Zawalił sie dach hali w Katowicach!!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-29, 15:19   #181
monyczkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!

Cytat:
Napisane przez A_t_o_s_i_A
Dla mnie to glupota jest mowienie o pokazowie przez prezydenta! Kazdy inny ktory bylby prezydentem by tak zrobil!Dla mnie to poprostu wstyd cos takiego powiedziec i brak szacunku do tego co sie stalo!
Ty chyba dalej nie rozumiesz, że każdy może mieć swoje zdanie na ten temat!
Stary 2006-01-29, 15:21   #182
Carrie
Zadomowienie

Mój wujek tam był. Na 1,5 h przed tragedią pojechał do domu... Mam dziwne odzucia, a co on musi czuć, cięzko sobie to wyobrazic.

To straszne co zima moze ze sobą przynieść, mnóstwo ludzi tej zimy zamarzło, a śnieg przynosi kolejne katastrofy.
Stary 2006-01-29, 15:21   #183
A_t_o_s_i_A
Raczkowanie

GG do A_t_o_s_i_A

heh..wiesz nie jestem jakas tepa idiotka ktora nie rozumie. Tylko wlasnie pokazana jest wrazliwosc ludzi...i sztucznosc....

nie mam ochoty sie juz wypowiadac bo poprostu to nie jest odpowiednia chwila.

''W obliczu zamieszania trzeba walczyc o swoje...''

A_t_o_s_i_A jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 15:39   #184
natii4
Zakorzenienie

Ktoś napisał,że warto podać się refleksji,przechodzić przez żałobę,ale ja pytam i co będzie dalej? Za kilka miesięcy nikt już nie będzie pamiętał o tych ofiarach poza ich rodzinami... Smutne lecz prawdziwe.Dziś robimy smutną minkę,zapalimy świeczunię w necie,a jutro będziemy tak jak zwykle kłamać, oszukiwać, okradać-będziemy sobą,będziemy Polakami. Uważam,że jeżeli ktoś z was chce być solidarny to chyba powinnien pomyśleć co daje takie zapalenie świeczki tym ludziom,ich rodzinom-NIC,a można przecież coś zrobić chociażby przez zwykłe oddanie krwi.Jakbym była ze Śląska to już dawno szukałabym jakie punkt krwiodastwa dziś są otwarte i już bym tam była.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 15:45   #185
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez awia
nie, nie wynika. dla mnie to o 60 osob za duzo zginelo.
chodzi mi o sama idee żałoby narodowej
śmierc papieza byla zaloba dla wszytkich katolikow. po prostu ogrom ludzi.
a w tym wypadku ma wrazenie, ze to jest czesc kampani prezydtena Kaczynskiego, jego slowa, i czyny, i ten caly gest przeznaczenia mln zlotych na ten cel. ciekawe z czego, bo ze nie z wlasnej kieszeni to pewne.
żerowanie jak sępy na tragedii.
i tak samo odbieram wprowadzenie zaloby narodowej.
tym bardziej jakby np. odwołali puchar swiata w skokach
czy to cos zmienia, polepsza sytuacje? nie
tez mam mnostwo znajomych na slasku, ma nadzieje ze ich tam nie bylo, ale nie moge nic zrobic. ani beczac, ani palac internetowa swieczke.
zawinili Ci, ktorzy olali sprawe sniegu. co rok gdzies zawala sie dach pod naporem sniegu.
to jest to samo, co slowa "zima jak co roku zaskoczyla drogowcow"
zostal wydany dekret ze nalezy z budynkow uzytku publicznego(szkoly etc) usnac snieg z dachu, zwlaszcza jesli jest jest plaski i groza mu przeciazenia.
ktos wyraznie tego nie dopilnowal.
Awiu, nie rozumiem ataków na Twoja osobę. Zgadzam się w zupełności z tym co napisałaś. Jakąś godzinę temu była konferencja szanownego prezydenta... I co ja słyszę? Że nieodśnieżone dachy, brak kar i brak narzędzi do przymuszania ludzi do pewnych rzeczy, jest efektem "tak promowanej wolnośći"! No ludzie trzymajcie mnie..
Fakt, zawalili ludzie odpowiedzialni za odśnieżanie i bezpieczeństo, ale zeby prezydent kraju w takiej sytuacji jeszcze sobie próbował nabijać punkty ( a raczej PiSowi) w obliczu nadchodzących wyborów?
Nie wiem, czy żałoba Narodowa jest potrzebna. Gdyby zginął ktos z moich bliskich miałabym głęboko gdzies, czy jest załoba czy nie.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 15:49   #186
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Awiu, nie rozumiem ataków na Twoja osobę. Zgadzam się w zupełności z tym co napisałaś. Jakąś godzinę temu była konferencja szanownego prezydenta... I co ja słyszę? Że winę za nieodśniezone dachy, brak kar i brak narzędzi do przymuszania ludzi do pewnych rzeczy jest efektem "tak promowanej wolnośći"! No ludzie trzymajcie mnie..
Fakt, zawalili ludzie odpowiedzialni za odśnieżanie i bezpieczeństo, ale zeby prezydent kraju w takiej sytuacji jeszcze sobie próbował nabijać punkty ( a raczej PiSowi) w obliczu nadchodzących wyborów?
Nie wiem, czy żałoba Narodowa jest potrzebna. Gdyby zginął ktos z moich bliskich miałabym głęboko gdzies, czy jest załoba czy nie.
Dodając do tego,że L.Dorn przyznał już ok. godz. 12 renty dla dzieci,których rodzice tam zginęli to człowiekowi się gorąco robi jak w obliczu takiej sytuacji politycy proóbują ratować wizerunek swojej partii .....

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:02   #187
Lee
Wtajemniczenie

współczuje rodzinom ofiar, to wszystko straszne co sie stalo. jest mi bardzo przykro...
Stary 2006-01-29, 16:03   #188
koKOro
Zakorzenienie

mnie jest przykro też dlatego, że ludzie aż do momentu tragedii nie przywiązują wagi do bezpieczeństwa, do eliminowania zagrożeń, tylko myślą jak obejść przepisy. Ucze się na inspektora służby bezpieczeństwa i higieny pracy i przeraża mnie jak głupim uśmieszkiem ludzie przyjmują wskazówki jak należy prawidłowo postępować itp. jak w zakładach lekceważą wszystkie zalecenia, a to wszytsko przecież jest dla ich dobra. Myślę, że potrzeba jeszcze wiele czasu na zmianę w myśleniu o bezpieczeństwie i ciężkiej pracy w tym zakresie.
A co do spraw polityki, to ona zawsze rządzi się swoimi prawami i szkoda nerwów.

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:04   #189
winner
BAN stały

.

Edytowane przez winner
Czas edycji: 2007-08-07 o 16:29
winner jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:13   #190
A_t_o_s_i_A
Raczkowanie

GG do A_t_o_s_i_A

Krew mozna tez juz oddawac w woj.mazowieckim i malopolskim.... szkoda ze w Lodzkim nie mozna bo juz dawno bym to zrobilai i oddala.

''W obliczu zamieszania trzeba walczyc o swoje...''

A_t_o_s_i_A jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:25   #191
Marti_
Raczkowanie

GG do Marti_

Straszna tragedia - współczuję ludziom,ktorzy to przezyli oraz rodzinom ofiar, ale tez uwazam, ze to płakanie, zapalanie swieczek w necie oraz kłótnie forumowiczek nic nie dadzą, jesli ktos naprawde chce pomoc to odda krew, albo wysle smsa z pomocą...Takie użalanie się jest straszne, (tylko nie piszcie,ze jestem typowa znieczulicą, bo to nieprawda-potrafie rozplakać sie nad kulejącym pieskiem czy na filmie-przepraszam za przykład, ale nie mam serca z lodu,chociaz taki pisze) i jesli te wypowidzi czyta ktos kogo osobiscie dotknela ta tragedia to mozliwe,ze poczuje sie jeszcze gorzej. Gdy ktos uzala sie nade mną jest mi jeszcze gorzej...
Stary 2006-01-29, 16:32   #192
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla
Unhappy Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!

Cytat:
Napisane przez natii4
Ktoś napisał,że warto podać się refleksji,przechodzić przez żałobę,ale ja pytam i co będzie dalej? Za kilka miesięcy nikt już nie będzie pamiętał o tych ofiarach poza ich rodzinami...
rzeczywiście, prawdziwe, ale co zrobić, zeby tak tragedia wyryła na nas jakiś znak?! czy to nie sa te chwile jak CZŁOWIEK zastanawia sie nad tym jak króche i ulotne jest życie i jak szybko wszystko sie może zmienić!?!

współczuje wszystkim którzy są teraz związani z tą tragedią
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:42   #193
Ryfka
Zadomowienie

Atosiu przed chwila wygasla jedna klotnia,nie rozpetuj prosze kolejnej! to nie watek na zlosc.
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:44   #194
*Jadis*
Raczkowanie

GG do *Jadis*

Cytat:
Dla mnie to glupota jest mowienie o pokazowie przez prezydenta! Kazdy inny ktory bylby prezydentem by tak zrobil!Dla mnie to poprostu wstyd cos takiego powiedziec i brak szacunku do tego co sie stalo!
A dla mnie nie i nie życzę sobie takiego naskakiwania na moją osobę. Nie obchodzi mnie jak bardzo bulwesruje cię, że ktoś może mieć inne zdanie niż ty, więc możesz sobie darować te inwektywy.
*Jadis* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:45   #195
Nisinen
Raczkowanie

Dziewczyny przestańcie się kłócić!
Jak wszyscy wiemy, stała się wielka tragedia... każdy przeżywa to na swój sposób, jeden zapali świeczkę (czy tą prawdziwą, czy tą internetową), drugi pomodli się za jej ofiary, a jeszcze ktoś inny odda krew... każdy też ma swoje zdanie na ten temat, niekoniecznie takie jak inni... ale czy to jest powód do kłótni? W takim dniu* moglibyśmy zachować choć odrobinę kultury wobec siebie...

*najlepiej gdyby tak było zawsze...
---

[']

exAparatka
15.12.2008 - 15.12.2011 góra (metal)
22.06.2009 - 15.12.2011 dół (metal)

Nisinen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:49   #196
*Jadis*
Raczkowanie

GG do *Jadis*

Z mojej strony EOT, stała się tragedia i resztę tej sprawy wolę przeżywać w milczeniu niż czytać o mojej rzekomej głupocie.
*Jadis* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:55   #197
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
No oczywiście! kazdy inny prezydent komentując śmierć 66 osób wspomniałby mimochodem, że gdyby nie wolność, nigdy by się cos takiego nie stało, bo ludzie byliby ZMUSZENI podporzadkowywać się. W tym przypadku moze i słuszne, ale to bardzo niebezpieczne, że prezydent probuje w zakamuflowany sposb pokazać, że wolność jest be. Czytaj: tylko Pis zrobi porządek w tym kraju i wszystko będzie jak należy.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 16:55   #198
Nelllcia
Raczkowanie

Niezalenie od tego czy zapalenie swieczki jest beznadziejne bo nie przywroci ludziom ktorzy zgineli zycia, ani nie sprawi ze ich bliscy poczuja sie lepiej...zapale ja...
Wspolczuje wszystkim ktorych ta tragedia spotkala i jest mi tez strasznie zal golebi ktore nie rozumieja co sie stalo i ktore skazane na niewiadome i smierc (bez wlascicieli nie przezyja) siedza w dzrewach nad tym chaosem i czekaja na swoich panow . Smutno mi. chce mi sie plakac

nelllcia
Stary 2006-01-29, 17:14   #199
ka_ma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelllcia
. Smutno mi. chce mi sie plakac

nelllcia

faktycznie plakac sie chce jak patrzy sie na to wszystko, ogromna tragedia
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 17:17   #200
ka.si
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Jadis*
A nie lepiej myślec o tym, że jeszcze mozna kogoś uratować? Taki teatralny dramatyzm w niczym nikomu nie pomaga, wręcz przeciwnie.
"teatralny dramatyzm" - rewelacyjenie to ujęłaś.

mi jest smutno i tyle. a czy coś złego napisałam, nie sądzę ..................
......................... ......................... ......................... ...........

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 17:20   #201
Mariti
Wtajemniczenie

Szok
Niemal codziennie przejeżdżam w pobliżu tej hali i nie mieści mi się to w głowie..........tyle ofiar......

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 17:31   #202
ishtar4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Jakąś godzinę temu była konferencja szanownego prezydenta... I co ja słyszę? Że nieodśnieżone dachy, brak kar i brak narzędzi do przymuszania ludzi do pewnych rzeczy, jest efektem "tak promowanej wolnośći"!
Bueh.. po prostu nie mogę słuchać ani zdzierżyć widoku tej Laleczki Czaki w TV. Jeszcze powie , ze to wina "cyklistów" i innych "wolnościowych lobbyngów". Ku uciesze babek w beretach. W końcu jakiś wspólny wróg zawsze musi być.
Stary 2006-01-29, 17:33   #203
201704240951
Konto usunięte

Szkoda tych ludzi

Moj wujek tam jechał na wystawę, ale na szczęście żyje bo wcześniej przed zawaleniem pojechał do domu Miał wielkie szczęście
Ale nie inni
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 17:50   #204
angel.ek
Raczkowanie

GG do angel.ek

Zadałam sobie nie mały trud...czytając cały ten wątek. Mam wrażenie ,że w tym kraju nigdy nie będzie dobrze ktokolwiek będzie u władzy. Ponieważ nie ma solidarności wśród samych Polaków, może istnieje patriotyzm lokalny ale nic więcej. Mam wrażenie , że wszyscy, którzy są już spoza Śląska tak naprawdę nie zrozumieli tego co tu się stało....no bo skoro żałoba ma tylko obowiązywać w Katowicach....Żałoba narodowa to pozamykane miejsca tzw kultury publicznej: kina, teatry, poodwoływane koncerty.CZy to taki wielki problem przez trzy dni zrezygnować z kina? Spokojnie markeciki będą otwarte i dziewczynki wyprzedaże czekają........naprawde żałosne co się tu na tym wątku dzieje. Bierzcie przykład z Amerykanów tam już by pewnie wisiały flagi w każdym oknie. I jestem pewna, że gdyby na miejscu prezydenta Kaczyńskiego był dziś np Tuska zachował by się tak samo. Żałujecie rodzinom ofiar..także tej pomocy? Niektóre dzieci zostały bez rodziców......Dziś pięknie powiedział, któryś z ministrów , że gołębie odlatujące gdzieś daleko symbolizują dzisiaj dusze wszystkich tych , którzy odeszli............
angel.ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 17:51   #205
kate6o
Zadomowienie

We wszystkich miastach wojewódzkich można oddać krew...

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 17:53   #206
ishtar4
Rozeznanie

PS.
Pan Kaczyński tak mocno pała miłością do Busha i USA - najlepszego przyjaciela (zamiast szukać więzi w Europie).

Niech przeczyta komentarze na temat tragedii w Chorzowie na forum Yahoo. 90% to "polish jokes" - cytuję: "Polskie iglo hahaha" "Polacy umierają w złogach gołębiego g.." "Są gołębie, doszły psy - polskie ZOO gotowe" "Polacy i tak nie czują bólu" "ile warte jest życie Polaka, haha" "leżą tam i ogrzewają sie nawzajem sr.... na siebie" i jeszcze bardziej dratyczne opisy. m.in. seksu analnego ze zmarłymi Polkami.
Tak, piękny nasz sojusznik. Niech Kaczyński dalej się podlizuje.
Stary 2006-01-29, 17:58   #207
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ktoś napisał,że warto podać się refleksji,przechodzić przez żałobę,ale ja pytam i co będzie dalej? Za kilka miesięcy nikt już nie będzie pamiętał o tych ofiarach poza ich rodzinami... Smutne lecz prawdziwe.Dziś robimy smutną minkę,zapalimy świeczunię w necie,a jutro będziemy tak jak zwykle kłamać, oszukiwać, okradać-będziemy sobą,będziemy Polakami. Uważam,że jeżeli ktoś z was chce być solidarny to chyba powinnien pomyśleć co daje takie zapalenie świeczki tym ludziom,ich rodzinom-NIC.
Podpisuję się obiema rękoma- zgadzam się z Tobą natii4 w 100%.
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 18:07   #208
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soulsweeper
Ja się zgadzam z awią. Owszem, to jest tragedia i też jestem w szoku, współczuję rodzinom ofiar. Wy jak widzę też, więc po co zaraz żałoba narodowa? Jak to kogoś nie obchodzi to i tak nie zacznie nagle z jej powodu. Poza tym nie wiem, na czym właściwie miałoby polegać to okazanie szacunku? Że nikt nie wybierze się na zakupy, czy tego chce czy nie? No rzeczywiście, to strasznie pomocne. Gratuluję wizażance, która zdecydowała się oddać krew Czy w innych miastach też można to zrobić, tzn na ten cel?
W Lublinie można oddać krew, jeśli zadzwonisz pod numer radio taxi 444-44-44 zawiozą Cię za darmo do punktu krwiodawstwa.
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 18:08   #209
Soncia
Raczkowanie

GG do Soncia

Okropnosc
Mieszkam obok - w Siemianowicach, ale blisko Telewizji. Jak slyszalam jadaca karetke na sygnale, to az mi dreszcze przez cialo przechodzilo
Ludzie jechali sie rozwerwac, zobaczyc to, co kochaja. To tak, jakbym poszla na koncert i juz nie wrocila Dlaczego nie dbaja o ludzi Strasznie mi przykro ze az tyle ludzi zginelo i ze ci, co przezyli, beda to mieli w pamieci do konca zycia
Soncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 18:09   #210
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel.ek
Zadałam sobie nie mały trud...czytając cały ten wątek. Mam wrażenie ,że w tym kraju nigdy nie będzie dobrze ktokolwiek będzie u władzy. Ponieważ nie ma solidarności wśród samych Polaków, może istnieje patriotyzm lokalny ale nic więcej. Mam wrażenie , że wszyscy, którzy są już spoza Śląska tak naprawdę nie zrozumieli tego co tu się stało....no bo skoro żałoba ma tylko obowiązywać w Katowicach....Żałoba narodowa to pozamykane miejsca tzw kultury publicznej: kina, teatry, poodwoływane koncerty.CZy to taki wielki problem przez trzy dni zrezygnować z kina? Spokojnie markeciki będą otwarte i dziewczynki wyprzedaże czekają........naprawde żałosne co się tu na tym wątku dzieje. Bierzcie przykład z Amerykanów tam już by pewnie wisiały flagi w każdym oknie. I jestem pewna, że gdyby na miejscu prezydenta Kaczyńskiego był dziś np Tuska zachował by się tak samo. Żałujecie rodzinom ofiar..także tej pomocy? Niektóre dzieci zostały bez rodziców......Dziś pięknie powiedział, któryś z ministrów , że gołębie odlatujące gdzieś daleko symbolizują dzisiaj dusze wszystkich tych , którzy odeszli............
tak ,masz racje nikt oprócz śląska nie rozumie co sie stalo,

ciekawe czy ślązacy przez 3 dni beda non stop płakac i nie bedą zyli w normlany sposób ,nie bedziecie sie śmiać?umawiać sie ze znajomymi?zero zakupów?

przyklad z amerykanów ?osobiscie dziękuje za takie dobre przykłady.

codziennie dzieci zostaja bez rodziców i jakos nikt tego nie zauwaza.

nie lepiej byloby sie ksupic na tym co bedzie dalej?za pol roku nikt o nich nie bedzie pamietał ,w sejmie za tydzien beda się dalej żarli ,złodzieje dalej bedą kraśc a młodziez balowac.

szkoda ,że tyko potrafimy biadolic i jęczec ,że ktos nie płacze w poduche.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości