![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża - kto ma wieksze prawo głosu?
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7398548 6] Są kobiety, ktore zaryzykują nawet własne życie, aby pozbyć się płodu, niektore popełniają z tego powodu samobójstwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] są też kobiety które ryzykuja własnym życiem żeby donosić ciążę i urodzić dziecko. Nie pamiętam dokładnie ale taka decyzję podjęła Agata Mróz (?). Ale to samopoświęcenie było jej własną decyzją i wyborem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża - kto ma większe prawo głosu?
Tak. Wybór. Poświęcenie nigdy nie może być przymusem, bo wtedy robi więcej szkody niż pożytku.
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#183 | |
I tak powiem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73985566]są też kobiety które ryzykuja własnym życiem żeby donosić ciążę i urodzić dziecko. Nie pamiętam dokładnie ale taka decyzję podjęła Agata Mróz (?). Ale to samopoświęcenie było jej własną decyzją i wyborem.[/QUOTE]
Właśnie chodzi o wybór, wymuszanie "decyzji" o donoszeniu czy usunięciu jest jakimś obłędem. Niech kobiety same zadecydują? Bo jesli mowa o konsekwencjach to tylko one je ponoszą, facet conajwyżej placi alimenty to jest jego konsekwencja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
I tak powiem
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7398573 1]Właśnie chodzi o wybór, wymuszanie "decyzji" o donoszeniu czy usunięciu jest jakimś obłędem. Niech kobiety same zadecydują? Bo jesli mowa o konsekwencjach to tylko one je ponoszą, facet conajwyżej placi alimenty to jest jego konsekwencja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jedno przeczy drugiemu ![]() http://facet.wp.pl/ciaza-mocno-wplyw...2215078457985a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektóre wizażanki utrzymują się same od podstawówki, może jest tu taka, która zostala zabortowana i podjęła od razu pracę.
![]() |
![]() |
#188 | ||||||
Konto usunięte
|
A to prawo się wzięło skąd? I dlaczego ma być ważniejsze od prawa kobiety do decydowaniu o własnym ciele?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To oczywiście musiałoby współistnieć z łatwo dostępną aborcją na życzenie. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2017-05-20 o 23:33 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73974906]zdarza się że ludzie zmieniaja zdanie. Zarówno kobieta jak i mężczyzna mogą tak się zachować. [/QUOTE] To musi być straszne, dowiedzieć się w sytuacji podbramkowej, której możliwość była omawiana wcześniej, że partner raptem zmienia zdanie. Koszmar. Cytat:
Przecież o tym właśnie jest wątek. Cytat:
![]() |
![]() |
#191 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | ||
I tak powiem
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7398593 1]Tak, bo mężczyzna przez 9 miesiecy dziwga cieraz ciąży, bóle kręgosłupa, psucie się zębów, huśtawki nastroju, rozstępy, puchnięcie nóg, wymioty, nadwrażliwość na zapachy, budyniowy brzuch po ciąży, obwisłe piersi, wypadanie włosów, rodzenie w bolu, które dla mezczyzny byłoby smiertelne znoszone nawet do parunastu godzin, pękniecie krocza (czasami do odbytu) lub nacięcie, potem zszycie (ciekawe czy jakby klejnoty męzczyzn uległy takim zmianom to tak chetnie namawialiby na ciąże), blizny na kroczu, 6 tygodni połogu. I porównujesz to do płacenia alimentów i jakiś hormonów. To Tobie radze sie zaznać jak wygląda ciąża i poród, jakie są jej komplikacje, skutki uboczne, co kobieta znosi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A Tobie polecam zapoznać się z wiedzą co znaczy bycie rodzicem, bo piszesz bzdurę za bzdurą. Porównujesz 9 miesięcy ciąży i poród do utrzymywania dziecka przez 20+ lat i brania za nie odpowiedzialności przez całe życie. Nie no, logika i matematyka level hard ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Na pewno, tak samo jak nie brakuje ich teraz. Tylko co z tego?
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pogrubionego - zawsze próbujesz wzmocnić swój argument nabijając się z argumentów osoby, z którą dyskutujesz, czy pierwszy raz sobie wystawiasz taką laurkę?
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dzieckiem to to se będzie dopiero. Póki co nie jest zarejestrowane jako obywatel, za jego zabicie nie ma kary jak za człowieka, pińcet też na niego nie zobaczy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||||
I tak powiem
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez MuchaLibre Czas edycji: 2017-05-21 o 09:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W"trudnych sprawach" kiedyś oglądałam jak kobieta zaszła w ciążę bo teściowa majdrowała przy tabletkach anty. I od kogo tu dochodzić odszkodowania za niechcianą ciążę? I komu oddać dziecko na wychowanie? Bo sprawcą ciąży była teściowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73989276]Jest to okropne ale możliwe. W myśl zasady że tylko krowa itp ....[/QUOTE]
Nie dość że człowiek jest w stresie, bo się zdarzyło coś, co nie powinno było mieć miejsca, to jeszcze w sekundzie wali się związek. Jeszcze jak się kobieta chcąca usunąć dowiaduje że luby tego nie chce to jakoś się sytuacje ogarnie po myśli kobiety, ale co w odwrotnym przypadku? Starają się o dziecko i pan raptem na widok dwóch kresek zmienia zdanie? Koszmar. [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;73989641]Tylko jak to udowodnić? Że partner/ka został/a "wrobiony/a" w rodzicielstwo a nie była to jego/jej inicjatywa? [/QUOTE] To już temat na głębsze rozważania. Znam natomiast parę, w której ona się zdecydowała urodzić "dla niego". Załatwili to między sobą tak, że oboje są zadowoleni z obecnego stanu rzeczy. Po pierwsze skończ obrażać feministki. Po drugie oczywistym jest, że dla osoby stykającej się z problemem to JEJ konsekwencje będą priorytetem i nic tu nie ma nielogicznego.
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
MuchaLibre mylisz się i to bardzo. W kontekście kobiety to: ciąża+poród+alimenty/wychowanie dziecka do 18/26 r.ż., a w przypadku ojca tylko alimenty/wychowanie. Widzisz różnicę?
Alimenty nie rozwalą ci zdrowia, a ciąża i poród tak. Czemu ktoś kto tego nie chce ma ryzykowac zdrowiem lub życiem? Nie rozumiem. Idealne rozwiązanie? Ustalenie dostępu do aborcji bez ograniczeń, ale zachęta do oddawania do adopcji wraz z natychmiastowym zrzeczeniem się praw np. za te 4000 zł, które dostają na upośledzone dzieci. I to w przypadku, gdy matka nie piła itd. Szereg wykluczeń by musiał być. Jednych to nie ruszy, a inni zrobią z tego biznes. Jeśli te dzieci będą zdrowe i trafią do rodzin adopcyjnych od razu to czemu nie? Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2017-05-21 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Równie dobrze kobieta jak zajdzie w ciążę może nie chcieć wcześniej uzgodnionej aborcji bo zmieni zdanie. Dobrze że Twoi znajomi dogadali się, sa razem czy rozstali się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
I tak powiem
|
I właśnie dlatego pojawienie się dziecka to konsekwencje dla obojga. A nie "żadne konsekwencje dla ojca". Jest jeszcze taka różnica, że na mężczyźnie spoczywa presja co do utrzymania dziecka. Na kobiecie już nie, w końcu samotnej matce każdy ma pomagać, na czele z państwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
BAN stały
|
Cytat:
Konsekwencją zajścia w ciążę zawsze dla mnie będzie tej ciąży przerwanie, gdyż nigdy nie chciałam mieć dziecka, a wynikiem ciąży jest jego urodzenie. Facet nie ma tu nic do gadania, gdybym chciała dziwnym trafem być z takim, który aborcji nie akceptuje, zrobiłabym to tak, by nic nie wiedział. Na szczęście to teoria, bo mój mąż pomagalby mi i wspierał, gdyby nieszczęście wpadki mimo zabezpieczenia nas dotknęło. Nie winie za swą ciążę żadnego niewinnego dziecka, po prostu usuwam płód, bo go w sobie nosić nie chcę. Tak, wcześniej pomyślałam, że nie chce wiec się zabezpieczamy. Żaden facet nie będzie mi nakazywal donoszenia ciąży, to śmieszne wręcz. Kto ma większe prawo? Kobieta ma jedyne prawo! Bo wszystkie fizjologiczne aspekty, kłopoty, bóle tylko ją dotykają. I dopóki facet nie może nosić tego w brzuchu, dopóty nie ma prawa mi mówić co mam robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla kobiety konsekwencje są większe. I wg mnie dużo bardziej dotkliwe. Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#207 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Śmieszne doprawdy. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Jestem dzieckiem kochanym, to że nie kochali jeszcze miesięcznego czy dwumiesiecznego płodu niewiadomej płci, wcale mnie nie dziwi. I nie przesądza o niekochaniu swojego dziecka, co sugerujesz bezmyślnie w kolejnym poscie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-05-21 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
Zgodnie z prawem nie jest nielegalne dla Polki poddanie się aborcji w kraju, gdzie jest ona legalna. Nikt jej nie ukarze w Polsce.
Jeszcze. Bo przy tych władzach to się może zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.