Euforia kiedy okazało sie strzałem w 10tkę
Co więcej byłabym w stanie zaryzykować stwierdzenie, że ten zapach dokładnie tak sobie wyobrażałam Kusi ta loteria. Ale póki co frunie do mnie 75 ml zapachu mojego życia.. czyli Mahory na dzień dzisiejszy
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod wpływem tego wątku pachnę jak napisałam wyżej nietrafionymi Meteorytami i ... jest mi z nimi bardzo miło. Wczoraj spryskałam nadgarstek Madness i również pozytywne wrażenia. Mam nadzieję, że to nie chwilowe Ale zakupy w ciemno mnie już nie kuszą
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Robiąc porządki na Perfumach, natknęłam się na podobny wątek - dziubnięte
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10 :) czy porażka?
Ja czesto kupuję w ciemno i większość to strzały w 10 a ostatnio zakupiłam tak fever celine i jest cudny
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
czesto kupuje w ciemno i jeszcze sie nie zawiodlam ,mam nadzieje ze dobra passa bedzie trwala nadal
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo że bilans u mnie podobny jak u was, tj. pół na pół, to uważam, że warto ryzykować
Adrenalina raz, a dwa - istnieje szansa na wielką miłość, na którą nie byłoby szans przy obecnej ofercie zapachowej w naszych perfumeriach. Sporo wpadek zaliczyłam - w tym obydwie wersje Le Feu, najświeższa - czyli Celine Oriental Summer , Smok, Nu i wiele innych.Ale in plus mogę zaliczyć cudownego Shalimara edp (klikany w ciemno - na półkach był tylko tester edt) - kupionego za radą Joasi - Piękny Następny w kolejce Shalimar Light - cudowny - też w ciemno, bo kliknięty w oczekiwaniu na próbkę - która doszła dokładnie tego samego dnia co flakon ![]() Theoremy - wszystkie wersje, które wielbię. Tygrys - w sumie w ciemno, kupowany na podstawie mocno już zatartych wspomnień ze studenckich testów, kiedy to stał sobie jeszcze na półce w Empikach. Zapachowa miłość mojego życia Lolitki też klikane w ciemno - nie było ich wtedy w ofercie moich sephor Mój najnowszy - poranny strzał w ciemno - Joop Femme - szukam Joopa mojej młodości - za nic nie potrafię sobie nazwy przypomnieć - może będzie sukces, a może porażka - jak to przy strzałach w ciemno
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaśnie zastanawiam się nad Fever Celine, strasznie mnie kuszą jego nuty, ale nie ma jak go niuchnąc.Jeśli któraś z Was go zna to bardzo proszę o typy do czego są podobne te perfumy.Dziękuję z góry
|
|
|
|
|
#203 |
|
niecnotliwa dziewica
|
W kwestii Celine Fever pamiętam, że Homyk go kiedys miała, może będzie mogła powiedzieć coś więcej
W temacie: w ciemno kupiłam - Madness - ładne, ale szybko mi się znudziły, - wszystkie 3 Theo i wszystkie ogromnie lubię - i podobnie wszystkie "kotki" Les Belles - znałam tylko nuty ale wszystkie 4 okazały sie "trafione" ![]() Mniej trafione a zakupione jedynie na podstawie nut było Absolu Intense Simply Red Rochas, na które się skusiłam w Rossmanowej promocji - ale to jednak całkiem nie mój zapach A - byłabym zapomniała - właśnie jestem w fazie polowania na straganiku na Abril Vittorio&Lucchino - też w ciemno - ale zawsze chciałam mieć te perfumy, odkąd sie ukazały - a to juz parę latek minęło... Więcej grzechów nie pamiętam, zakupów nie żałuję i poprawiać się bynajmniej nie zamierzam
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2007-03-05 o 14:23 Powód: ta sama, co zawsze - skleroza |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam udane strzały w ciemno-żadnego nieudanego
bardzo lubię Cabocharda- było to ryzykowne, ale akurat sie wpasował w moje zapotrzebowanie na wytrawny zielony szypr. Femme Rochas- po pierwszych trudnych nutkach ślicznie miękko się sadowi na skórze, ma urok podobny do Mitsuoko, mniej cielesny, lżejszy, bardzo dobrze się ze mną zgrywa i bardzo często tęsknię, żeby nią akurat pachnieć. Balmain Balmain- też go bardzo lubię- świeży, ożywiający. Cabotine- słodko- zielony, wesoły- czeka na wiosnę, na razie go nie noszę, tylko sporadycznie. Wszystkie moje strzały w ciemno bardzo lubię- to jest takie rozbestwiające- w końcu musi przecież trafić pierwsza pomyłka, a jak na razie czuję się bezkarna ![]() Piszę oczywiście tylko o zakupach. No i jeszcze jeden bardzo udany strzał- 24 Faubourg. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-03-05 o 19:14 |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Margot45, że zauważyłaś mojego nieśmiałego posta
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Fever, to jest to bardzo udany strzał w ciemno W sumie okazało się, że Fever aż tak bardzo nie odbiegały od moich wyobrażeń Zapach jest kwiatowo-waniliowy. Można go porównać trochę do Trouble, Addict, HP i Kenzo Amour, ale jednak w Fever wybija sie dość mocno ta nuta kwiatów i przez to zapach nie jest zamulający. Owszem, odczuwa się jego właściwości kojące, łagodzące, jego leniwy charakter, jednak kwiaty fajnie to równoważą i dodają zapachowi pazurka i zaczepności W dodatku Fever zamknięte są w pięknym flakonie |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie jestem taka odwazna, aby kupowac w ciemno duzych flakonow. Nie mam za to oporow przed kupnem w ciemno malych pojemnosci i miniaturek w celach testowych. Z tego wiecej bylo strzalow w dziesiatke. Najbardziej chyba zapadlo mi w pamiec 15 ml Smoka. Od tego czasu Smok jest moim jednym z ulubionych zapachow. Ogolnie to szczesciara jestem, bo mam wiele kolezanek i znajomych, u ktorych moge powachac prawdziwe perelki, co oszczedza mi strzelania w ciemno. Chociaz dreszczyk emocji przy otwieraniu paczki z calkiem nieznanym zapachem jest bardzo mily
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10:) czy porażka????
Cytat:
![]() Ależ byłam rozsądna kiedyś... analizy... odczekiwanie przed zakupem... eh ![]() Ale nadal mam chyba więcej udanych strzałów w ciemno niż nieudanych
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dotarł do mnie strzał w ciemno, który sprawił mi najwięcej radości ze wszystkich strzałów w ogóle.
Otóż dotarł do mnie zapach mojej młodości - poszukiwany od dłuższego czasu - absolutnie cudowny Joop Femme - Udało mi się odnaleźć zapach, który towarzyszył mi w najpięknieszych dniach mojego życia, a którego nazwy do końca nie byłam pewna. |
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

. Kilka razy miałam szczęscie.- Mira bai, all about eve, kingdom edp, nu edt,...
rush, tocadilly. Cudem uniknęłam zakupu prady ktora jest dla mnie poprostu koszmarna

iceberg twice - właśnie kupiony i zupełnie nie trafiony ;(

nadal mam chyba więcej udanych strzałów w ciemno niż nieudanych