![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VI
I coś ode mnie..
![]() Życie podzielone już od dawna - z prawej kłamstwo, z lewej prawda.. Tysiące niedoskonałości, lecz wciąż uśmiech..nigdy na siłę.. Wiem..ciężko pozbyć się złych myśli, znaleźć miłość w nienawiści.. Może to jest tak, że boleć ma uśmiech.. W oczach pustka..już po wszystkim.. Choć nie zawsze było tak jak dziś, wiem, że codzinnie spełniam swoje sny.. Mieć oczy szeroko otwarte szczególnie na to, co najwięcej warte.. Tysiące namitności, zmysły mam nadwrażliwe.. Miałam wrażenie, że dziś nad ranem patrzyłeś na mnie, czul mnie całowałeś.. Prze ostatnie dni, smutek stał się moim dobrym kumplem.. Bezradność, bezczynność, pieprzyć przyszłość, pieprzyć wszystko.. Nie musisz słuchać słów, czytaj z moich ust.. Tak często się gubię i wypuszczam z rąk szczęście.. Każdy dzień jest jak scena w teatrze.. Takiego świata nie chcę, więc go sobie ulepszę.. TYlko pamiętaj, że życie jest cholernie śliskie.. Bliżej niż myślisz są ci najbliżsi.. Jedno wiem po latach.. najważniejsza w życiu tylko szczera prawda. Sytuacja każda jest do rozwiązania.. I prosze o jakieś opisy, że koleżanka jest chora i życze jej szybkiego powrotu do zdrowia.. Z góry dziekuje.. ;**
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2008-09-24 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
AnnWroc jest z tego świetna ![]() - Co jest mała ? - Mała ? Mała to jest Twoja pała ! Ja jestem niska, Skarbie ![]() ![]() -Napisz mi coś. -Ale co mam Ci napisać, że tęsknie? -No na przykład. -Ale ja nie tęsknię...-.- [wizaz] ![]() - Naprawdę umówiłabyś się z facetem, którego nie znasz? -Nie możesz być gorszy od tych, których znam. [podobnie, juchta z wizazu ] ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Wielka miłość zdarza się w życiu tylko raz, wszystko, co następuje potem, jest tylko szukaniem tej utraconej miłości" ![]() " Czym są pożegnania przyjacielu? Jeszcze raz obejmuje spojrzeniem ściany, kolorowe kawałki płótna, wyrastające grzbiety książek na półce. Myśle poprzez narastający w uszach szum. Czy wszystko pozostanie tak samo, kiedy mnie już nie będzie? Czy ksiażki odwykną od dotyku moich rąk, czy suknie zapomną o zapachu mojego ciała? A ludzie? Przez chwilę będą mówić o mnie, będą dziwić sie mojej śmierci- zapomną. Nie łudzmy sie przyjacielu, ludzie pogrzebią nas w pamięci rówinie szybko, jak pogrzebią w ziemi nasze ciała. Nasz ból, nasza miłosć, wszystkie nasze pragnienia odejdą razem z nami, i nie zostanie po nich nawet puste miejsce. Na ziemi nie ma pustych miejsc..." "Opowieść dla przyjaciela" H. Poświatowska ![]() Pozostanę tu przy tobie, A gdy pójdziesz spać, ułożę się do snu u drzwi twojego pokoju. A kiedy odjedziesz, podążę twoim śladem. Aż powiesz mi: Zostaw mnie!, a wtedy odejdę. Ale do końca moich dni nie przestanę Cię kochać P.Coelho ... ![]() 'Nie cierpię Twojego tonu i Twojej fryzury. Twojego stylu jazdy i Twoich spojrzeń. Nie cierpię Twoich butów. i tego, że czytasz mi w myslach. Przez Ciebie jestem chora z nienawiści. Aż muszę to wykrzyczeć! Nie cierpię kiedy masz rację. Nie cierpię kiedy kłamiesz. Nie cierpię kiedy mnie rozśmieszasz i kiedy płakać przez Ciebie muszę. Nie cierpię kiedy Cię nie ma i kiedy do mnie nie dzwonisz. Ale najbardziej nie cerpię tego, że znienawidzieć Cię nie potrafię!' ![]() Billy Talent Try Honesty Wiekszosc wizaz (juchta) ;]
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
wspolna sciema i sciemnieni zawodnicy..
mam po prostu wlasne zdanie, to proste jak je.banie.. love is a temple, love is the higher low jestem misiem, kochac mi|sie chce.. poliż mnie i'm polish.. somewhere over the rainbow..
![]() |
#2075 |
Rozeznanie
|
K.O. Cham
Nie wiem czemu ranisz tak mocno... A teraz już mam swój własny świat...,przestałam płakać Moje myśli i słowa kontra twój fałsz, obłuda Głosu swego serca słucham i do celu nie po trupach Jesteś wszystkim w moich snach Już nie chce mi się czekać, za złem świata uciekać zdeptałeś dawno całe zaufanie teraz mówię, Ty nie słuchasz, nie obchodzę Cię Kiedy pragnę, kiedy wołam, uciekasz gdzieś
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
|
Kochane daaaawno mnie tu nie bylo... a codziennie jakis opisik Wam podkradam..eh coz juz taki kradziej ze mnie :P oto kilka moich
![]() I wtedy na pewno ja skrzywdziles....a na Mnie nie zrobiles wrazenia..; Nawet w oczy swoje nie umiemy popatrzec Z taka nienawiscia nikt nie patrzyl jak tancze... Nie jestem juz miala dziewczynka ... za bardzo mnie skrzywdziles by wystarczylo przepraszam.. Kochane i moja prosba ... potrzebuje opisow dajacych do myslenia, zaby kazdy kto przeczyta zastanwoil sie nad soba i swoim zyciem, nad tym co robi zanim zrani druga osobe, zanim zrani Mnie...
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię Twojej dziewczyny.. Myślę, że potrzebujesz nowej
a gdybym była snem.. czy chciałbyś dłużej śnić.? You look into my eyes... I go out of my mind... // Gdy patrzysz w moje oczy, odchodzę od zmysłów... nawet gdyby kochać oznaczało umrzeć, mogłabym rodzić się i umierać dla Ciebie wiele tysięcy razy... sometimes...at night I think too mUch...about life & love & music & stuff... |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
![]()
TiScatteroUnaFoto - uwielbiam Twoje cytaty,
![]() bez off'a .myśli przepełnione Tobą .myślę o Tobie w tylu miejscach, że nie potrafię ich wymienić .kawa przepełnia me żyły, nie zasnę .znalazłam .historia pisana palcem . za.jemadafakabistycznie ![]() . ludzie krzyczeli, słyszałaś? . kocham Cię i to mnie zabija .Chciałbyś, żeby miłość dowiodła ci, że istnieje. Nie tędy droga. To ty masz dowieść, że istnieje.
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Raczkowanie
|
.Co znaczy kochać mężczyznę? To znaczy kochać go na przekór sobie, na przekór niemu, na przekór całemu światu. To znaczy kochać go w sposób, na który nikt nie ma wpływu. Kocham twoje pragnienia, a nawet twoje awersje, kocham ból jaki mi zadajesz, ból którego nie odczuwam jako bólu, ból, o którym natychmiast zapominam, który nie pozostawia śladów. Kochać to znaczy mieć tę wytrzymałość, która pozwala przechodzić przez te wszystkie stany, od cierpienia do radości, z tą samą intensywnością. .Czas nie jest sprzymierzeńcem miłości. .Humor umożliwia powiedzenie prawdy. .Im dłużej na Ciebie czekałam tym bardziej mi Ciebie brakowało. Im dłużej na Ciebie czekałam, tym bardziej mnie lekceważyłeś, deptałeś, gardziłeś mną! .Każdy związek jest domem, do którego klucze znajdują się w rękach mieszkańców. Jeśli zamknie się ich od zewnątrz, dom stanie się więzieniem, a oni więźniami. .Kochać długo, kochać zawsze to wbrew naturze. .Mężczyźni grzeszą egoizmem, kobiety egocentryzmem. .„Mieć” zaufanie. Nigdy się nie „ma” zaufania. Zaufanie to nie jest coś, co się posiada. To coś, czym się obdarza. „Darzy się” zaufaniem. .Moja miłość do ciebie to jądro, to mgławica w głębi mojego umysłu, to coś, do czego nie mam dostępu czego nie mogę zmienić. Jakaś część ciebie wciąż we mnie żyje. Nawet gdybyś ty odszedł, ta część ciebie, ta część by została. Tkwisz we mnie. Jestem Twoim odbiciem, ty jesteś moim, żadne z nas nie może już istnieć oddzielnie. .Okruchy to łzy wylewane przez chleb, który cierpi, kiedy go kroimy.
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze duzo dziewczyn robi emotki na koncu opsow
![]() ![]() ![]() a teraz cos odemnie ![]() 1.Twoje oczy zielone...Twoje usta rumiane ![]() 2.Moje serce zranione wziąż kocha Cie ![]() 3.Fragment siebie mam Reszte Ty mi dasz <33 4.slowa jak dobry czar Zlacza nas w jeden swiat ;* <33
#2081 |
Zakorzenienie
|
bede dla Ciebie niedobra, zła, by nie było Ci żal, kiedy odejde.
![]() |
#2082 |
BAN stały
|
MalinowyMuSs ojj dziekuje
![]() ![]() MySmallCornerInSky no super jej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez przerysowna Czas edycji: 2008-09-24 o 17:00 Powód: popisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
|
Język to narzędzie ZBRODNI i ja go używam na wszystkie sposoby.. ;dd
Idziesz przez miasto, czujesz ten lans? Rózowe tipsy, rózowy baUns! głupie dupy będą dawały dupy palantom !! ;]
![]() |
#2084 |
Raczkowanie
|
czekoladka66
dziękuje...boooooskie...: **
Zamykam sie w swoim świecie, a w pudełeczku trzymam biedronki, na szczęście. Mam jeszcze kamyczek, mały, trzymam go w lewej kieszonce. To on jest moim przyjacielem, a biedronki pocieszycielkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Przyczajenie
|
Od dłuższego czasu tu zaglądam... i muszę przyznać, że macie świetne opisy ;* Mam nadzieję, że coś mojego też się wam spodoba
![]() wciąż stoję tu gdzie mnie zostawiłeś. pamiętasz jeszcze?. stos wypowiedzianych słów. niepotrzebnych nam całkiem. na ranach nie zdążyła zastygnąć krew jeszcze. a ja głupia wciąż nadzieję mam. myśli nieułożone. bałagan w torebce. pierwsza kieszeń od lewej. po co to jeszcze mam?. stacja pkp. szósta trzydzieści. bilet do Ciebie. czasami patrzę na siebie w lustrze a nawet nie patrzę po prostu czuję że moje oczy gasną W dniu mojej Śmierci gdy moje serce nie będzie mogło już dłużej bić mam nadzieje, że umrę za Sprawę lub za Wiarę, dla której chciałem żyć Ty jesteś mój świt, mój zachód słońca, moje południe... "Witaj w teatrze lalek, elita w pierwszych rzędach..." gdy bez słowa odbierasz nadzieję... (...) Czym jest honor, szacunek, duma, prawda ponad prawem? (...) (...) Tu żadna szkoła wyższa nie da tyle dla ciebie Ile spragnionym szczęścia jedna chmura na niebie(...) (...) Co z tym bogactwem, cierpicie na przesyt? Za mało na dzień ginie z głodu w Afryce dzieci?(...) (...) Czekając na dzień w którym spełnią się marzenia, nie chcę być tym co nie ma nic do powiedzenia (...) (...) Mówicie rap jest zły, To jaki jest terroryzm? Hę?(...) (...) Stać w kolejce do nieba, ta prawda zbyt okrutna Mogę stać w tej kolejce i nie doczekać jutra.(...) (...) Wiele dróg wiele myśli, daj Bóg abym był w tym miejscu gdzie mam byc jak najbliżej prawdy.(...) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Raczkowanie
|
_każda myśl o tobie, jest jak zjedzenie zakazanego owocu
_..znów nieparzysta filiżanka kawy .. _...mając oparcie tylko w twardej ścianie _Księżniczka życiem zmęczona... _ tak się boję o mój psychiczny stan _I w mym mózgu swe lepkie sieci porozpinał lud obślizgłych pająków... _Zakochana w twym odbiciu, zakochana w twoim życiu <33 _Nadzieja upada jak tonący wrak... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
BAN stały
|
Gdy jestem cicha - Pytasz, co się stało.
Gdy Cie ignoruję - Poświęcasz mi swoją uwagę. Gdy Cie odpycham - Przyciągasz mnie do siebie. Gdy mnie widzisz w najgorszym stanie - Mówisz, że jestem piękna. Gdy zaczynam płakać - Przytulasz mnie i nie odzywasz się słowem. Gdy widzisz jak idę - Podkradasz się za mną i przytulasz. Gdy się boję - Ochraniasz mnie. Gdy kładę głowę na Twoim ramieniu - Nachylasz się i mnie całujesz. Gdy kradnę Twoją ulubioną bluzę - Pozwalasz mi ją zatrzymać i spać z nią w nocy. Gdy Ci dokuczam - Ty też mi dokuczasz i robisz, że się śmieję. Gdy nie odzywam się przez długi czas - Zapewniasz mnie, że wszystko jest dobrze. Gdy patrzę na Ciebie z wątpliwością - Uzasadniasz. Gdy biorę Cie za rękę - Łapiesz moją i bawisz się moimi palcami. Gdy zdradzam Ci sekret - Zatrzymujesz go dla siebie. Gdy patrzę Ci w oczy - Nie patrzysz w inną stronę, póki ja tego nie zrobię I za to Cie kocham to z [wizażu] ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
COś o teeskonocie do chłoopaka
#2089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosze ![]() ![]() _O tańcu nie da się pisać [...] taniec trzeba tańczyć. _Przeklęci niech będą ci, którzy nie tańczą i przeszkadzają tańczyć innym! _"Taniec jako dziedzina sztuki daje możliwości tworzenia, jako element zycia pozwala się zatracić" - Anna Maciejak _Kiedy tancerz tańczy ziemia pod nim jest święta. _Taniec jest subtelnym balansem pomiędzy ideałem ,a pięknem. _Możesz tańczyć wszędzie jeżeli tańczysz sercem. _Taniec jest jak napad na bank liczy się każda sekunda. _Tańczenie jest sztuką ponieważ ma zasady. _Taniec jest ostatnią drogą życia. W tańcu wszystkie drogi się zbiegają. _Dobra choreografia cieszy oko, ucho i umysł _Wszystko co chcesz powiedzieć można wyrazić tańcem, wtedy jest to proste i łatwe. _'Taniec może zmienić pustynie w pełen zieleni ogród" _"Człowieku, ucz się tańczyć, bo cóż będą z Tobą robić aniołowie w niebie". _''pokochaj taniec w sobie,a nie siebie w tańcu... _"Kto zakosztuje tańca, nigdy go nie zdradzi" _Pytasz po co tańczę? To jakbyś pytał po co oddycham. __________ MOŻE SIĘ COŚ PRZYDA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() _Letnie romanse kończą się z różnych przyczyn, ale kiedy po wszystkim, okazuje się że łączy je jedno, są jak spadające gwiazdy, widowiskowy rozblask światła na niebie, ulotny błysk wieczności i gasną jak iskry.. (PAMIETNIK). _Wszyscy nauczyliśmy się czegoś o zaufaniu.. Obdarzamy nim tych,których kochamy.Ale tak naprawde zasługuja na nie Ci,na których możemy liczyc nawet jeśli nie kochamy ich wystarczajaco mocno. _"Tylko dlatego, że powiedziałem Ci moją historię nie znaczy, że poprosiłem Cię, byś był jej częścią" (BUCKET LIST) _Nie ma słów,którymi można by wystarczajaco oddać wdzieczność tym,którzy byli przy mnie od wczoraj do dziś.. _Nie znam żadnej dorosłej osoby zdrowej na umyśle. Wszyscy mają fioła. Jeśli akurat nie walczą na Bliskim Wschodzie, to ubierają pudle w plastikowe płaszczyki przeciwdeszczowe bądź każą umieszczać swoje ciała w zamrażarce. Albo czytają "Sun", bo myślą, że to gazeta. (MĘKI DORASTANIA) _Piętnaście po czwartej rano wszystko wydaje się możliwe. Absolutnie wszystko. (BEZSENNOŚĆ) _Odczekać 6 godzin, albo kilka dni, pare miesięcy, rok. Potem znów zaświeci słońce. (BO TO JEST W MILOSCI NAJSTRASZNIEJSZE) _"- Bóg podarował mi ją i powietrze do oddychania (...) Jedenaście dni po śmierci żony Will Durant sam odłaczył się od respiratora(...)respirato ry dostarczają tylko powietrze do oddychania" (INTYMNA TEORIA WZGLĘDNOŚCI) _Imiona tracimy jako pierwsze, tuż po utracie oddechu i bicia serca. Trochę dłużej zostają nam wspomnienia. (KORALINA) _Spójrz na zewnątrz, jest piękny dzień Ale ja czuję wewnętrzny chłód Bo ty jesteś tak daleko. (RUN) _Wszyscy jestesmy aniolami z jednym skrzydlem ,mozemy wstac tylko wtedy,gdy obejmujemy drugiego czlowieka.. "Miała zajęte ręce, ponieważ niosła Ciebie,słodka dziecinko. Chciała,żebyś jako pierwszy zobaczył pięknie oprawione zdjęcia. Więc w Twój urodzinowy poranek zabrała Cię ze sobą do miasta. Suzanne wyniosła Cię z domu i starannie zabezpieczyła pasami w Twoim foteliku. Byłeś w jeepie z mamą, gdy rozbiła się na Old Pond Bridge. Zgineliście oboje.Wciąż nie mogę o tym myśleć" (PAMIETNIK PISANY MILOSCIA) _"Zawsze Cię kochałam, a gdy się kogoś kocha, to kocha się Go całego człowieka takiego,jaki jest, a nie takiego ,jakim by się go mieć chciało..." (ANNA KARENINA) _''Młody człowiek przychodzi i żali się, że jego dziewczyna odeszła, że grała nieuczciwie. Na co się żalisz? Spodziewałeś sie czegoś lepszego? Spodziewaj sie zawsze najgorszego, masz do czynienia z egoistycznymi ludźmi. To ty jesteś idiotą - idealizowałeś ją, czyż nie tak? Sądziłeś że jest księżniczką. Myślałeś, że ludzie są bardzo mili. Nie są! Nie sa mili! Są równie źli jak ty - źli, rozumiesz?" (PRZEBUDZENIE) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Proszę o coś, że chłopak , mój były z którym już dawno nie mam kontaktu zrobił mi teraz okropne świństwo.. coś,że żałuje tego,że w ogóle się z nim zadawałam.. Kocham Wasze opisy dziewczyny ! Wierzę,że pomożecie ; )
Nie będę wymieniała,żeby nikt nie czuł się zobowiązany ;] z góry dziękuję ;*
![]() |
#2092 |
Raczkowanie
|
Uciekając przed twymi oczami
Tylko w snach się Tobie sprzeciwać Kałuża głęboka w niej moją tęskonta Przytulona do szyby Teraz cisza i tęcza we mnie mieszka Czekając na wczoraj Nierealne jutro ![]()
![]() |
#2093 |
Raczkowanie
|
Gdy mi zimno, Ciebie nie ma, by ogrzać mnie.
A kiedy tęsknie zamykam powieki i jesteś... *I'm gonna missed you like a child misses their blanket // Bede tesknic za Tobą jak dziecko teskni za swoim kocykiem How I wish, how I wish you were here Tak bym chciała,tak bym chciała abys tutaj był.. Bo Księżyc obiecał mi...że w głębokim śnie ujrzę Cię...więc śpię...i śnię... ;( Czekać. Czy to samo co tęsknić? i tęsknie . Bo oczy twe pamiętam .. MAM NADZIEJĘ ŻE SIĘ PRZYDADZĄ ;**
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
xoxo
|
Kochane dziewczynki czy moge prosić o opisy jakieś originalne, niebanalne, artystyczne ;D
Tylko prosze Was nie miłosno bo (sory za określenie) ale rzygam już milośnymi opisami. nie nadają się dla mnie. I jakies ostro feministyczne ;D _______________ Czy warto było szaleć tak przez całe życie ? Ku.rwa jak ja nie lubie poniedziałków. Nie zmienie swojego Ja. Ciesze sie z małych rzeczy. Upalona skrętem cholerna feministka Dlaczego ćpasz? bo nie mam powodu by przestać. szukam swojej drogi odejde cicho bo tak chce... bo ja chodze własnymi ścieżkami nie wydeptanymi przez wszystkich.
#2095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boskieeeeeeee ;* // "...to z miłości, przecież wiesz..." "...nie lubię też niczyją być, to takie smutne, przecież wiesz..."
![]() |
#2096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nazbyt cierpliwa. Spokojna, że przecież się stanie.
Odklejona rzęsa. Rozmazana szminka. I cicha modlitwa. Ten dziwny splót słów ma wyrażać mej duszy stan. Była to jedna z tych nocy, w których nie ma nadziei na świt. Kocham. A każde moje słowo oznacza miłość. Bo może ja po prostu tak bardzo ciesze się na twój widok. poprzez otwarte okno wszedł promień słoneczny przysiadł na włosach zaświecił
#2098 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
'czy Ty wiesz, że ja dla Ciebie się budzę każdego dnia..' ![]() ![]() ![]() ![]() piękny pożyczam ![]() ![]() ....a miałam tyle nadzieji,że kiedyś mnie pokochasz.... -zobacz ile gwiazd na niebie? - która jest Twoja? - ta najmocniejsza jest NASZA ![]() -ka bede studiować dłużej... ![]() -a kim chcesz zostać? -dobrym człowiekiem... ![]() -Powiedź mi że mnie kochasz.... -przepraszam...nie umie kłamać:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Raczkowanie
|
To ja mam życzenie doFrizzelicious
![]() ![]() Odwdzięczę się w naturze, hihi ![]()
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki pomocy ;(
potrzebuje opisow na gwałt !!jest chlopak , ktory ma dziewczyne, zaczelo mu na mnie zalezec a mi na nim, w jego zwiazku sie nie uklada... jego dziewczyna dowiedziala sie 'o nas' i napisal mi ze musimy skonczyc, ze nie chce ze jest cholernym debilem ze przez niego teraz cierpie... i ze zaczal sie we mnie zakochiwac.... najlepiej po ang ;(
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.