Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 22:00   #2071
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Podczytalam i ide spac.nawet ogolilam nogi ale naczyn nie pozmywalam.jutro na obiad pierogi z truskawkami z biedry ciekawe czy zjadliwe.ma byc jutro bardzo goraco czyli i ja i mala bedziemy gryzly.
Stary 2012-05-10, 22:01   #2072
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

ja padam z dwójka dzieci sama, jak Ty rade dajesz Glam?

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Hejka w

Ale jestem padnięta.. Aż myć mi się nie chce Ale po takim całym gorącym dniu to byłaby zbrodnia hehehe

Muszę się pochwalić, że dzisiaj mieliśmy sukces kulinarny - mała zjadła zupkę mej roboty I zjadła naprawdę sporo A takiego stresa miałam po wczorajszym płaczu..

Byłam w aptece podpytać o cene żelu do dziąsełek i babka mi poleciła zakup szczoteczki silikonowej z takim ogranicznikiem, żeby dzidzia do gardła nie wsadziła (oczywiście trzeba lookać, żeby trzymała za końcówkę). I powiem Wam, że mała ją uwielbia 15zł zapłaciłam

fajne to mój mało sobie rączek nie zje
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Goldika, jaki komplement ale się nie dziwie z Twoją figurą

Rudominka, kondolencje

Domi, chwalę się, wygrałam książkę
granatki jakę? ja nie mam prawie czasu na konki...coś tam bazgrole, ale to nie to co kiedyś :/ Wczoraj u mnie koszulka, dziś szampon, który kosztuje 68 zł jakiś z Morza Martwego
i ponawiam pytanie: mam Cie w znajomych na FB?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:01   #2073
milagrosa
Raczkowanie

Cześć dziewczynki, dłuuuugo się nie odzywałam ale zyjemy
Muffinko dziękuję za pamięć juz piszę co u nas

Majka rośnie niedługo będzie miała pół roczku jeszcze nie siada, ale wysoko podnosi główkę jak leży na pleckach i jest bardzo ale to bardzo ciekawa świata
wozimy się już od maja w spacerówce i spanie na spacerach się skończyło

zaczęłyśmy rozszerzanie diety i wygląda to tak:
jabłuszko nie
marchewka nie
woda do popicia nie
herbatka nie

toleruje tylko kleik ryżowy heh

ale wierzę że niedługo spodobają jej się nowe smaki

idzie lato, a my urządzamy pokoje na piętrze i malutka w końcu będzie miała swój pokoik!!

pozdrawiam Was wszystkie i buziole dla każdego maluszka

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:04   #2074
glamourous
Zakorzenienie

Domi7ks ja po prostu jestem cyborgiem
Dobranoc kobity
Stary 2012-05-10, 22:09   #2075
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
jabłuszko nie
marchewka nie
woda do popicia nie
herbatka nie

pozdrawiam Was wszystkie i buziole dla każdego maluszka
podajmy sobie rece .U nas tolerowane sa roznego rodzaju kaszki,a reszta tez odpada
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:11   #2076
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
tez sie zastanawiamy .chyba po prostu do rymu tak napisaly...

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

kurde,jaka ja glupia...
Jak Max byl maly kupilam mu zestaw szczoteczek i m.in. byla tam taka,jak Princesski,a ja sie zastanawialam,po co to kolko...
masakra ja tez, faktycznie!!!!! w Rossmannie nawet ten zestaw kupiłam kiedys

Glam to ja też się staje Cyborgiem powoli :/

Ela30...ja tz strasznie lubie czytac książki ( i miec dużo!), ale malo czytam ostatnio.. :/

Milagrosa my tez rozszerzamy i tez juz 3 słoiczki sama konczyłam, nawet 2- letniej Polusi nie smakują

aaa wygralam w poniedziałek 5 książek z Harlquina biblioteczka się wzbogaciła
dobranoc

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-05-10 o 22:13
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 22:12   #2077
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość

aniolina zazdroszcze tetry po tzcie ana noc tez pieluchujesz wielorazowo? kiedys mi pisalas ale kompletnie nie pamietam co stosujesz
- ja na no nie odwazylam się zapieluchowac bobasa wielorazówką

rudomirko - skłądam kondolencje
tak, co czwarta noc uzywam pampersa, bo mam paczke i tak zeby wykorzystac a na codzien uzywamy close parents albo ta zwykla chinska kieszonke z wkladami bambusowymi. Kasia jakos duzo nie siusia. Do tej pory nam pieluchowanie szlo dobrze, teraz jak zaczela siedziec to jest problem, ale juz zrobilam pare zakupow, ktore temu zaradza

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Witam się jak zwykle z doskoku, sapisać
Był temat łyzeczek TT jak dla mnie rewelka bardzo nam pasują, za to Hipp dla mojecgo jest póki co za szeroka.Zaczęłam juz dawać troszke skrobanego jabłuszka i marchewkę.Póki co ok ale ciiii zeby nie zapeszyć.
Myślę nad prezentem zokazji Dnia Dziecka, kusi mnie szczeniaczek fp ale nie wiem czy mały go nie oleje,
na 6 m-cznego boba ta zabawka?\No i zapomniałam co mialam pisać i mały już wzywa.
Pozdrawiamy gorąco!

aaa jest jeszcze z fp garnuszek na klocuszek maiła któraś z Was może do czynienia z tym?
ktos pisal ze garnuszek to jeszcze za wczesnie, mojego dziecka jakos super ten szczeniaczek na razie nie zainteresowal, alemysle, ze dorosnie.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 23:03   #2078
Oliveira79
Zadomowienie

witam!

Bianeczka dzisiaj miala swój pierwszy raz z marchewą i zjadła pół słoiczka - pewnie wciagnełaby cały ale na początek zalecane kilka łyżeczek świetnie jej poszło i naprawde smakowało mam nadzieje ze nie bedzie zadnych rewelacji skórnych i żołądkowych i w sobote dodajemy gluten i za kolejne dwa dni nastepne nowosci
Maminki, czy to normalne ze nie chce pic z butli? Że nie chce wody, to moge zrozumiec (tez specjalnie nie przepadam ) ale dzisiaj dałam jej herbatke koperkowa z czyms tam i tez a ona juz przeciez slodkawa wiec powinna jej smakowac wtf???
A moze chodzi o to ze nie umie? Bo na codzien dyśda smoka MamBaby (on jest taki splaszczony i super mięciutki), cyc - wiadomo tez się spłaszcza przy ssaniu i tez mięciutki a do butli mam aventa, ten z gratisów co chyba kazda z nas była obdarowana, a on wydaje mi sie wyjatkowo twardy i kształt zupełnie inny niz mala zna bo okragły... sama nie wiem, a co Wy o tym myslicie. Bo dzieć mi padnie z pragnienia w te upaly, a chcialabym sie troche uwolnic od wystawiania cyca na samo picie

Dzisiaj zrobłysmy sobie wycieczkę do mojej pracy musze sie troche zaczac przyzwyczajac, bo to juz za dwa miechy

poza tym mała zaczyna sie coraz bardziej przemieszczac co ją na chwile spusciłam z oczu, to zaraz ladowała z maty na panele

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczoraj zmarł mój dziadek [*] W niedzielę/poniedziałek jedziemy na pogrzeb - 400 km w jedną stronę
Jak wrócę pewnie znowu nie będę w stanie nadrobić.
Póki co daję małej zupę z glutem i idziemy na spacer myśli przewietrzyć
moje kondolencje

OlusiaS śliczne buciki

goldika ja jak nie na diecie to tez mam doła

dominej wspołczuje wrednego bosa

kojka mamy smoczek MAMBABY dokladnie ten http://www.mambaby.com/index.php?web...untrySelect=pl

nettka co do glutenu to ja tez jeszcze nie dawalam, ale bede podawac według kalkulatora bobovity - jeszcze raz linkuje http://www.bobovita.pl/przelicznik_glutenu juz kupilam ichnią mleczną kaszke manne

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
jutro na obiad pierogi z truskawkami z biedry ciekawe czy zjadliwe.

ja kupowałam z Lidla, a to chyba prawie takie same - wiec jak na sklepowe to calkiem zjadliwe kilka razy juz kupowałam - ze smietanka z cukrem nawet pyszne

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

jak dla mnie oczywiście

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

no to sobie z Wami pogadalam ledwo zdazylam nadgonic a tu juz wszystkie śpią

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

no to dobranoc

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 23:06   #2079
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Podczytalam i ide spac.nawet ogolilam nogi ale naczyn nie pozmywalam.jutro na obiad pierogi z truskawkami z biedry ciekawe czy zjadliwe.ma byc jutro bardzo goraco czyli i ja i mala bedziemy gryzly.
oh ale mi narobiłaś smaka na pierogi z owocami chyba trzeba się będzie wybrać do polskiego sklepu

Oliviera nie wiem jak długo chcesz karmić piersią bo ja tak do roku no i nauczona doświadczeniem ze starszą córką to przy Lence wogóle nie podam jej butelki ze smoczkiem z wodą do picia tylko od razu kupiłam kubek nie kapek od 4 miesiąca i wytrwale codziennie uczę z niego pić a małą aż się rwie do niego. Cosik takiego http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...ht_1716wt_1037

Zmykam lulac do jutra, ciekawe która pierwsz tu jutro wskoczy
Stary 2012-05-10, 23:23   #2080
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Oliviera nie wiem jak długo chcesz karmić piersią bo ja tak do roku no i nauczona doświadczeniem ze starszą córką to przy Lence wogóle nie podam jej butelki ze smoczkiem z wodą do picia tylko od razu kupiłam kubek nie kapek od 4 miesiąca i wytrwale codziennie uczę z niego pić a małą aż się rwie do niego. Cosik takiego http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...ht_1716wt_1037
starszego tez karmiłam rok, teraz nie wiem czy dam rade tyle bo mam wrazenie ze mleka mam znacznie mniej niz wtedy poza tym czekam tylko do 6 mies. zeby na noc podawac mm bo od urodzenia nie przespałam nocki i zeby to była jedna pobudka ale to noc w noc jest 3-4 razy minimum i juz nie wyrabiam po prostu
poza tym przy starszaku karmiac piersia w miedzyczasie podawałam mu butle i jakos nie mialo to wpływu na chec ssania cyca - wiem ze teraz moze byc zupelnie odwrotnie

ale zaintrygowalas mnie tym niekapkiem i moze tez spróbujemy?

Stary 2012-05-10, 23:52   #2081
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
tez sie zastanawiamy .chyba po prostu do rymu tak napisaly...
bez sensu

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
W rossmanie sa take jak pisalam zestaw 3 roznych babydream oczywiscie

Te mamy to moze mialy byc kumy? Znaczy lepiej sie rymuje
No chyba ze to jakis wewnetrzny dowcip. Os jak nasz zul tajemniczy
Ad.1. Dzięki, przegapiłam Twoją odpowiedź

Ad.2. A może tajemniczy żul mnie rozwala albo totalna żenua

Cytat:
nawet ogolilam nogi
wow

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
granatki jakę? ja nie mam prawie czasu na konki...coś tam bazgrole, ale to nie to co kiedyś :/ Wczoraj u mnie koszulka, dziś szampon, który kosztuje 68 zł jakiś z Morza Martwego

i ponawiam pytanie: mam Cie w znajomych na FB?
ad.1. Jakąś o marketingu, dla męża Gratulacje

Ad.2. Nie masz mnie. Nikogo nie mam na fb, bo tylko gram z tego konta na fb konkursach może dlatego tam nie wygrywam, bo widzą, że nie mam żadnych znajomych a konto takie lipne?

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
jabłuszko nie
marchewka nie
woda do popicia nie
herbatka nie

100 lat Cię nie było U mnie moje dziecko to tylko banany, jabłka i jarzynowa z królikiem Jakoś wepchnę inne, ale to nie zjada wtedy ze smakiem

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
aaa wygralam w poniedziałek 5 książek z Harlquina biblioteczka się wzbogaciła
super! jestem maniaczką harlekinową Jedyne książki, które mnie relaksują no i lubię jeszcze horrory, ale Kinga, nie takie bajkowe jakieś o duchach, ale takie bardziej realistyczne. "Cujo" czytałyście? King też ma takie science fiction przygody, typu telekineza, telepatia itp. ale w przeciwieństwie do Mastertona nie ma tam przeistaczania się w węże i płonących ciał ale Masterton też spoko

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 07:29   #2082
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princesska ale bajer!! Muszę to kupić. A jakiej to jest firmy, bo wątpię żeby to było i może by mi zamówiły?
http://www.jedynysklep.pl/canpol-szc...0-id-2420.html

DZIEŃ DOBRY

Jak nocki, przespane? Dzieciaczki posłuchały cioci Princeski?

Moja nunka zrobiła już dzisiaj kupkę - cieszę się, bo wczoraj ani ciut nie zrobiła. Pewnie po marchewce jakiś zastój.

Dzisiaj po południu mamy gości - moja najlepsza przyjaciółka z chłopakiem nas odwiedzą Już sie cieszę na to spotkanie

A kolejna dobra nowinka jest taka, że odwołali mi jutrzejszy zjazd Tż jedzie do szkoły, a do mnie na cały dzień przyjedzie dobra koleżanka Jak zawsze poplotkujemy, zrobimy wspólnie jakiś dobry obiadek, lampke winka strzelimy, będzie miło
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 07:31   #2083
mol_aa
Zadomowienie

Oliviera u nas butla ze smoczkiem z aventu nie wchodziła w grę, spróbowaliśmy Tomme Tippee (czy jakoś tak) i jest super, na początku mały nie chętnie podchodził do butli, a daję do picia wodę, a teraz nie mamy problemu z podaniem mm (raz dziennie mały dostaje mm z butli)

milagrosa
jeszcze dorośnie do prawdziwego rozszerzania diety, mi pediatra poradziła,żeby na siłę nie wciskać małemu, bo może poprostu mu nie smakować, a potem niepootrzebne pawie tylko trzeba co 2-3 tyg ponawiać ten smak i sprawdzać jak dzieć reaguje. Piter nie toleruje bananów (bardzo go zatwardzają)
marchewki
dynia przechodzi średnio
ale zasmakował w koperkowej z indykiem, cielęcinka, brokułowa i śliwki z jabłkiem
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 07:33   #2084
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dobry

Czyżby wszystkie mamy jeszcze spały ...
Boga w sercu nie macie ;p

Oli, Michał też tak miał na początku i przekonałam go dopiero soczkami. Teraz pije tylko wodę.

Ale miałam wczoraj fajny dzień. Mimo, że pojechałam z teściową...przypilnowała mi Michasia a ja oblatała sklepy. Kupiłam sobię śliczną spódnicę do tego bluzkę. Mam już kpl na komunię (idziemy 27.05.)
Nie było samoopalacza, więc kupiłam przyśpieszacz do opalania z Ziaji, żeby na spacerach chociaż nogi mi złapało
A na koniec dnia poszłam na Solarkę

P.S. przyznam się bez bicia, na kolację zjadłam pół chleba teść kupił cieplutki z piekarni, nie mogłam się oprzeć...

Karmię i nadrabiam co u Was
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 07:37   #2085
princessskaa
Wtajemniczenie

Oliveira fajowy ten przelicznik. Sprawa wydaje się łatwiejsza Czyli muszę zakupić taką kaszkę i dać małej samą czy z czymś?
Stary 2012-05-11, 07:41   #2086
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dobry

Oli, Michał też tak miał na początku i przekonałam go dopiero soczkami. Teraz pije tylko wodę.

Ale miałam wczoraj fajny dzień. Mimo, że pojechałam z teściową...przypilnowała mi Michasia a ja oblatała sklepy. Kupiłam sobię śliczną spódnicę do tego bluzkę. Mam już kpl na komunię (idziemy 27.05.)
Nie było samoopalacza, więc kupiłam przyśpieszacz do opalania z Ziaji, żeby na spacerach chociaż nogi mi złapało

P.S. przyznam się bez bicia, na kolację zjadłam pół chleba teść kupił cieplutki z piekarni, nie mogłam się oprzeć...

Pochwal się zakupami

Jak sie karmi cycuchem to można chodzić na solarkę, bo ja bladzieńka jak ściana, pierwszy raz, bo ogolnie mam trochę ciemniejszą karnację i bardzo szybko łapie mnie slońce, a teraz moje nogi to porażąją blaskiem
Stary 2012-05-11, 07:42   #2087
fatal21
Wtajemniczenie

Witam.zanim doczytam to sie chwale Zoska nadal spi a w nocy 1czy 2pobudki.chyba cora dorasta albo 4drzemki po 20min to malo.
Stary 2012-05-11, 07:43   #2088
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry

My nie śpimy od 5:16

Teściowa przechodzi metamorfozę czy to taki jednorazowy przepływ ludzkości?

Ja jutro śmigne na solarium Bo dzisiaj mamy gości, a tam do 18. W dzień nie mam z kim małej zostawić, muszę czekać do 17 na tż.. Ale mam piechotką 10min to jeszcze zawsze wieczorny jogging będzie

Zjeść pół cieplutkiego chlebka raz na jakiś czas to nie zbrodnia Spalisz to na spacerze, pchając wózio z Pudziankiem

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Witam.zanim doczytam to sie chwale Zoska nadal spi a w nocy 1czy 2pobudki.chyba cora dorasta albo 4drzemki po 20min to malo.
niech śpi aniołek
Stary 2012-05-11, 07:48   #2089
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Pochwal się zakupami

Jak sie karmi cycuchem to można chodzić na solarkę, bo ja bladzieńka jak ściana, pierwszy raz, bo ogolnie mam trochę ciemniejszą karnację i bardzo szybko łapie mnie slońce, a teraz moje nogi to porażąją blaskiem

Kurde mój komp jest do :dupa: nie mogę zdjęć tu wstawiać, ale jak któraś poda maila to bym wysłała foto a ta z kolei wstawi na forum

Niby można (czyałm na forum) tylko trzeba przykryć cycuchy aby sutek nie wysuszyło

A no i kupiłam Michasiwi 2 pary bodów. czerwone i niebieskie (tylko te były, a byłam o 12 więc fart niesamowity) rozm. 84 i jest w sam raz w lumpku kupiłam mu tez koszulę w niebieskie paski taką ala garniturową za ... 4 zł
Stary 2012-05-11, 07:52   #2090
mol_aa
Zadomowienie

Ciepły chlebek mniammmm
Jak tż przynosi cieplutkie bułki z piekarni to potrafię 4-5szt na raz zjeść suche lub z marmoladą (kiedyś tylko masełko, ale że mi masła nie wolno to posiłkuje sie marmolada)

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Widzę, że wczoraj był atak na biedronę, my mamy zielone 80cm i są dobre babka mi z przed nosa skubnęła brązowe
Stary 2012-05-11, 07:55   #2091
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Princesko, święte słowa biorąc pod uwagę że jeszcze jest taki upał migusiem to spale ;p

A u teściowej akurat trafiłam na przypływ dobrego nastroju ;p niby jest ok, ale to zawsze teściowa ....
Stary 2012-05-11, 07:56   #2092
mol_aa
Zadomowienie

Dzisiaj akcja pieczenie
mam niesamowite parcie na słodkie, więc dla mnie ciasteczka owsiane, a dla tża, tarta z rabarbarem i serkiem mascarpone
Lecę po kawkę, bo mój smok uciął sobie pierwszą drzemkę -trzeba korzystać
Stary 2012-05-11, 07:56   #2093
fatal21
Wtajemniczenie

Princ zaczarowalas mi dziecie.dzieki!ona nadal spi!
Stary 2012-05-11, 07:57   #2094
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Princesko, święte słowa biorąc pod uwagę że jeszcze jest taki upał migusiem to spale ;p

A u teściowej akurat trafiłam na przypływ dobrego nastroju ;p niby jest ok, ale to zawsze teściowa ....
Amen
Stary 2012-05-11, 07:57   #2095
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Ciepły chlebek mniammmm
Jak tż przynosi cieplutkie bułki z piekarni to potrafię 4-5szt na raz zjeść suche lub z marmoladą (kiedyś tylko masełko, ale że mi masła nie wolno to posiłkuje sie marmolada)

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Widzę, że wczoraj był atak na biedronę, my mamy zielone 80cm i są dobre babka mi z przed nosa skubnęła brązowe

No taka okazja, żal nie atakowac

Nie dobra baba

Ja miałam niesamowite szczęście, bo zostały tylko 4 paczki óżowych, jedna rozpakpowana niebieska, ale poskładałam i wziełam, no i czerwona
Stary 2012-05-11, 07:59   #2096
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ zaczarowalas mi dziecie.dzieki!ona nadal spi!
Stary 2012-05-11, 07:59   #2097
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Amen

jeeeeeeee

przyłanczam się do kawci, bo póki co głodna jeszcze nie jestem ....

Ja jutro robię sałatkę z tuńczykiem i makaronem oraz mini pizze z ciasta francuskiego
Przepis z DDTVN więc jak się uda wkleję przepis do klubu
Stary 2012-05-11, 08:03   #2098
Oliveira79
Zadomowienie

Dzieńdoberek

Mojej Królewnie się cos pomieszalo i zrobiła mi dzisiaj Dzień Matki - wstala o 7:05 ciekawe czy to jednorazowy wyskok czy idzie ku lepszemu

U nas juz teraz 20 st. wiec zapowiada sie hardcore dzisiaj

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Oliveira fajowy ten przelicznik. Sprawa wydaje się łatwiejsza Czyli muszę zakupić taką kaszkę i dać małej samą czy z czymś?
ja bede podawac z "czyms" te 2-3 g to wychodzi łyzka stołowa, wiec nie tak duzo i mozna spokojnie przmycic w przecierach - choc z drugiej strony ta kaszka jest na mm, wiec moze mozna by podac sama kaszkę? Bo chodzi o to ze ma to byc tylko ekspozycja na glut a nie sam posiłek, no ale skoro to jest na mm to nie jest sam gluten... wiec chyba mozna dac sama kaszke - tak sobie wydumalam teraz

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

nio to ja zmykam na sniadanko

Stary 2012-05-11, 08:16   #2099
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
O co chodzi z tym tytułem mamy- kuny u mam lipiec -sierpień? mama kwoka słyszałam, ale mama kuna?
a mnie nad ranem natchneło na nasz tytuł:

piszemy doktorat o koopach na przykładach leżących tłustych kiełbas

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Maminki, czy to normalne ze nie chce pic z butli? Że nie chce wody, to moge zrozumiec (tez specjalnie nie przepadam ) ale dzisiaj dałam jej herbatke koperkowa z czyms tam i tez a ona juz przeciez slodkawa wiec powinna jej smakowac wtf???
A moze chodzi o to ze nie umie? Bo na codzien dyśda smoka MamBaby (on jest taki splaszczony i super mięciutki), cyc - wiadomo tez się spłaszcza przy ssaniu i tez mięciutki a do butli mam aventa, ten z gratisów co chyba kazda z nas była obdarowana, a on wydaje mi sie wyjatkowo twardy i kształt zupełnie inny niz mala zna bo okragły... sama nie wiem, a co Wy o tym myslicie. Bo dzieć mi padnie z pragnienia w te upaly, a chcialabym sie troche uwolnic od wystawiania cyca na samo picie
znam taki przypadek, mala nawet smoka nie chciała i jadła poza piersią łyżeczką i piła z niekapka. Ale może spróbuj smoczek z lovi - pasuje do butelki aventu. Bardzo przypomina picie z piersi.
A koperkowej herbatki to ja bym tez nie ruszyła

U nas nocka ok, o 3,3 karmienie (matko jaka wygoda była cyckiem, nie trzeba była robic mleka) a potem małej sie cos śniło i płakała przez sen, ale tak dziwnie bo bezgłośnie - tylko oddech miła jak w czasie płaczu i raz krzyknęła. O 6,30 pobudka.
Dzisiaj przychodzi na niania na rozmowę.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Mojej Królewnie się cos pomieszalo i zrobiła mi dzisiaj Dzień Matki - wstala o 7:05 ciekawe czy to jednorazowy wyskok czy idzie ku lepszemu
Princeska zaczarowała

A miałam napisać, że wczoraj ugotowałam na 2 śniadanie Helence kaszę jaglaną wg przepisu Wioli, dodałam starte jabłko i tak zajadała chętnie, że mi łyżeczkę zabierała, wiec dostała swoją do pomocy.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:25   #2100
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Princeska zaczarowała
no fakt, zapomniałam - Princeska mam nadzieje ze to juz na zawsze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości