|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Podczytalam i ide spac.nawet ogolilam nogi ale naczyn nie pozmywalam.jutro na obiad pierogi z truskawkami z biedry ciekawe czy zjadliwe.ma byc jutro bardzo goraco czyli i ja i mala bedziemy gryzly.
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
ja padam z dwójka dzieci sama, jak Ty rade dajesz Glam? ![]() Cytat:
fajne to mój mało sobie rączek nie zje ![]() Cytat:
jakę? ja nie mam prawie czasu na konki...coś tam bazgrole, ale to nie to co kiedyś :/ Wczoraj u mnie koszulka, dziś szampon, który kosztuje 68 zł jakiś z Morza Martwego ![]() i ponawiam pytanie: mam Cie w znajomych na FB? |
||
|
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, dłuuuugo się nie odzywałam ale zyjemy
![]() Muffinko dziękuję za pamięć juz piszę co u nas ![]() Majka rośnie niedługo będzie miała pół roczku wozimy się już od maja w spacerówce i spanie na spacerach się skończyło ![]() zaczęłyśmy rozszerzanie diety i wygląda to tak: jabłuszko nie marchewka nie woda do popicia nie herbatka nie toleruje tylko kleik ryżowy heh ale wierzę że niedługo spodobają jej się nowe smaki idzie lato, a my urządzamy pokoje na piętrze i malutka w końcu będzie miała swój pokoik!! pozdrawiam Was wszystkie i buziole dla każdego maluszka
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Domi7ks ja po prostu jestem cyborgiem
![]() Dobranoc kobity
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.U nas tolerowane sa roznego rodzaju kaszki,a reszta tez odpada
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Glam to ja też się staje Cyborgiem powoli :/ Ela30...ja tz strasznie lubie czytac książki ( i miec dużo!), ale malo czytam ostatnio.. :/ Milagrosa my tez rozszerzamy i tez juz 3 słoiczki sama konczyłam, nawet 2- letniej Polusi nie smakują ![]() aaa wygralam w poniedziałek 5 książek z Harlquina biblioteczka się wzbogaciła dobranoc
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-05-10 o 22:13 |
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na codzien uzywamy close parents albo ta zwykla chinska kieszonke z wkladami bambusowymi. Kasia jakos duzo nie siusia. Do tej pory nam pieluchowanie szlo dobrze, teraz jak zaczela siedziec to jest problem, ale juz zrobilam pare zakupow, ktore temu zaradza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
witam!
Bianeczka dzisiaj miala swój pierwszy raz z marchewą i zjadła pół słoiczka - pewnie wciagnełaby cały ale na początek zalecane kilka łyżeczek świetnie jej poszło i naprawde smakowało Maminki, czy to normalne ze nie chce pic z butli? Że nie chce wody, to moge zrozumiec (tez specjalnie nie przepadam A moze chodzi o to ze nie umie? Bo na codzien dyśda smoka MamBaby (on jest taki splaszczony i super mięciutki), cyc - wiadomo tez się spłaszcza przy ssaniu i tez mięciutki a do butli mam aventa, ten z gratisów co chyba kazda z nas była obdarowana, a on wydaje mi sie wyjatkowo twardy i kształt zupełnie inny niz mala zna bo okragły... sama nie wiem, a co Wy o tym myslicie. Bo dzieć mi padnie z pragnienia w te upaly, a chcialabym sie troche uwolnic od wystawiania cyca na samo picie Dzisiaj zrobłysmy sobie wycieczkę do mojej pracy musze sie troche zaczac przyzwyczajac, bo to juz za dwa miechy poza tym mała zaczyna sie coraz bardziej przemieszczac co ją na chwile spusciłam z oczu, to zaraz ladowała z maty na panele Cytat:
OlusiaS śliczne buciki goldika ja jak nie na diecie to tez mam doła ![]() dominej wspołczuje wrednego bosa ![]() kojka mamy smoczek MAMBABY dokladnie ten http://www.mambaby.com/index.php?web...untrySelect=pl nettka co do glutenu to ja tez jeszcze nie dawalam, ale bede podawac według kalkulatora bobovity - jeszcze raz linkuje http://www.bobovita.pl/przelicznik_glutenu juz kupilam ichnią mleczną kaszke manne ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ja kupowałam z Lidla, a to chyba prawie takie same - wiec jak na sklepowe to calkiem zjadliwe ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- jak dla mnie oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- no to sobie z Wami pogadalam ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- no to dobranoc
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oliviera nie wiem jak długo chcesz karmić piersią bo ja tak do roku no i nauczona doświadczeniem ze starszą córką to przy Lence wogóle nie podam jej butelki ze smoczkiem z wodą do picia tylko od razu kupiłam kubek nie kapek od 4 miesiąca i wytrwale codziennie uczę z niego pić a małą aż się rwie do niego. Cosik takiego http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...ht_1716wt_1037 Zmykam lulac do jutra, ciekawe która pierwsz tu jutro wskoczy
|
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to noc w noc jest 3-4 razy minimum i juz nie wyrabiam po prostu poza tym przy starszaku karmiac piersia w miedzyczasie podawałam mu butle i jakos nie mialo to wpływu na chec ssania cyca - wiem ze teraz moze byc zupelnie odwrotnie ale zaintrygowalas mnie tym niekapkiem i moze tez spróbujemy?
|
|
#2081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
bez sensu
Cytat:
![]() Ad.2. A może tajemniczy żul mnie rozwala![]() wow Cytat:
Gratulacje ![]() Ad.2. Nie masz mnie. Nikogo nie mam na fb, bo tylko gram z tego konta na fb konkursach może dlatego tam nie wygrywam, bo widzą, że nie mam żadnych znajomych a konto takie lipne?![]() Cytat:
Jakoś wepchnę inne, ale to nie zjada wtedy ze smakiemCytat:
Jedyne książki, które mnie relaksują no i lubię jeszcze horrory, ale Kinga, nie takie bajkowe jakieś o duchach, ale takie bardziej realistyczne. "Cujo" czytałyście? King też ma takie science fiction przygody, typu telekineza, telepatia itp. ale w przeciwieństwie do Mastertona nie ma tam przeistaczania się w węże i płonących ciał ale Masterton też spoko
|
||||
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DZIEŃ DOBRY Jak nocki, przespane? Dzieciaczki posłuchały cioci Princeski? ![]() Moja nunka zrobiła już dzisiaj kupkę - cieszę się, bo wczoraj ani ciut nie zrobiła. Pewnie po marchewce jakiś zastój. Dzisiaj po południu mamy gości - moja najlepsza przyjaciółka z chłopakiem nas odwiedzą Już sie cieszę na to spotkanie A kolejna dobra nowinka jest taka, że odwołali mi jutrzejszy zjazd Jak zawsze poplotkujemy, zrobimy wspólnie jakiś dobry obiadek, lampke winka strzelimy, będzie miło
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Oliviera u nas butla ze smoczkiem z aventu nie wchodziła w grę, spróbowaliśmy Tomme Tippee (czy jakoś tak) i jest super, na początku mały nie chętnie podchodził do butli, a daję do picia wodę, a teraz nie mamy problemu z podaniem mm (raz dziennie mały dostaje mm z butli)
milagrosa jeszcze dorośnie do prawdziwego rozszerzania diety, mi pediatra poradziła,żeby na siłę nie wciskać małemu, bo może poprostu mu nie smakować, a potem niepootrzebne pawie tylko trzeba co 2-3 tyg ponawiać ten smak i sprawdzać jak dzieć reaguje. Piter nie toleruje bananów (bardzo go zatwardzają)marchewki dynia przechodzi średnio ale zasmakował w koperkowej z indykiem, cielęcinka, brokułowa i śliwki z jabłkiem |
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Czyżby wszystkie mamy jeszcze spały ... Boga w sercu nie macie ;pOli, Michał też tak miał na początku i przekonałam go dopiero soczkami. Teraz pije tylko wodę. Ale miałam wczoraj fajny dzień. Mimo, że pojechałam z teściową...przypilnowała mi Michasia a ja oblatała sklepy. Kupiłam sobię śliczną spódnicę do tego bluzkę. Mam już kpl na komunię (idziemy 27.05.) Nie było samoopalacza, więc kupiłam przyśpieszacz do opalania z Ziaji, żeby na spacerach chociaż nogi mi złapało A na koniec dnia poszłam na Solarkę P.S. przyznam się bez bicia, na kolację zjadłam pół chleba teść kupił cieplutki z piekarni, nie mogłam się oprzeć... Karmię i nadrabiam co u Was |
|
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliveira fajowy ten przelicznik. Sprawa wydaje się łatwiejsza
Czyli muszę zakupić taką kaszkę i dać małej samą czy z czymś?
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak sie karmi cycuchem to można chodzić na solarkę, bo ja bladzieńka jak ściana, pierwszy raz, bo ogolnie mam trochę ciemniejszą karnację i bardzo szybko łapie mnie slońce, a teraz moje nogi to porażąją blaskiem |
|
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.zanim doczytam to sie chwale Zoska nadal spi a w nocy 1czy 2pobudki.chyba cora dorasta albo 4drzemki po 20min to malo.
|
#2088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teściowa przechodzi metamorfozę czy to taki jednorazowy przepływ ludzkości? Ja jutro śmigne na solarium Bo dzisiaj mamy gości, a tam do 18. W dzień nie mam z kim małej zostawić, muszę czekać do 17 na tż.. Ale mam piechotką 10min to jeszcze zawsze wieczorny jogging będzieZjeść pół cieplutkiego chlebka raz na jakiś czas to nie zbrodnia ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
niech śpi aniołek
|
||
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde mój komp jest do :dupa: nie mogę zdjęć tu wstawiać, ale jak któraś poda maila to bym wysłała foto a ta z kolei wstawi na forum Niby można (czyałm na forum) tylko trzeba przykryć cycuchy aby sutek nie wysuszyło ![]() A no i kupiłam Michasiwi 2 pary bodów. w lumpku kupiłam mu tez koszulę w niebieskie paski taką ala garniturową za ... 4 zł
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Ciepły chlebek mniammmm
![]() Jak tż przynosi cieplutkie bułki z piekarni to potrafię 4-5szt na raz zjeść suche lub z marmoladą (kiedyś tylko masełko, ale że mi masła nie wolno to posiłkuje sie marmolada) ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Widzę, że wczoraj był atak na biedronę, my mamy zielone 80cm i są dobre babka mi z przed nosa skubnęła brązowe
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Princesko, święte słowa
biorąc pod uwagę że jeszcze jest taki upał migusiem to spale ;p A u teściowej akurat trafiłam na przypływ dobrego nastroju ;p niby jest ok, ale to zawsze teściowa .... |
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj akcja pieczenie
![]() mam niesamowite parcie na słodkie, więc dla mnie ciasteczka owsiane, a dla tża, tarta z rabarbarem i serkiem mascarpone ![]() Lecę po kawkę, bo mój smok uciął sobie pierwszą drzemkę -trzeba korzystać |
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Princ zaczarowalas mi dziecie.dzieki!ona nadal spi!
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No taka okazja, żal nie atakowac Nie dobra baba Ja miałam niesamowite szczęście, bo zostały tylko 4 paczki óżowych, jedna rozpakpowana niebieska, ale poskładałam i wziełam, no i czerwona
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
Mojej Królewnie się cos pomieszalo i zrobiła mi dzisiaj Dzień Matki - wstala o 7:05 U nas juz teraz 20 st. wiec zapowiada sie hardcore dzisiaj ![]() Cytat:
te 2-3 g to wychodzi łyzka stołowa, wiec nie tak duzo i mozna spokojnie przmycic w przecierach - choc z drugiej strony ta kaszka jest na mm, wiec moze mozna by podac sama kaszkę? Bo chodzi o to ze ma to byc tylko ekspozycja na glut a nie sam posiłek, no ale skoro to jest na mm to nie jest sam gluten... wiec chyba mozna dac sama kaszke - tak sobie wydumalam teraz ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- nio to ja zmykam na sniadanko
|
|
#2099 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piszemy doktorat o koopach na przykładach leżących tłustych kiełbas ![]() Cytat:
A koperkowej herbatki to ja bym tez nie ruszyła ![]() U nas nocka ok, o 3,3 karmienie (matko jaka wygoda była cyckiem, nie trzeba była robic mleka) a potem małej sie cos śniło i płakała przez sen, ale tak dziwnie bo bezgłośnie - tylko oddech miła jak w czasie płaczu i raz krzyknęła. O 6,30 pobudka. Dzisiaj przychodzi na niania na rozmowę. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() A miałam napisać, że wczoraj ugotowałam na 2 śniadanie Helence kaszę jaglaną wg przepisu Wioli, dodałam starte jabłko i tak zajadała chętnie, że mi łyżeczkę zabierała, wiec dostała swoją do pomocy. |
|||
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
no fakt, zapomniałam - Princeska mam nadzieje ze to juz na zawsze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

))

Ale po takim całym gorącym dniu to byłaby zbrodnia hehehe
mój mało sobie rączek nie zje 

.chyba po prostu do rymu tak napisaly...

i zjadła pół słoiczka - pewnie wciagnełaby cały ale na początek zalecane kilka łyżeczek 
ale to noc w noc jest 3-4 razy minimum i juz nie wyrabiam po prostu
tajemniczy żul mnie rozwala

teść kupił cieplutki z piekarni, nie mogłam się oprzeć...