|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocławskie mamusie i przyszle mamusie :D
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
no to jeszcze troche czasu masz na zastanowienie sie. a jakie szpitale bierzesz pod uwage?
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie niedzielnie
Bylam dzisiaj w zoo-kolejki dramat, chyba z godzine stalam po bilety
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
melabn az tak duze? my tez sie do zoo chcemy wybrac ale jak będzie troszke cieplej bo dzsiaj jakos chlodno bylo. Moze w tygodniu kolo 13 bedą mniejsze kolejki? mam nadzieje.. a jak cena biletów? slyszalam ze tez nie za ciekawa
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ulgowy-15 dzieci do lat trzech wstep bezplatny w tygodniu bedzie ok, wczoraj kolejki bo wolne bylo |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
dzieki bardzo, musimy sie wybrac
ale jak bedzie cieplej a nie.. sniezyca jak dzisiaj :/
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak bede jescze kiedykolwiek w ciazy to tylko kliniki na Chalubińskiego
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, dzieciaczki jeśli zostają pod opieką położnych są karmione kieliszkiem!!! I to wiem już z niejednego źródła.
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieci nierzadko krztuszą się, istnieje ryzyku zadławienia taką ilością mleka. Dla mnie to barbarzyństwo.
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
bo z piersi wygodniej, butelka jesli piersia nie chcemy karmic tez wygodniej, a tego mleka z kielicha to nie wlewaja na raz przeciez
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
witam mamcie
![]() ale pobalowalam przed wczoraj ![]() pojechalysmy z dziewuchami na disco do wro, w domu bylam o 5 a o 7 musialam wstac do filipka ale bylo bardzo milo, wytanczylam sie za wszytskie czasy, moje 12cm szpilki o 2 w nocy musialam zmienic na japonki a pozniej tancowalam na boso tak mnie stopy piekly:p ale w najblizszym czasie planujemy powtorke z rozrywki![]() I wreszcie moj syn zaczyna mowic mama bam hauuu kcicicic jak woła kotka;d brrr -auto bzzz -mucha i dzisiaj 'tijj' - tir ![]() i raz mu sie przez przypadek wymskło tata ale juz zapomnial ![]() pazurki pomalowalam wlasnie wysychaja podczas pisania ![]() milego dnia
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2011-05-11 o 10:33 Powód: zapraszamy do opłacenia reklamy |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na dwa razy ![]() mój był karmiony z kieliszka i nic mu nie było fakt ze sposób w jaki połozne podają jedzonko jest czasem kontrowersyjny jednak nie widziałam a byłam tam często podczas karmienia, zeby jakieś dziecko się dławiło...ja Brochów polecam jesli ktoś ma mieć cesarkę a odradzam zdecydowanie Kamieńskiego to co tam ze mną i z dzieckiem zrobiono to podchodzi pod paragraf ![]() Warunki na Brochowie nie sa idealne ale jest czysto (a przynajmniej było) najgorzej trafić na salę obok nowordków bo tam jest aż 8 łozek, ja miałam jedynkę Wyszłam z młodym po 4 dobach.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2011-05-15 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj dawno tu nie zagladałam ale widze że wątek zamarł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesli chodzi o szpitale to są różne opinie tyle ile kobiet tyle opinii... o wszytstkich szpitalach we wro słyszałam tyle samo dobrego co złego, ja rodziłam co prawda w strzelinie (50km od wrocławia) i też słyszałam nieraz że nieciekawie a ja jestem mega zadowolona... pewnie gdybym miala pecha to bym przeklinala ten szpital... tak rodzą się opinie
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Chciałam się dołączyć do wrocławskich mam Mogę się pochwalić 2-miesięczną Zuzią I jej jednym z pierwszych uśmiechów, które udało się uchwycić aparatem
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
elfina - śliczny uśmiech
![]() Powiedzcie mi, czy któś był w Teatrze Lalek na Emilu? Warto? Jakoś sie zraziłam do TL, ostatnie kilka spektakli na których byłam jakoś nie bardzo pasowały mi ani dzieciom, wielki minus za ciągle przewijający sie motyw szczurów ![]() W najbliższą sobotę salon skody przy Armii Krajowej organizuje jakiś festyn dla dzieciaków (dmuchane zamki, czarodzieje itd) i będą rozdawać bilety na Emila na niedzielę - i tak sie zastanawiam, czy warto się wybrać na spektakl |
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
jeśli mogę polecić, to Trzebnica, gdzie sama rodziłam małego pólł roku temu, we Wrocławiu było straszne obłożenie, i na Kamieńskiego i na klinikach a ja byłam sama samiuteńka na sali i wszyscy koło mnie latali jasne, że nie reguła, bo może się trafić akurat kilka porodów, ale chyba i tak lepiej niż na kamieńskiego (mam awersje do tego szpitala bo odesłali mnie dwa razy z kwitkiem a w aucie do trzebnicy prawie urodziłam )dziewczyny jak po targach mother and baby, byłyście? |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
no i już urodziłam,ale o miesiąc za wcześnie:/Córeczka jest zdrowa,ładnie przybiera na wadze,karmię i mm i moim, ale z butelki i jest dobrze
Jej waga ur. to 2.900g,długość 51 cm-myślę, że nieźle jak na wcześniaczka
|
|
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!I gdzie w końcu rodziłaś?Jak poród? Jejku pamiętam mój poród,jakby to było wczoraj, a tu już ząbkowanie przeżywamy. Mój Konradek z tych wrażliwych, 39 stopni gorączki,nieprzespana noc i płacz. Mąż kupił silniejszy paracetamol mam nadzieję,że on mu pomoże. Na piersi już poczułam co to oznacza karmienie zębatego dzieciątka
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Rodziłam na Kamieńskiego,wody odeszły o 3 w nocy, a urodziłam dopiero o 23.45,główka była za wysoko i musieli ją najpierw dobrze ustawić,były momenty,że wątpiłam w powodzenie porodu sn,ale w końcu dałam radę
![]() Oto Julcia: Edytowane przez golgie Czas edycji: 2011-10-27 o 20:43 |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko nawet i bez ząbków może zmasakrować,także podziwiam
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- oj,myslałam,że ten post będzie dołączony do poprzedniego ,a tu kicha:/ |
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
hej..
Też bym chciała się dołączyc do wrocławskich mam, ale czy to się uda nie wiem bo coś strasznie cicho tu.... |
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszamy
zaraz się zrobi głośno
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- czy poza Tesco widziałyście gdzieś pieluchy Huggies Little Walkers? Najbardziej nam pasują, a w naszym Tesco często ich nie ma
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie wiem gdzie mogą być-my tylko na pampersach
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

ale bylo bardzo milo, wytanczylam sie za wszytskie czasy, moje 12cm szpilki o 2 w nocy musialam zmienic na japonki a pozniej tancowalam na boso tak mnie stopy piekly:p ale w najblizszym czasie planujemy powtorke z rozrywki
to co tam ze mną i z dzieckiem zrobiono to podchodzi pod paragraf
Wyszłam z młodym po 4 dobach.
(mam awersje do tego szpitala bo odesłali mnie dwa razy z kwitkiem a w aucie do trzebnicy prawie urodziłam