|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Niby im później wychodzą tym lepiej, ale ja się cieszę
![]() jeszcze nie wyskoczył, chociaż w czwartek na zlocie kto wie widać że kiełkuje było płaczu, ale już jest lepiej, tylko wszystko idzie w ruch, nawet moja twarz jest gryziona czasem hehe TESKNIŁAM ZA WAMI
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
kody na pampersy dzisiaj są na rossnecie
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u nas jedna pobudka o 1 w nocy i pozniej spala do 7 rano dziewczonka najlepszego dla Alusi kasia z numerkami a ja slyszalam, ze im wczesniej tym lepiej, bo jak pozniej zabki wychodza to jest gorzej, bo sa twardsze dziasla |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet zaschnięta plama mi zeszła, w sumie ostatnio doprał też trawę ze spodni, maliny i szpinak ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- pierwsze słyszę taką teorię |
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale ty nie moczyłaś w tym, tylko normalnie wlewałaś do pralki i nastawiałaś na pranie???
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam serdecznie. My dziś po szczepieniu. Zozolek bardzo dzielny, rozpłakała się dopiero pod sam koniec przy trzecim wkłuciu. Waży 7100 mierzy 66 cm. Czekam aż mąż wstanie po nocce i uciekam na pole zebrać kukurydzę i brukselkę, bo już najwyższa pora.
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to na prawde jest to nie wiem chrzesniak mojego tz ma 2 lata skonczone i teraz mu dopiero 5 wychodza z jego zebami jest makabra mial 9 msc jak mu dopiero jedynka wyszla
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Agus Bo to roznie jest z wychodzeniem zabkow
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam juz ząbka jak miałam 4 msc a mąż jak miał ok 7 msc ola jeszcze nie ma, ale jak tak bedzie z dalszymi ząbkami jak jest z tymi jedynkami to bedzie masakra
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Jak mnie tu u Was długo nie było ![]() Wpadłam na chwilkę ale i tak pewnie nikt nie zauważył naszej nieobecności. Mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie ale odłożę je jeszcze bo mały nadal kaszle.
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
nie powiem, placzu troche przy tym jest, ale smarujemy zelem, gryzaki w uzytku non stop, czasem czopka dam... ale on juz sie przebil i jest o niebo lepiej.... a byly noce w tamtym tygodniu nieprzespane, nie miałam sil by pisac... a do rodzinnego miasteczka pojechaliśmy dopiero w piątek
![]() teraz czekam, az caly wyjdzie
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zosi jeszcze jedna nie wyszła a 9 miesięcy to wcale nie tak późno, są dzieciaczki co na roczek mają pierwsze zęby |
|||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam
![]() Miałam Ci napisać, ale w końcu zapomniałam ![]() Aktualne Ok. 11. Cytat:
![]() Oj na pewno nikt nie zauważył, jasne, jasne E. męczy ząbek chyba. Dziąsła co raz bardziej białe. Coś tam nawet widać, ale czy to ząbek ![]() Spać mi nie chce, co chwilę się budzi, płacze. Po dentinoxie od razu się uspokaja... WO WYŁAŹ ZĘBIE I DAJ JUŻ SPOKÓJ ![]() Autko się naprawia ![]() Powinno być dziś, a wiecie, co to oznacza?
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze pozno mu wychodzily jedynki generalnie mówią jej, że późno synkowi wychodzą zęby
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
są na sali dzieciaczki co jedzą więcej niż ten mały słoiczek ????
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-18 o 11:25 |
|
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia bardzo dziękuje za życzenia
Jesteście kochane cioteczki
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry.
Cos mojemu dziecku sie poprzestawiało i jak sie obudzi o 7-8 to juz nie chce spać. Wiem nie mam co narzekac, ale sie przyzwyczaiłam że czasem poleżałam z nim do 10 ![]() I kurcze coś mnie chyba przeziębienie bierze, no ale łyknęłam dzis wit.c, rutinoscorbin i coldrex i mam nadzieje że szybko przejedzie, nie chce żeby młody sie zaraził, no i muszę w końcu dojechać na zlot!
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Ala zjada więcej (ok. 2 takich słoiczków) jak jej ugotuję zupkę sama
![]() Wczoraj kupiłam słoiczki z mięskiem już te duże...
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() mam kiepski okres teraz niestety... okazało się, że muszę juz szukać pracy...niestety wyskoczył nam pilny wydatek i nie starczy nam pieniążków do lutego jak planowaliśmy więc jeśli coś znajdę to najprawdopodobniej zaczynam jak najszybciej nie wyobrażam sobie tego, ale nie mam wyjścia...mama zgodziła się popołudniami posiedzieć z Piotrusiem...będziemy się jakoś w trojkę wymieniać....oswajam się z ta myślą jakoś, ale łezka się kręci... zazdroszczę tym co mają możliwość z maleństwami swoimi w domu być a jeszcze wczoraj z małżem poprzestawialiśmy meble w dwóch pokojach i teraz w końcu to mieszkanie jakoś wygląda od porodu nie było na to czasu, a wiadomo, że jak mąż nas przeprowadzał jak w szpitalu byłam to poustawiał byle jak teraz to ma ręce i nogi buziaki
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
są
![]() Ola potrafi zjeść 3/4 tego duzego ale zalezy z czym |
|
|
|
#2091 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziewczonko dla Aluni anula za szczepienie jak Wiktor jeszcze ciągnął UU, to zawsze przy prawej był ryk, stąd mam teraz lewą większą chyba nawet o 2 rozmiary ![]() andziot za tak długi i nawet nie przerywany sen ![]() Lolko także za dzisiejsze szczepienie, Antoniuszek dzielny będzie zosiuu za ten pierwszy dzień w pracy;weredko dla Zuzi za wagę i wymiary;Cytat:
To Wiktor jak tylko usłyszał organy zaczął wyć na cąły kościół i tak w kółko, TŻ zabrał go i wyszli, a potem jak przyszło do samego aktu chrztu, to dziecka nie było, bo trzeba było z nim odejść od kościoła, tak się zanosił na dźwięk organów i chrzestna pobiegła szukać dziecka mego ![]() Cytat:
niesamowite ale ja sobie tego nie wyobrażam ![]() no i ![]() za ząbek NikolkiCytat:
zauważył, zauważył mamooptymistko jak nocka i brzuch po migdałach? ![]() g_edyta kamikadze brakuje nam Ciebie a Ivo przeprzystojniacha ![]() kasiu 1361 caffeelate zgadzam się, bo to straszne nie mieć neta przez jakiś czas; jak nie miaąłm przez tydzień, to kombinowałam jak tu inaczej wejść na wizaż ![]() słoneczko świeci, -3 na termometrze rano po szczepieniu pobudka jedna w nocy o 2.30 teraz kimanko, robię gulasz, kaszę i ogórka na obiad, bo nie mam pomysłu ![]() później spacerek i sesja fotograficzna (mam nadzieję)
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Niko się zdarza
matall my tez smarujemy dentinox'em N. mala zasnela, mam ochote tez isc w kimono
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
a co robisz z resztą ???
Cytat:
ja nie chce jej cały czas dawać indyka (a tylko takie i jeszcze kurczak jest w słoiczku) a jakoś boję się jeszcze takiego sklepowego dawać ... a z chęcią bym gotowała ... |
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posolę sobie trochę i są pyszne > |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbuje kupic gdzieś królika, wczoraj dostałam namiar na jakiegoś gościa - może sprzeda - tylko to musi byc młody króliczek, bo inaczej mięso będę pół dnia gotowała. Udało mi się kupic marchewkę, pietruszkę i ziemniaki od gospodarza i już z tego jestem przeszczęśliwa
|
|
|
#2096 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla maluszka Cytat:
![]() Cytat:
za nowe ustawienie mebli w mieszkaniu, taka bzdura a potrafi humor poprawić.Cytat:
Co do tych dzieci - ja bym nie wiedziała jak im na imię dawać już ![]() Obiad 1 klasa, ja uwielbiam gulasz z kaszą i ogórkiem, super.
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
ja tylko na chwilke - melduję się, że żyje choć ledwo/. Mój dzieć chyba zabawia się w noworodka, albo jak Tż powiedział "za tatą tęskni" Wczoraj 5 pobudek to myślałam, że max jej możliwości, jak bardzo się jednak myliłam. Dziś miałam 8! Z czego 3x pomiędzy 3 a 4 (tak średnio co 15min, tyle co zasnęłam kwiki) a potem 3x pomiędzy 6a 7. Choć tyle, że do 9,30 dała mi pospać. Nie wiem o co jej kaman, pociumcia dosłownie 3-6min i śpi dalej a kaszkę 90ml wtrąbiła wczoraj.... Może dziś jej w ogóle nie dam kaszki Tak ciężkiej nocy nie miałam od urodzenia.. jeśli to ma trwać jeszcze nie wiadomo jak długo to nie wyobrażam sobie w lutym powrotu do pracy Alusiu Dziewczonkowa - Najlepszego dla Ciebie Księżniczko !!
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
to czemu ja o tym nie wiem?
![]() prosze mnie zaprosic do znajomych ![]()
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Eda potrafi zjeść cały słoiczek i wciągnąć 100ml mleka
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy już
Wszytsko w porządku po lekarzu, Antonek przy kłuciu pierwszym nawet się nie skrzywił, dopiero przy drugim zaczął płakać, ale szybciorem wzięłam na rączki, przytuiłam, pocałowałam i szybciutko się uspokoił, więc ok ![]() ![]() Ja znowu jak to po każdej wizycie happy Nom.. pogadałyśmy o jedzonku, kaszkasz, spaniu, wybudzaniu itd.. ogólnie o tych ostatnich problemach ze snem i okazuje się, że nasze ostatnie wprowadzone metody zostały dobrze przyjęte przez panią doktor.. chociaż bałam się, że skarci nas co to z nas za rodzice hehe Ale skoro działa i Antek już trzecią noc z rzędu miał lepszą, to przestaje mieć wyrzytu sumienia Chcoiaż noc lepsza to jeszcze nie taka pożądana do końca jaką bym sobie życzyła.. ale ważne, że liczba pobudek się redukuje Rozpisałam się, przepraszam ![]() ![]() Zosiaa, Niebieska lwica, Blueberry, Andziot, Gusiagatko, Delicateza dziękuje za kciuki ![]() ![]() Zosiaa na pewno tylko pierwsze dni będą ciężkie w pracy.. później na pewno już coraz lepiej będziesz się czuć.. więc spokojnie Kochana ![]() Kasia łódzka za zębolka ![]() Andziotku Gabulek spisuje się na medal Nocka super.. Jestem z niej dumna ![]() dokładamy starań, żeby nasze też tak wygladały A ile kaszki Gabrysia zjada przed snem? Wiem, że łyżeczką dalesz to pewnbie nie do końca można określić, ale tak na oko mniej.więcej ile? jak szacujesz? Antropia na pewo coś znajdziesz Delicateza uwielbiam kasze z gulaszem a miałam wczoraj właśnie gulasz i na śmierć zapomniałam o kaszy i zrobiłam z ziemniakami Ddaaiissyy doczytuje o nocy... wiem jak Ci ciężko, masz to samo co u mnie było/jest (jesczez nie wiem czy mogę w czasie przeszyłm pisać) Domyślam się jak Ci się czujesz.. pewnie też tak jak ja bardziej martwisz się o Gabrysie, że się męczy tym wybudzaniem niż o samą siebie..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

, no i niby troszkę puściło ale jak się przyjże pod światło to nadal taką plamkę szarą widać, ma ktoś jakiś sposób jak pozbyć się tych plam z pieluch???

Czekamy na Ciebie fasolko
więc jeśli coś znajdę to najprawdopodobniej zaczynam jak najszybciej
dla Aluni
za szczepienie 

a miałam wczoraj właśnie gulasz i na śmierć zapomniałam o kaszy i zrobiłam z ziemniakami