Wrześniowe Panny Młode-2016 i 2017 cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 07:39   #181
pestycyda
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowe Panny Mlode-2016 i 2017 cz.II

AnnaPaula, super ze sie wszystko udalo! Czekamy na szczegolowe relacje i fotki !

Limonka, bardzo dobrze zrobiliscie. Na wizazu dzieja sie cale wojny na temat doboru koszuli PM:p nawet w salonie z garniturami i sukniami slubnymi probuja niekiedy wcisnac koszule ecri albo jakas ivory. A najlepsza jest klasyczna biel
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 09:26   #182
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Tu zrobię Wam krótkie podsumowanie, a relację napiszę potem w klubie Powiem Wam, że generalnie wszystko się udało. Wszyscy byli bardziej zestresowani niż ja i to ja ich uspokajałam, a nie odwrotnie. Na plus była nasza msza (była piękna, nie tylko naszym zdaniem), sami powiedzieliśmy przysięgę, aż ksiądz nakazał dla nas brawa ustrojenie sali wyszło super, jedzenie było bardzo dobre (spróbowałam wszystkich ciepłych dań), barmani mieli duże wzięcie (i robili super robotę), stół wiejski był przepyszny, nie spodziewałabym się, ale zszedł prawie cały, oczepiny były też strzałem w dziesiątkę. Ciekawe było to, że mieliśmy dwa parkiety (niespodzianką był jeden gość, który przyjechał z saksofonem, trąbką, fletnią i swoim nagłośnieniem i "występował" wtedy, kiedy zespół miał przerwy. Grał dobrze, śpiewał czadowo, w innym klimacie niż zespół, co pozwoliło bawić się gościom do różnych stylów muzycznych. Na minus było to, że moja świadkowa źle związała mi suknię, welon wypadł mi kilka razy (w kościele też), rozpięły mi się guziczki od koszulki... podczas mszy (dobrze, że welon to zasłaniał), po pierwszym tańcu myślałam, że zwymiotuję, tak źle miałam związaną suknię, że chciałam ją zdjąć już po pierwszym daniu Na szczęście potem zawiązała mnie koleżanka, która miała podobną suknię i już wszystko było super, acz potem i tak miałam tak odciśnięty gorset, że masakra. Bukiety kwiatów przyszły tragiczne... okropne i po prostu brzydkie. Świadkowa na szybko zmieniała wstążki, wyciągała z niego szpilki, itp. Podobnie z butonierkami - były brzydkie i nie miały nic wspólnego z tym, co pokazałam florystce na zdjęciach. Bukiety na salę były ładne, ale co to za filozofia zrobić bukiet z gipsówki? Makijaż okazał się średnio trwały, sama sobie czasem robię lepszy.

Trochę rzeczy udało się, część nie, ale generalnie uważam, że ślub i wesele były super. Impreza trwała do 5:30. Poprawiny też udane. Zostały nam 3 kartony wódki, duuuużo soków, dostaliśmy trochę win, trochę kwiatów (nie mieliśmy wzmianki, czego chcemy).

Rada dla Was: bez stresu wszystko przychodzi łatwiej, a pośpiech nie jest dobry. Zadbajcie o swoją wygodę - zwłaszcza jeśli chodzi o obuwie i suknię (pamiętajcie, że w salonie ubierają Was profesjonaliści, których w domu zazwyczaj nie macie do dyspozycji).

Co bym zmieniła - chciałabym się lepiej bawić na własnym weselu. Mało tańczyliśmy, bo co chwilę trzeba było żegnać gości, mało jadłam, bo miałam tak ściśniętą suknię, że pokarm stały był nie do przetrawienia. Mało piłam, bo musiałam zachować trzeźwy umysł, by rozwiązać wszelkie problemy, niesnaski, konflikty. (na moim weselu wypiłam najmniej w całej mojej weselnej historii). Więcej opiszę na spokojnie w klubie [COLOR="Silver"]
Stary 2016-09-12, 09:27   #183
Wanilka5
Idealna Źona; )

Paula super ze wszystko się udało; )

Dobry laseczki
U nas tylko 5dni

Dziś wracamy do mnie od teściowej i ok 20 spotkanie z Dj; ) 2 telefony musze wykonać
Zaczynam martwić się pogoda; /
Stokrotek mini relacja udana czekamy na więcej*

Edytowane przez Wanilka5
Czas edycji: 2016-09-12 o 09:29
Wanilka5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 09:39   #184
pestycyda
Zakorzenienie

Stokrotek z tą suknia to faktycznie lipa, ale sama pewnie nie woadlabym aby na przymiarke zabrac kogos i nauczyc wiazania gorsetu.

Makijaz- mialas probny? Ja w swoim sie przespalam zeby wiedziec czy trwaly.

Ciesze sie ze mimo paru szczegolow wesele sie udalo nigdy nic nie jest idealnie

P.s. Jakie konflikty masz ma mysli? U mnie sie prawie pobili ale swiadek i rodzice jakos sytuacje uratowali. My nawet nie wiedzielismy ze taka sytuacja miala miejsce. Chlopy i alkohol...
Stary 2016-09-12, 10:48   #185
karis992
Rozeznanie

Stokrotek, komuś kto ma to już za sobą to łatwo mówić, że mamy się nie stresować... lipa z tą suknią, że trochę Ci było w niej ciężko ale to jeden dzień w życiu, można przeboleć... to zobacz, tyle miałaś sama do ogarnięcia (dekoracje itp) i lepiej to ogarnęliście, niż kwiaciarka Twoje bukiety...

AnnaPaula - również super, że wszystko się udało.

Wanilka, nie martw się pogodą, będzie super.

napisałam relację z panieńskiego w klubie, chyba pięć razy i mi jej nie dodało?!?!
karis992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 12:46   #186
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja też nie jadłam i nie piłam bo jak nie byliśmy na parkiecie to w fotobudce (polecam dzieciaki szalały i goście zdjęcia mogli wklejać do księgi) albo na dworze. Teraz goście jeszcze dzwonią z podziękowaniami ☺
Dziewczyny ja miałam suknię ecru a mój TŻ biała koszulę i było ok ☺
Trochę obawiam się wklejania zdjęć tak tu publicznie 😕

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2016-09-12 o 12:48
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 14:38   #187
visionAM
Zakorzenienie

Mi na przymiarce w sobotę krawcowa luzowała gorset, bo okazało się, że tydzień temu za mocno mnie ścisnęła i dlatego jej tam mdlałam Więc teraz wygląda to trochę mniej efektownie, ale jest mi wygodnie i się dobrze czuję.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 15:57   #188
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja miałam suknię bez gorsetu bo balam się ze będzie mi opadać z tego ciężaru. Było wiązanie tylko w talii a na plecach guziki ☺

Czas edycji: 2016-09-12 o 15:59
Stary 2016-09-12, 15:58   #189
visionAM
Zakorzenienie

Pokaż jaką miałaś? Z koronkową koszulką bez usztywnienia?
Stary 2016-09-12, 16:01   #190
Lady Audrey
Zakorzenienie

Tyle zacytowałam i nie dodało

Choroba mnie rozłożyła na łopatki, szef z rana wysłał mnie do domu, żebym poszła na L4 i się wykurowała do wesela Mam antybiotyk i nadzieję, że mi szybko przejdzie

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 16:01   #191
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Pokaż jaką miałaś? Z koronkową koszulką bez usztywnienia?
Miałam cyrkonie i perły zamiast koronki. Klejone były także miałam sztywną górę sukni. Foto z przymierzalni przed ślubem.1473692584957.jpg
Ja dziś nie mogłam się zalogować na wizaż :/

Czas edycji: 2016-09-12 o 16:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 16:09   #192
karis992
Rozeznanie

Piękna

Lady Audrey, mi też dzisiaj nie zacytowało! kuruj się, musisz być zdrowa! dobrze, że masz normalne szefostwo
Stary 2016-09-12, 16:09   #193
Laura Rose
Zakorzenienie

Stokrotek, dla mnie słaby makijaż to największa obawa, ale super, że się świetnie bawiliście

Moja suknia jest zapinana, mam nadzieję, że będzie ok
Stary 2016-09-12, 16:16   #194
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość

Dobry laseczki
U nas tylko 5dni

Stokrotek, szkoda, ze tak wyszło z bukietami i makijażem. Też się o to obawiam. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
Stary 2016-09-12, 20:11   #195
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Hej wam

My powoli ogarniamy wszystko, dogadałam z inną parą dekorację Kościoła, będą goździki takie jak mam w bukiecie
Kupiłam biżuterię ślubną przyszły zimne ognie i pończochy
Musimy domówić ciasta, bo sala nie robi gościńców
A tak to nadal nie dociera do mnie, że ślub w następną sobotę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 20:18   #196
pestycyda
Zakorzenienie

Mi w ogole nie pododawalo paru odpowiedzi w klubie nienwiem co jest:/
Stary 2016-09-12, 20:26   #197
visionAM
Zakorzenienie

To ze ślubnych rzeczy też mamy zamówione gościńce, ciasta na wesele i tort, do którego owoce będziemy wieźć z Warszawy, ale to historia na inny post

Biżuterię też kupiłam, brakuje mi bielizny i podwiązki.

Mam też koszyczek ratunkowy dla gości, część kartoników na życzenia. Mamy już auto do ślubu, świeczki na salę (też sami kupowaliśmy).

Pogoda się zapowiada nieciekawie, ale mam nadzieję, że się jeszcze zmieni
Stary 2016-09-12, 20:34   #198
Laura Rose
Zakorzenienie

Ja sama nie wiem, czego nie mamy. W porównaniu do waszych zaplanowanych szczegółowo wesel, moje wypada blado Na pewno przyszły tydzień będzie hardcorowy
Stary 2016-09-12, 20:35   #199
visionAM
Zakorzenienie

My póki co nie mamy za bardzo planu, ustali się jakoś w piątek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 20:39   #200
pestycyda
Zakorzenienie

Jakiego planu:p? Brzmi jak doskonale zaplanowane wesele z Twoich wczesniejszych postow:p
Stary 2016-09-12, 20:40   #201
Laura Rose
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że nie zapomnimy zabrać z domu butów, biżuterii albo sweterka. Oby też moje paczki z allegro doszły i były ok. Muszę napisać do managerki menu skonsultować, żeby móc wydrukować. I te kwiaty w kościele dobrze by było ustalić.

Kiedy idziecie/ szliście do księdza szczegóły ustalać?
Stary 2016-09-12, 20:40   #202
visionAM
Zakorzenienie

Moje? Serio? a mi się wydaje, że to jeden wielki chaos
Stary 2016-09-12, 21:21   #203
karis992
Rozeznanie

No tak! Podwiązki nie mam! a pończochy kupiłam dzisiaj.
Jutro idziemy do księdza ustalić szczegóły mszy, w środę spotkanie z kwiaciarnią która dekoruje kościół, robi bukiet i podziękowania dla rodziców, a w czwartek rzęsy, paznokcie i spotkanie z kwiaciarką, która dekoruje salę i samochód. Na razie piątek zapowiada się luźny.
A i winietki musi mi niestety rozłożyć sala, bo kwiaciarnia ma jeszcze 3 inne wesela w tym dniu i nie zdążą mi w piątek ustroić sali, więc zrobią to w sobotę rano
O, właśnie mi się przypomniało, że w piątek o 11 odbieram suknię
Stary 2016-09-13, 06:53   #204
morsmordre
sajkolidżist

Wątek zaginął mi w subach, teraz dopiero Was odnalazłam. Poczytałam relacje, cieszę się, że wszystko się udało, a za pozostałe PMki trzymam mocno kciuki
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 08:45   #205
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Limonka, nie dobiera się koszuli do sukienki ja mam beżową i nie wyobrażam sobie żeby TZ mial z tego powodu iść w beżowej koszuli, nie ma nawet takiej opcji. Idzie w białej i tyle, a moja suknia nie będzie wyglądała jak brudna tylko będzie wyglądała na beżową, czyli tak, jak ma być
a mi zawsze koleżanki powtarzały że koniecznie suknia do sukienki, na internecie jak oglądałam strony to natrafiałam na takie gdzie tez tak pisało, ale tam gdzie inne kolory też się zdarzały, no ale tak czy siak będzie inaczej niż chciałam, bo mój tż musi wyglądać przystojnie a nie żeby jakiś kolor go oszpecał hehhe w ogóle to wczoraj kupiliśmy mu koszulę i taką mniej elegancką marynarkę i wygląda i śmieję się, że zamiast ja wyglądać lepiej to ja będę się ślinić na niego bo będzie mmm ciacho hehe ja mam perłową więc ni to biała ni to beżowa, ale dla mnie bliżej białego,a jeszcze jak babka w salonie powiedziała że będę tego żałowała że nie kupiliśmy inne odcienia tylko biały, to myślę a gadaj sobie, ma wyglądać ładnie !
Cytat:
Napisane przez Stokrotek90 Pokaż wiadomość
Tu zrobię Wam krótkie podsumowanie, a relację napiszę potem w klubie Powiem Wam, że generalnie wszystko się udało. Wszyscy byli bardziej zestresowani niż ja i to ja ich uspokajałam, a nie odwrotnie. Na plus była nasza msza (była piękna, nie tylko naszym zdaniem), sami powiedzieliśmy przysięgę, aż ksiądz nakazał dla nas brawa ustrojenie sali wyszło super, jedzenie było bardzo dobre (spróbowałam wszystkich ciepłych dań), barmani mieli duże wzięcie (i robili super robotę), stół wiejski był przepyszny, nie spodziewałabym się, ale zszedł prawie cały, oczepiny były też strzałem w dziesiątkę. Ciekawe było to, że mieliśmy dwa parkiety (niespodzianką był jeden gość, który przyjechał z saksofonem, trąbką, fletnią i swoim nagłośnieniem i "występował" wtedy, kiedy zespół miał przerwy. Grał dobrze, śpiewał czadowo, w innym klimacie niż zespół, co pozwoliło bawić się gościom do różnych stylów muzycznych. Na minus było to, że moja świadkowa źle związała mi suknię, welon wypadł mi kilka razy (w kościele też), rozpięły mi się guziczki od koszulki... podczas mszy (dobrze, że welon to zasłaniał), po pierwszym tańcu myślałam, że zwymiotuję, tak źle miałam związaną suknię, że chciałam ją zdjąć już po pierwszym daniu Na szczęście potem zawiązała mnie koleżanka, która miała podobną suknię i już wszystko było super, acz potem i tak miałam tak odciśnięty gorset, że masakra. Bukiety kwiatów przyszły tragiczne... okropne i po prostu brzydkie. Świadkowa na szybko zmieniała wstążki, wyciągała z niego szpilki, itp. Podobnie z butonierkami - były brzydkie i nie miały nic wspólnego z tym, co pokazałam florystce na zdjęciach. Bukiety na salę były ładne, ale co to za filozofia zrobić bukiet z gipsówki? Makijaż okazał się średnio trwały, sama sobie czasem robię lepszy.

Trochę rzeczy udało się, część nie, ale generalnie uważam, że ślub i wesele były super. Impreza trwała do 5:30. Poprawiny też udane. Zostały nam 3 kartony wódki, duuuużo soków, dostaliśmy trochę win, trochę kwiatów (nie mieliśmy wzmianki, czego chcemy).

Rada dla Was: bez stresu wszystko przychodzi łatwiej, a pośpiech nie jest dobry. Zadbajcie o swoją wygodę - zwłaszcza jeśli chodzi o obuwie i suknię (pamiętajcie, że w salonie ubierają Was profesjonaliści, których w domu zazwyczaj nie macie do dyspozycji).

Co bym zmieniła - chciałabym się lepiej bawić na własnym weselu. Mało tańczyliśmy, bo co chwilę trzeba było żegnać gości, mało jadłam, bo miałam tak ściśniętą suknię, że pokarm stały był nie do przetrawienia. Mało piłam, bo musiałam zachować trzeźwy umysł, by rozwiązać wszelkie problemy, niesnaski, konflikty. (na moim weselu wypiłam najmniej w całej mojej weselnej historii). Więcej opiszę na spokojnie w klubie [COLOR="Silver"]
o rety, nieźle z tą suknią ! To wlaśnie mnie przeraża że będzie źle zawiązana będzie mi się zsówać i że będzie mi ciężko tańczyć !
super pomysł z tym grajkiem przygrywającym !
cieżko tak mówić bez stresu :P rano jak wrócę z fryzjera i makijażu to może chluśnę jakąś lampkę czegoś bo będe miała z 2/3 godziny do przyjazdu tżta to może sie odstresuję zobaczymy ale cieszę się że ogólnie powtórzyłabyś to jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez karis992 Pokaż wiadomość
No tak! Podwiązki nie mam! a pończochy kupiłam dzisiaj.
Jutro idziemy do księdza ustalić szczegóły mszy, w środę spotkanie z kwiaciarnią która dekoruje kościół, robi bukiet i podziękowania dla rodziców, a w czwartek rzęsy, paznokcie i spotkanie z kwiaciarką, która dekoruje salę i samochód. Na razie piątek zapowiada się luźny.
A i winietki musi mi niestety rozłożyć sala, bo kwiaciarnia ma jeszcze 3 inne wesela w tym dniu i nie zdążą mi w piątek ustroić sali, więc zrobią to w sobotę rano
O, właśnie mi się przypomniało, że w piątek o 11 odbieram suknię
my winietki mamy rozkładać sami w piątek podobno, ale się okaże czy na pewno

w ogóle to wczoraj troszkę się zestresowałam, bo zadzwonił ten główny gość z naszego zespołu który miał najpierw grać na harmonii pod domem i ogólnie prowadzić imprezę, że musi zawieźć żonę i syna do innego miasta na zabieg i że czy mógłby podstawić nam kogoś innego, a sam dotrze na 20/21.. no to co miałam powiedzieć, zapytałam tylko czy jest równie dobry jak on, bo nawet jakbym powiedziała że nie to przecież i tak by pojechał, nie robi się tak ale mam nadzieję że będzie dobrze;/

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 08:49   #206
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze jak babka w salonie powiedziała że będę tego żałowała że nie kupiliśmy inne odcienia tylko biały, to myślę a gadaj sobie, ma wyglądać ładnie !
a daj spokój, jakaś głupia baba

Cytat:
my winietki mamy rozkładać sami w piątek podobno, ale się okaże czy na pewno
my będziemy rozkładać winietki w sobotę po 13
Stary 2016-09-13, 08:49   #207
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Powiem Wam, że serio nie ma czym się stresować Oczywiście, jeśli to ten właściwy i jedyny Dlaczego "no stres?", bo:
1. Miliony ludzi zrobiło to już przed Wami,
2. Ksiądz Wam wszystko podpowie, np. mój mąż miał małą kościelną wpadkę, ale o tym w klubie, zaraz naskrobię,
3. Nikt nie uspakaja innych jak PM Trochę patrzyli na mnie jak na kosmitę, ale serio wyluzowałam się totalnie
4. Jak Wam starczy czasu, warto pojechać na salę i sprawdzić czy wszystko gra. My pojechaliśmy i tym uratowaliśmy poprawiny (też opowiem w klubie), a miło wiedzieć, że zespól dojechał, jedzonko ładnie pachnie, goście dojechali, barmani się rozstawiają i jak czegoś im czegoś brakuje, to zawsze ktoś, kogo poprosicie ugasi pożary
5. Małe wtopy są fajne, jest później co wspominać.
6. Warto mieć zapasową sukienkę, w razie "W"... ja, gdyby nie pomoc mojej koleżanki, zdjęłabym suknię i założyła białą z panieńskiego, trudno.
7. Jak kiedyś napisała Pestycyda - wesele to machina, nie do zatrzymania
8. Nawet pierwszy taniec - jeśli są wtopy - nie szkodzi Mi mąż stanął na tiul i musiałam w połowie tańca podciągnąć gorset - ludzi to rozbawiło i tyle

Otaczajcie się ludźmi, których kochacie, lubicie i którzy są Wam życzliwi
Stary 2016-09-13, 09:28   #208
tomyskaja
Raczkowanie

Dziewczyny jestem, zyje i jestem juz po swoim wielkim dniu wesele było baaardzo udane, prawie wszusyko poszlo po mojej mysli jednak nie obyło się bez kilku wpadek, opiszę Wam wszystko dokładnie w klubie, narazie pędze z mężem nad morze na naszą podróż poślubna Powiem wam jedno. Nie stresujcie się, to najpiękniejszy dzień w życiu, wszystkie na pewno będziecie wyglądały pięknie i jest to naprawdę cudowny dzień!
tomyskaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-13, 10:09   #209
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Tyle zacytowałam i nie dodało

Choroba mnie rozłożyła na łopatki, szef z rana wysłał mnie do domu, żebym poszła na L4 i się wykurowała do wesela Mam antybiotyk i nadzieję, że mi szybko przejdzie
O rany kieruj się kochana

Cytat:
Napisane przez tomyskaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem, zyje i jestem juz po swoim wielkim dniu wesele było baaardzo udane, prawie wszusyko poszlo po mojej mysli jednak nie obyło się bez kilku wpadek, opiszę Wam wszystko dokładnie w klubie, narazie pędze z mężem nad morze na naszą podróż poślubna Powiem wam jedno. Nie stresujcie się, to najpiękniejszy dzień w życiu, wszystkie na pewno będziecie wyglądały pięknie i jest to naprawdę cudowny dzień!
Witamy cie jako żonę; *

Hejka u mnie 4 dni do ślubu spraw masę wiec jeździmy załatwiamy; )
Pogoda juz się nie przejmuje dziś babcia przylatuje o 16
Stary 2016-09-13, 10:11   #210
visionAM
Zakorzenienie

Ja co chwilę sprawdzam pogodę, póki co lipa, ale może ten deszcz, który zapowiadają, przesunie się na późny wieczór
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości