![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-20 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
ImageUploadedByWizaz Forum1479649648.917249.jpggdzies tam pod spodem jest moje dziecko
![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-11-20 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
.
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Wroce do domu to bede nadrabiac cos o wigilii i prezentach mowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Jest to oderwanie się od siedzenia przy stole i jedzenia.Po wigilii siadamy i rozpakowujemy prezenty - powoli, każdy swój. Dzieciaki rozdają, bawią się, cieszą. Są niespodzianki i wzruszenia - że ktoś pomyślał, a ten się nie spodziewał, a ten o tym marzył. I ten czas jest jakoś wypełniony. Są rozmowy i radość. Nie mówię, ze nie ma tego bez prezentów. Ale bez prezentów to taka zwykła kolacja.
#2077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest inaczej niz w zwykły dzień,nie ze względu właśnie na prezenty tylko ze względu na pore, na święta na magie, święta są w serduchu a nie pod choinką ![]() Kazdy ma swoje zdanie, ale nikt mi nie bedzie wmawiał,ze bez prezentow spedzamy mniej czasu ze sobą. I wigilie mamy raz u mojej babci, raz u teściów, odkąd jesteśmy po ślubie. Agassek tu w okolicach faktycznie przyjely sie duze prezenty na mikolajki. Powoli niektorzy wprowadzaja pod choinke zamieniajac te na mikolaja na mniejsze, ale dzieci poczatkowo to chyba rozczarowane 6 grunia ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Iwonia tak zimno u was? U nas od wczoraj 12 stopni(rano tyle bylo, pozniej pewnie wiecej). I my w polarku i cieniutkiej czapeczce śmigamy. Ale różnice niesamowite.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-20 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
I nas też Mikołajki to jakaś czekolada w bucie a na gwiazdkę są prezenty pod choinką. Dla mnie jest to taki magiczny czas właśnie jak pisze Ita,kiedy nagle każdy staje się małym dzieckiem i cieszy się z każdego drobiazgu
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- A juz Wigilia z dziecmi to magia totalna. Nagle wszystko dookola staje sie niewazne i mozna caly wieczor wgapiac sie w te rozesmiane buziaki az rumiane z emocji ![]()
#2080 |
Zakorzenienie
|
A tak jeszcze dorzucę ostatnie 3 grosze do tematu. Prezent na mikołaja to takie komercyjne wydarzenie. Dajesz prezent i część, a w święta jednak jest wolne, można się nacieszyć razem itp
Wracam pod kołdrę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Martunia, jak się czujesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przyjaciele są dla mnie ważni i spędzenie z nimi pasterki jest mega pozytywne. Duzo znajomych przyjezdza na chwilke z zagranicy i nie ma czasu w inny dzien sie juz zobaczyć a wtedy mamy okazje.I to jest/była tradycja. Pisze byla, bo teraz z malutka Gabi sie noe wybierzemy. Plus jedni beda mieli miesieczne bobo, inni tez juz mają dzieciaczki. Wiec pewnie poczekamy az podrosną ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-20 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Będzie mi brakowało pasterki w tym roku... i pewnie przez kilka następnych lat
![]() W ogóle taką marudę mam dzisiaj w domu, jęczy i jęczy... jeść nie, bawić się nie, na rękach dobrze, ale do czasu, spać już nie... a mąż sobie pojechał strzelać i mi pół niedzieli minęło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
U mnie też maruda. K. W szkole, ja u rodziców i Nina dopiero skusiła sie na pierwszą drzemkę,pewnie na kilka minut bo nie bardzo jej się to widziało
![]()
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
A u nas dzis rekord w drzemkach!
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Martunia Ty choroba, ja pms.. wiec to nie najlepszy czas na dyskusje hehe
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Ja miałam jechać do koleżanki, ale ostatecznie nie pojechałam przez tą wysypkę Marysi- mało prawdopodobne, ale bałam się, żeby w razie czego nie pozarażała jej dzieciaków
![]() Chociaż na 99% to cytrusy, powoli zaczyna się sezon, do tej pory jedliśmy inne owoce, w zeszłym tyg. były grane mandarynki, grejpfruty i sok pomarańczowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry, nie nadrobie. Rzucilo mi sie w oczy tylko zdjecie manu zestawu dla Zo z merino. Gdzie kupowalas??
Moja mama dzis poleciala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Opowiadaj jak byln na randce bo wiekszosc z nas ma posuche w tym temacie ![]() Mama zakochana w Antoniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Iwonia27;67723121]Martunia tez mi sie czasem zdarza zjesc obiad (jem wieksze porcje od meza- on dwie kulki ziemniakow ja trzy on pol woreczka jakiejs kaszy czy ryzu ja prawie caly jestem najedzona ze o kolacji nawet nie mysle. Potem zwykle o 20 to hmm cos bym zjadla ale juz mi sie nie chce robic i ide potem spac. U mnie do tej pory konczylo sie to tylko nocnym burczeniem w brzuchu.
Oby u Ciebie bylo to faktycznie tylko z glodu. Anulus co wyhaczylas w nocy w 51015 przeze mnie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- zamknelam strone i poszlam spac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zadomowienie
|
Martunia zdrówka
![]() Dziewczyny ja w temacie tych chrupek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Ja chciałam coś zamówić z 5.10.15 bo myślałam ze 50% odejmują od tej ceny przecenionej ale nie ... zaczekam na większe wyprzedaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
Ty no właśnie mówię mu ze jestem Marta a najlepiej Mama ale woli EJJJJ
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina na K. Woła takie krótkie e!
![]() |
#2097 |
Zadomowienie
|
Z tym ejjj albo Eee to już się bałam ze tylko my tak mamy, najlepsze jest to ze ostatnio wola IDE....CHOLERA...no i tak myślę...u nas się nie mówi cholera....jak pierwszy raz uslyszalam to zawolalam... no dobra cholera chodz ;-)))
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- do podbiebienia nie przyczepia się nic póki co ale do rękawów...lub do pleców...😃a pić dajesz po chrupce?
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Matko ale miałam czytania oszalalyscie
![]() My wróciliśmy z gości mąż inhaluje Ige ja Wam pisze ![]() Cytat:
![]() Co do prezentów u nas na Mikołajki z mężem sprawiamy sobie jakiś drobiazg na święta większe prezenty. Dzieciom w mojej rodzinie (chrzesniakom) robimy prezenty na Mikołaja, pod choinkę każdy rodzic kupuję swoim dzieciom. W rodzinie męża robimy prezenty wszystkim dzieciom i na Mikołaja i pod choinke taki mają zwyczaj. Po drodze mamy pod koniec listopada i grudnia urodziny chrzesników także kumulacja. Jeszcze ja mam urodziny w grudniu więc mężowi dochodzi kolejny prezent ![]() Na szczescie prezenty dla dzieci dokładnie 10 prezentów już mam. Zostalo mi znaleźć prezenty pod choinke dla męża i Igusi ale to już na spokojnie - sama przyjemność ![]() A i jeszcze zostaje mi znaleźć prezent dla wylosowanej osoby pod choinke. U nas na Wigilii 26 osób ![]() Jeśli chodzi o prezenty to u mnie w domu nigdy nie było tradycji żeby coś było pod choinką - myślę że rodziców po prostu nie było stać i nigdy nie mieliśmy prezentów, było nas w domu siedmioro więc trochę by ich to kosztowało. Wiec dla mnie to było normalne, że święta są bez prezentów. Na Mikołaja najmłodsze dzieci dostawały słodycze. Pamiętam jedne święta, że znalazłam prezent pod choinką - wtedy starsze rodzeństwo które już pracowało zrobilo nam paczki mi i najmłodszej siostrze slodycze piżamy i kapcie do tej pory pamietam! a potem założyli rodziny wyprowadzili się i po prezentach ![]() Odkąd jestem z M. to mamy tradycje prezentów pod choinką. I teraz jak już każdy ma swoją rodzinę to właśnie losujemy dodatkowo jedną osobę do obdarowania. Myślę że każdy robi jak jest nauczony w dzieciństwie nie miałam prezentów i święta były piękne teraz mam i też są piękne. Najważniejsza jest atmosfera i rodzina i wiem że te święta będą najlepsze bo moja rodzina się powiększyła o najważniejszego członka ![]() Oh nie mogę się doczekać ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Z deszczem w butach
|
Say what??!! 159 postow do nadrobienia? 😉
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.