|
|
#181 |
|
Erudycja
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Ja też swojemu pokazuję jak coś wybiorę i pytam, czy mu się podoba, ale prawdę mówiąc on był tak rzadko w domu kiedy najwięcej ubrań kupowałam, że większość zobaczył dopiero po pracy w domu
oczywiście inne rzeczy razem konsultowalismy, ale to ja wybierałam. Wózek i nosidelko też na szczęście co do wystroju i tego typu rzeczy mamy podobny gust.
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sami kupowaliśmy chyba tylko "kreacje" na nasz ślub Nie wiem czy oglądacie - patrze właśnie na "oddać dziecko" i ryczę jak bóbr... Edytowane przez ja1003 Czas edycji: 2016-07-19 o 21:00 |
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedzcie dziewczyny po co Wam tyle rożków/ śpiworków? To faktycznie się przydaje? Ja kupiłam jeden rożek i siedziałam zadowolona, że już ten temat mam z głowy, ale przeczytałam, że Wy macie po kilka i spanikowałam. Faktycznie potrzebne?
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wontrubka gdzie kupiłaś swój? Masz fotkę?
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Przy córce miałam trzy rożki i teraz tez tyle kupie bo zawsze musi być na zapas np. Jak dziecko uleje czy poprostu jeden sie wklada do prania to musi być drugi
![]() . Mi ciśnienie swiruje i ledwo uprosilam gina żeby do szpitala mnie nie wysylal, ale jak tylko podskoczy to od razu mam na ip sie zgłosić :/ |
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a wy same sobie ciśnienie kontrolujecie? Bo ja nie... tyle co 1 w miesiącu na wizycie...
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
ja często sama sprawdzam i przeważnie mam 100/60 no i co wizytę lekarka mi mierzy ciśnienie i zapisuje w karcie ciąży.
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewula, ja mam rożek z motherhood z wkładem kokosowym, który jest wyjmowany jak go się nie chce używać. Mniej więcej taki http://motherhood.pl/sklep/rozek-z-w...-kokosowym-31/
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Tylko mój ma inny wzór. Jutro zrobię fote bo już leżę i nie chce mi się wstawać
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dwa rożki, tak żeby jeden był na zmianę 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuje wątek wrześniowek i jestem w szoku,ze jedna juz trafiła do szpitala z sączącymi sie wodami. Od jutra biorę sie za wyprawkę szpitalna, a jak mi stuknie 30tyg pakuje torbę. Nie wyobrażam sobie teraz trafić do szpitala, koszuli brak, porządnych klapek brak... Dzis robie tez zamowienie w Gemini
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Karola na ja mierze 3 razy dziennie praktycznie od poczatku ciąży bo mam "obciążenie" tzn w poprzedniej ciąży z corka w 29/30tyg wyszlo mi nadciśnienie ciążowe z bialkomoczem - podejrzewali zatrucie ciążowe dlatego teraz gin kaze mi tak dokladnie kontrolować żeby w razie pierwszych symptomów wlaczyc leki.
Przy zdrowej ciąży bez żadnych powiklan i przeszłości to badanie na wizycie u giną raz na miesiąc jest wystarczające
|
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
A ja chce kupić dokładnie ten wzór ale w smyku stacjonarnym go nie ma tylko chciałam kupić bez wkładu ale moze jednak z wkładem ?
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Witam we wtorkowy wieczór
u nas remontów ciąg dalszy, Mąż się zorientował, że zostało w sumie mało czasu pogoda średnia, ale mi to odpowiada ! w te upały to ja ledwo żyje, ale padać też już by mogło przestać ![]() Inka_25 nam położna na SR mówiła, że jak odejdą wody to powinno się od razu do szpitala zgłosić. I jak omawialiśmy fazy porodu to w przypadku wieloródek czasy poszczególnych etapów są krótsze więc teraz chyba pasuje jechać wcześniej ![]() konwalia39 ja właśnie skończyłam go stosować - miałam globulki przepisał mi je lekarz także można.WKasiarr ale się uśmiałam ! ![]() adzik535 ooo miłe zachowanie kasjerki ![]() Śpiworek i rożek kupuję po 2 sztuki na łebka w razie gdyby jeden się zbrudził, został obrzygany albo coś w tym stylu :P WKasiarr ja kupuje właśnie coś w takim stylu jak w linku od Ciebie.pearl126 kącik prezentuje się ślicznie ![]() Dziewczyny Wy kupujecie wszystkie tak duże ubranka ?! niektóre z Was to prawie nic nie mają na 56, a dziewczyny na innych forach piszą, że jak im się dzieci rodziły to się topiły w 56. W sumie wiem, że rosną szybko, no ale ja na 68 to nawet póki co nie zwracam uwagi no może, że jakiś użytkownik ma coś ślicznego to wtedy kupuję żeby za przesyłkę zapłacić raz.
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy rożek czy śpiworek, czy na co się tam zdecydujecie to dwie sztuki muszą być, u takich maluchów potrafi też kupa przeciekać na wylot i wtedy wszystko do prania ;-)
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wizytach ci ciśnienia nie mierzy i nie wpisuje do karty? Ja mierzę sobie sama, może nie codziennie bo zdarza mi się zapomnieć. Raczej jednak kontroluje, głownie jeśli jest mi słabo, bo generalnie jestem niskociśnieniowcem. |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się nie mogę doczekać, kiedy będę mogła wpaść w szał zakupowy różkowo-śpiworkowo-ozdobny, ale najpierw czekam grzecznie na remont, nikt nie chce naszych mebli, mimo że wystawione za bezcen ![]() Wczoraj wieczorem ułożyłam się w pozycji półleżącej, wysoko na poduchach i nie mogłam oddychać. Nie mogę się doczekać, kiedy Mała zejdzie z przepony, już chyba wolę pęcherz ![]() Ja również kontroluję ciśnienie, bo jestem niskociśnieniowcem. Tak średnio raz na tydzień, jak mi słabo, żeby sprawdzić, czy faktycznie jest takie niskie, żeby zadziałać z kawką/mocną herbatą ![]() A oto moje wczorajsze łupy ![]() A zaraz idę z koleżanką do kina na 'Gdzie jest Dory?"
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Witam śniadaniowo z łóżka
![]() Śniło mi się dziś, że ściągałam pokarm, ale nie laktatorem tylko czymś w rodzaju takiej dojarki jak do krowy ![]() A skąd się bierze taka położną? bo ja też chcę, ale nie wiem co muszę zrobić...Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z rana,przed śniadaniem.
Pearl Ciebie też maluszek tak nisko kopie prawda? Ehh mnie kopie pod linią majtek... zaczynam swirowac czy wszystko ok...
|
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz wziąć położna ze swojej przychodni bądź poszukać innej która pracuje z NFZ i podpisać deklaracje wyboru położnej. Ja podpytałam koleżanek która najlepsza w moim mieście i do niej zadzwoniłam. Mam spotkania przed porodem i potem po porodzie. Takie wizyty sa dla nas bezpłatne w ramach NFZ juz od 20 tyg.
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w słoneczny dzień
dzisiaj wizyta u fryzjera w końcuuuu W co się pakujecie do szpitala? Ja chciałam w walizke, ale TŻ mnie wyśmiał i teraz nie wiem. Lepiej w walizke wziąć reklamówki i podzielić - szpital mama, szpital dzidziuś itp. Czy lepiej np. 2-3 mniejsze torby ?
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cały czas tak kopie. A w zasadzie pewnie wali głową nie panikować mnie tam ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w szpitalu mowili aby wziąć 3 torby. Ja wezmę jedna duża i jedna taka sportowa "podręczna".
|
|
#205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam po trochu ubrań na start z 56,62 i 68. Chłopcy mogą być więksi i szybciej rosnąć. A co będzie brakować lub za mało to później się dokupi
smyk online i kurier mąż ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam. Ja na razie mam plan spakować się do jednej torby, ale wewnątrz zrobić podział na poród mama, dziecię etc... Ostatecznie jeszcze nie wiem jak to ogarnę. |
|
|
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
A kiedy macie zamiar zacząć się pakować?
Odwiedzałyście już szpitale? Kurcze, mam wrażenie, że ze wszystkim jestem daleko w tyle, a czas leci... wg apki zaczał się 30 tc :szok: Odnośnie tych rożków, to ja kupiłam ten z wkładem, ale dopiero potem, od Was, dowiedziałam się o możliwości zalęgniecia się robaków w nim :/ więc wyjęłam ten wkład i się wietrzy zawsze jak jest pogoda na balkonie. Nie wiem czy będę go używać. Niby fajnie usztywnia, myślę, że łatwiej się będzie dzidzię trzymało niewprawnym rękom w takim rożku
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Ja rozek zwykły kupiłam w smyku bez wkładów usztywniajacych. Mam też taki otulacz woombie ze dziecko jak poczwarka w nim wygląda
no i jeden spiworek ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#210 |
|
Erudycja
|
Ja też mam tylko jeden rozek i jeden spiworek. Jak okaże się że to za mało to się dokupi przecież.
Boże znowu się wyspałam chyba nauczyłam się spać z cebuszka, bo prawie całą noc leżę na tym lewym boku i jest mi wygodnie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

oczywiście inne rzeczy razem konsultowalismy, ale to ja wybierałam. Wózek i nosidelko też
na szczęście co do wystroju i tego typu rzeczy mamy podobny gust.

ja nie liczę na gust mojego męża
jestem okrutna. 

26.11.2015
04.08.2017 

tylko chciałam kupić bez wkładu ale moze jednak z wkładem ?