![]() |
#2071 |
Przyczajenie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Hej Dziewczyny, jestem tu nowa, ale potrzebuję odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a widzę, że Wy już dużo przeszłyście
![]() ![]() Stwierdzono u mnie PCO. Staramy się z mężem o dzidziusia od 5 miesięcy, na razie bezskutecznie. Biorę bromergon - pół tabletki dziennie, duphaston od 16-25 dc oraz clostibegyt od 5 do 9 dc - początkowa jedna tabletka, w drugim cyklu 2. W pierwszym cyklu (po jednej tabletce) nie stwierdzono pęcherzyka - pomyślałam trudno zdarza się. W drugim cyklu zaczęłam brać dwie tabletki. W 12 dc kontrolne usg. Pani ginekolog powiedziała mi, że cytuje "no widać, że coś tu nam wybuchło" ale nie była pewna kiedy to mogło się stać. Stwierdziła, że to za wcześnie na owulację w tym cyklu, więc kazała zgłosić się na kontrolę po 5 dniach - 16 dc. Wtedy stwierdziła, że wciąż jest to samo - widać jakąś dziurę i właściwie to tyle... stwierdziła, że to może pozostałość po owulacji z poprzedniego cyklu (że może wtedy przegapiła pęcherzyk) i że ten cykl jest stracony i kazała brać duphaston przez 10 dni potem odstawić i czekać na @, a potem od 3 dc zaczać już brać clostibegyt. Z tym, że wyjechała na wakacje, więc ten cykl jest bez jej kontroli. Jednak zaczęło się dziać coś dziwnego... w 23 dc zaczęło się u mnie plamienie - pojawił się brunatny wręcz śluz. Myślałam, że zaczął mi się juz okres, więc (o głupia ja) odstawiłam duphaston (po 7 dniach brania). Ale jednak to nie był okres (chociaż może...???) plamienie trwało dzień. Potem dzień nie było po nim śladu, a następnego znowu jednodniowe plamienie... Dzisiaj jestem w 28 dniu cyklu - 5 dni po odstawieniu duphastonu (chociaż brałam go tylko 7 dni) i okresu brak... Od jakiegoś czasu mam strasznie nabrzmiałe bolące piersi i uczucie jakby zaraz miał zacząć mi się okres - rwące jajniki - szczególnie lewy i bardzo nisko umiejscowiona szyjka macicy - wyczułam podczas aplikowania tamponu. Testu nie robiłam, bo wydaje mi się, że nic z tego - w końcu Pani Ginekolog nie widziała żadnego pęcherzyka, który mógłby tu coś zdziałać, tylko niewiadomego pochodzenia dziurę. Jak mówiłam, do końca czerwca moja Pani doktor jest na urlopie, więc nie mogę iść do niej na kontrolę, a nie wiem za bardzo co robić... Nie potraktowałam tego plamienia jako okresu, ale do tej pory @ nie ma, więc czekam dalej... clostibegytu jeszcze nie wzięłam. A co jeżeli to dwudniowe (przerywane, dziwne) plamienie to był okres? Kolejny cykl mam z głowy... Czy któraś miała taką sytuację? Czy możliwe, że za kilka dni jednak pojawi się @ pomimo, że brałam dupka tylko przez 7 dni? Co radzicie teraz zrobić? Znowu zacząć brać duphaston (ale właściwie po co?) czy czekać cierpliwie na okres i od 3 dc zacząć brać zgodnie z zaleceniami clostibegyt? |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
|
Skąd Ci ludzie się biorą?
goosc zrób test, jeśli bedzie pozytywny to po co wyczekiwać okresu albo brać CLO?
#2073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że dzidziuś się tak ładnie prezentował na USG ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za stymulację! ![]() ![]() A PW Ci wyślę jakoś wieczorkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
W ogóle dziwne, że lekarz pozwala na taką niekontrolowaną stymulację ![]()
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Cześć moje najbardziej waleczne dziewczyny na świecie
![]() nadrobiłam zaległości w czytaniu... Za wszystkie trzymam bardzo mocno kciuki ![]()
#2075 |
Rozeznanie
|
Cześć
Kasik przyjdzie ochłodzenie wtedy będziemy żyć ja tez nie moge juz wytrzymać Simonee brzuszek rośnie ? ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Goosc zrób test
#2076 |
Zakorzenienie
|
Nanka brzuch mam normalny ale nie lubie jak mnie coś opina w pasie
![]() ![]()
#2077 |
Rozeznanie
|
Co robicie dziewczyny, że tu taka cisza? Letnia przerwa w staraniach?
Tu jest taki upał, że najchętniej nic bym nie robiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zadomowienie
|
U mnie swiatelko w tunelu, moja pani dr ktora zaoferowala laparo w końcu stwierdzila ze wymaz jest prawidlowy, bo nie ma anybiogramu, czyli nie ma zakażenia a te bakterie które sie ppjawily normalnie bytuja w ciele czlowieka, a moglam juz byc po zabiegu miesiąc temu:/ teraz tylko czekam na ciaze bądź na okres, oby tylko sie znowu cos nie poprzestawialo. Wczoraj chcialam napisać ze sie poddaje ale dzis od nowa przychodzi nadzieja... Pozdrawiam cieplo
![]()
#2079 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czekam na miesiączkę, wczoraj ostatni dzień dupka. Jak dostane dzwonie się umawiać na histeroskopie. Więc u nas w trakcie badań, wyników, zabiegów i tak w kółko. Póki co bez efektu niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny co u Was słychać? Każda zamilknęła
![]() My wczoraj mieliśmy badania pod inseminację. Jeśli wyjdą dobrze to robimy krew i coś koło sierpnia będziemy działać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Cicci u mnie cisza nie moge ruszyć z staraniami przez min 4 miesiące
Ale cały czas zaglądam do Was chociaż coś ostatnio tu cicho
#2082 |
Rozeznanie
|
Czyli dopiero po wakacjach? Mozesz zaplanowac urlop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
|
Cicci a jakie konkretnie badania pod te inseminacje musieliscie robic? Ja mam w poniedzialek histeroskopie, ale pomalu tez juz dojrzewamy do inseminacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Rozeznanie
|
Dziadzia obydwoje badanie na chlamydię, mykoplazmę i ogólnie florę bakteryjną. Jeśli chodzi o krew to badanie HIV, VDRL, HBsAg i antyHCV. Też obydwoje. Myślałam, że każe mi też zrobić cytologię ale nic nie wspomniał.
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Kasik jest już po transferze? |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Cicci no moge zaplanować wakacje ale teoretycznie bo jak narazie to sie ruszać nie umie
Ja mialam takie same badania do In vitro Kasik czeka jeszcze na transfer
#2086 |
Raczkowanie
|
Nie ma łatwo kochana, niestety wszystko się przesunęło nie wyciszyłam się! Może 28 zacznę stymulację jak będzie z jajnikami ok. Czyli transfer dopiero gdzieś w połowie lipca... Same trudne przypadki nam tu zostały i chyba brakuje nam motywacji do pisania... DZIEWCZYNY oby nam się udało zobaczyć upragnioną dzidzię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
U mnie też póki co nic się nie dzieje... już 17 dc, a owulki ani widu, ani słychu
![]() ![]() Lekarza też dalej nie mam. Jakoś w ogóle nie mogłam się zebrać w sobie, żeby poszukać kogoś nowego... jakąś taką straszną niemoc czułam, jak o tym myślałam. Ale w końcu udało mi się trochę zebrać w sobie i chociaż zacząć internet przeglądać - no i znalazłam szpital państwowy, gdzie mają ośrodek diagnostyki i leczenia niepłodności. Nawet in vitro tam robią (myślałam, że to robią tylko w prywatnych klinikach, które ewentualnie mają podpisaną umowę z NFZ-em), więc wygląda na to, że powinni tam być jacyś fachowcy. Ciekawe tylko jak z terminami? ![]()
#2088 |
Rozeznanie
|
Leany to trzymam kciuki za pozytywny przebieg rozmowy i obys szybko sie umówila
![]()
#2089 |
Rozeznanie
|
Lea_ny może jeszcze będzie i zrobisz sobie niespodziankę
![]() Kasik oby się udało w lipcu. Teraz mi się przypomina, że gdzieś czytałam czy słyszałam, że leki przy leczeniu niepołodności będą w Polsce też refundowane. Mam nadzieję, że to nie był sen. |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Rozeznanie
|
Cicci a jednak sen bo narazie cisza o refundacji
#2091 |
Raczkowanie
|
Lea_ny
Lekarz ten na K już tam nie wróci!!! A szkoda, bo potrzebuję recepty na leki i nie mam skąd ich wziąć!!! A leczeniem zajmują się też na Starynkiewicza... Ale nie znam opinii... Ja dopiero w sobotę na kontrolę jadę i zobaczymy co będzie już mam stresa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale o którym teraz piszesz? ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]()
![]() |
#2093 |
Rozeznanie
|
A za co Wam tak leca ci lekarze?
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Halo! Reszta dziewczyn spi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak masz czas to może lepiej podjedź... i wszystkiego się dowiesz! Albo i nie bo to różnie bywa ![]() Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-06-23 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
Hej,
ja już po histeroskopii. Kanał szyjki na całej długości kręty - co może być przyczyną niepowodzeń. I łukowaty kształt macicy - ale to zrozumiałam, że większy problem z donoszeniem niż z zajściem. Termin laparoskopii lipcowy odwołany. I zobaczymy co dalej, ale też już chyba pomału szykowanko do inseminacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziadzia, to szyjka też może być pokręcona? ![]()
![]() |
#2097 |
Raczkowanie
|
Lea_ny patrząc na opis niestety tak. Więc ta armia wcale łatwej drogi do "światła" nie ma :p
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Lea_ny, jeszcze raz dziękuję za pomoc w moim wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dodam ze nie planuje dzidziusia a pisze tutaj ponieważ wy sie znacie na tych wszystkich pomiarach itp , okres mi sie spoznia 2 dni wczoraj temp w pochwie wynosila 37,4 a dzisiaj 37,6 ? co o tym sadzicie a i dodam ze moj chlopak twierdzi ze tam sie zrobiło strasznie ciasno i takie jakies zgrubiale to wszystko....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasik, na Starynkiewicza terminy na wrzesień :rolleye: Muszę iść po skierowanie do internisty. Ale tyle czekać, to masakra... więc zapisałam się na pierwszą połowę lipca do tego gościa od niepłodności - nie sądzę, żeby wymyślił coś sensownego, no ale zobaczymy co powie ![]() Jeszcze się zastanawiam czy nie poszukać jakiegoś lekarza przed tą wizytą. Bo już 20. dc, a owulki brak ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.