Bromergon - wątek zbiorczy! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 12:54   #181
bjorkowa
Przyczajenie

Smile Dot.: Bromergon - wątek zbiorczy!

dziewczynki wczoraj bylam u ginekologa... biore dostinex od jakis 6 tyg i prolaktyna spadla mi z 1211 na 135..lekarz mowi ze to bardzo dobrze.. tyle ze nie moge odstawic leku bo zaraz ta prolaktyna sie podwyzszy... musze zrobic jeszcze tylko jakies badania an cytomegalie i moge spokojnie zachodzic w ciaze
tylko ciekawe czy moj narzeczony jest plodny

bromergon odstawilam ... wole wydac kase i czuc sie dobrze.. no i efekty sa takze chyab jest dobrze
bjorkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 11:34   #182
bjorkowa
Przyczajenie

Dot.: Bromergon - wątek zbiorczy!

tak nawiasem mowiac wiecie co mnie zadziwia.. ze przy tak wykoiej prolaktynie mialam regularne miesiaczki i bardzo obfite ... drygie dzien to byl normalnie krwotok.. a potem pare dni juz malutko..
dziwi mnie bo kazdy pisze o nieregularnych i skapych miesiaczkach przy wysokiej prolaktynie
Stary 2009-11-07, 19:30   #183
Etelia
Przyczajenie

moja droga ja mam tak samo, prolaktyna wysoka a okres regularny i za kazdym razem owulacja. Mleko mam w piersi nawet jak prl jest w normie i co za diabel?
Etelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 18:09   #184
bjorkowa
Przyczajenie

nie ja mleka nie mam ani owulacji, tzn robilam pare razy te testy ktore mozna kupic a aptece i zawsze negatywne
ale mam tera zinny problem..tzn problem.. dziwne to dla mnie poprostu
skonczyl mi sie okres.... chyab z 4 dni temu... i po kazdym stosunku z narzeczonym znowu mam jakies krwawienia.... troszeczke ale jest..dziwne to dla mnei bo nigdy tak nie mailam
moj narzeczony sie smieje ze moze w ciayz jestem?
Stary 2009-11-08, 18:18   #185
kuleczka2610
Przyczajenie

hey,ja tez od kilku miesiecy biore bromergon,strasznie sie balam bo naczytalam sie o tym leku na necie,a tu nic..!zadnych ubocznych objawow,jakbym witaminki lykala,ale moja znajoma brala ten lek i musiala odstawic,bo miala straszne bole glowy i nudnosci,ale to zalezy tez od dawki,ja mam mala,tak wiec poczekaj kilka tygodni,moze ci sie poprawi samopoczucie,pozdrawiam
kuleczka2610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 12:03   #186
Gocha09
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Opowiem wam moją sytuację
Otóż staramy się z mężem od początku czerwca o dziecko(mamy już jedno)I okazało się że to nie jest tak latwo jak bylo przy pierwszej ciąży(w pierwszym cyklu się udało!)Od jakiegoś juz czasu zauważyłam wyciekający płyn z sutka.Czytałam,że przyczyną jest podwyższona prolaktyna.Jeszcze jej nie badałam,bo jakoś zawsze ta nadzieja mala była że w następnym miesiącu się uda..Teraz mam @ i po niej chcę isć zbadać prolaktynę,powiedzcie mi czy muszę najpierw skierować się do lekarza czy odrazu moge iść do laboratorium.I jak dlugo się leczy aby móc zajść w ciąże no i jak drogie są leki??
Proszę o odpowiedź pozdrawiam

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A i jeszcze jedno,w jakim dniu cyklu najlepiej zrobić badanie prolaktyny??
Gocha09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 14:02   #187
tala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka2610 Pokaż wiadomość
hey,ja tez od kilku miesiecy biore bromergon,strasznie sie balam bo naczytalam sie o tym leku na necie,a tu nic..!zadnych ubocznych objawow,jakbym witaminki lykala,ale moja znajoma brala ten lek i musiala odstawic,bo miala straszne bole glowy i nudnosci,ale to zalezy tez od dawki,ja mam mala,tak wiec poczekaj kilka tygodni,moze ci sie poprawi samopoczucie,pozdrawiam
Ja też gebneralnie czuje się dobrze po Bromku.
jedyne co to aktycznie biore go przed snem, tzn jem małą kanapkę (czy muszę?), łykam Bromek, idę się kapać i spać. Kiedyś kręcilam się jeszcze z 1,5 h po Bromku to zaczęłam mieć lekkie zwroty głowy.
Jednak w niedzielę po wstaniu z łóżka mało co nie zemdlałam. Mam dwie teorie - pierwsza: w sobote wieczorem wypilam 3 piwa a na noc łyknęłam Bromek, druga : podnioslam się zbyt energicznie z łózka, zakręcilo mi się w glowie i zrobiło słabo. Jednak obstaje przy pierwszej.

Wcześniej kiedy lykałam o,5 tabletki (teraz całą) wypiłam 2 piwa i zupełnie nic mi nie bylo.

Moim mega utrapienie jako skutek uboczny są zaparcia - zupelnie nie potrafię sobie z nimi poradzić.
tala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 15:40   #188
tala
Zadomowienie

Dziewczyny, które brały lub wciąż biorą Bromka: czy biorąc go nan noc MUSZĘ brać go podczas jedzenia?
Biorę go około 30 minut przed snem i nie za bardzo mam ochotę na jedzenie otej porze.
Stary 2009-11-15, 09:53   #189
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które brały lub wciąż biorą Bromka: czy biorąc go nan noc MUSZĘ brać go podczas jedzenia?
Biorę go około 30 minut przed snem i nie za bardzo mam ochotę na jedzenie otej porze.
Ja biorę go tak samo, czyli jakieś 30-15 minut przed snem, bez jedzenia.

Tala, odnośnie tych zaparć, jak długo bierzesz Bromergon?

Pytam, bo ja biorę go od lipca b.r., czułam się po nim świetnie, praktycznie żadnych skutków ubocznych. Po 3 miesiącach leczenia prolaktyna bardzo spadła, więc wszystko było cudownie.
Problem pojawił się w 4 miesiącu. Wyjechałam za granicę na tydzień i od tego momentu zaczęły się niesamowite problemy z zaparciami, wzdęciami itd. Od tego czasu minęły prawie 3 m-ce, a ja nie mogę sobie dać rady. Jem niemalże książkowo, piję laktulozę, od czasu do czasu wspomagam się czopkami, ale generalnie jest dramat. Przytyłam i waga nadal idzie w górę.

Endo stwierdziła, że prawdopodobieństwo, że to Bromek jest temu winien wynosi 5% - podobno zaparcia pojawiają się jak już na początku leczenia, później organizm się przyzwyczaja i problemy ustępują.

I już sama nie wiem co robić. Za zgodą lekarki mogę odstawić Bromka na 1,5 miesiąca i sprawdzić, czy to on jest przyczyną, ale zaprzepaszczę cały ten czas leczenia...

Czy któraś Wizażanka ma/miała podobny problem?

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:52   #190
tala
Zadomowienie

Laity od 2 dni tesuje przyjmowanie leku bez jedzenia - nie wiedzę różnicy, myślę, że to bardziej chodzi o to by nie brać go na pusty żołądek.

Ja te leki biorę dopiero od 3 tygodni, czyli jestem na początku leczenia. Stą pewnie zaparcia. też piję laktulozę.
Trudno ocenić co w Twoim wypadku jest przyczyną. A dietę starasz się mieć taką nazwijmy "przeczyszczającą"? Jesz śliwki, morele, grejfruty, kiwi, otręby, błonnik?

Edytowane przez tala
Czas edycji: 2009-11-21 o 14:23
Stary 2009-11-15, 13:25   #191
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tala Pokaż wiadomość
Laity od 2 dni tesuje przyjmowanie leku bez jedzenia - nie wiedzę różnicy, myślę, że to bardziej chodzi o to by nie brać go na pusty żołądek.

Ja te leki biorę dopiero od 3 tygodni, czyli jestem na początku leczenia. Stą pewnie zaparcia. też piję laktulozę.
Trudno ocenić co w Twoim wypadku jest przyczyną. A dietę starasz się mieć taką nazwijmy "przeczyszczającą"? Jesz śliwki, morele, grejfruty, kiwi, otręby, błonnik?
Owszem, i nic nie działa Po tej laktulozie jest nawet gorzej - efektów spektakularnych nie ma, a wzdęcia i gazy okrutne, więc muszę z niej zrezygnować.
U Ciebie to rzeczywiście początek dopiero. Zapewne zaparcia niebawem ustąpią

Nie wiem już sama co myśleć i co robić. To co się dzieje ze mną nie ma żadnego pokrycia z tym, co można wyczytać z relacji innych osób, które przyjmowały Bromergon, ale przecież znam swój organizm - przed wyjazdem odżywiałam się mniej uważnie i zdrowo, i było wszystko w najlepszym porządku. A jak przytrafiał się jakiś stresujący okres, to leciało ze mnie jak woda. Teraz wszystko jest o 180 stopni inaczej.

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 10:49   #192
indywidualistka
Rozeznanie

raz zazyłam bromka na noc bez jedzenia i rano strasznie bolał mnie żołądek, niby nie długo, ale ból był dość mocny

indywidualistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 19:20   #193
dysiaczek24
Przyczajenie

Witam.
Od roku staramy się z mężem o dziecko.
Lekarz zlecił badania, wyniki są nastepujące
progesteron (22dc) 2 ng/ml (norma od 3,34 do 28.03.)
prolaktyna 308,50mlU/l
prolaktyna po MTC 8302,00mlU/l
Na prolaktyne dostałam bromergon 2x 0,5tabletki. ( czuje się po nich okropnie.)
Na podniesienie progesteronu 2x 1 tabletka duphastonu od 16 do 25dc.
Zastanawiam się, czy te leki którejś z was pomoły zajść w ciążę.
wszystkie inne badania np. ATG, P/c przeciwko peroksydazie tarczycowej,TSH, FT3, FT4, morfologia są w normie.

Bardzo proszę o rade pana doktora
Czy powinnam zrobić monitoring owulacji?

Edytowane przez dysiaczek24
Czas edycji: 2009-11-23 o 19:29
dysiaczek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 17:12   #194
Etelia
Przyczajenie

Jesli jest tak niski poziom progesteronu to znaczy, ze nie ma owulacji,a bez owulacji nie ma mozliwosci zajscia w ciaze. Progesteron rowniez odpowiada za przygotowanie endometrium. Dobrze jest sprawdzic FSH, LH i estradiol w 3 dniu cyklu, to podstawowe badania przy staraniach. Do stymulacji pecherzykow stosuje sie leki hormonalne. Monitoring cyklu pokaze jak zachowuja sie jajniki i endometrium.
Stary 2009-12-07, 23:15   #195
natalontko
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Bromergon biore juz prawie dwa miesiace na poczatku bralam po pol tabletki, gdy wzielam cala troche krecilo mi sie w glowie ale moj organizm szybko sobie poradzil i teraz juz dobrze sie czuje. Ale mam tez inny problem mam gruczolakowlokniaki w piersi stad poszlam do endo, ktory zrobil mi badania i wyszlo ze mam podwyzszona prolaktyne, ale zeby tego malo nie bylo mam problem z nerwami, biore Xanax. Stad moje pytanie czy Bromergon moze jakos pomoc rowniez na nerwy. Czy jak juz mi sie obnizy prolaktyna to z nerwami bedzie ok, czy po porostu moje nerwy napedzaja prolaktyne. Nad czym powinnam sie skupic nad nerwami czy nad prolaktyna i braniem Bromergonu. Nie wiem czy to ma sens to cale moje leczenie. Do tego biore jeszcze Regulon - anty. Zastanawiam sie czy ja nie zataczam jakiegos kolka i czy to jest wszystko warte swieczki. Jesli pan Doktor tu nadal zaglada bylabym wdzieczna o konsultacje, bo ja juz sie w tym wszystkim pogubilam i najchetniej bym sie zamknela w pokoju i z nikim i z niczym nie miala do czynienia.
Pozdrawiam i czekam na odp
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 23:18   #196
Etelia
Przyczajenie

Moja droga, tabletki anty podwyzszaja lekko prl, a stres to ja dopiero podbija!!! Ja mecze sie z prl od 2,5 roku, bralam przez kilka miesiecy bromergon i prl z 47ng spadla na 35ng, niewiele. Potem sama odstawilam lek, bo zaczely mi wypadac wlosy i nadal mam z nimi problem. Zrobilam badanie w lutym tego roku, bo mialam spokojniejszy czas i prl byla 16ng, bez lekow. Miesiac temu zrobilam badania i znowu jest 12 jednostek powyzej normy ( norma do 29), biore bromokryptyne i wynik sprzed 4 dni taki sam. Lek nie dziala czy jak? Tez mam wlokniaki w piersi, ale one czasem tylko dokuczaja, ogolnie jest ok, mimo mleka. Dobrze byloby sprawdzic czy nie masz czasem big prl, bo sa 3 czasteczki prl , a one sa badane razem. Ta big prl jest nieaktywna a tez podnosi wynik. Ja tak wlasnie mam, tylko czemu mam mleko skoro to nieaktywne? Staraj sie relaksowac, bo mozliwe, ze masz to wszystko ze stresu, ja tez jestem nerwus i to jest moj glowny problem. biore magnez z wit b6, wit b complex. Melisa, waleriana tez jest ok, ale sama unikaj stresow i emocjonujacych wydarzen.

Pozdrawiam
Stary 2009-12-10, 19:20   #197
Gocha09
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Kiedyś pisałam na tym forum ale nikt niestety mi nie odpisał.
Dzisiaj robilam badanie prolaktyny a oto moje wyniki
wynik po pierwszym pobraniu:6,6 ng/ml
drugi po MTC po 60 min. 150,1 ng/ml
Zrobiłam to badanie,bo zauważylam u siebie że od jakiegoś czasu po naciśnieciu sutka wycieka mi płyn no i staramy się od pół roku z mężem o dziecko.
Powiedzcie mi czy mam się martwić takim wynikiem?W sumie idę za tydzień na wizytę do lekarza ale chciałabym aby ktos mi wcześniej napisał....
Pozdrawiam
Gocha09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 01:08   #198
natalontko
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedz a mam jeszcze jedno pytanie czy mozna po Bromergonie pic alkohol, bo tak sie sklada ze sylwester sie zbilza i stad moje pytanie, biore go od 2 miesiecy i staram sie nie pic. Boje sie ze moge zle sie czuc
Pozdrawiam
Stary 2009-12-11, 17:36   #199
Etelia
Przyczajenie

alkohol sobie odpusc, bez tego mozna zyc. Bromokryptyna dziala na hormony a alkohol absolutnie nie pomaga.

Gocha dostaniesz bromek albo inny lek, tylko drozszy na obnizenie prl. Jesli masz regularne okresy i owulacje to nie powinna ta prl namieszac z ciaza. Moja mama jest tego przykladem. Jesli natomiast jest cos nie tak z miesiaczkami i jajeczkowaniem to niestety leki sa konieczne. Tylko sie nie martw i nie denerwuj, to nie jest koniec swiata i da sie to opanowac, przynajmniej do zostania mama.

Edytowane przez Etelia
Czas edycji: 2009-12-11 o 17:40
Stary 2009-12-11, 23:08   #200
natalontko
Zakorzenienie

Szkoda z tym alkoholem, myslalam ze w niewielkiej ilosci moglabym cos wypic. Zreszta ja nigdy duzo nie pilam. Dzieki za odpowiedz, czyli rozumiem wszystkie dziewczyny ktore biora Bromergor nie pija alkoholu?
Pozdrawiam
Stary 2009-12-12, 16:14   #201
indywidualistka
Rozeznanie

ja brałam i piłam alkohol...i nic się nie działo więc myślę, że spokojnie możesz się napić swoją drogą jestem pełna podziwu dla Ciebie...2 miesiące bez alkoholu nie to, żebym była jakąś alkoholiczką, ale okazji jest mnóstwo...

Stary 2009-12-13, 01:02   #202
natalontko
Zakorzenienie

No wlasnie a jeszcze sylwester tuz tuz, kupilam sobie piwo i stoi tak juz 2 miesiace!!!! A najgorsze ze recepte na Bromergon mam az na pol roku! Ja tez nie jestem jakas tam alkoholiczka ale czasami przyjdzie ochota, czasami czuje sie jakbym byla w ciazy = brak alkoholu. Chyba sie w tym wszystkim pogubilam kompletnie nie wiem co robic bo wydaje mi sie ze to cale moje leczenie tez jest bezsensu przez moje nerwy. Mam nadzieje ze sobie watroby nie rozwale, bo na sniadanie mam 6 tabletek a na kolacje 3, wiecej niz moja babcia! Nie mam problemu bo moge je lykac ale nie wiem czy to ma sens. Raz zmierzona prolaktyna i taki zamot wokol mnie.
Pozdrawiam
Stary 2009-12-13, 20:16   #203
Etelia
Przyczajenie

Natalontko tylko spokojnie, po co masz sie denerwowac? Przeciez prl lubi nerwy i bardziej podskakuje. Niestety jest to uparty hormon i lubi podskakiwac. Jesli masz owulacje i okres ok to bierz ten bromergon do zajscia w ciaze, a potem to juz bedzie bez znaczenia. No chyba ze bedziesz sie zle czuc i bedziesz 'rzucac miesem'. Na co masz inne leki??

Dziewczyny, no jest roznica miedzy napiciem sie lampki wina raz a balowaniem przy butelce cala noc, czy popijanie przy kazdej okazji. Ogolne zalecenie jest przy zazywaniu lekow- zero alkoholu. Pewnie, ze jeden pije duzo i zyje a drugi napije sie lampke wina i umiera cala noc. Mnie po calej tabletce bromergonu nic nie ma a inne dziewczyny po cwiartce maja bonanze, natomast raz nieopatrznie wzielam 2 tabletki castagnusa to myslalam ze umieram- ledwo podnioslam sie z lozka do toalety.

Ja was zadziwie, lubie adwokata i czerwone slodkie wino, ale w tym roku to wypilam tylko mala lampke wina, a okazji mam duzo. Biore leki to wole nie obciazac watroby nawet mala iloscia alkoholu. Ja moge bez tego zyc
A kazdy niech robi wedlug uznania
Bawcie sie dobrze i zycze zdrowia

Edytowane przez Etelia
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:22
Stary 2009-12-14, 12:21   #204
natalontko
Zakorzenienie

Czesc
Bromergon nie biore aby zajsc w ciaze, biore go zeby zbic prolaktyne bo mam gruczolakowlokniaki w piersi jest ich 6, jeden usuniety. Biore anty -Regulon, Vigantoletten po 2 tabletki, OsteoDiag, MagneB6 te leki zapisuje mi Endokrynolog i bore jeszcze Xanax na nerwy no i magnez pewnie tez na to jest. Bromergon na mnie tez az tak zle nie wplynal chociaz musialam dluzej brac po pol tabletki, ale jak juz zaczelam brac regularnie cale to zadnych zmian nie zauwazylam, dopiero jak rozpoczelam brac anty to wtedy zawroty glowy, maly brak rownowagi, silne pocenie sie w nocy, przez tydzien brak wyproznienia no i nudnosci ale bez wymiotow, nedzilo mnie ale nie wymiotowalam to bylo straszne. Teraz jest juz lepiej koncze 2 opakowanie anty i lepiej sie czuje, ale lekarz kazal juz wiecej nie brac, co mnie zdziwilo nie zapisal zadnych w zamian. No ale i dobrze watroba odpocznie.

A co do rzucania miesem to teraz jeszcze bardziej rzucam niz wczesniej, jest tak zle ze wiem ze to przez hormony ktore biore a nie moge sie uspokoic i wszystko obrywa sie mojemu narzeczonemu, juz mi go zal! Ale nie moge sie powstrzymac, moja babcie, dziadka to omijam bo boje sie ze im tez cos nie milego powiem, a nie chce ich zranic. Najchetniej zamknelabym sie w pokoju i ludzi nie widziala I dlatego ciagle mysle czy to cale leczenie ma sens.

Co do picia to bede na bank uwazac, moze zrobie sobie drinka i bede go dlugo pic, ja tez moge przezyc bez alkoholu, najwazniejsze zdrowie

Moje pytanie odnosnie alkoholu pojawilo sie dlatego bo na ulotce jest napisane ze nie mozna brac anty wczasie zazywania Bromergonu a ja bralam wiec myslalam ze z alkoholem jest podobnie

Dzieki za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam

Edytowane przez natalontko
Czas edycji: 2009-12-14 o 12:29
Stary 2009-12-14, 13:31   #205
akusiowa
Raczkowanie

Wiecie co.. dziś przypisali mi ten lek i strasznie się boję i tych objawów i tego że może jednak niepotrzebnie to brać mam... Mam troszke podwyższoną prolaktynę tj. 35.41 ng/ml a norma jest to 29.2 FSH i LH w normie, moim jedynym problemem były nieregularne miesiączki, najpierw na wywolanie dostałam tabletki antykoncepcyjne, był luz i teraz po odstawieniu odrazu lekarz przypisał mi to.. Kiedyś też brałam anty i po odstawieniu nie miesiączkowałam przez 2 miesiące, miałam wywoływany okres przez zastrzyki z progesteronu ( co pomoglo na jeden cykl) a później luteine. Nie miło to wspominam po luteinie ciagle chciało mi się spać... Jakoś metabolizm mi sie chyba rozwalil bo przytyłam 5kg... :/ później jakoś samo sie unormowało.. no i nagle znów nie miałam przez 2 albo 3 miesiące, wieć zrobiła mi USG i stwierdziła policystyczne jajniki, co jak mówi potwierdzają wyniki. Nie wiem dziewczynki doradzcie, może powinnam jeszcze pójść do innego ginka, tak bardzo się boje ten lek brać..
akusiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 17:03   #206
natalontko
Zakorzenienie

Kazdy organizm inaczej reaguje na dany lek, wez polowke i zobaczysz co bedzie sie dzialo, pewnie lekarz kazal Ci zaczal od polowki, ja mialam brac przez 3 dni polowke ale to normalne ze wzielam 4 dni no bo co mialam jedna wyrzucic:P No ale 5 dnia wzielam cala i mialam lekkie zawroty glowy zle spalam ale szlo wytrzymac, stwierdzialam ze przez ok tygodnia bede brala polowki i tak zrobilam. Jak juz wzielam cala to nic nie czulam, jakbym nie wziela zadnej tabletki. A tez sie balam. Organizm musi sie przyzwyczaic. Pewnie bedzie wszystko dobrze nie masz sie co martwic. Sprobowac mozna najwyzej odstawisz lek. Ja czekam na wyniki ktore zrobie w lutym i tez bede sie zastanawiac co dalej z tym moim leczeniem.

Takze zycze powodzenia i nie martw sie

Pozdrawiam
Stary 2009-12-14, 18:26   #207
akusiowa
Raczkowanie

Dziękuje Kochana tylko jak pomyśle o tym że aż 4 miesiące będe to jadła to mnie skręca... i też co dziwnie, na kolejną wizyte mam przyjść zależnie od tego jak będe miała okres, jeśli dostane po miesiącu normalnie to nie mam przychodzić tylko dopiero po zakończeniu opakowania.. to normalne ? Nie wiem pewnie jestm przewrażliwiona :P
akusiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 19:54   #208
natalontko
Zakorzenienie

Ty sie martwisz 4 opakowaniami ja jeszcze mam przed soba 6, czyli pol roku brania, a juz jestem po 2 opakowaniach tzn drugie koncze na dniach! Ja mam regularnie miesiaczke nie mam z tym problemu. Dlatego nie bardzo moge pomoc Ci w tej dziedzinie. Nie wiem czy to cos mi pomoze na moich "koleszkow" w piersiach no ale zobaczymy tak jak juz pisalam w lutym badanie i podjecie decyzji

Wspolczuje Ci ze nie masz regularnie bo z tego co tu piszesz od dosc dawna walczysz z regulacja miesiaczki. Mam nadzieje ze Bromergon Ci pomoze!
Trzymaj sie i napisz jak tam reakcja na lek
Pozdrawiam
Stary 2009-12-15, 19:25   #209
temp123456
Przyczajenie

Witam,

Jeżeli zostało komuś jakieś opakowanie Bromergonu lub może pomóc mi w kupnie tego leku, to bardzo proszę o kontakt: temp123456@gazeta.pl
temp123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 10:03   #210
indywidualistka
Rozeznanie

a nie lepiej iść po receptę do lekarza?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości