|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]()
Przyznam, że nie znam drugiego kraju na świecie, gdzie ludzie tak bardzo kochaliby swój własny kraj
![]()
![]() |
![]() |
#2072 |
|
![]()
cd.
![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Ja oglądałam relacje na Dubai TV. Widziałam paradę i wcześniej przedstawienia na jakimś stadionie, była pokazana cała historia Emiratów, ciekawe widowisko
![]()
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Ale śliczne zdjęcia! Zazdroszczę Wam tych Emiratów, już się w100000% przekonałam do tego kraju
![]()
![]() |
#2075 |
Raczkowanie
|
Witam najnowsze wiadomosci z naszej ambasady :
INFORMACJA Uprzejmie informujemy, iż w związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia w ZEA odbędą się msze i inne spotkania religijne prowadzone w języku polskim wg poniższej zamieszczonego terminarza: Abu Zabi: 22 grudnia, g. 20.45 - spotkanie rekolekcyjne w Katedrze pw. św. Józefa (St. Joseph's Cathedral) (Parish Hall) 25 grudnia, g. 12.00 - msza święta w Katedrze pw. św. Józefa (Small Hall) Dubaj: 25 grudnia, g. 18.30 - msza święta w kościele pw. św. Franciszka w (St. Francis Church) ☠☠☠el Ali 26 grudnia, g. 20.00 - msza święta w kościele pw. św. Marii Panny (St. Mary Church) (Mini Hall) Prowadzący spotkania i msze o. Andrzej Derdziuk będzie przebywał w ZEA do 2 go stycznia. W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o bezpośredni kl0ntakt pod numerem tel. komórkowego +971 553980473 Pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych swiat buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt dziewczyny
![]() Właśnie obejrzałam Mission Impssible 4. Sceny z Dubaju świetne, zwłaszcza Tom Cruise skaczący po Burj Khalifa ![]() http://www.youtube.com/watch?v=V0LQnQSrC-g
![]() |
#2077 |
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny
![]() ![]() może zdam króciutką relację z mojego bardzo krótkiego pobytu w AD ![]() po pierwsze primo ![]() ![]() ![]() po drugie primo gdzie są przejścia dla pieszych w AD po trzecie primo gdzie są piesi w AD ![]() ![]() a tak serio to było bardzo fajnie ![]() ![]() ![]() pierwsze wrażenie było takie, że jest trochę betonowo ![]() ![]() ![]() Na początek jako pionierzy (jak sie pozniej okazalo) wybralismy sie na piechotę do marketu.... ![]() okazało się, że na naszej trasie nie było ani jednego przejścia dla pieszych...... ani jednej żywej duszy (poza tymi w samochodach) a strąbiona przez taksówki zostałam z milion razy - za każdym razem przyprawiając mnie niemalże o zawał serca...... w PL jak ktoś trąbi to jednak oznacza co innego.... zdj nr 1 później w ramach poznawania prawdziwego życia w AD wybraliśmy się transportem publicznym do centrum ![]() cena za bilet rewelacyjna ![]() ![]() zdj nr 2 zobaczyłam Emirates Palace (chociaż tylko pobieżnie) ![]() pozostałe budynki w centrum AD robią równie niesamowite wrażenie...... zdj 3 spędziliśmy trochę czasu w Ferrari World - POLECAM! jak dla mnie rewelacja, chociaż pierwszy przejazd na rollercoasterze jednak jest najlepszy pomimo tego, że za drugim razem siedzieliśmy na miejscach VIPów ![]() Marina Mall też ciekawy ![]() nie udało nam się niestety zobaczyć meczetu ![]() wrzucam jeszcze moje zdjęcie z dachu hotel ![]() ![]() i na koniec powiedzcie mi jeszcze co oznacza "to" zabezbieczenie na usta i brwi ![]() Pozdrawiam ciepło ![]()
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2012-01-04 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2078 |
Przyczajenie
|
Pytanie do wszystkich Pan: gdzie chodzicie do fryzjera? Czy macie jakis ulubiony salon w Abu Dhabi godny polecenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2079 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2080 |
Przyczajenie
|
Dzieki, tego wlasnie mi potrzeba... a jak to wyglada cenowo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2081 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Przyczajenie
|
ooo... to nawet lepiej niz swietnie
![]() dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eva, jak tam sezon plażowy? Z tego co pamiętam z ostatnich lat, prawdopodobnie pierwsze plażowanie w nowym roku już masz za sobą ![]() A u nas szaro i do pupy. Ani zimy, ani lata- takie nie wiadomo co to ![]()
![]() |
![]() |
#2084 |
Przyczajenie
|
warto spróbować w hotelach, w wielu pracują Polacy,
Witam, Dostałam propozycję pracy w Grand Hyatt Dubai na stanowisku związanym z Front Office. Stawka wynosi 1600AED/miesięcznie + wyżywienie i zakwaterowanie (2-os/pokój - 6-os/apatrament), ubezpieczenie, przelot, transport do pracy. Z wypowiedzi na forum wnioskuję, że nie są to zbyt korzystne warunki. Bardzo proszę o radę, czy będę w stanie się utrzymać w Dubaju? Czy ktoś z tu obecnych zna osobę, która pracuje w branży hotelarskiej i mogłaby mi doradzić? Dodam tylko, że oferta wydaje mi się atrakcyjna pod względem możliwości zdobycia doświadczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2085 | |||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapraszam ponownie do Abu Dhabi, nastepnym razem warto doswiadczyc zycia nocnego ![]() Te oslony na twarzy wykonane sa ze skory malowanej na zloty kolor. Jest to NIQAB charakterystyczny dla tego regionu. Nie spotyka sie go zbyt czesto, zazwyczaj nosza je kobiety mieszkajace poza miastem. Cytat:
Poza tym, lubie salon w Hiltonie. Witak Kasienka, sezon plazowy otworzony zaraz po Nowym Roku, jednak od tygodnia mamy ochlodzenie ![]() ![]() Cytat:
1,600 Dh to nie jest duzo tutaj, ale skoro bedziesz miala wszystko oplacone, to co potrzebujesz kupowac? Wszystkie pieniadza odlozysz sobie i zdobedziesz doswiadczenie. Znam Grand Hyatt w Dubaju, bawilam sie tam ostatnio na Sylwestrach, wspaniale zorganizowana zabawa przy grupie ze Szwecji spiewajacej utwory ABBY, to byl Moet & Chandone Night ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2086 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie Alpy zasypane śniegiem, a we Wiedniu nadal szaro, ostatnio napłynęło do nas mroźne powietrze(ale bez szaleństw, minus 2-3 st.) więc nadal jesteśmy zawieszeni w czymś pomiędzy jesienio-zimo-wiosną. Uwielbiam podczytywac Wasz wątek ![]()
![]() |
![]() |
#2088 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam Tak znalazłam, kupiłam...... ![]() ![]() Przepraszam że dopiero teraz odpisuje - ale tyle się działo... ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2089 |
Raczkowanie
|
Witam!
Pozdrawiam Was wszystkie w nowym roku! Evo, cieszę się, że wątek założony przez Ciebie nadal funkcjonuje ![]() ![]() Evo śliczne zdjęcia z obchodów 40- lecia powstania ZEA ![]() Wiem, że teraz trochę u Was chłodniej ale u mnie znaleźli na to sposób http://www.watra.pl/zakopane/zaprosz...snow-polo-2012 ![]() Oczywiście nie życzę takiej zmiany. Mam nadzieję, że umieścisz następne swoje "słoneczne" zdjęcia, które z przyjemnością oglądam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2090 |
Przyczajenie
|
Witam,
pytanie trochę z innej beczki. wybieram sie do Sydney i mam przesiadke w Abu Dhabi. Problem polega na tym, ze nie znalazłem dokładnego opisu na necie lotniska, a jak juz cos wyszperałem to nie chce sie wyświetlic :/. Problem polega na tym ze wysiadam na terminalu pierwszym, a mam dotrzec do trzeciego. z tego co sie orientuje terminale sa porozrzucane po okolicy?! Dlatego mam ogromna prosbe do Was, -do jakiego autobusu mam wsiasc (numer kolor) -czy przejazd jest darmowy - od przylotu do odlotu mam zaledwie nieco ponad 2 godziny (zdąże?) Jezeli ktos sie orientuje w temacie byłbym ogromnie wdzieczny za jakiekolwiek info, tym bardziej ze mnie to strasznie zaczyna przerastac poniewaz pierwszy raz lece samolotem. Jeżeli ktoś zna jakies inne cenne wskazówki będe bardzo wdzięczny. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=figlak25;32118367]Witam,
Problem polega na tym, ze nie znalazłem dokładnego opisu na necie lotniska, a jak juz cos wyszperałem to nie chce sie wyświetlic :/. Witam Mape lotniska znajdziesz tu: http://www.abudhabiairport.ae/englis...tcm13-3393.pdf http://www.abudhabiairport.ae/englis...terminal-maps/ Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2092 |
Przyczajenie
|
A kiedy przylatujesz i jakimi liniami lotniczymi? Pracuje tu jako stewardessa i moze bede mogla "zaopiekowac" sie Toba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2093 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Lece liniami Etihad, a jeżeli chodzi o date przylotu to na Wasz czas lokalny godzina 7;30 -21 lutego (jeszcze sie upewnie). Ogladałem filmy na youtube lotniska w Abu Dhabi i musiałem wziąść tabletki na uspokojenie bo takie ogromne wrażenie na mnie zrobił port lotniczy :/. Byłbym naprawde wdzieczny za jakiekolwiek info ![]() pozdrawiam pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
Przyczajenie
|
No wiec lecisz z moim pracodawca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Przyczajenie
|
Hej, jesli Ci to nie sprawia problemu odezwij sie na maila lukas1810@vp.pl pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2096 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Jestem żoną Emiratczyka i za kilka miesiecy przeprowadzam się na stałe do UAE. Chętnie nawiążę kontakt z Polkami mieszkającymi w Dubaju. Chciałabym też uzyskać info o spędzaniu wolnego czasu w Emiratach... wiadomo fitness, taniec, nauka arabskiego... ale czym jeszcze można wypełnic wolny czas, którego będe mieć sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2097 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Kobietki, co tu taka cisza ? Nie wierze, że w Emiratach nie dzieję się nic wartego opisania ![]() Do nas powoli przychodzi wiosna, a wszędzie po oczach biją plakaty "Time to say Dubai"... echhhh... chciałabym móc jeszcze raz odwiedzic Emiraty ![]()
![]() |
#2098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, wątek nam podupada
![]() Podobno szejkowi Mohammedowi się urodził kolejny syn, coś mi sie obiło o uszy ![]()
![]() |
#2100 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was jest może stewardessą w Emirates? Mam pewne pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.