|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie
Dziewczyny, przede mną kolejny dzień (już 5!) niepalenia
Trzymam się dzielnie a okoliczne sklepy i pół allegro zostają ogołocone z towarów, które kupuję sobie w nagrodę za rzucenie Są momenty, że aż mnie skręca ale jakoś daję radę Zastanawiam się tylko jak moje zszarpane nerwy przeżyją mix pt. niepalenie + odchudzanie
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie to mnie możesz nie poznać z innych powodów W każdym razie rezerwujemy kanapę, bo na krzesło to ja się pewnie wkrótce nie zmieszczę ![]() I jeszcze jedno - z uwagi na brak dymu będziesz mogła NAPRAWDĘ poczuć moje perfumy (nie wiem, czego bardziej pożałujesz bo wiesz, że ja tylko killery) |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do czytających |
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No straszniem ciekawa jak "zagłuszysz" moje killery swoimi "delikatesikami" Kiedyś się robiło "wojnę na poduszki", a teraz "wojnę na perfumy"? A z tym grubasem - to niestety wcale nie tak daleko tylko ja się dobrze maskuję Ale jak zacznę wozić wielki, napęczniały brzuch przed sobą na jakimś wózku, to już nic nie da się zrobić - wtedy chyba zacznę chodzić w masce |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko na kopach wylecimy A jak Ci brzuch zacznie pęcznieć, to ja już wiem od czego........
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym, jak zobaczył jak karkówkę zagryzam wafelkami (których "normalnie nie znoszę!)
Edytowane przez E Czas edycji: 2006-01-27 o 16:00 |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chcę wam powiedzieć że trzymam za was mocno kciuki, żebyście wytrwały
|
|
|
|
#189 |
|
Gość
|
Dzięki Primavera
Muszę Ci się przyznać, że Twój wątek o "wstrętnych palaczach" też w pewien sposób przypieczętował moją decyzję. Czytając go, bardzo się wstydziłam za opisane tam osoby i mimo, że się do nich nie zaliczałam, bardzo chciałam się odciąć od paleczek zdecydowanie. I udało mi się!!!
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo żałowałam, że go w ogóle założyłam - tylko same kłótnie i niezrozumienie z niego wynikały.Ale jeśli przyczynił się do twojej decyzji - to bardzo się cieszę Wierzę, że wam się uda; mój tato palił kiedyś i to sporo, a od 15 lat już nie pali |
|
|
|
|
#191 |
|
Gość
|
Kłótnie i nieporozumienia zawsze mogą wyniknąć ze starcia dwóch grup stojących po przeciwnych stronach popielniczki
Ja na nimnie pisałam, bo miałam, mam i będę miała takie samo zdanie ja Ty: niekulturalni palacze doprowadzają do furii tak samo jak każdy niekulturalny człowiek, kulturalni palacze - w niczym nie przeszkadzają cieszę się, że nie jestem już w żadnej podkategorii palaczy
Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-01-27 o 15:45 Powód: Bł. meryt.:) |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj miałam sądny dzień (czytaj pół dnia spędziłam w sądzie). A i jeszcze rano pokłóciłam się z TŻtem i powiedział mi, żebym lepiej zapaliła, jak mam być taka wredna. Dopiero, jak to powiedział, przekonał się co może powiedzieć i zrobić wredna, rzucająca papierosy kobieta E-Twoje dzisiejsze posty doprowadziły mnie do łez. "Pęczniejący brzuch wożony na wózku", "rezerwujemy kanapę, bo na krzesło to ja się pewnie wkrótce nie zmieszczę", "a okoliczne sklepy i pół allegro zostają ogołocone z towarów, które kupuję sobie w nagrodę za rzucenie" - gdybyś pisała książkę - kupuję w ciemno Sandijo - teraz Ty - "Aga, barankiem jesteś? że masz takie zmiany w horoskopie " - tu prawie sie posiusiałam. Sandijo - barankiem to ja byłam paląc papierosy |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze raz ja - zapomniałam napisać, że nie palę juz 5 dzień i jestem z tego dumna. Byłam dzisiaj w tym sklepiku w którym dotychczas kupowałam papierosy, tylko po to żeby powiedzieć pani, że nie palę już 5 dzień
.Moni - tak trzymaj ( ale Ci dobrze z tym aniołkiem - a diabełka no i pozdrowionka dla naszych wiernych Kibicek |
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jaka była reakcja?Oczywiście wciąż trzymam kciuki za was Dziewczyny, a wątek jest pod obserwacją
|
|
#195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam za nas wszystkie kciuki i całuję |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to już kompletnie zapomnę o tym, że fajeczki istnieją ![]() Swojemu TŻ-towi już uświadomiłam, że świetnie przy rzucaniu działają nagrody A im ich więcej, tym większe prawdopodobieństwo, że rzucę na zawsze I że trza się ze mną obchodzić jak z jajkiem, bo mogę pogryźć, a na wścielkiznę mnie nie szczepiono ![]() No i znowu jestem głodna No i jak tu być eteryczną nimfą?
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę Wam zazdroszczę tych zakupów, prezentów z racji rzucania nałogu. Wychodzi na to, że opłaca się rzucać
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym przeliczyła ile pieniędzy przepaliłam i co mogłam za to kupić (a nie kupiłam) to wyjdzie na to, że przez -naście lat palenia odmówiłam sobie wielu, wielu prezentów No ale fakt - teraz co chwilka coś kupuję/dostaję Chyba zacznę rzucać co miesiąc |
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym, że fajnie to sobie uzmysłowić i być praktycznie rozgrzeszonym z zakupów (bo przeciez i tak bym przepaliła te pieniądze Także pod tym względem możnaby rzucać co miesiąc
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Syla-78 rzuć tą chemię,po co Ci ona ,przypuszczam ze jestes silną kobietą to dasz sobie radę z tym rzucaniem fajek,no i zobacz my o wiele lepiej się czujemy, niz Ty po tej chemii, daj sobie spokój-prawdopodobnie kobieta jest w stanie przetrzymac wszystko,tylko nie wiem czy to jest tylko "prawdopodobnie" czy faktycznie tak jest ze wszystko....
Pozdrawiam.. i kolejny dzionek minął... |
|
|
|
#201 |
|
Gość
|
Syla ja też zapominam o Tabexie i biorę go nieregularnie, nastawiłam sobie nawet przypominajkę w komórce
Ja sie po nim czuję normalnie, zero jakichkolwiek skutków ubocznych, przyznaj się, miałaś badanie czy przepisano Ci go tak od ręki? Nie odstawiam go, bo to jest terapia, a nie Nicorette czy jakieś tam inne plasterki/pastylki - ma trwać 25, to doprowadzę ją do końca ![]() Ponieważ działa na ten same receptory co nikotyna, przeszłam tydzień bez papierosów bez głodu, huśtawek nastroju, napadów szańczego głodu (ale i tak jadę na marchewce i brokułach że tak powiem bezboleśnie![]() Dziewczyny, powiem Wam, że się nawet cieszę, że leżę w łózku i choruję - nie sądziłam, że kiedykolwiek coś takiego napiszę - bo dzięki temu nie miałam możliwości na szaleńczy, siódmy dzień z rzędu (bo 7 dni niepalenia) rajd po sklepach - nakupowałam już sobie tyle "nagród", że nawet mój nieziemsko wyrozumiały Teżet w końcu nie wytrzymał i zapytał, czy on mnie czasem źle nie zrozumiał, wydawało mu się, że nagrody z okazji rzucenia kupiliśmy w sobotę i niedziele, potem dokupiliśmy w poniedziałek, we wtorek przypomniało mi sie jeszcze, że bardzo chcę te kozaczki jako kolejną nagrodę, no i wymarzony podkład i korektor, bo "przecież oną kosztują tyle, ile miesięcznie wydwałam na faje ". Wczoraj przy kolejnych zakupach ubraniowo/ciuchowych zwątpił i zapytał, że jemu się wydawało, że jednak zdecydowanie mniej wydawałam na papieorsy"
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Część Kochane! Moni125 widzisz jak to jest, jedemu coś służy, a drugiemu szkodzi. Sandija bierze tabex i czuje się o.k., ja w sumie to tak średnio. Spróbuję jutro nie brać i zobaczę
W ogóle to jakoś dziwie się czuję od ponad tygodnia, kręci mi się w głowie, smarkam krwią, tzn. nie mam krwotoku, ale to i tak dziwne, bo nigdy tak nie miałam. Może to wina suchego powietrza albo naczynko w nosie mi pękło Chyba się sypię Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Witam 6 dnia dzielne rzcaczki
...wczoraj piłam mały alkohol i po raz pierwszy od lat nie mam kaca paierochowego,syla-78 wiesz ja ostatnio też się dziwnie czułam zwłaszcza przez pierwsze trzy dni niepalenia i co ciekawsze, tez(jak nigdy)ostatnio zaczeła mi leciec krew z nosa tylko ja zgoniłam na przeziębienie i osłabienie organizmu....i tą mrozną pogodę-a tak wogóle to każda z nas po mału w jakiś sposób się sypie...
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Witam 6 dnia bez papierosa.
Hurraaaaaaaaaa. |
|
|
|
#205 |
|
Gość
|
Aga, jak ja Ci zazdroszczę - 0,5kg mniej, u mnie 2 więcej, mimo że jadę na samych warzywkach
No nic, widać mój organizm tak reaguje, trudno
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Sandija - nie martw się. Może u Ciebie może być jeszcze parę kilo do przodu. Ja niestety nie mogłam sobie na to pozwolić, bo odchudzałam się, zanim zaczęłam rzucać palenie. Powodzenia - czyżby reszta rzucaczek rzuciała się na zakupowe szaleństwa - tylko ja jestem grzeczna
?
|
|
|
|
#207 |
|
Gość
|
Aga, dzięki za słowa otuchy
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Sandija - to pewnie nie trwałe tycie, tylko większa ilość wody w organizmie
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzisiaj mój 7 dzień - jest coraz lepiej. To straszne co wydarzyło się w Katowicach. |
|
|
|
#210 | |
|
Gość
|
Cytat:
To już niestety chyba nie wina wody? Nie chodziłam na fitness i w ogóle nie ćwiczyłam przez ten tydzień niepalenia, bo się kiepsko czułam,poten antybiotyk doszedł, więc liczę, że od jutra (mam aerobik) zacznę wyglądać normalnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

Trzymam się dzielnie
a okoliczne sklepy i pół allegro zostają ogołocone z towarów, które kupuję sobie w nagrodę za rzucenie

Nic tylko na kopach wylecimy 

że masz takie zmiany w horoskopie
Gdybym przeliczyła ile pieniędzy przepaliłam i co mogłam za to kupić (a nie kupiłam) to wyjdzie na to, że przez -naście lat palenia odmówiłam sobie wielu, wielu prezentów 

Chyba się sypię
No nic, widać mój organizm tak reaguje, trudno