|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przekłuwanie uszu :)
To chyba na Żoliborzu albo Bemowie? Ale generalnie chyba fajny salonik co?
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
ja miałam przekłuwane uszy kiedy byłam jeszcze w liceum i nic a nic nie bolał, pani przyłożyła pistolet, pyk i nawet nie poczułam że już po wszystkim, pani zaleciła żeby przez ok miesiąc nie wyjmować tych kolczyków które miałam od razu włożone i postarac sie przez jakis czas chodzic w związanych włosach żeby bakterii nie przenosic, w uszach mam tak malutkie dziurki że są prawie nie widoczne, nie ma mowy o obwisłych uszach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Ta osoba trochę za długo nosiła ciężki kolczyk:
![]() http://www.bmezine.com/pierce/01-ear...megl140976.jpg To dziurka po tunelu. Ja często zakładam wiszące kolczyki...bo lubię. Myślę że bardzo trudno jest sobie wypracować taką "rozlazłą" dziurkę, więc nie ma się czego obawiać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
o rany!!! ale dziura
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Hehe żeby mieć taką dziure to trzeba chyba cegły na uszach nosić <LOL>
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
mam 2 sumie 4 kolczyki - 3 na lewym i jeden na prawym uchu. Te 2 na lewym uchu przebijała mi kumpela igłą jakieś 3 miesiące temu. Kupiłam igły w aptece, zmroziłyśmy lodem ucho. Pierwsza dziurka poszła gładko, z drugą był problem bo była bliżej chcrząstki - dużo się nacierpiałam przy tym - ale nie przy przekłuwaniu tylko przy wkładaniu kolczyka. Kupiłam trochę za grube i w sumie to chyba z 20 min wkładała mi tego drugiego
![]() A kolczyki jak dla mnie - im większe tym lepsze - mam niezłą kolekcje i bzika na ich punkcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Hej 20 minut wkładać kolczyk to ja juz bym chyba zrezygnowała moje szybko weszły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
![]()
Elo ja też noszę kolczyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Ktos kiedys podal stronke, ale ja niestety nie pamietam
![]() Podam ci wiec tylko adres ![]() VISAGES Gdynia ul. Wolnosci 4/1 tel. 621 15 62 Bardzo polecam to studio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Juz mam malenkie kolczyki od ok 2 tyg
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: DOMOWE PRZEKŁUWANIE USZU
Hej ja tez przelkuwalam dla kolezanek uszy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
ja tez nosze koczyki od dziecka... dziureczki mam malutkie... a przekluwanie igla to glupota??
kiedys nie bylo pistoletow, nasze mamy, babcie i my same, przeciez, igla mialys przekluwane. i co?? :P i zyjemy :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Czy mozna samemu przekłuć se ucho??
A mi kolczyki robila przyjaciolka sama wolalam sobie nie robic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
No i przekłułam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A ja planuje iśc do koleżanki na zrobienie kolejnej dziurki w prawym uchu
![]() W lewym mam 2 [aż kurcze, chyba jedna zarosła ![]() Jak będzie gotowe pokażę fotki ![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Ja miesiąc temu przekułam uszy, u kosmetyczki. Kosztowało to 25 zł już z kolczykami.
![]() ![]() ![]() ![]() muszę jeszcze poczekać, niestety... Ja bym się bała przekłuwać w domu... Jakoś bezpieczniej wydaje mi się u kosmetyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem zosia samosia i sama przebijalam uszy, nos i pepek. Oczywiscie tyle rozsadku mialam, zeby igla byla sterylna itd ... uszy to pestka <no chyba ze w miejscu chrząski> ale jak ja chcialam przebic 5 lat temu pepek, i chodzilam po kosmetyczkach to zadna sie tego podiąć nie chciała. Wiec sama przebilam i jestwszystko ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
A ja tez sama robilam kolczyk w pepku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mozna samemu przekłuć se ucho??
Sorry, ale przede wszystkim SOBIE ucho(jakoś mnie wkurzaja te błędy)
No i oczywiście tak, ja sama przekłulam uszy(trzy dziurki i pępek) I wszystko ok, pierwsze dziurki robilam u kosmetyczki i troche mnie bolalo, już nie powiem o strasznym ropieniu, jak sama robilam nie miałam takich problemów, znajomym tez przekluwalam i jest ok, oczywiście sterylne warunki, ale dziewczyny już wczesnie o tym pisaly ![]() Dobrze jest wczesniej zaznaczyć miejsce gdzie dokładnie ma byc dziurka, żeby póżniej nie bylo problemow,że jest krzywo. I tyle, żadna filozofia ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Ja w wieku ok. 15 lat przeklulam sobie ucho kolczykiem uzywanym do przekluwania pistoletem (taki rozszerzajacy sie stopniowo). Nie bolalo za bardzo, ale pod koniec przekluwania mialam tak obolale ucho, ze sama nie dalam rady dokonczyc-pomogla mi mama. A teraz zaluje-bo kolczyka w tej dziurce od dawna nie nosze, a pusta dziurka nieladnie wyglada, zwlaszcza przy eleganckich kolczykach. Dlatego tez jestem przeciwniczka wszelkich "ponadnormatywnych" dziurek, tatuazy i innego tego typu "ozdob". Po prostu mam swiadomosc, ze jak bede stara i nie tak "swieza"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
To czy komuś podobają sie trzy dziurki, cztery, lub tatuaże to indywidualan sprawa i nikt nie powinien tego krytykowac, że akurat Tobie podobają sie tylko pojedyncze dziurki to Twoja sprawa i nie ma sensu pisac w takim wątku, gdzie ktos prosi o rade, co mi sie podoba a co nie. Mi też sie nie podobaja pewne rzeczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ja moje pierwsze 2 dziurki zrobilam u kosmetyczki To byl koszmar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
![]()
no własnie jakie to maja byc kolczyki złote srebrne czy wystarcza take zwykłe małe wkrętki?? a i jak mam powiedziec w aptece o te ogłe?? bede próbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Tulipanka, ja wszystkie moje dziurk irobiłam u koleżanki
![]() Nie ma co się bać ![]()
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Ja mam kolczyki od 4 miesiąca życia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
zażuć jakieś foto Fergie z tym kolczykiem bo nei bardzo wiem o co chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam 4 dziurki w uszkach i mi starczy ![]() 2 dziurki normalnie przekłute, druga dziurka troszke niżej niż zaczyna sie polowa ucha, a trzecia w chrząstce, u góry prawego ucha ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem maniaczką dużych kół i wiszących kolczyków, ale moje dziurki są malutkie i wcale się nie rozciągnęły.. Myślę, ze trzeba by nosić naprawdę ciezkie kolczyki, by "zapracować" na obwisłe uszy :p ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.