|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() "A co jeżeli zrobiłam test za wcześnie?" "A co jeżeli to 1% testów które się pomyliły?" "Wydaje mi się, że się pojawiła druga kreska" "Druga kreska sie pojawiła po paru godzinach, czy jestem w ciąży?" Przykładowe reakcje z wizażu na negatywny wynik testu
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Spoko
Testu nie robię, bo strata kasy... Myślę, że bym wiedziała jakbym zaszła... No i ogólnie... TEST PO GODZINIE?! To już naprawde laski niektóre bardziej schizują ode mnie To jednak nie jestem najgorsza Miło wiedzieć... Kto odczytuje wynik testu po godzinie? Wierzę testom zrobionym po 14 dniach Wtedy już powinien być jak najbardziej wiarygodny, także nie martw się, ja tam takich już schiz to nie mam Zawsze mam schizy związane z tym czego nie widać... hihi Taki trudny żywot mój
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
|
#2074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zostaly mi 3 rozowe tabletki a pozniej oczekiwanie na okres ktory ostatnio pojawil sie na po 3 tabletce placebo. |
|
|
|
|
#2075 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś z was wie może dlaczego miałam dzisiaj krwawienie? w połowie 4 op.
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
może podczas seksu było zbyt sucho i partner zranił Cię w środku? powstała rana i stąd krwawienie?
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam, że krwawienia śródcykliczne mogą się sporadycznie zdarzać nawet na dalszych opakowaniach od tych pierwszych trzech
No i w ulotce YAZ jest napisane, że krwawienia zdarzają się w pierwszych miesiącach, ale nie jest podane w ilu.
|
|
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
przez ostatnie kilka dni nie uprawiałam seksu a plamienie wystąpiło dopiero dzisiaj. może od nadmiernego wysiłku?
|
|
|
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
w Szczecinie na Bramie Portowej w aptece Mediq przy przystanku 75 są za 36 zł
|
|
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
zdaje mi się, że tak też może być. ale musiałby to być naprawdę ciężki wysiłek.
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za pomoc
|
|
|
|
#2083 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Ja jestem po pierwszym opakowaniu Yaz i opisze swoje reakcje na to cudo plamienia nie mialam - moze przez pierwszy tydzien. potem ustalo. no chyba ze pol dnia siedzialam w sloncu - wtedy znowu mialam palmienie - ale dokladnie tak samo mialam po yasmin. drugim skutkiem ubicznym byl bol piersi. z dnia na dzien coraz mocniejszy, ale ustał przy 22 tabletce. okres wystapil po 3 placebo - zupelnie taki jak mialam co miesiac - czyli ani obfity ani skapy - normalny sama schizowalam jak nie wiem co ale okres sie pojawil! Pozdrawiam
|
|
|
|
#2084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie tez tak myslalam i czytalam ;p ale musialam sumienie zaspokoic ;] ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- a przeciez test ciazowy mozna robic po 7dniach i jest juz pewny |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. jest pewny jeśli wyjdzie pozytywny, negatywny jest wiarygodny po 14 dniach.
|
|
#2086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:O Masz identyczne objawy jak ja A temperature masz troche podwyższoną? Ja mierzę co rano i mam podwyższoną do ok 36,8 i 36,9... Ah ten progesteron ![]() Ostatnio dopadły mnie też nudności, ale sądzę, że to raczej przez to, że ostatnio się nieco rozchorowałam, gardło mnie boli, mam kaszel i katar Więc nudności nie zwalam na tabletke... Nawet plamienia miałaś tak samo jak ja Hehe <przybija piątke> ![]() No i u mnie nadal niesamowicie mokro... Eeeeh... Już się to męczące robi
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Przyczajenie
|
cześć... ja też zaczęłam brać tabletki Yaz.. dziś wzięłam 11 tabletke i jestem troszke zaniepokojona bo moja menstruacja trwa juz wlasnie te 11 dni... nie powinno tak byc bo zazwyczaj moj okres trwal od 4 do 6 dni max, a teraz juz 11 dzien... dziwne.. czy mam sie martwic czy to poprostu jest jakis srodek uboczny?
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym wątku już sporo razy poruszano tą sprawę. Nie masz sięczym martwić Pierwsze kilka opakowań (najczęsciej trzy) mają takie właśnie skutki uboczne. Niektóre dziewczyny miały nawet krwawienie przez cały pierwszy miesiać brania YAZ Bądź spokojna |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
WItam. Również jestem tu nowa. W środę byłam u lekarza i dostałam tabletki YAZ. Obecnie czekam na okres. Mam jednak wielkie obawy przed rozpoczeciem stosowania tych pigulek. W ogole przerazila mnie ich cena...42.55 to jednak duzo jak na tabletki co miesiac ;/ no i boje sie ze wystapia u mnie skutki uboczne, chociaz z drugierj strony i tak zamierzam isc do lekarza z prosba o przepisanie czegos tanszego. Martwi mnie mozliwosc wystapienia tradziku, ktorego nigdy nie mialam, jakies nudnosci, bolesci... mialas ktoras z was?
|
|
|
|
#2091 |
|
Przyczajenie
|
":O Masz identyczne objawy jak ja
A temperature masz troche podwyższoną? Ja mierzę co rano i mam podwyższoną do ok 36,8 i 36,9... Ah ten progesteron "Nie wiem, nie mierze temperatury. tzn mierzylam w 2 tyg brania tabletek bo mialam schizy ale odrzucilam termometr bo stwierdzilam ze to nie ma sensu, bo nie wiem jaka temp mialabym nie biorac tabletek. Generalnie mialam stresa bo nie wiem czy 1 tabl wzielam w 1 czy 2 dniu (bo mialam bardzo delikatne krwawienie i poczekalam do normalnego okresu, a seks uprawialam w 7 dniu brania tabletek. ale juz sie uspokoiłam bo okres przyszedl dzisiaj 1 tabletka z nowego opakowania
|
|
|
|
#2092 |
|
Konto usunięte
|
Odwiedzam Was tu Drogie Panie pierwszy raz. Lekarz zapisał mi właśnie tabletki Yaz. Nie dobierał ich jakoś specjalnie tylko spytał czy znam jakies tabletki
Juz widze ze zapłaciłam za nie sporo za dużo 47.80 a kupowałam w podobno najtanszej aptece w moim rodzinnym miescie, teraz bede kupowac tylko w Krakowie. Moze któraś z Was Krakowianek wie gdzie jest cena najkozystniejsza? Przeczytałam tu troche na ten temat i mam nadzieje ze takie objawy jak bóle piersi, przedłuzona menstruacja występują sporadycznie a nie prawie u kazdej z Was, tego lekko sie obawiam. Jestem teraz jeszcze lekko zaniepokojaona że nie moge wziąść pierwszej tabletki, okres już mi sie spóźnia o dzień, a mam bardzo regularny, a jak juz sie spóźniał to bolał mnie brzuch i wiedziałam że wszystko jest w normie, a dzis czuje sie super i pierwszy raz jestem z tego niezadowolona Kurde zeby sie nie okazało że niepotrzebnie kupiłam... |
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się do YAZ-owiczek
Od tego miesiąca biorę te tabletki, wcześniej brałam Yasminelle. Ostatnio mam ogromne schizy, bo dzieją się z moim ogranizmem jakieś dziwne rzeczy... ale miałam okres, więc pewnie jest ok.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mam bardzo poważny problem. Zacznę od tego że dziś zorientowałam się, że zapomniałam zażyć jednej tabletki yaz. Dodam że była to pierwsza tabletka z blistra(pierwszy tydzień)i od pominięcia minęło już 6 dni. Nie wiem jak to się stało, po prostu znalazłam ją dziś pod łóżkiem i do razu przypomniałam sobie, że wyjęłam ją z opakowania ale zapomniałam zażyć
![]() ![]() ![]() Może ktoś był już w takiej sytuacji???Albo wie coś na ten temat... Jeśli tak to bardzo prosze o pomoc.
|
|
|
|
#2095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli chodzi o cene to radze isc do apteki alba / (alba-bis) (podobno najtansza apteka z wszystkich) u mnie w tej aptece sa po 39 zawsze inaczej sie patrzy niz na powyzej 40 mimo ze to mala roznica ;p
Edytowane przez Szizu Czas edycji: 2009-05-18 o 18:31 |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw się w gdąńsku już za 33 złote można dostać
(u mnie raz w prywatnej aptece w centrum gdyni chcieli 50 :/) ; ) jest osobny wątek o tym yaz - gdzie i za ile. a tyle (30-35 zł) to kosztują każde inne (poza diane 35 chyba ;p ktore są bardzo tanie) . trądzik a pojedyncze pryszcze to roznica. cos ci tam wyskoczy no ale od razu trądzik to raczej nie. |
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Nie u kazdeego w miescie jest taka apteka ja kupuje w dbam o zdrowie za a39
Edytowane przez olunia969 Czas edycji: 2009-05-18 o 19:05 |
|
|
|
#2098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz się zabepieczac dodatkowo przez 7 dni od pominięcia tabletki. Jesli były stosunki w czasie przerwy mogą byc niezabezpieczone. Ale nic o tym nie wspominasz.. A co do ceny - jest osobny wątek, można poszukac czy w danym mieście są gdzieś taniej. Ja kupuje w Gdańsku, za niecałe 34 zł. |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a zażyłaś tą, którą znalazłaś po sześciu dniach?? nie rozumiem jak to się mogło stać
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
ostatnio w Katowicach na Paderewie kupiłam za 45,90 byłam w szoku :/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

a bedziesz miala suche fakty

hihi
No i w ulotce YAZ jest napisane, że krwawienia zdarzają się w pierwszych miesiącach, ale nie jest podane w ilu.