![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dla mnie Dzień Kota to każdy dzień, podczas którego mogę być ze swoim kotem
![]() Niom, ponieważ skasowałam niechcący zdjęcie z imageshack dlatego dam jeszcze raz ![]() Pan Kot jest maniakiem łazienki ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście przy okazji moczy sobie całe futrzane "policzki" i jak pies otrząsa się na przykład na mła ![]() ![]() Zwyczajów ma naprawdę wiele, takie jak: gdy wstaję i otwieram drzwi do swojego pokoju od wchodzi na parapet i sprawdza "pogodę" od czasu do czasu zapoluje na jakiegoś kruczka, czy gołąbka. Mogłabym gadać o nim godzinami. Mój kochaneczek ![]() Magdeczka, nie lubię takich ludzi, którzy wyrzucają z domu zwierzęta, ale cieszę się, że są też tacy, którzy nie są obojętni i pomogli takiemu biedaczkowi, bo co on winny? (nie wiem dlaczego, ale nie mogę zmienić, żebym mogła pisać bez podkreślonego tekstu ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 00:12 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Coś z tą łazienką musi być
![]() ![]() A dzisiaj jak ją dorwę, to chyba zagłaszczę na śmierć!!! ![]()
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem ludzi przez ktorych kotek moglbyc skazany na taki los lub nawet na smierc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Magdeczko Kitek jest PRZE-PIĘ-KNY !! (bezapelacyjnie
![]() ![]() Moja mała koteczka też była znaleziona, tyle że na osiedlu (mamy takie "domki kocie" i właśnie w jednym z nich kotka się okociła, ale chyba przykry los ją spotkał i resztę koteczków, bo znikły i została moja bida samiutka.. Na szczęście siostra ją wypatrzyła i sprezentowała nam ![]()
#185 |
Raczkowanie
|
Moja kocia uwielbia mi pomagać i przebywać tam gdzie ja.... zawsze zajmuje moje krzesło jak wstane od komputera..... co widać na załączonych zdjęciach.
Zara, ja nie mogę przejsć obojetnie obok zadnego biednego kota, jak takiego widze to najchetniej bym go przygarnęła, ale poniewaz mam juz zakaz sprowadzania kotów do domu, to staram sie choc dać mu coś do jedzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
I jeszcze dwa, obiecuje ze ostatnie zdjecia, tym razem kocich bobasków, czyli Miśka z języczkiem i Kitek z różową myszką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Magdeczka - sliczny *__*
Edytowane przez Zará Czas edycji: 2006-02-20 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Raróg
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio zachwalaną wszędzie Animondę, którą podobno nawet wybredne koty wsysają nosem. A Kocia - coż - nawet patrzeć jej się na to nie chce, a wybredna bardzo nie jest. Chowałam ją na RC i Hillsie, to teraz mam ![]() ![]() Jakoś jej się aptetyt po sterylce na razie nie zmienił. Może mieć suche w misce cały czas, nie obżera się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Jak ja bym chciała mieć już kota!!! Niestety muszę czekać na własne mieszkanko i dopiero wtedy adoptuję jakieś słoneczko, które napewno już gdzieś tam na mnie czeka (bo będzie to co najmniej roczna kotka, tak przynajmniej planuję
![]() ![]() ![]() Niestety póki co muszę czekać... Mam nadzieję, że na jesień będę już na swoim. Powiedziałam: mogę mieć ruderę, mogę spać na materacu i nie mieć w tym mieszkaniu nic więcej (OPRÓCZ neta, bo skąd będę czerpać kocie informacje? ![]() ![]() Tymczasem przeglądam fora internetowe i planuję wyprawkę - wyszła mi tak pokaźna lista, że chyba pieniądze odłożone na prostownicę pójdą na kocią kuwetę, transporter, drapak i inne cuda na kiju ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
hej na początek chciałam sie ze wszystkimi przywitac.jestem juz na forum od pewnego czasu ale jakos nie mialam weny twórczej aby cos napisac. a tu prosze wątek któremu nie moglam sie oprzec.jestem po prostu kociara! kociki są the best!!!niestety musialm mojego kotka oddac cioci z powodu uczulenia w rodzinie ale zostalo mi 2 lata pieknych wspomnień. jak było mi tylko smutno to moj kocik zaraz przychodził,przytulał sie i przepieknie mruczał, jak wracałam do domku to na mnie czekal przy drzwiach a jak sie uczylam to lezal na biurku i dzielnie mi sekundował.tteraz odwiedzam Szarika u cioci na wsi i pocieszam się, ze teraz ma mnóstwo miejsca do biegania, skakania no i dorobiła sie młodego Chipsika.
P9160087.JPGto właśnie on, niestety ni chce mi sie załaczyc wiecej zdjec ach ten komp!!!!!uparta bestia |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Hej!!! A ja mam nowe fotki
![]()
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#196 | |
Raróg
|
Ładne to pierwsze legowisko
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co a mój kotek wlasnie zachorował-ma kocia grype i cały czas musi siedziec w domu az mi go zal jak tak stoi po drzwiami i miałczy by wyjsc na zewnatrz przykro mi tak na niego patrzec ale musi wytrzymac jeszcze pare dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Raróg
|
Aga, a szczepiłaś go?
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
na grype???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Biedactwo
![]()
#203 | ||
Raróg
|
Cytat:
Edit: wg VetSerwisu kocia grypa i katar to to samo: http://www.vetserwis.pl/katar.html Zdrowia dla kotka ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-02-23 o 14:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Nasza Czarna tez przechodzila koci katar . Niestety nie udalo sie uratowac jej oczka , TZ robil co mogl, no ale niestety . Wiele kotkow choruje na ta chorobe szczegolnie bezdomne , jest niestety bardzo niebezpieczna i trzeba jak najszybciej leczyc.
Aga 21087 i jak sie kotek czuje, lepiej ? Duzo zdrowia zycze.
#205 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej Kociary
![]() Mam dla Was coś fajnego. Ja się popłakałam ze śmiechu ![]() http://www.metacafe.com/watch/77460/talking_cats/ I czy można ich nie kochać? |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Musze sie przyznac ,ze z "mama" to tez tak robie . Sugar pomimo sterylizacji ma od czasu do czasu rujke i tez wtedy mowie do niej mama , no powiedz mama a ona mnie nasladuje bardzo dobrze , kiedys tak nie potrafila ale jaks sie naucyla ![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
EEHHHHHHHH ja juz niemam siły nie szczepilam mojego kota na katar chodzi na zastrzyki brał juz chyba 12 czyli 4 dni po 3 naraz(tak mi go zal) na dodatek po dzisiejszej wizycie okazało sie ze jeszcze nadal czekaja go zastrzki mam juz dos w calym domu czuc kota a on nadal ma niewychodzic na dwór pomoc mozna sie tym zarazic a ponoc nie leczona ta grypa moze doprowadzic do smierci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Aga21087 tak ta chooba moze prowadzic do smierci i nieleczona lub leczona za pozno , niestety czesto onczy sie smiercia lub wadami na cale zycie . Dlatego moim zdaniem powinno sie szczepic koty nawet niewychodzace . Musisz miec duzo cierpliwosci i wiary,ze wszystko bedzie dobrze , dobrze ,ze leczysz kotka .
#209 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to odpowiedni watek na takie pytania, ale milosniczki kotow na pewno wiedza... Ponad rok temu moja Milunia sie okocila i jej weterynarz powiedzial mojej mamie, ze teraz jak najszybciej trzeba dacjej zastrzyk antykoncepcyjny, bo kotki po porodzie rzucaja sie na koty... mama nie zna sie na tym i posluchala weterynarza i tak nasza Milusia karmila kotki zatrutym pokarmem. Male biedne kotki przez tydzien zdychaly w wielkim cierpieniu. MIlusia rozpaczala a my razem z nia... Co prawda minelo juz duzo czasu i Milucha miala juz nastepny miot, ale zastanawiam sie,czy nie zglosic tego weterynarza do jakiegos towarzystwa przyjaciol zwierzat czy kogos takiego, bo facet chyba byl niekompetentny wedlug mnie i to w zasadzie chyba on jest odpowiedzialny za ich cierpienia? Dla mnie to jest koszmar, do dzis jak sobie przypominam to placze, bo te kotki naprawde bardzo cierpialy, mysle tez , ze to odbilo sie na mojej kotce, bo przy nastepnym miocie nikogo nie dopuszczala do swoich maluchow i nawet jak juz byly duze i brykajace to nie opuszczala ich na krok, a jak ktorys znikal z jej pola widzenia, to biegla po niego, przynosila w pyszczku i na niego warczala. Taka matka, ktora boi sie, ze znow straci swoje malenstwa... i jak tu mowic, ze koty nie maja duszy i zycia emocjonalnego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Impersona sadze ,ze powinnas to gdzies zglosic. Wiadomo ze co sie stalo to sie nie odstanie ale przeciez on moze skrzywdzic inne stworzenia swoim , poprostu glupim postepowaniem . Skad taki czlowiek ma wogole prawa do wykonywania zawodu
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.