koncerty! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-13, 20:57   #181
the magus
Wtajemniczenie

Dot.: koncerty!

Cytat:
Napisane przez Anul3k
Ajj, sama już nie wiem Za dużo w życiu się dzieje...
anula, co się dzieje? na pogo wypociłabyś wszystkie smutki. nie wiem o co chodzi, ale mam nadzieje, że na następny koncert pójdziesz i będziesz skakać do upadłego.
dobra, idę na ten kult, choćbym miała iść sama - nie przeżyje, jak opuszcze jeszcze jeden koncert po pidżamie.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 20:58   #182
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
anul, współczuje. ja nigdy nie miałam problemów z wybyciem na koncert, nawet do "studenckich" klubów.
to chyba teraz jakby kontrole zwiekszyli, bo zeby wejsc w te juwenalia do zaczka trzeba miec albo znajomego z obslugi albo legitymacje studencka bylam swiadkiem jak zdesperowany chlopaczek dzwonil do kogos, ze pilnie potrzebuje 3 legitki
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 21:02   #183
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain
to chyba teraz jakby kontrole zwiekszyli, bo zeby wejsc w te juwenalia do zaczka trzeba miec albo znajomego z obslugi albo legitymacje studencka bylam swiadkiem jak zdesperowany chlopaczek dzwonil do kogos, ze pilnie potrzebuje 3 legitki
coś Ty - trzeba być studentem, żeby wbić się na krakowskie juwenalia? tzn., że nie wpuszczą mnie do hali na kult, jak nie mam legitymacji? (jeśli tak, to oznacza, że mnie nie wpuszczą.)
no to katastrofa!
Stary 2006-05-13, 21:10   #184
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
coś Ty - trzeba być studentem, żeby wbić się na krakowskie juwenalia? tzn., że nie wpuszczą mnie do hali na kult, jak nie mam legitymacji? (jeśli tak, to oznacza, że mnie nie wpuszczą.)
no to katastrofa!
ja na razie tylko w zaczku bylam i sprawdzali mocno te legitymacje. a i przez plot ciezko bylo np przekazac komus z kolejki (pomijajac ze pan dokladnie porownywal zdjecie), bo dodatkowo stalo z 6 panow ochroniarzy z wykrywarkami metalowych elementow i przetrzepujacych torebki i plecaki.

a kult to chyba ma byc na jakims boisku na wisle (plenerek). kolezanka juz tam byla i co prawda nie pytalam czy sprawdzali legitymacje (bo mnie juz ten problem nie dotyczy ) ale podobno baaaaardzo dlugo trwalo samo wejscie na boisko, wiec wnioskuje, ze tez dokladnie wszystkich przetrzepywali. moze ktos juz byl na heyu (mnie niestety ominal ) i cos wie jak to wygladalo?
Stary 2006-05-13, 21:31   #185
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain
ja na razie tylko w zaczku bylam i sprawdzali mocno te legitymacje. a i przez plot ciezko bylo np przekazac komus z kolejki (pomijajac ze pan dokladnie porownywal zdjecie), bo dodatkowo stalo z 6 panow ochroniarzy z wykrywarkami metalowych elementow i przetrzepujacych torebki i plecaki.

a kult to chyba ma byc na jakims boisku na wisle (plenerek). kolezanka juz tam byla i co prawda nie pytalam czy sprawdzali legitymacje (bo mnie juz ten problem nie dotyczy ) ale podobno baaaaardzo dlugo trwalo samo wejscie na boisko, wiec wnioskuje, ze tez dokladnie wszystkich przetrzepywali. moze ktos juz byl na heyu (mnie niestety ominal ) i cos wie jak to wygladalo?
kult ma być na boisku mineralnym.
jeśli będą mogli wejść tylko studenci, to poczuję sie zdyskryminowana ale na stronie kultu pisze, że kupuje się po prostu normalne bilety i nie ma problemu z wejściem na koncert.
mnie też hey ominął, ale akurat była. więc jak tu wpadnie to - mam nadzieje - rozwieje wątpliwości
Stary 2006-05-13, 21:38   #186
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
ale na stronie kultu pisze, że kupuje się po prostu normalne bilety i nie ma problemu z wejściem na koncert
ano wlasnie, wiec mysle, ze problemow nie beda nikomu robic
w sumie moze w zaczku tak sprawdzali, bo byly to imprezy stricte juwenaliowe (organizowane przez UJ), a za organizacje koncertu Kultu nie bierze sie zadna uczelnia
Stary 2006-05-13, 22:27   #187
mrufka
Raczkowanie

Na Kult juwenaliowy w zeszłym roku znajomy (licealista ) zakupił sobie nawet najzwyczajniej bilet studencki i problemu nie było. Może w tym roku też nie będzie, można zaryzykować i piwko do przodu Ale macie rację, skoro są specjalne niestudenckie bilety, to w ogóle nie powinno być niespodzianek

A jak w tym roku będzie chyba nie będę mogła się przekonać Kult i jeszcze support taaki fajny (poza tajemniczym gościem z USA Kevinem K, którego to jakoś nie znam ). Do wczoraj byłam pewna, że pójdę (mimo, że w środku matur), ale ludzie (noo cóż, aż dwa ludzie... ) wystraszeni wizją egzaminów się powycofywali i kiszka. Jak zwykle zresztą cokolwiek z moim udziałem
Udanych koncertów koncertowiczkom wizażankom życzę

mrufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 10:38   #188
akurat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain

Na Heyu było tak: straszna koleja do wejścia na stadion, wszystkim sprawdzali legitymacje z tego co widziałam (chociaż może tylko tym,którzy mieli ulgowe..), potem gruntowne obszukanie przez ochroniarzy czy aby przypadkiem nie przemycasz czegoś do picia, potem wieeelka kolejka do bloczków z piwem, potem na szczęście mała kolejka do piwa, a potem średnie kolejki do kibelka. Podsumowując - ok 1/3 koncertu spędzasz stojąc w kolejce. Ale i tak było fajnie
Stary 2006-05-15, 16:23   #189
Agrafka_20
Raczkowanie

A ja dziewczyny byłam we wtorek w Żaczku na suuuuper koncerciku Najlepszy był Vavamuffin! Po prostu bosko zagrali! Pomijając fakt stania około godizny w kolejce w której o mało mnie nie udusili (czy to moja wina że niska jestem :P),a mojemu TŻ ukradli portfel ze stówką w tejże kolejce (na szczęście dokumenty ja trzymałam), to było rewelacyjnie. Dawno się tak nie bawiłąm.

A w czwartek Zabili mi żółwia(świetnie jak zawsze) , Zmaza(tak sobie), Indios, Lion(suuper) i inne, wróciłam cała czerwona dosłownie (koncert był na tym boisku -korcie, z rozwalonym łokciem- a jak Do dziś mam ponaciągane ścięgna że ledwo chodzę, ale było bosko!!!! Świetna impreza

A co do tych biletów, jeśli się wybieracie kobitki w ten czwartek, to na 100% są 2 rodzaje biletó studencki i normalny(chyba10zł droższy nie pamiętam dokładnie), więc bez obaw każdy może poszaleć.

Pozdrawiam wszystkie wariatki bawcie się dobrze... bo ja juz sił nie mam haha (więc nie wiem czy na kulcie,habakuku się zjawię)
Agrafka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-15, 18:26   #190
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka_20
A co do tych biletów, jeśli się wybieracie kobitki w ten czwartek, to na 100% są 2 rodzaje biletó studencki i normalny(chyba10zł droższy nie pamiętam dokładnie), więc bez obaw każdy może poszaleć.
w piatek chyba

ja wczoraj bylam w Żaczku na koncercie Son de Cuba i Rei Ceballo & Calle Sol. bylo bardzo przyjemnie, wymachalam sie biodrami za wszystkie czasy co ciekawe poznalam 'glowna gwiazde wieczoru', ktora siedziala z nami przy stoliku i uczyla tanczyc i dopiero dzis na necie sie dowiedzialam, ze to wybitny muzyk itd itd hahaha... myslalam, ze to jakis szeregowy czlonek zespolu (a na scenie go nie widzialam, bo byl tak ubrany, ze w ogole go widac nie bylo). http://news-787.news.szorty.pl/

w te Juwenalia jeszcze TŻ wyciagnal mnie z nudow na DJ Adamusa
okazalo sie, ze nawet w housie potrafie sie odnalezc (taniec) i tez bylo przyjemnie. ogolnie milo wspominam juwenaliowe imprezy w Żaczku. mam nadzieje, ze na Kulcie bedzie rownie fajnie nio i ze nie przestoje pol koncertu w kolejkach. bilety sa za 25 zl (studenckie)
Stary 2006-05-15, 18:47   #191
Agrafka_20
Raczkowanie

no tak taak piątek, ten z żółwiami teżw piatek był ja odkąd pierwszy raz zobacyzłam plakat wkręcilam sobie ze to w czw. wypada dopiero jak kupiłam bilety to patrze że mi cos nie gra-12maj. dobrze że spojrzałam bo by przepadly haha
Agrafka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 11:31   #192
the magus
Wtajemniczenie

ha, właśnie kumpela dostarczyła mi bilet na kult mam nadzieje, że mnie wpuszczą.
no to miłego pogowania wszystkim
Stary 2006-05-17, 12:16   #193
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Ja juz po koncercie . Na Kulcie Kazikowi wysiadl mikrofon. Kazik mowil a my nic nie slyszelismy ,ale bylo zamieszanie , w kocnu zrobila sie z tego sympatyczna sytuacja. Tlum zaczal krzyczec rowno "nic nie slychac" ,potem spiewli rozne piosenki . Bylo bardzo sympatycznie Potem naprawili i Kazik dawl dalej Miejscowki zajelismy sobie juz od samiuskiego poczatku przy barierkach najblizej wiec bylo fajnie Ale nie pogowalam , gibalam sie przy barierce

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 14:25   #194
akurat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Ale nie pogowalam , gibalam sie przy barierce
Heh, gibanie nie jest złe

a ja, jak nie wytrzasnę skądś kasy to nie pójde w piątek na Kult
idę jeszcze raz przeszukać wszystkie kieszenie, może będzie jakaś niespodzianka...
Stary 2006-05-17, 23:54   #195
elsi
Zakorzenienie

Dziewuchy, weźcie trzymajcie mnie mocno!
Czy mnie wzrok nie myli? Marillion na Wiankach w Krakowie??
http://www.marillion.com/tour/
Jezuuuuuu....
Wiedziałam, że ma być siakiś daromowy koncert, ale...
!!!!AAAAaaaaaAAAAAAAaa!!! !
W ilu wątkach mogę jeszcze wstawić tą informację????
Anglicy nie mają dziś jakiegoś swojego Prima Aprilis?
elsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 10:38   #196
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elsi
Jezuuuuuu....

progresyw, progresyw!

wstawiaj do każdego! niechaj ta cudowna nowina okrąży cały wizaż!

warszawianki - Wy tez się cieszycie! - 11 czerwca, kino-teatr bajka, marillion, bilety już można kupować, więc..

Stary 2006-05-18, 11:33   #197
mrufka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elsi
Jezuuuuuu....
O jaaa fajnie fajnie
Ciekawe kiedy bym się dowiedziała gdyby nie Wizaż... Dzięki za info !!!

mrufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 12:22   #198
elsi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus

progresyw, progresyw!
wstawiaj do każdego! niechaj ta cudowna nowina okrąży cały wizaż!
Cytat:
Napisane przez the magus
warszawianki - Wy tez się cieszycie! - 11 czerwca, kino-teatr bajka, marillion, bilety już można kupować, więc..
A wiesz ile kosztuje bilecik na pięknego Ejcza? Bo ja wiem i ostudziło to mój zapał
Stary 2006-05-18, 13:34   #199
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elsi
A wiesz ile kosztuje bilecik na pięknego Ejcza? Bo ja wiem i ostudziło to mój zapał
ile, ile?
szukam, ale nic nie widzę
Stary 2006-05-18, 13:51   #200
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

U mnie z racji Juwenaliów dziś w parku w muszli koncertowej wystąpić ma Kto To? Carpe Diem i jeszcze jakiś zespół którego nazwy nie pamiętam
Oczywiście idę i się pobawię

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 13:54   #201
elsi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
ile, ile?
90. Plus dojazd do Wawy w te i wewte... No! Ale znam takie co juz sobie uskładały potrzebną sumkę No i faktycznie Wawianom też łatwiej, bo płacą "tylko" wjazd
Stary 2006-05-18, 14:35   #202
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elsi
90. Plus dojazd do Wawy w te i wewte... No! Ale znam takie co juz sobie uskładały potrzebną sumkę No i faktycznie Wawianom też łatwiej, bo płacą "tylko" wjazd
uhhh. cóż, takie zycie. kraków to ma dobrze - wchodzi za free
właśnie dostałam njusa od kumpla. pomarańczowa trasa kultu w październiku ok 40 zł. podobno
Stary 2006-05-18, 16:08   #203
elsi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
uhhh. cóż, takie zycie. kraków to ma dobrze - wchodzi za free
No, już po raz drugi, jeśli licząc sławny koncert Marillków pod Empikiem na Rynku
Cytat:
Napisane przez the magus
właśnie dostałam njusa od kumpla. pomarańczowa trasa kultu w październiku ok 40 zł. podobno
Uhhhh, powtórzę za Tobą... Zespół jak najbardziej ma podstawy by się cenić, ale litości dla fanów!
Swoją drogą Kult od kilku lat w tym czasie przyjeżdż do Kraka. Kojarzę dobrze pomarańczowe plakaty, bo ich koncerty bardzo często wypadają w dzień mojej imprezy urodzinowej Za kilka lat zacznę na ich widok przeżywać traumę pod tytułem "następny rok za mną"
Stary 2006-05-18, 20:18   #204
lain
Zakorzenienie

no i nabylam bilet na Kult jeszcze w cenie przedsprzedazowej mam nadzieje, ze jutro pogoda dopisze i ze pierwszy support bedzie cienki (zebym nie zalowala go za bardzo bo TŻ konczy prace dopiero o 19, wiec dotrzemy z lekkim opoznieniem)
Stary 2006-05-19, 12:57   #205
the magus
Wtajemniczenie

no, pogoda nie sprzyja zabawie w plenerze, ale myślę, że damy radę
niech się krakowiacy wybawią
Stary 2006-05-19, 13:06   #206
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
no, pogoda nie sprzyja zabawie w plenerze, ale myślę, że damy radę
jestem dobrej mysli juz padac nie powinno, a slonce niesmialo bo niesmialo, ale przebija sie zza chmur
Stary 2006-05-19, 13:58   #207
201612191106
Konto usunięte

BONEY M dziś w Gliwicach za darmo
201612191106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-19, 20:43   #208
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Akurat- byłaś na Comie....aaaaaach!!!! Ja też chce...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 11:17   #209
akurat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez askawtn
Akurat- byłaś na Comie....aaaaaach!!!! Ja też chce...
Noo super było ale nie martw się, napewno jeszcze nie raz będzie okazja

Dziewczyny, które były wczoraj na KULCIE!! i jak i jak????!!!

wczoraj w centrum miasta było słychać tak Kazika, jakby co najmniej na Rynku śpiewał.. chyba rozpoznałam "Zgrozę" a potem "Dziewczynę bez zęba". A mnie tam nie było
Stary 2006-05-20, 15:43   #210
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akurat
Dziewczyny, które były wczoraj na KULCIE!! i jak i jak????!!!

wczoraj w centrum miasta było słychać tak Kazika, jakby co najmniej na Rynku śpiewał.. chyba rozpoznałam "Zgrozę" a potem "Dziewczynę bez zęba". A mnie tam nie było
dopiero zwlekłam się z łózka - ale była zabawa! dziewczyny, nigdy się tak nie wybawiłam jak wczoraj!!
było cudnie!!
spóźniłam się grubo, ale na cały kulcik spokojnie zdążyłam. na szczęście z wejściem nie miałą problemu, hasałam w tramposzach, ale palce mam całe
kazik dawał czadu! zagrali psalm, pasażera, baranka, oni chcą ciebie ( ), gdy nie ma dzieci ( ), wódke, kocham cię a miłością swoja ( ), brooklińską, pot i kreff, arahje, pasażera - więcej grzechów nie namiętam.

lain... żyjesz?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości