Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-15, 20:38   #2071
ch0c0
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez ch0c0 Pokaż wiadomość
R :
1. omlet z 2 jaj i łyżki mąki żytniej z ćwiartką pomidora i plastrem szynki drobiowej posmażony na oliwie rzepakowej , pomarańczka
2. 2 żytniaki posmarowane serkiem i dzemem bez cukru , kiwi
3. spora miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z lanymi kluseczkami (z mąki żytniej)
4. sałatka warzywna z kawałkami indyczka i jajkiem może
5. twarożek domowy z papryką

z góry dziękuje za ocenę !
uuuuuuup
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:08   #2072
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
r
śn: omlet z 3 jaj z ziołami prowansalskimi, po 2 plasterki szynki z indyka i serka fit ładnie
ii śn: jogurt naturalny z 2 mandarynkami i zbyt dużą ilością nerkowców i orzeszków ziemnych laczysz wegle (owoce) z tluszczami. poza tym lepszy by byl serek homo
ob: pierś z kurczaka duszona w pomidorach ok
podw: bułka wieloziarnista, 2 plasterki szynki z indyka, plasterek serka fit, pomidor, ogórek, papryka, cebulka ok
kol: pewnie pół twarogu z warzywami albo makrelą w pomidorach ladnie

prosze o ocenkę.

up
ładnie

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
R :
1. omlet z 2 jaj i łyżki mąki żytniej z ćwiartką pomidora i plastrem szynki drobiowej posmażony na oliwie rzepakowej , pomarańczka całkiem ładnie
2. 2 żytniaki posmarowane serkiem i dzemem bez cukru , kiwi trochę mało tresciwie i niewiele bialka ale ok
3. spora miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z lanymi kluseczkami (z mąki żytniej) hmmm ok, ale malo bialka.
4. sałatka warzywna z kawałkami indyczka i jajkiem może jesli bylo jajko, to ok
5. twarożek domowy z papryką ok
uuuuuuup
ogólnie ładnie, ale malutko nnkt. i ogólnie chyba niewiele kcal ;>

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:14   #2073
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
r
śn: omlet z 3 jaj z ziołami prowansalskimi, po 2 plasterki szynki z indyka i serka fit - super, są ww, jest białko.
ii śn: jogurt naturalny z 2 mandarynkami i zbyt dużą ilością nerkowców i orzeszków ziemnych - łączysz tłuszcze (orzechy) z węglami, to może utrudniać Ci chudnięcie. Do jogurtu naturalnego najlepszy sam owoc, warzywko albo cynamon, czy miód ostatecznie. Orzechy tylko do typowo białkowych serków.
ob: pierś z kurczaka duszona w pomidorach - ok, ale gdzie jakieś węgle ? Kasza albo ryż by się przydały. No i może trochę jakiejś sałatki, bo same pomidory, to trochę ubogo.
podw: bułka wieloziarnista, 2 plasterki szynki z indyka, plasterek serka fit, pomidor, ogórek, papryka, cebulka - ładnie, ale ja na wieczór unikam pieczywa. Poza tym z tymi bułkami to różnie, nie każda mwieloziarnista, jest naprawdę pełnoziarnista.
kol: pewnie pół twarogu z warzywami albo makrelą w pomidorach - ładnie

prosze o ocenkę.
ogólnie, fajnie. Jest białko, są warzywa... Ale z owocami i nnkt trochę ubogo. Dorzuć jakieś jabłko czy pomarańczę do śniadania, a orzechy przenieś do twarogu.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
R :
1. omlet z 2 jaj i łyżki mąki żytniej z ćwiartką pomidora i plastrem szynki drobiowej posmażony na oliwie rzepakowej , pomarańczka - ciekawa kombinacja, fajnie
2. 2 żytniaki posmarowane serkiem i dzemem bez cukru , kiwi - jaki serek ? Jeśli białkowy to ok
3. spora miska zupy pomidorowej na jogurcie naturalnym z lanymi kluseczkami (z mąki żytniej) - mm, pychota, ładnie.
4. sałatka warzywna z kawałkami indyczka i jajkiem może - tu też fajnie, ale może troszkę oliwy do sałatki? Takie połączenie węgli z tłuszczem nie powinno zaszkodzić, a uzupełnisz braki nnkt
5. twarożek domowy z papryką - i kolacja tez super.

z góry dziękuje za ocenę !
Bardzo ładnie, ale praktycznie zero nnkt, które na R są niezbędne Dorzuć do twarożku pare orzeszków albo pestek dyni/słonecznika i będzie super.

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:15   #2074
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje R

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, plaster sera białego, trochę mleka, truskaaaaawki
II. Serek wiejski lekki ze startym jabłkiem i cynamonem, pół kromki grahama.
III. Kawałek fileta z mintaja, dwie łyżki ryżu brązowego, dużo surówki z kapusty pekińskiej, ogórek kiszony.
IV. 100 g twarogu półtłustego + 50g homo naturalnego + kawa, słodzik i migdały.
V. Sałatka: jajko na twardo, dwie łyżki jogurtu naturalnego, papryka i kiełki.

Czy aby nie jem za dużo białka?
Podbijam

Przy okazji dam dzisiejszy.

I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, trzech łyżek serka wiejskiego, pomarańczy, imbiru i cynamonu.
II. Mała kromka chleba razowego z plastrem twarogu chudego, rzodkiewką i kiełkami, pół jabłka.
III. Kawałek domowej pizzy (cieniutkie ciasto, mnóstwo warzyw, śladowe ilości sera) i dużo surówek.
IV. Tu niestety... Pół napoleonki i kawa z mlekiem. Nawaliłam.
V. Jajko na miękko, ogórek kiszony --> mało bo byłam najedzona sytym obiadem i wyrzutami sumienia za deser... ;]
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 21:23   #2075
ch0c0
Raczkowanie

iza_wiosenna , iKarolajnaa bardzo dziękuje za ocenę , strasznie się cieszę, że jest w miarę ok ! będę się starała nie zapominać o nnkt , jeszcze nie bardzo wiem co z czym łączyć , ale orzechy brzmią kusząco dzięki !
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 23:31   #2076
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ładnie
Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
ogólnie, fajnie. Jest białko, są warzywa... Ale z owocami i nnkt trochę ubogo. Dorzuć jakieś jabłko czy pomarańczę do śniadania, a orzechy przenieś do twarogu.
Dziękuję za oceny.
Serków homo niestety u mnie nie ma, a ta bułka prosiła mnie o zjedzenie, była taka ciemnobrązowa z ziarenkami - zakochałam się.
Jestem w trakcie przechodzenia na II fazę SB, dlatego tak mało węgli.
Pozdrawiam i dobranoc
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 09:10   #2077
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
ojjj no... i wzajemnie, wzajemnie! ;*

kikuś, Kawuś, Nasturcja- jak zwykle c u d o w n i e!

jakoś tłoczno się tu zrobiło pod względem jadłospisów na P, więc ja też dołączę swój dzisiejszy

P:

Iśn: 10 placków serowych: 2 z waniliowym serkiem homo i brzoskwiniami z puszki, 2 z serkiem homo i ananasami, 2 z grubą warstwą kremu nugatowo-orzechowego i garścią płatków migdałów, 2 z twarogiem sernikowym i konfiturą wiśniową, 2 z syropem klonowym i bananami koktajl (400ml maślanki, reszta gigantycznego banana, mrożone truskawki, kakao); kinder bueno

IIśn: samosy z sosem, porcją kiełków, surówek i kaszą gryczaną; koktajl jagodowy
3 gałki lodów (miętowe, pinacolada, truflowe) z polewą czekoladową

o: zupa fasolowa na zasmażce z furą warzyw i mięcha (karkówka); pieczone udko z kurczaka, ogrom młodych ziemniaczków z masłem i tłuszczykiem z pieczenia i furą koperku , mizeria, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki, fety i majonezu; 2 kieliszki czerwonego wina
d: kawał sernika na kruchym spodzie z polewą kajmakową i orzechami, duuużo czekoladek z bombonierki (orzechowych, kawowych i kokosowych), cappuccino toblerone na mleku z cukrem i kostkami czekolady

p: micha uszek z mięsem zapieczona z tartym żółtym serem, oregano i masłem czosnkowym z furą keczupu; 500ml maślanki truskawkowej

kawał sernika, princessa kokosowa maxi, duuuuże jabłko

k: ogrom mini-kanapek na chlebie żytnim z ziarnami i sezamem:
- z masłem, szynką, żółtym serem, sałatą, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem
- z masłem, żółtym serem, jajkiem na twardo i pastą łososiową
- z masłem, almette, kiełbasą, pomidorem i mozarellą
- z serkiem topionym, szynką, majonezem i szczypiorkiem
- z masłem, pasztetem, ogórkiem konserwowym i keczupem
- z masłem, kozim serem, salami i oliwkami
- z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo i sosem 1000 wysp
+ herbata jaśminowa z cukrem

+ z cyklu 'wariacje kulinarne mamy': karmelizowane banany pieczone z rumem i czekoladą w naleśnikach odsmażanych na patelni z cukrem (karmel się zrobił) z gęstą śmietaną, cukrem cynamonowym, rodzynkami i sosem czekoladowym -- jeszcze w trakcie przygotowań; dojdzie do tego pewnie butla leona truskawkowego i o ile jeszcze zmieszczę chałwa kakaowa z bakaliami

ale dłuuugie wyszło
Prześlicznie Widzę małe uzależnienie chałwowe Zazdroszczę wariacji kulinarnych mamy a zwłaszcza naleśników..mniami
Stary 2009-03-16, 10:25   #2078
karlusss
Raczkowanie

GG do karlusss

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
ojjj no... i wzajemnie, wzajemnie! ;*

kikuś, Kawuś, Nasturcja- jak zwykle c u d o w n i e!

jakoś tłoczno się tu zrobiło pod względem jadłospisów na P, więc ja też dołączę swój dzisiejszy

P:

Iśn: 10 placków serowych: 2 z waniliowym serkiem homo i brzoskwiniami z puszki, 2 z serkiem homo i ananasami, 2 z grubą warstwą kremu nugatowo-orzechowego i garścią płatków migdałów, 2 z twarogiem sernikowym i konfiturą wiśniową, 2 z syropem klonowym i bananami koktajl (400ml maślanki, reszta gigantycznego banana, mrożone truskawki, kakao); kinder bueno

IIśn: samosy z sosem, porcją kiełków, surówek i kaszą gryczaną; koktajl jagodowy
3 gałki lodów (miętowe, pinacolada, truflowe) z polewą czekoladową

o: zupa fasolowa na zasmażce z furą warzyw i mięcha (karkówka); pieczone udko z kurczaka, ogrom młodych ziemniaczków z masłem i tłuszczykiem z pieczenia i furą koperku , mizeria, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki, fety i majonezu; 2 kieliszki czerwonego wina
d: kawał sernika na kruchym spodzie z polewą kajmakową i orzechami, duuużo czekoladek z bombonierki (orzechowych, kawowych i kokosowych), cappuccino toblerone na mleku z cukrem i kostkami czekolady

p: micha uszek z mięsem zapieczona z tartym żółtym serem, oregano i masłem czosnkowym z furą keczupu; 500ml maślanki truskawkowej

kawał sernika, princessa kokosowa maxi, duuuuże jabłko

k: ogrom mini-kanapek na chlebie żytnim z ziarnami i sezamem:
- z masłem, szynką, żółtym serem, sałatą, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem
- z masłem, żółtym serem, jajkiem na twardo i pastą łososiową
- z masłem, almette, kiełbasą, pomidorem i mozarellą
- z serkiem topionym, szynką, majonezem i szczypiorkiem
- z masłem, pasztetem, ogórkiem konserwowym i keczupem
- z masłem, kozim serem, salami i oliwkami
- z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo i sosem 1000 wysp
+ herbata jaśminowa z cukrem

+ z cyklu 'wariacje kulinarne mamy': karmelizowane banany pieczone z rumem i czekoladą w naleśnikach odsmażanych na patelni z cukrem (karmel się zrobił) z gęstą śmietaną, cukrem cynamonowym, rodzynkami i sosem czekoladowym -- jeszcze w trakcie przygotowań; dojdzie do tego pewnie butla leona truskawkowego i o ile jeszcze zmieszczę chałwa kakaowa z bakaliami

ale dłuuugie wyszło
Zazdroszcze wariacji kulinarnych mamusi
Ja ciągle się zastanawiam gdzie ty to wszystko mieścisz?
A oceniać chyba nie musze, bo każdy stąd napiszę, iż jesz wspaniale!
karlusss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 10:55   #2079
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Moje R

I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, plaster sera białego, trochę mleka, truskaaaaawki -super śniadanie
II. Serek wiejski lekki ze startym jabłkiem i cynamonem, pół kromki grahama.- tu również bardzo ładnie
III. Kawałek fileta z mintaja, dwie łyżki ryżu brązowego, dużo surówki z kapusty pekińskiej, ogórek kiszony. - ok o ile ten kawałek był spory i tego ryżu mogłaś dać więcej
IV. 100 g twarogu półtłustego + 50g homo naturalnego + kawa, słodzik i migdały. - super
V. Sałatka: jajko na twardo, dwie łyżki jogurtu naturalnego, papryka i kiełki. - ok

Czy aby nie jem za dużo białka?
j.w
A jeśli chodzi o białko to zadbaj o różnorodność, niech to nie będzie sam nabiał.

Cytat:

Przy okazji dam dzisiejszy.

I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, trzech łyżek serka wiejskiego, pomarańczy, imbiru i cynamonu. -super
II. Mała kromka chleba razowego z plastrem twarogu chudego, rzodkiewką i kiełkami, pół jabłka. -ok, choć np tutaj mogłaś na kanapkę dac jakąś wędlinę, tuńczyka lub tym podobne, nabiał jadłaś na snaidanie.
III. Kawałek domowej pizzy (cieniutkie ciasto, mnóstwo warzyw, śladowe ilości sera) i dużo surówek. - jesli to taka pizza na razowym spodzie to w porządku i ten kawałek mam nadziję że nie był mikroskopijny
IV. Tu niestety... Pół napoleonki i kawa z mlekiem. Nawaliłam. - zdarza się, głowa do góry, każdy ma Swoje 10 % odstępstwa od diety
V. Jajko na miękko, ogórek kiszony --> mało bo byłam najedzona sytym obiadem i wyrzutami sumienia za deser... ;] - wyrzuty odłóż na bok, jednorazowy wyskok niczego nie przekreśla i tym bardziej jak coś zjemy neiwłaściwego to nie nalezy wszytskeigo rzucać
j.w
Stary 2009-03-16, 11:21   #2080
Shpilcia
Zakorzenienie

Juz jestem na Ui pozwoliłam sobie wczoraj an grzeszki pierwszy raz od grudnia

Sniadanie: jajko, 2 kromki razowca ze słonecznikiem jeden z serem żółtym drugi z szynką gotowaną obydwie kanapki posypane kiełkami fasoli mung, kiełkami rzodkiewki i papryka czerwoną+herbata zielona z ytryną+kawa inka

II śniadania brak bo wstałam o 10 a obiad był po 12

Obiad: dwa ziemniaki,kawałek pieczonego udka z kurczaka troszke piersi, ogórki domowe z curry, domowa papryka ala konserwowa, buraczki, herbata typu grzaniec+herbata roibos z owocami lesnymi i wanilią

Podwieczorek: (urodzinowy mojego kuzyna :P) placki: kawałek 3 bita, kawałek placka z pianką i galaretką, kawałek serniczka na zimno, kawałek bananowca+herbata zielona z porzeczką+kawa rozpuszczalna*2

Kolacja: tortilla na pomidorowym placku, z sałatą, piersią z kurczaka ogórkiem i sosikiem+szklanka soku jabłkowego
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 14:10   #2081
Redhaired Witch
Nindżopesz

Witam bom tutaj nowa

Mogę prosić o ocenę?

R:

9: jogurt naturalny z 3 łyżkami otrębów żytnich/pszennych, garść rodzynek
12: sałatka z 1/2 brokuła, 50 g fety light, garści orzechów włoskich, migdałów, kilku suszonych śliwek
15: sałatka: około 100 g piersi kurczaka, łyżka kukurydzy, 1/2 papryki, kawałek surowego ogórka
17: ze 2 garście migdałów i orzechów włoskich
19: obiad przed treningiem: pieczony filet z jakiejś ryby z pajdą razowca, jabłko
21:30 po treningu: szklanka chudego mleka z 1/2 banana
22:30 przed snem 125 g chudego twarogu

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 14:17   #2082
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Juz jestem na Ui pozwoliłam sobie wczoraj an grzeszki pierwszy raz od grudnia

Sniadanie: jajko, 2 kromki razowca ze słonecznikiem jeden z serem żółtym drugi z szynką gotowaną obydwie kanapki posypane kiełkami fasoli mung, kiełkami rzodkiewki i papryka czerwoną+herbata zielona z ytryną+kawa inka

II śniadania brak bo wstałam o 10 a obiad był po 12

Obiad: dwa ziemniaki,kawałek pieczonego udka z kurczaka troszke piersi, ogórki domowe z curry, domowa papryka ala konserwowa, buraczki, herbata typu grzaniec+herbata roibos z owocami lesnymi i wanilią

Podwieczorek: (urodzinowy mojego kuzyna :P) placki: kawałek 3 bita, kawałek placka z pianką i galaretką, kawałek serniczka na zimno, kawałek bananowca+herbata zielona z porzeczką+kawa rozpuszczalna*2

Kolacja: tortilla na pomidorowym placku, z sałatą, piersią z kurczaka ogórkiem i sosikiem+szklanka soku jabłkowego
bardzo ładne U

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Witam bom tutaj nowa

Mogę prosić o ocenę?

R:

9: jogurt naturalny z 3 łyżkami otrębów żytnich/pszennych, garść rodzynek nieduże to śniadanie, poza tym malutko białka. zjedz serek homo naturalny z większą ilością płatków, do tego jakiś owoc, warzywa, a będzie ok
12: sałatka z 1/2 brokuła, 50 g fety light, garści orzechów włoskich, migdałów, kilku suszonych śliwek feta nie bardzo na r, jakie ta 'light' ma b/t/w? nnkt (orzechy, migdały) nie powinny być łączone z węglowodanami (suszone śliwki).
15: sałatka: około 100 g piersi kurczaka, łyżka kukurydzy, 1/2 papryki, kawałek surowego ogórka ładnie, ale jeśli to obiad, mogłaś spokojnie dodać jakieś węgle. Zwłaszcza, że 100gr piersi z kurczaka to baaardzo mało.
17: ze 2 garście migdałów i orzechów włoskich ok
19: obiad przed treningiem: pieczony filet z jakiejś ryby z pajdą razowca, jabłko ok
21:30 po treningu: szklanka chudego mleka z 1/2 banana może być, ale lepszy byłby ten banan (cały!) połączony z białkiem. Co to za trening?
22:30 przed snem 125 g chudego twarogu ok
ogólnie ładnie, poza kilkoma poprawkami do wprowadzenia ;>

Stary 2009-03-16, 14:57   #2083
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Hej Jestem nowa w tym wątku... Czy mogłabym prosić o ocenę mojego jadłospisu?

R

I śniadanie –
- 2 x kromka razowca z serkiem topionym i pomidorem
- szklanka mleka 2%

II śniadanie -
- pół serka homogenizowanego waniliowego
- kajzerka

Obiad –
- 4 paluszki rybne pieczone w piekarniku
- pół woreczka ryżu
- ogórki konserwowe
- mleko 2%

Podwieczorek –
- ciemna bułka z polędwicą, pomidorem i ogórkiem
- mały Kubuś

Kolacja –
- jajecznica z dwóch jajek z cebulką, do tego pomidor

Edytowane przez Kaza86
Czas edycji: 2009-03-16 o 15:10
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 15:13   #2084
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Hej Jestem nowa w tym wątku... Czy mogłabym prosić o ocenę mojego jadłospisu?

R

I śniadanie –
- 2 x kromka razowca z serkiem topionym i pomidorem (lepszy byłby twaróg zwykły)
- szklanka mleka 2%

II śniadanie -
- pół serka homogenizowanego waniliowego (naturalny i to cały )
- kajzerka (bułeczka ciemna)

Obiad –
- 4 paluszki rybne pieczone w piekarniku (lepiej zwykła rybka)
- pół woreczka ryżu (brązowy?)
- ogórki konserwowe
- mleko 2% (za dużo tego mleka

Podwieczorek – (tu bym dała np. serek wiejski z warzywami i pestkami/orzechami)
- ciemna bułka z polędwicą, pomidorem i ogórkiem
- mleko 2% (jw.)

Kolacja – (ok)
- jajecznica z dwóch jajek z cebulką, do tego pomidor
Dodaj NNKT, może jaki owoc do śniadania? Ale ogólnie, uważam, że nie jest najgorzej mimo wszystko ;P
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 15:22   #2085
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Dodaj NNKT, może jaki owoc do śniadania? Ale ogólnie, uważam, że nie jest najgorzej mimo wszystko ;P
Dziękuję Wezmę sobie do serca, to co mi napisałaś
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 15:46   #2086
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ogólnie ładnie, poza kilkoma poprawkami do wprowadzenia ;>
Dzięki za ocenę
W takim razie wyjadam jogurty i kupuję homo, dorzucam na śniadanie kawałek banana, suszone śliwki i więcej płatków;
śliwki wywalam z II śniadania i przekładam na rano;
co do fety to węgle niestety ma, tłuszcz obniżony ale nie pamiętam ile, spróbuję wymyślić coś innego do tych brokułów i orzechów, może kurczaka;
100 g piersi jest hmm, III śniadaniem bo akurat siedzę w pracy do 18, obiad właściwy o 19, ćwiczenia po 20 więc nie chciałabym dorzucać tu węgli;
banana chętnie wciągnę ale jeśli do niego białko to jakie? jogurt nat., serek homo? ryby ani kurczaka o tej godzinie nie dam rady bez odruchów wymiotnych (w ogóle nie lubię mięsa ale jak trzeba to trzeba);
a trening zamiennie - 20 min interwały albo 50 min aerobowo-siłowych

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 16:21   #2087
Sherrie
Rozeznanie

U

1. owsianka (3 lyzki owsianych 2 granulowanych) z serkiem wiejkim, rodzynkami, cynamonem i jablkiem

2. bulka ciemna ze slonecznikiem posmarowana serkiem z wedzona piersia z indyka pomidorem i serem zoltym

3. 6 pierogow ruskich z sosem pomidorowym i ketchupem, kawa z mlekiem

4. tunczyk wsw + lyzeczka masla + chleb razowy+ surowka z kapusty

bardzo prosze o ocene i o rady
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 16:35   #2088
mongan75
Raczkowanie

dawno nie wstawiałam swojego własnego-P ;> to moze poniedziałkowe:

1. owsianka (80gr owsianych na mleku, mega banan, z 6 sliwek suszonych, dwie łyzki miodu, kilka łyzek otrab z zurawiną), brzoskwinia, kroma razowego pełnoziarnistego z almette i ogorkiem, 400ml kawy na mleku z cukrem&cynamonem&mleczną pianką

2. micha (autentycznie ) sałatki 'farmerskiej' - piers kury, pekinska, ananas, kukurydza, papryka, sos 1000wysp / butelka kubusia / jabłko

3. 3 duze nalesniki z pieczonym jablkiem, polane musem truskawkowym

4. duuużo tiramisu robionego wczoraj herbata z cukrem i cytryną (bylo przed chwila, i chce jeszcze ... i poszlam do lodowki, otwieram i patrze na tą formę iz deserem, biore łyche i chce podniesc pokrywke naczynia i KURCZĘ sie nie da, bo zafoliowane :[ rozrywam folie, wrrrrr, owienięte jak sto pięcdziesiąt. wiec wzielam łyche otrąb i do buzi - posmakowały mi nawet ;> a co najsmieszniejsze to sama zawijałam naczynie w folie ... chyba wiedzialam jaka bedzie moja reakcja po zjedzeniu tamtej porcji hahah sory za OT ;p )

bedzie:
5. tosty hawajskie z bułki zytniej [wedlina, mozarella, ananas i kukurydza (zostało troche z salatki ) z puszki ] i chyba pstrąg wędzony (troche nabije tych nnkt ;> ) jakies warzywa, herbata z cytryną i cukrem

i pewnie znowu tiramisu jesli rodzinka sie podzieli a poza tym to za radą Wiosenki butelka wody pita łyczkami podczas lekcji proszęęę o ocenęęę

Edytowane przez mongan75
Czas edycji: 2009-03-16 o 16:40
mongan75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 16:40   #2089
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość

1. owsianka (80gr owsianych na mleku, mega banan, z 6 sliwek suszonych, dwie łyzki miodu, kilka łyzek otrab z zurawiną), brzoskwinia, kroma razowego pełnoziarnistego z almette i ogorkiem, 400ml kawy na mleku z cukrem&cynamonem&mleczną pianką

2. micha (autentycznie ) sałatki 'farmerskiej' - piers kury, pekinska, ananas, kukurydza, papryka, sos 1000wysp / butelka kubusia / jabłko chcialabym kiedys sprobowac takiej salatki

4. duuużo tiramisu robionego wczoraj herbata z cukrem i cytryną (przed chwila, i chce jeszcze ... ) <- nie żałuj sobie ;D

bedzie:
5. tosty hawajskie z bułki zytniej [wedlina, mozarella, ananas i kukurydza (zostało troche z salatki ) z puszki ] i chyba pstrąg wędzony (troche nabije tych nnkt ;> ) jakies warzywa, herbata z cytryną i cukrem nAbijaj, nabijaj

i pewnie znowu tiramisu jesli rodzinka sie podzieli proszęęę o ocenęęę
podoba mi się a jeśli waga rośnie, to już w ogole GIT

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-16, 16:50   #2090
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Moje dzisiejsze R, pod hasłem "poniedziałek, czyli lodówka świeci pustkami"
7:30 - 2x razowiec z żółtym odtłuszczonym serem FIT i ogórkiem kiszonym; pomarańcza i zielona herbata
11:00 - serek wiejski z łyżką słonecznika i orzechem włoskim
14:00 - duuże jabłko, polówka grahamki z polędwicą z indyka, zielona herbata
17:00 - troszkę grubszy plaster pieczonej karkówki (najpierw robiona na teflonie bez tłuszczu, żeby wytopić z niej cały tłuszcz, potem pieczona w piekarniku), pół woreczka kaszy gryczanej, 2 ogórki kiszone (brak jakiś innych warzyw...)
19:30 - 150g tuńczyka w sosie własnym, marchewka
co sądzicie ?

'be my teddy bear ! '
Stary 2009-03-16, 17:34   #2091
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
U

1. owsianka (3 lyzki owsianych 2 granulowanych) z serkiem wiejkim, rodzynkami, cynamonem i jablkiem

2. bulka ciemna ze slonecznikiem posmarowana serkiem z wedzona piersia z indyka pomidorem i serem zoltym

3. 6 pierogow ruskich z sosem pomidorowym i ketchupem, kawa z mlekiem

4. tunczyk wsw + lyzeczka masla + chleb razowy+ surowka z kapusty

bardzo prosze o ocene i o rady
Takiej wariacji ruskich jeszcze nie widziałam ale musi być pycha
Cytat:

2. micha (autentycznie ) sałatki 'farmerskiej' - piers kury, pekinska, ananas, kukurydza, papryka, sos 1000wysp / butelka kubusia / jabłko

4. duuużo tiramisu robionego wczoraj herbata z cukrem i cytryną (bylo przed chwila, i chce jeszcze ... i poszlam do lodowki, otwieram i patrze na tą formę iz deserem, biore łyche i chce podniesc pokrywke naczynia i KURCZĘ sie nie da, bo zafoliowane :[ rozrywam folie, wrrrrr, owienięte jak sto pięcdziesiąt. wiec wzielam łyche otrąb i do buzi - posmakowały mi nawet ;> a co najsmieszniejsze to sama zawijałam naczynie w folie ... chyba wiedzialam jaka bedzie moja reakcja po zjedzeniu tamtej porcji hahah sory za OT ;p )

bedzie:
5. tosty hawajskie z bułki zytniej [wedlina, mozarella, ananas i kukurydza (zostało troche z salatki ) z puszki ] i chyba pstrąg wędzony (troche nabije tych nnkt ;> ) jakies warzywa, herbata z cytryną i cukrem

i pewnie znowu tiramisu jesli rodzinka sie podzieli a poza tym to za radą Wiosenki butelka wody pita łyczkami podczas lekcji proszęęę o ocenęęę
mniam! szczerze zazdroszczę tych tostów uwielbiam wariacje mięsa z ananasem czy brzoskwiniami

Uwielbiam czytać wasze jadłospisy szczególnie P są przepyszne

Moje dzisiejsze U stresowe jak cały ten tydzień bo mam obronę w czwartek więc jest troszkę "rozchwiane"

Śniadanie: 2 kromki chleba białego starego (dobry dla brzusia taki stary podobno) z pieczenią drobiową, serem masdamer, kiełkami fasoli mung i rzodkiewkami+szklanka ciepłej wody z sokiem z 1,5 cytryny (podobno dobre dla cery z problemami)+kubek zielonej herbaty

II sniadanie skibka białego z plastrem masdamer i rzodkiewką, kubek kefiru zmiksowanego z 0,5 kiwi i 0,5 pomarańczy, 2 pomarańcze (napadło mnie dziś na nie) +3 kostki czekolady gorzkiej z nadzieniem miętowym

W pracy z 3 kubki herbat (roibos*2, saga dzika róża),2 kubki inki

Obiad: pół talerza makaronu ze szpinakiem i czosnkiem, pół talerza surówki z pekińskiej, czerwonej cebuli, sera fety i papryki+herbata biała z aromatem mandarynki

Podwieczorek: kubek kefiru zmiksowanego z pół kiwi i pół pomarańczy (reszta z rana), dwie deski WASA 3 zboża (pozostałosci po diecie) jedna z pastą sojową z pieczarkami, druga z serkiem żółtym na obydwie papryka czerwona, kiełki fasoli mung i siemie lniane+herbata wiśniowo-bananowa+herbata roibos śmietanowo karmelowa

Kolacja: przewiduję 2 wasy z chudą wędliną + wieśniak z kiełkami, siemieniem, chili i pieprzem kolorowym do tego niestety kawa bo nauki sporo
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 17:56   #2092
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:

1. owsianka (80gr owsianych na mleku, mega banan, z 6 sliwek suszonych, dwie łyzki miodu, kilka łyzek otrab z zurawiną), brzoskwinia, kroma razowego pełnoziarnistego z almette i ogorkiem, 400ml kawy na mleku z cukrem&cynamonem&mleczną pianką pyyycha! też miałam dzisiaj owsianę

2. micha (autentycznie ) sałatki 'farmerskiej' - piers kury, pekinska, ananas, kukurydza, papryka, sos 1000wysp / butelka kubusia / jabłko uwielbiam wszyyystkie sałatki, a tego typu jest jedną z moich ulubionych ale mogło wpaść jakieś pieczywko...

3. 3 duze nalesniki z pieczonym jablkiem, polane musem truskawkowym mniam! oby rzeczywiście były duże

4. duuużo tiramisu robionego wczoraj herbata z cukrem i cytryną Ty sobie nie żałuj tego tiramisu w żadnym wypadku! nununu!

bedzie:
5. tosty hawajskie z bułki zytniej [wedlina, mozarella, ananas i kukurydza (zostało troche z salatki ) z puszki ] i chyba pstrąg wędzony (troche nabije tych nnkt ;> ) jakies warzywa, herbata z cytryną i cukrem mozarella i ananas? cóż za połączenie a ryba koniecznie!

i pewnie znowu tiramisu jesli rodzinka sie podzieli oj podzieli się, podzieli, bez takich wymówek mi tu a poza tym to za radą Wiosenki butelka wody pita łyczkami podczas lekcji proszęęę o ocenęęę
j.w. muaaaa!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:27   #2093
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

RRrrrrrrrrrrrrrrrr (nic nie chudne a nawet w wrecz przeciwnie)

S polowa serniczka SB (calosc ok 400 kcal:200g chudego potrojnie zmielonego chudego serka+banan+jajka) , kawa Inka z mlekiem 2%
przekaska jablko + male cappuccino z chudym mlekiem bez cukru
lunch bulka pelnoziarnista+Danio z papryka i oliwkami+trojkacik serka odluszczonego+2 marchewki
przekaska tortilla zawinieta z salata,cebula i plasterkiem chudego serka topionego
obiadokolacja miska flakow+100g groszku cukrowego

ok 1400 kcal
Stary 2009-03-16, 18:37   #2094
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 małe jabłka, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, łyżeczka miodu, 30g twarogu)
II śniadanie: kanapka (2 małe kromki razowca) z serkiem śmietankowym, jabłko
Obiad: pół woreczka brązowego ryżu z 2 łyżkami sosu słodko-kwaśnego (ze słoiczka) rozcieńczonego z wodą z ziołami prowensalskimi
W międzyczasie: kawa rozpuszczalna, kaszka smakija (ajć. wiem,nie powinnam.)
Podwieczorek: duża garść orzeszków ziemnych
Kolacja: 2 jajka na twardo, 30g twarożka+łyżeczka kakao

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 19:32   #2095
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
RRrrrrrrrrrrrrrrrr (nic nie chudne a nawet w wrecz przeciwnie)

S polowa serniczka SB (calosc ok 400 kcal:200g chudego potrojnie zmielonego chudego serka+banan+jajka) , kawa Inka z mlekiem 2% wg mnie stanowczo za małe śniadanie, mogłaś zjeść caly sernik - 400kcal to niedużo
przekaska jablko + male cappuccino z chudym mlekiem bez cukru wiesz dobrze, że brak białka ;> to nie posiłek...
lunch bulka pelnoziarnista+Danio z papryka i oliwkami+trojkacik serka odluszczonego+2 marchewki nie znam b/t/w Danio, poza tym ten trójkącik na r tak średnio, ale ok.
przekaska tortilla zawinieta z salata,cebula i plasterkiem chudego serka topionego znów malutko białka
obiadokolacja miska flakow+100g groszku cukrowego hm, chyba ok

ok 1400 kcal
Agolku, zbyt mało białka, a białko na redukcji to podstawa! poza tym śladowe ilości nnkt, może dlatego nie chudniesz?

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R.

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 2 małe jabłka, 1/4 szklanki mleka 3,2%, 1/4 szklanki wody, łyżeczka miodu, 30g twarogu) ładnie
II śniadanie: kanapka (2 małe kromki razowca) z serkiem śmietankowym, jabłko co to za serek? mało białka i warzyw
Obiad: pół woreczka brązowego ryżu z 2 łyżkami sosu słodko-kwaśnego (ze słoiczka) rozcieńczonego z wodą z ziołami prowensalskimi znów. ryż i sos, bez warzyw, bez białka...
W międzyczasie: kawa rozpuszczalna, kaszka smakija (ajć. wiem,nie powinnam.) no nic się nie stało, ale pamietaj o bialku
Podwieczorek: duża garść orzeszków ziemnych moze tu na odmiane polaczysz nnkt z BIAŁKIEM?
Kolacja: 2 jajka na twardo, 30g twarożka+łyżeczka kakao ok, choc twarogu zjedz wiecej spokojnie
niby ok, ale bardzo 'jałowy' obiad; poza tym zbyt mało białka.

Stary 2009-03-16, 19:45   #2096
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Agolku, zbyt mało białka, a białko na redukcji to podstawa! poza tym śladowe ilości nnkt, może dlatego nie chudniesz?
.
dzieki Izus, postaram sie dowalic wiecej bialka i jakies orzechy kupie czy cos.. staram sie jesc ryby 3 razy w tyg a to chyba sa nnkt prawda? tak naprawde to juz jestem zrezygnowana i nie mam weny do tego odchudzania, w wieku 30 lat to juz chyba musze miec tylek,biodra itp..sama nie wiem... cwicze to puchne, stosuje R a i tak nie widac rezultatow.. jutro postaram sie poprawic z menu.
Stary 2009-03-16, 19:54   #2097
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
7:30 - 2x razowiec z żółtym odtłuszczonym serem FIT i ogórkiem kiszonym; pomarańcza i zielona herbata
11:00 - serek wiejski z łyżką słonecznika i orzechem włoskim
14:00 - duuże jabłko, polówka grahamki z polędwicą z indyka, zielona herbata
17:00 - troszkę grubszy plaster pieczonej karkówki (najpierw robiona na teflonie bez tłuszczu, żeby wytopić z niej cały tłuszcz, potem pieczona w piekarniku), pół woreczka kaszy gryczanej, 2 ogórki kiszone (brak jakiś innych warzyw...)
19:15 - 150g tuńczyka w sosie własnym, marchewka
co sądzicie ?
up ?

'be my teddy bear ! '
Stary 2009-03-16, 19:59   #2098
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzieki Izus, postaram sie dowalic wiecej bialka i jakies orzechy kupie czy cos.. staram sie jesc ryby 3 razy w tyg a to chyba sa nnkt prawda? tak naprawde to juz jestem zrezygnowana i nie mam weny do tego odchudzania, w wieku 30 lat to juz chyba musze miec tylek,biodra itp..sama nie wiem... cwicze to puchne, stosuje R a i tak nie widac rezultatow.. jutro postaram sie poprawic z menu.
Agolek, to normalne że po ćwiczeniach siłowych mięsnie puchną - po 2-3 dniach bez ćwiczen powinny dojść do siebie. Czasem trwa to dłużej, wszystko zależy od organizmu poza tym Ty chyba nie ważysz dużo prawda? może daj sobie spokój, ćwicz, zdrowo się odżywiaj, ciesz się życiem i nie myśl o jedzeniu

bardzo dobrze, że jesz ryby, orzechy to też świetny pomysł

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
7:30 - 2x razowiec z żółtym odtłuszczonym serem FIT i ogórkiem kiszonym; pomarańcza i zielona herbata bardzo małe śniadanie, mało białka, ser żółty moze byc, ale wlasnie na ś lub ew. 2ś
11:00 - serek wiejski z łyżką słonecznika i orzechem włoskim ok, ale nnkt dałabym więcej
14:00 - duuże jabłko, polówka grahamki z polędwicą z indyka, zielona herbata czemu polowka? gdyby indyka bylo wiecej (tak ze 100gr) byloby ok
17:00 - troszkę grubszy plaster pieczonej karkówki (najpierw robiona na teflonie bez tłuszczu, żeby wytopić z niej cały tłuszcz, potem pieczona w piekarniku), pół woreczka kaszy gryczanej, 2 ogórki kiszone (brak jakiś innych warzyw...) w sumie ok, choc warzyw rzeczywiscie nieduzo
19:15 - 150g tuńczyka w sosie własnym, marchewka ok
co sądzicie ?up ?
poza paroma poprawkami - ładnie

Stary 2009-03-16, 20:05   #2099
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Poniedziałkowe PPPpppPPPpppPPPppp....

Iśn- grahamka z ziarnami i serem ziołowym, szynka, pomidor i inne warzywka plus majonez, 2 jaja na miękko, kawałeczek rolady twarogowo-truskawkowej

bannnannn

IIśn-a) 3 naleśniki-jeden z marmoladą wieloowocową i bitą śmietaną, 2 z serem i bitą śmietaną z wiórkami czekoladowymi, 3 z czekoladą, bananem jakimś syropem i wiórkami kokosowymi-->nowa oferta szkoły
b)7 day's, kubuś

orzeszki w czekoladzie

O- zupa pomidorowa z ryżem na wczorajszym rosołku, frytki z pieczoną rybką, fuuuura ketchupu i zestaw surówek, kompot

cappuccino, grzesiek kawowy, milka lilla stars

P- wieeeeelki kawał zapiekanki makaronowej z boczkiem wędzonym, szynką, parmezanem, pomidorami...itp +ketchup, kompot

mars

K- 4 kanapki -2 z masełkiem i serem, szynką oraz omidorem, 1 z masełkiem, boczkiem i musztardą, 1 z serkiem topionym i warzywkami, herbata

teraz jogurt danio bananowy i biszkopty

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 20:12   #2100
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Poniedziałkowe PPPpppPPPpppPPPppp....

Iśn- grahamka z ziarnami i serem ziołowym, szynka, pomidor i inne warzywka plus majonez, 2 jaja na miękko, kawałeczek rolady twarogowo-truskawkowej sama robiłaś roladę?! o Matko brzmi pysznie

bannnannn

IIśn-a) 3 naleśniki-jeden z marmoladą wieloowocową i bitą śmietaną, 2 z serem i bitą śmietaną z wiórkami czekoladowymi, 3 z czekoladą, bananem jakimś syropem i wiórkami kokosowymi-->nowa oferta szkoły nie wierzę, że masz takie pyszności w szkole
b)7 day's, kubuś

orzeszki w czekoladzie

O- zupa pomidorowa z ryżem na wczorajszym rosołku, frytki z pieczoną rybką, fuuuura ketchupu i zestaw surówek, kompot

cappuccino, grzesiek kawowy, milka lilla stars

P- wieeeeelki kawał zapiekanki makaronowej z boczkiem wędzonym, szynką, parmezanem, pomidorami...itp +ketchup, kompot

mars

K- 4 kanapki -2 z masełkiem i serem, szynką oraz omidorem, 1 z masełkiem, boczkiem i musztardą, 1 z serkiem topionym i warzywkami, herbata

teraz jogurt danio bananowy dobry? i biszkopty
no to ja też dzisiejszy wkleje:

I mix płatków (duuuużo) z mleczkiem posypane kakaem

II big grahamka z posypką sezamową z maslem, wedliną, serem żółtym, jabłko gigant

III cappuccino jacobs milka, banannnnnnn

IV zupa wielowarzywna zabielana z ryzem, ziemniaczki, buraczki, marchewka z groszkiem, noga z kurczaka i troche wątróbki drobiowej z cebulką
d: 3 bit

IV kubek maslanki stracciatella, orzeszki w miodzie

V trzy kromki żytniego zmaselkiem i wedlina, parówka, keczup mustzrada majonez ;D

dwa jablka, pomarancza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości