Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 09:18   #2071
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

nie mam kiedy nadrobić. Wczoraj cały dzien praktycznie była mama z siostrą, dziś przyjeżdża Tż siostra z synkiem, potem prawdopodobnie teście także biorę się za ogarnianie mieszkania.

Adaś dziś kończy 3 miesiące stawiamy z synkiem soczki, piffka i co tam która ciocia sobie życzy

Miłego dnia
klask i:

Koniec drzemki w takim razie ide suszyć włosy i będziemy się powoli zbierać na wyjście, zimno jest i nie chce mi się za bardzo, wczoraj na spacerze zapomniałam rękawiczek i tak mi ręce zgrabiały że nie byłam w stanie odebrać telefonu

Ewusia - fajnie że wpadłaś choć na chwilkę, oby Tymusiowi się poprawiło i żebyś odetchnęła troszkę

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:20   #2072
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Super!!!!!!!!!!!!!!

klask i:

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Czemu??:brzydal :
Bo będziesz mogła potem stopniowo wyciagac ręce

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-15, 09:26   #2073
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Do zupek i przecierów powinno dodawać się albo oliwę z oliwek albo olej rzepakowy. Nawet w MM są w składzie. Nie dość że się lepiej wchłaniają witaminy, to jest to źródło omega 3, które ponoć ma zapobiegać ADHD u dzieci .

Kejt ale miałaś przygody w nocy. Ja kiedyś włączyłam tyle sprzęów w domu że wywaliło korki w całym bloku Na szczęście mieliśmy zapasowy bezpiecznik i szybko na klatce wymieniliśmy.
Tari kochana a czy do jednoskladnikowych, np. marchewki tez trzeba tluszczu?

Moje dziecko wstalo o 6. Pewnie szybko by zasnela jeszcze gdyby madra matka wyczaila ze jest obsikana. Maz kupil znowu Dady i znowu sie dziecko obsikuje. W Toujoursach nie bylo tego problemu.

Aha my dzis tez szczepienia wiec prosze o kciuki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:28   #2074
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!

Po wielu próbach i podchodach wreszcie udało mi się dotrzeć do napisania czegokolwiek.

Padam na pyszczek, TŻ otwiera sklep z butami więc jesteśmy sami w domu, a Tymoteuszek stał się tak wymagający, że ja czasem nie wyrabiam i nawet nie mam kiedy wody się napić, nie mówiąc o sprzątaniu czy gotowaniu jak mu się coś uwidzi to płacze przez 2-3 godziny i nie wiadomo o co chodzi. Spać nie, jeść nie, pielucha sucha i mega trudno go uspokoić, a wybrać się na spacer to już w ogóle sprawa mega cięzka. Wczoraj to już mi się ręce trzęsły ze stresu jak mu mleko sypałam i narozsypywałam, on płacze przeraźliwie Raz to myślałam, że sąsiedzi mi jakąś policję naślą na ten płacz Tymusia.

Tego wątku nawet nie zdążyłam nic poczytać, nie mam w ogóle czasu na nic, strasznie jestem skołowana i mózg mi normalnie wysiada bo skupić myśli nie mogę na niczym :/

Przepraszam za żale, chciałam tylko dać znać, że jesteśmy i wszystko niby ok, ale ciężko czas płynie.

Przesyłamy buziaki dla Wszystkich
A moze go cos boli? Sprobuj moze podac mu Panadol?
Albo moze ma skoka?
Cytat:

nie mam kiedy nadrobić. Wczoraj cały dzien praktycznie była mama z siostrą, dziś przyjeżdża Tż siostra z synkiem, potem prawdopodobnie teście także biorę się za ogarnianie mieszkania.

Adaś dziś kończy 3 miesiące stawiamy z synkiem soczki, piffka i co tam która ciocia sobie życzy

Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

A sprobuj kubka z TT albo sa takie co robia sie jak slomki z Nubu czy cos takiego.
Jak nie to coz bedzie musial wioslowac, ale pic tez musi wiec niech sie uczy z kubeczka.

Przyjdzie osiwiec naprawde.
Dzis tak dumalam. Jak nasze matki (przynajmniej moja w latach 80tych.) dawaly sobie rade bez tylu kubeczkow, smoczkow, kaszek, sloiczkow , a przede wszystkim bez tych wszystkich zabawek i bujaczkow.
Toc ja bez hustawki chyba bym chodzila zasikana ciagle. Musialabym w pieluchy i dla mnie zainwestowac .

Skylie- masz Ty pomysl. Juz wiem o co poprosze Tz na gwiazdke

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kiedys wkladano dzieci do lozeczka, dawano zabawek i takie dziecko mialo bawic sie samo

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:29   #2075
magolina
Wtajemniczenie

U nas też nie za ciekawie, bo Adaś nie chce jeść z butelki nie wiem co mu sie porobiło. Tydzień czasu jadł tylko z cycka bo wydawało mi sie, że cycki pełne więc nie odciągałam tylko z cycka jadł ale w tym tygodniu we wtorek na szczepieniu okazało się, że przybrał tylko 70 gram przez tydzień a to za mało i okazało się, że jednak sie bezpośrednio z cycka nie najadał, choć nic na to nie wskazywało bo byl spokojny. No więc w od środy odciagałam i co??? butelka jest blllleeeeee i za nic nie zje a z cycka ok. Zamówiłam nawet nowe butelki i smoczek z większym przepływem bo może dlatego??? teraz chleje na potęgę wodę i herbatki na laktację co by mleka bylo więcej i się najadał
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:29   #2076
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Baloniku- za szczepienie.

Oj daja nie ma co :/

A teraz zaluje ze nie kupilam malemu rozowego pajaca na zime. Bo 3-6byly niebieskie, a wieksze byly rozowe i mysle, a pal licho wezme mu rozowy, ale zlitowalam sie nad nim.
I blad bo nie zasluzyl na niebieski za kare powinien w rozu biegac.
No i moj maly dzis lezal na moim brzuchu plecami i se sie pidniosl i usiadl. I trzymalam go tylko za bodziaka i on se siedzial. Ofc nie siedzial dlugo jakos. W ogole robi taka lozke ciagle jak lezy

Czas zasnac. Milego dzionka

Ha różowy za karę, dobra jesteś

Cytat:
Cześć dziewczyny!!

Po wielu próbach i podchodach wreszcie udało mi się dotrzeć do napisania czegokolwiek.

Padam na pyszczek, TŻ otwiera sklep z butami więc jesteśmy sami w domu, a Tymoteuszek stał się tak wymagający, że ja czasem nie wyrabiam i nawet nie mam kiedy wody się napić, nie mówiąc o sprzątaniu czy gotowaniu jak mu się coś uwidzi to płacze przez 2-3 godziny i nie wiadomo o co chodzi. Spać nie, jeść nie, pielucha sucha i mega trudno go uspokoić, a wybrać się na spacer to już w ogóle sprawa mega cięzka. Wczoraj to już mi się ręce trzęsły ze stresu jak mu mleko sypałam i narozsypywałam, on płacze przeraźliwie Raz to myślałam, że sąsiedzi mi jakąś policję naślą na ten płacz Tymusia.

Tego wątku nawet nie zdążyłam nic poczytać, nie mam w ogóle czasu na nic, strasznie jestem skołowana i mózg mi normalnie wysiada bo skupić myśli nie mogę na niczym :/

Przepraszam za żale, chciałam tylko dać znać, że jesteśmy i wszystko niby ok, ale ciężko czas płynie.

Hej, oby wszystko wróciło szybko do ładu

Cytat:

Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

ja to sie zastanawiam czy jak sie nie w lozy rąk do rękawów w śpiochach to nie bedzie ten sam efekt co woombie

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:30   #2077
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

dobra spadam bo znów sie nie wyrobię
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 09:31   #2078
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dla Adasia

Ewusia, właśnie wczoraj o Tobie myślałam. Współczuję akcji z Tymciem, mam nadzieję, że szybko mu przejdą wariacje
Fajnie, że zajrzałaś

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

trochę strasznie to wygląda. Jeszcze tylko maska z milczenia owiec
no strasznie ale co począć jak inaczej jest nocny serial "łapki atakują".

Cytat:

Moje dziecko wstalo o 6. Pewnie szybko by zasnela jeszcze gdyby madra matka wyczaila ze jest obsikana. Maz kupil znowu Dady i znowu sie dziecko obsikuje. W Toujoursach nie bylo tego problemu.

W gotowcach nie ma, w tych 2 składnikowych już są.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:31   #2079
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Brokuły od którego miesiąca się podaje?

Wczoraj dostałam przesyłkę z Hippa. Były w niej kupony rabatowe na soczki, słoiczki, mleko itp. (na 1 produkt, ale zawsze to coś ) I że jest jeszcze jedna przesyłka do odebrana w rossmanie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:32   #2080
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Synek
Stary 2013-11-15, 09:33   #2081
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Kocur- my mamy taki i sie sprawdza.
Jeju super Gdzie kupiłaś?
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:37   #2082
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

Zastanawialam sie dlaczego ostatnio oczy same mi sie zamykaja w dzien. Obstawialam przesilenie jesienne, ale dzisiaj w nocy staralam sie byc przytomniejsza i zapamietac o ktorej wstaje i okazalo sie ze moj dziec spi od 19-24 a potem pobudki co 1-1,5h Teraz cwaniara odsypia a ja ledwo na oczy widze.
DOMI- tym wiekszy szacun

OLIATH- wczoraj juz nie dalam rady Ci odpisac. Jesli moge cos doradzic to niech maz zmienia prace czym predzej. Powiem Ci ze moj maz przechodzi przez to samo. Super stanowisko, dobrze platna, ale tez bardzo duza odpowiedzialnosc, kupa stresu i nerwow. Dopoki czerpal z niej radosc byl zmeczony ale zadowolony. Niestety w pewnym momencie doszlo zmeczenie materialu, kupa dodatkowych nerwow, stresu i odpowiedzialnosc za nie swoje decyzje. Mial dosc. Bardzo przelozylo sie to na jego zdrowie, nasze relacje i rodzine. W koncu zrezygnowal i byla to nasza najlepsza decyzja. Szkoda tylko ze nie podjelismy jej 1-2 lata wczesniej Odzyl. Wyluzowal. I jest duuuuuzo lepiej niz bylo. Zadna praca nie jest warta tego aby posiecic dla niej swoje zdrowie i zycie prywatne.

Pewnie ze balam sie co bedzie. Czas wydawalo sie malo odpowiedni- ja w ciazy, drugie dziecko w domu... Ale teraz poswieca za to bardzo duzo czasu rodzinie. Relacje z Wojtusiem ma takie ze az czasami zazdrosc mnie chwyta jak sie chlopaki dogaduja i wariuja razem. A kasa? Tez mam stres, bo mamy kredyt, duze oplaty, etc i z samej mojej pensji nam nie wystarczy nam na oplaty i spokojne zycie, ale wiem tez ze mam bardzo madrego meza i wierze ze biznes ktory rozkreca da mu nie tylko satysfakcje ale i odniesie sukces Jesli ja go nie bede wspierac i wierzyc w niego to kto?

JAKIERKA- jesli masc z natybiotykiem sie nie sprawdzila to nie wiem. Z antybiotykiem doustnym wahalabym sie

SAM- zawsze na gwizadke mozesz zainwestowac w stoppery dla siebie

ITA- nie chce nic mowic, ale mnie tez ukradla i to bynajmniej nie godzine

Dziękuję Skylie jakbym o nas czytala Zrobilo mi sie od razu lzej i raźniej Jeszcze raz dzięki, kochana!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:40   #2083
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Moje dziecko po zyrtecu jakies takie troche otepione chyba jest...
Wiecej marudzi niz sie bawi, czywanie max 40 minut potem jeczy... Spi duzo.. Oko sobie zatarl chyba bo ma czerwone w srodku i wcaoraj lzawilo caly dzien ehhh
Nocka w miare gdyby nie kupa o 5 i potem brak snu teraz spi, ale zaraz musze go budzic bo chce mu zrobic badania w labo: morfologie, ob, posiew moczu ( chlopcy maja fajnie z siusiakami i sikaniem do woreczka , IGa itp...
Zobaczymy wyniki...

I znow dzis poslizgnelam sie i spadlam ze schodow!!!!????
Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo, a w dodatku jakos w glowie mi sie zekrecilo...

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Byliśmy od poniedziałku w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. Dzisiaj już jesteśmy w domu ale nadal jesteśmy pod opieką szpitala i będziemy jeździć na kontrole. Dostaliśmy inhalacje do domu i będziemy się sami teraz leczyć. Nie ma to jak w domu...
Nie ma jak w domu zdrowka !!!!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Moj Tz zaczyna myslec ze Skok istnieje.
Wlasnie zdalam mu relacje o Antku przez tel i jedno co powiedzial: moze rzeczywiscie to Skok?
Ja mam dzis 5 min aktywnosci reszta to marudzenie, ryk i 10 min drzemki na cycku co godzina. Daje mu cycka zeby sie uspokil bo sie zle czuje i juz nie wyrabiam. Albo sie rozkladam albo migrena albo juz nie wiem co

Jasna cholera pewnie... Spokoju zycze

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
angela ale moja starsza to charakterna i rozrabiaka - w tym problem, jeszcze ja do lotniska mam okolo 140 km - tesciowa juz ma biegunke na sama mysl, jak ja dam rade, sama samochodem, sama samolotem - a ja wiem, ze dam rade - kto jak nie ja!nie chce dzieciom znow fundowac wyprawy 10-12h w aucie - tym bardziej, ze nie mam z kim jechac. Ponadto w kwietniu lecialam ze strasza samolotem i bylo.............. CIEZKO opisywalam tu dziewczynom. Ale wtedy bylo nas 4 doroslych do niej jednej
Nooo trudno okielznac dziecko w zamknietej przestrzeni jaka jest samolot...
Moj tez nie chcial sie zapinac w pasy jak byl maly i byl ryk.
Uzgodnij to z nia wczesniej. i pusc bajki
Bedzie dobrze i oczywiscie ze sobie poradzisz !!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No i nie wiadomo, czy pojadę do tesciow...
Moj maz na dzien dzisiejszy jest zdecydowany jutro zlozyc wymowienie w pracy...
Ja to rozumiem, szanuje i go wspieram, bo co z tego, ze prawa i lewa ręka boga prezesa, skoro po nim zolte polmozgi jezdza jak po burej suce...
Jesli sie zwolni to pewnie rzuci w zoltego komórą, lapem i poprawi kluczykami do mondeo, a ja pociagiem z dziewczynkami, koszem do spania, psem, wanienka oraz polowa szafy to raczej dziękuję
A poza tym lekko mnie stresuje mysl o bezrobotnym mężu w zestawieniu z miesieczna kwota zobowiazan, i juz sam kredyt hipoteczny tutaj wystarcza, zebym miala mdlosci z nerwow
Ciezko kurczę nadrabiac mina i wspierac taką decyzję majac pelne gacie ze strachu... echhhh.
A wspieram bezwzglednie, bo z dwojga zlego lepszy mąż na kuroniowce niz maż na cmentarzu po zawale, ot co
Kurde.... Praca. trzymam kciuki za dobre dla Was rozwiazanie.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:40   #2084
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
W ogole to wspolczuje Jakierka bo ja se nie wyobrazam zebym miala zjesc mieso. Zrezygnowalabym chyba z kp albo do dietetyka poszla bo nie przelknela bym nawet kawalka kurczaka. Pamietam jak w ciazy rzygalam od kielbasy az zolcia dwa razy robilam pidejscie i moj organizm odrzuca padline.

A co do mleka to pomyslalam ze moze te lactose free by sie nadalo ?
Sa tez sery veganskie. Niektore b.dobre. Pewnie musialabys wtedy brac vit.b12 miec shots z niej.
Nie wiem veganki jakos tez maja dzieci i zyja wiec mysle, ze mozna dac rade. Pewnie to tez kwestia $ . Niestety se tak ludzie zrobilismy taki los, ze zeby zdrowiej zjesc to trzeba zaplacic wiecej. Teraz marchweka z pola babci drozsza od tej made in China

Ona - to jak nie z butli to jak bedzie jadl?

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Karo pozycz sznura

Samantha, ja bylam wegetarianla przez nieco ponad dwa lat, wiec to nie az tak dlugo. I dla mnie akurat wazniejszy jest Edek, a nie moje upodobania. Mleko bez laktozy w dalszym ciagu zawiera bialka mleka, gdyby Edek mial nietolerancje laktozy to musialabym przejsc na mm, a jeszcze to nie jest pewne.

Tari, super, ze u Was po wysypce
Jezeli chodzi o kosmetyki, to teraz sie wstrzymam, ale bede pamietac gdyby co, dzieki Na ciele mniej wiecej Edkowi przechodzi, najgorszy ten policzek.

Dzisiejsza noc byla kiepska, Edziu zle spal, widac strasznie ho meczy ta wysypka. Od wczoraj, nie wiedziec czemu, ma pogorszenie, buzia czerwona i nawet nosek czerwony. Moj biedny chorowitek Rudolf Jestesmy po pierwszej dawce antybiotyku, normalnie mna trzeslo zanim mu to podalam, bo skutki uboczne sa malo przyjemne a wrecz i niebezpieczne. Realcja raczej pozytywna, bo Edziu pomimo bolu i zmeczenia stara sie usmiechac i bawic

Milego dnia wszystkim

Stary 2013-11-15, 09:41   #2085
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzien dobry żabki!!!!!!!

Doba jest dla mnie za krótka.Poczytam zaleglosci,cos tam pocytuje.Wybaczcie ze sie nie odnosze do wszystkich postow....ale korzystam poki Laura spi.Pozniej spacerek bo pogoda fajna.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale my jesteśmy w tyle za Wami- jak juz zaczniemy Was doganiac z Adasiem to podpowiecie co i jak z tymi kaszkami itd?

Adaś waży juz 4,73kg W dwa dni przytyl 150gramow! :thumbup:
Niestety pojawiło sie "coś" nowego w sercu. Ma 7mm
Czekamy na wyniki badań- oby to nie było to czego sie obawiamy... Istnieje ryzyko, ze gronkowiec sie rozprzestrzenia

Przeleciałam Was na szybko i widzę, ze sporo maluchów ma skaze bialkowa- trzymamy za Was kciuki.
Za kryzysy małżeńskie, skoki rozwojowe i przeziębienia też...

Nadal zaciskam
Super ze chłopak nam przybiera.Mam nadzieje ze szybciutko nadrobi wszystko.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Uwaga dla en grzyb i wilgoc prowadzi u dzieci do chorob ukladu oddechowego. niestety moja Marysia przez to ze u nas wilgoc jest, leczy sie w poradni pulmonologicznej "na wieczny katar" plus bilans miedzy 1-2 rokiem zycia przynajmniej raz w miesiacu zapalenie oskrzeli lub pluc i antybiotyk, a bywalo ze i dwa razy w miesiacu (nie musze mowic o kosztach leczenia i zastrzykach raz w miesiacu), wiec dobra rada - nie musisz, nie mieszkaj z Tomaszkiem tam.
Zdrówka dla maluszków

Ja całą ciąże mieszkałam w miejscu z grzybem na suficie i ścianie.I Laura przez 3 miesiące tez Boje sie zeby to nie miało negatywnego wpływu na nią....Tz podejrzewa ze ta wysypka w 1 miesiącu to moze juz był pierwszy sygnał ze strony AZS a objawił sie przez wilgoc i grzyba...?????????

Dlatego EN ewakuuj Tomcia stamtąd.
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Rocky, poczytuje, ale jakos nie moge sie wbic
Wspilczuje problemow z azs. Powiem, ze przechodze to samo, z ta tylko roznica, ze tu do wszystkiego musze dochodzic sama, bo lekarze nic nie powiedza. Rowniez stosuje diete i powiem, ze to nie jest latwe, zwlaszcza przy wegetarianizmie, juz mam mysli odnosnie kurczaka, bo boje sie o niedozywianie Edka. W dodatku widze, ze Edziu sporo schudl i to mnie martwi. W poniedzialek sprawdze wage i raczej przeloze szczepienia o jakies dwa tygodnie. Wysypka u nas lepiej, ale do czystej buzki droga daleka, no i niestety na nozkach mamy sporo plam. Tak bardzo sie martwie o Edzia :/ Postaram sie jutro/pojutrze znow udac sie do rodzinnego i prosic o skierowanie na badania lub wizyte u specjalisty, zobaczymy co na to rodzinny.
Zycze Laurce powodzenia w walce z suchoscia skory

Trzymam kciuki za Waszą walkę.
Ja namietnie co 2-3 h smaruje Laurkę.Fajna jest masc -euceryna z wodą-ładnie ją nawilżą lepiej niz Lipobaza.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 09:42   #2086
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Jeju super Gdzie kupiłaś?
Udało mi się na allegro od laski co ze stanów za duzo zamowila. W PL do kupienia na www.otulacz.pl

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-15, 09:43   #2087
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tż uparł się na zwykły..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:48   #2088
lachryma
Zakorzenienie

Oliath, w korporacjach jest pewna zasada, jak już powiesz A to trzeba powiedzieć B. Wiesz dlaczego tak traktują Twojego męża? Chciał się zwolnić, a oni go przetrzymali podwyżka i innymi bonusami. Z punktu widzenia pracodawcy taki pracownik jest już niepewny na przyszłość. To pracownik, któremu już się nie zaufa i szef wie, że taka osoba tu tylko bo otrzymała podwyżkę i np samochód. A z czasem przecież znajdzie się osoba, która będzie robiła to samo bez tego samochodu i bez tej podwyżki. Taki szef, wie że ma go w garści, że dał podwyżkę i jest spokój. A traktowanie po takiej akcji na pewno nie będzie lepsze.

Stary 2013-11-15, 09:51   #2089
taribari
Zadomowienie

Cytat:
cena prawie ta sama, funkcja też Mój np. nad ranem lubi sobie rece wyciagnac do gory, to mu odpinam rekawki i dosypiamy tak do 8

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 09:51   #2090
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Byliśmy od poniedziałku w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. Dzisiaj już jesteśmy w domu ale nadal jesteśmy pod opieką szpitala i będziemy jeździć na kontrole. Dostaliśmy inhalacje do domu i będziemy się sami teraz leczyć. Nie ma to jak w domu...
Biedny Kacperek.Oby szybko wrócił do zdrówka
Cytat:
My juz po wizycie.
1.Zeby ida dziecku wiec to moze byc przyczyna nocnej korby.
2. Próbujemy debridat znowu
3. Może w nocy odrabiac jedzeniowo dzien, byc glodna bo przez miesiąc przybrala tylko 360g..
4. Neurologicznie jest wg niej ok, kazdy rośnie w swoim tempie. Hania np. Bez problemu obraca sie na boki i na brzuch, a robia to świadomie dzieci w 6 mcu a z brzucha czasem jej wyjdzie. Jej dziecko stalo w lozeczku w wieku 6 mcy np :p

Na szczepieniu była tragedia. Nowa pani wywolala histerie, az ja musialam podac rotarix

O kurde to przybrała tak jak moja Laura A co z suchą skórą?
Karmisz tylko piersią czy sie dokarmiacie mm.Bo juz sie pogubiłam i moze nie doczytałam...
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Perse super spiworek. mam podobny z mother i do wózka dzisiaj sprawdził sie megas.
Mała sama sie obudziła o 15 wiec zaliczyła równio 5 godz. spania na dporze i tylko policzuchy zimne były

jaskierka przypomniało mi sie . Mi pediatra nie pozwoliła uzywac emolium z nafta do małej. Poleciła mi balneum ale ze nie mieli w aptece to kupiłam olian i tez jest dobry. To jest na olejach roslinnych wiec jak masz mozliwosc to spróbuj. Olian jest na słonecznikowym wiec nie wiem moze mozesz sprawdzic lejac troche słonecznikowego do wanny? i dobry jest olej kokosowy. on jest polecany bardzo przy azs. Zreszta mozesz poczytac. Ja dla siebie kupiłam bo mi po ciazy strasznie skóre wysuszyło i jest ok

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Matko sory dziewczyny za orty. nosz jakas masakra u mnie sie porobiła z tym
Ja kupiłam emolient z Dermedic Baby.Mam nadzieje ze da rade.
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
cześć

powoli może Was doczytam - Norbert wrócił do przedszkola po 3 tygodniach koczowania w domu!

Nie wiem, co u Was - zajrzałam tylko do klubu, jeszcze muszę iść fotki oblukać

Buziam Was wszystkie
dla Norberta
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Ale Młody dał mi dziś popalić
Mam nadzieję, że to był jakiś punkt kulminacyjny Skoka i od jutra będzie ciut lepiej
Jestem wykończona psychicznie.
Tzn teraz już mi trochę lepiej, bo wysprzątałam dom jak Mały zasnął
Biedulko
Cytat:
A my do tej poty mieliśmy 2-3 dziennie i nigdy nie zdarzył się przestój

Jak Twoje włosy?
U mnie dramat dalej
Jestem załamana, bo wyraźnie czuję, że jest ich połowa.
Witaj w klubie,u mnie lecą jak szalone... :/
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dotarłam dzisiaj do Auchana sporo tych zabawek to fakt,coś nawet kupiłam,tyle ze mój dziec jeszcze większością nie umie się bawić. Najlepsze są takie które davrade zjeść,a przechowywać nie mam gdzie. Kupiłam też kulka książeczek)

Jutro jedziemy do moich rodziców na weekend. A i maz zdał egzamin!! Dziękuję za kciuki. Następny 27 listopada.

w środę jadę na warsztaty z rozszerzania diety a w czwartek szczepienie...

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Podzielisz sie wiedzą z warsztatów?
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja nie wiem,ze ludze wymyslaja takie prezenty.
Ja se bede cieszyc jak maly dostanie fajny gryzak.
Ostatnio kumpela "wyparzyła" i dała mojemu pociumkac taki...bardzo mu się spodobał...

http://www.ceneo.pl/1331284
Madi moją Laure ostatnio strasznie ucieszyła gumowa żabka za 7 zł
Stary 2013-11-15, 10:00   #2091
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to rozumiem, szanuje i go wspieram, bo co z tego, ze prawa i lewa ręka boga prezesa, skoro po nim zolte polmozgi jezdza jak po burej suce...
Jesli sie zwolni to pewnie rzuci w zoltego komórą, lapem i poprawi kluczykami do mondeo, a ja pociagiem z dziewczynkami, koszem do spania, psem, wanienka oraz polowa szafy to raczej dziękuję
A poza tym lekko mnie stresuje mysl o bezrobotnym mężu w zestawieniu z miesieczna kwota zobowiazan, i juz sam kredyt hipoteczny tutaj wystarcza, zebym miala mdlosci z nerwow
Ciezko kurczę nadrabiac mina i wspierac taką decyzję majac pelne gacie ze strachu... echhhh.
A wspieram bezwzglednie, bo z dwojga zlego lepszy mąż na kuroniowce niz maż na cmentarzu po zawale, ot co
zeby mąż podjął właściwą decyzję

Przy okazji dla męża Elaine

Cytat:
Ja tylko napiszę ze nocka u nas raczej bez zmian. Jedynie to dluzej spala od 21 do 1, bo dostala kaszke i Camillie na zeby. Potem co 2 h.
Ide sie powiesić, bo z tym okresem i brakiem dnu czuje sie jak kupa

Cytat:

Miłego dnia

Laura wstała
Stary 2013-11-15, 10:00   #2092
angelak86
Raczkowanie

Cześć mamuśki
Ja tylko się witam i uciekam robić zapiekankę makaronową bo zaraz przyjaciòłka wpadnie z synem młodszym od Piotrusoa o 16 dni. Ciekawe czy Piotrusia zainteresuje inny dzidziuś. Odezwę się wieczorem miłego dnia życzę

angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:02   #2093
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!

Trzymam kciuki za Ciebie, bo wiem z autopsji jak się czujesz
Musimy być dzielne, kiedyś to minie!
A sąsiedzi jak sąsiedzi... u nas ktoś pukał w ścianę z dołu :/
Szkoda tylko, że nie wiemy kto
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:02   #2094
Rockyyy
Zakorzenienie

Zajrze pozniej.Mykam smarować Laurke i na spacerek Miłego dnia
Stary 2013-11-15, 10:05   #2095
lachryma
Zakorzenienie

Elaine, gratulacje dla męża.

Stary 2013-11-15, 10:09   #2096
Margosia__
Zakorzenienie

Chciałam tylko napisać, że mimo iż pogoda nie zachęca do spacerów to mam w domu najpiękniejsze, najcudowniejsze i najcieplejsze letnie Słoneczko- Mojego Małego Piotrusia

Ps. Trochę nakłamałam bo moje słoneczko jest baaaardzo późno wiosenne a nie letnie Ale i tak nie mogę narzekać Ciepło mi na serduszku

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:10   #2097
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
cena prawie ta sama, funkcja też Mój np. nad ranem lubi sobie rece wyciagnac do gory, to mu odpinam rekawki i dosypiamy tak do 8

Matka decyduje Będzie z rączkami

Teściowa z okazji urodzin (4 miesięcy) ma dla Misia stówkę..będzie jak znalazł

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:11   #2098
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
witam sie na szybko, bo nie mam weny na pisanie

musze napisac prace na zaliczenie na studiach o wartosciowaniu pracy w moim zakldzie pracy, wykladowa pow ze skoro nie pracuje to mam napisac o matce niepracujacej jak sie ocenia jej wartosc pracy w domu... 4 str... nie chce mi sie!! do stycznia musze napisac pierwszy rozdzial mgr 20-30 str ;/ nie wiem jak sie wyrobie

dzisiaj bylismy z Michalem na kontroli, nadal ma angine, ale juz mniej, schodzi mu, oby nie poszlo na dol na oskrzela... dzisiaj juz troszke wiecej zjadl, nie zwymiotowal, ale nadal marudny, zasnal przed 18 2 razy sie obudzil na smoka bo mu wypadl i spi, cielawe jak dlugo, mamy caly system karmien zrujnowany, nie lubie czegos takiego, ale staram sie dawac mu w malych ilosciach mleczko zeby nie wymiotowal, moj choruszek, tak go boli to gardelko, gdyby mozna bylo to ja bym wziela to wszystko na siebie
Biedny Michaś NIech szybko wraca do zdrowia

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
A czy znasz powód wypadania włosów? Mnie tak wypadały w tamtym roku- garściami, po kilku miesiącach doszła senność, w pracy zasypiałam na stojąco, w domu zasypiałam, wszędzie zasypiałam, zaczęłam szperać po necie i w sumie postawiłam sobie diagnozę, poszłam jedynie zrobić badania by to potwierdzić- niedoczynność tarczycy. zaczęłam brać eutyrox i ani jeden włos mi nie wypadł już po tygodniu stosowania, swoją drogą dobrze pamiętam kiedy zaczęłam brać te tabletki- 25 października 2012, 4 listopada dostałam jeszcze @ i kolejnej na początku grudnia już nie było, ale że wyczytałam że eutyrox reguluje hormony itd to byłam przekonana że przez nie spóźnia się @ jakież było moje zdziwienie jak 14 grudnia postanowiłam w końcu zrobić test ciążowy
Ja biorę regularnie eutyrox, a włosy, jak leciały tak lecą, już mam o połowę mniej, myślę, że to efekt ciąży

Cytat:
Dziś w mieście zaczepiła mnie jakaś babka i zapytała czy może pozdejmować mi włosy z płaszcza
Sory

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej,zaraz się wezmę za nadrabianie, napiszę tylko relację z wizyty u neurologa. A więc:
-rączki jak najbardziej w porządku,to że jeszcze zaciska jest normalne,
-lekka asymetria, zalecone noszenie na łokciu,przodem do świata, absolutnie nie nosić w pozycji buzią do siebie pionowo (często tak nosiiśmy niestety,ale to sie zmieni,teraz tylko do odbicia na chwilkę tak mamy nosić),
-to,że późno zaczęła podnosić główkę nic nie znaczy,
-nie mamy zaleconych żadnych ćwiczeń ani rehabilitacji,
-wszystko z oględzin i badania wyszło ok,prócz tej asymetrii,
-naczyniaczki są małe i płaskie,mamy się nimi nie przejmować,wchłoną się,
-mamy kłaść Gabi raz w jedną raz w drugą str łóżeczka,
-w leżaczku lub w foteliku samochdowym kłaść jak będzie chciała siadać narazie,a najwięcej czasu na macie na podłodze,
-doktór zaleciła w ciągu najbliżsych 3-4tyg póki ciemiączko się nie zrośnie usg prezciemiączkowe mam do was pytane-ile to kosztuje i czy można na nfz,jeśli któraś z was już na takim badaniu była z dzieckiem?
-usg dlatego,że w ciąży była cukrzyca,gorączka,pobyt w szpitalu z zapaleniem gardła,2xplamienia.
A więc w sumie nic poważnego u Gabi nie znaleźli Brawa za zakupy

Cytat:
Współczuję sytuacji, mój tż w grudniu idzie do nowej pracy, co prawda będzie dużo mniej płatna (nie wiem, jak damy radę na początek), ale o wiele lepsza atmosfera w pracy i zapewniają stabilność pracy (budżetówka).

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wy się cały czas chwaliłyście, że Wasze dzieci to zbawki łapią to sie obracają, a mój nic, kompletnie nic. Zabawki obserwował, ale nie próbował łapać nawet, o obrotach nie ma mowy ...

starałam się nie porównywać dzieci, ale czasami zerkałam na pierwsza stronę, żeby zobaczyć ile mają te dzieciaczki, które już coś tam robią, ... wiem durne, bo każde dziecko ma swój własny rytm i tempo rozwoju, no ale to było silniejsze ode mnie... ale do rzeczy

dziś, uwaga, uwaga Michał przeszedł sam siebie:

1. złapał świadomie zabawkę
2. łapał ją i puszczał przez ok 30 min, i wył jak go zagadywałam
3. zdjęłam zabawkę z pałąka, dałam na brzuszek, ten ją chwycił jedną ręką, przełożył do drugiej, i z powrotem i tak znowu przez 15 minut

Dawałam mu co jakis czas różne rzeczy i powtarza to samo, czyli jednak umie złapać. Ale co mnie śmieszy to to, że on od razu wszedł na wyższy poziom bo zamiast najpierw łapać a z czasem przekładać z rączki do raczki to on od razu cały pakiet.

Kolejna sprawa, dziś przed kąpielą przefiknął się z plecków na brzuszek, zdziwił się mocno , bo ostatnio znowu mamy problem z leżeniem na brzuszku, więc wrócił na plecki. Ale, że mu się spodobały obroty to robił tak kilka razy i obraził się na mnie za to, że mu przerwałam i jeszcze myć się kazałam
Pełną parą wprowadza nowe umiejętności

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie ze znow tylko o sobie, ale brakuje mi sily na cytowanie.

My juz po lekarzu, niestety wedlug tego lekarzs na policzku jest zakazenie i mamy doustny antybiotyk z grupy penicyliny Zaczne ppdawac od jutra, bo na noc sie boje a wole zobaczyc jaka bedzie reakcja. Nie lubie antybiotykow, a tu juz drugi dla Edka w aptece nawet nie mieli probiotyku zadnego i musialam zamowic na ebay. Czy mozna probiotyk podawac po kuracji, a nie w trakcie?
No i sukces, bo zapisali Edzia do dermatologa, tylko jak dlugo poczekamy na wizyte jeszcze nie mam pojecia, czekam na list w tej sprawie.

AgaPlast, ja wlasnie po Edku zauwazylam, ze po emolientach z parafina mial tylko gorzej i kapie go albo w samej epdzie albo w wodzie z dodatkorm oleju kokosowego

Zycze spokojnej nocy dla Hani i Sary

Biedny Edziu
Ja do tej pory myślę o tobie jako Jaskierce a nie Jakierce, mimo, że wiem, że błędni

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Wieie co? Gabrysia umie już załapać swoje stópki i przyciągać je do siebie, zdolniacha moja Kombinuje jak je przyciągnąć do buzi i polizać Jeszcze trochę i jej się uda.
Ale super

Cytat:
:h

Miłego dnia

Cytat:
Kocur- my mamy taki i sie sprawdza.
Ale świtnie wygląda

Mela za szczepienie

Ewusia może to skoku?

Dzoan u nas też pojawiła się szorstka skóra na udkach, w naszym przypadku rozmawiałam z pediatrą i mówi, że to od wprowadzenia nowych pokarmów.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:12   #2099
fiazo
Zakorzenienie

Ale sie wściekłam na tż.obiadu nie bedzie za kare.
Mowiłam do siebie głośno myśląc i sama strzeliłam gafe, a ten do mnie, że lepiej bym się nie odzywała to mu wygarnęłam, że niech zamiast mnie wstaje w nocy co godz i się chwilowo obraził

Synek
Stary 2013-11-15, 10:13   #2100
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale co to za roznica dla niego?
Wygladaja tak samo a mozna potem odpiac dziury na rece

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości