![]() |
#2101 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do prezentów - u nas na mikołajki zawsze było coś małego, a pod choinkę coś większego. A w sumie jestem od kilku pokoleń z Krakowa. Na prezenty pod choinkę mówiło się zawsze, że są od aniołka ![]() Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-20 o 18:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Daje daje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
My świętujemy dzisiaj pol roczku Wojtusia
![]() ![]() U nas również na mikołajki jakies słodycze a na gwiazdkę prezent ![]() Na święta ale te nasze dzieciaczki będą już bystre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jakby któraś potrzebowała dwóch naklejek z lidla na książkę, to mogę podesłać za zwrot kosztów wysyłki, tylko puszcie na priv jak coś ![]() Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-20 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla Wojtusia i Zosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Dopiero nadrobilam. Jeszcze goscie sie nam zjechali i ciagle siedza.
![]() Zabcia Ty chyba pytalas pod moim zdj czy u nas tak zimno. Nie nie az tak choc okolo 10st. Malutka ubralam tak jak w domu plus cieniutka bluza i musialam wyprobowac spacer w spiworku bo juz mnie skrecalo. ![]() Anika- tak, lezal spokojnie. Choc raz podniosl nozki i balam sie ze sie zacznie rozkopywac. Ale zasnal. U mnie w domu tradycji prezentowej na BN nie bylo i nie ma. Dopiero gdy wyszlam za D. w szoku bylam ze kazdy kazdemu. Mam chec w tym roku zaproponowac wlasnie takie losowanie zeby kupic jednej osobie a cos fajnego a nie kupic zeby kupic jakies zwykle kubki itp. ![]() Stowa dla dzisiejszych solenizantow. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u niego w domu wygląda to tak, że wcześniej każdy pyta każdego co chciałby dostać i w zasadzie nikt nie ma niespodzianki bo każdy podaje gotowy pomysł. Dla mnie to odbieranie największej wartości z tradycji dawania prezentów ale jak tam chcą. Pytałyście co ja sobie wybrałam - otóż bransoletka z Pandory którą kupiłam koleżance spodobała mi się tak bardzo że podsunęłam tylko mężowi katalog z zaznaczonymi stronami i już wie co zrobić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście u nas już od kilku lat jest zwyczaj losowania i to jest ok. Tyle że ja jakoś nigdy nic sensownego nie dostałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Ale poszalałyście! Teraz nie wiem o czym i w jakiej kolejności pisać
![]() Święta i prezenty - na mikołajki drobiazgi np mała książeczka czy czekoladka dla dzieci, dla starszych kalendarzyk kieszonkowy czy coś w tym stylu, na Święta już większy prezent. W pewnym momencie rodzice chcieli odejść od prezentów i raczej dawać nam kasę ale się nie bardzo przyjęło, zaraz zaczęłyśmy pracować więc coś już rodzicom kupowałyśmy. Z siostrą po prostu mówimy sobie co chcemy i to kupujemy, więc raczej bez niespodzianek. Rodzicom od dobrych kilku lat kupuję bilety na jakieś wyjście, siostra coś zawsze wymyśli z domowej elektroniki. Z mężem też sobie raczej palcem pokazujemy co chcemy ![]() Moje dziecko to chyba jednak jest stworzone do BLW. Przy obiedzie dostał kilka różyczek brokuła do łapki i mamlał. Oczywiście większość była wszędzie, ale w buzi też coś tam było i nie wypluwał. Chyba, że prawdziwa jest teoria, że dziecko chętnie je to, co się jadło w ciąży i w czasie karmienia, bo wody płodowe/mleko lekko zmieniają smak. To by miało ręce i nogi, bo marchewki jadłam bardzo mało, dyni w ogóle, za to brokuł był co najmniej raz w tygodniu. konsternacja, laktator sam w sobie się nie psuje, ale zaworki mi się chyba pozużywały, poodkształcały i porobiły się luzy. Musiałam kombinować co robić, żeby dobrze ciągnęło. Chyba spróbuję wygotować te białe zaworki, bo nawet "zużyte" ciągną lepiej niż te niebieskie. Na aliexpress można dostać 4 zaworki za ok 10$, ale przesyłka będzie szła od miesiąca do dwóch, a ja nie wiem co będzie z moją laktacją po operacji, więc szkoda mi inwestować. Dziewczyna, którą "znam" z grupy kpi i rozszczepowej niestety straciła mleko - szpitalu nie miała kiedy ściągać, później też nie bardzo, 2 razy na dobę to był max, maluch w ogóle picia mleka odmówił, do tego doszedł stres i mleko poszło się paść. |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
O matko Iwona czy twoje dziecko nie było mokre po tym spacerze ? U nas też 10stopni dziś i ja mała ubralam w body z dlugim rekawem na to płaszcz do tego lekka czapeczka rajstopki i na rajstopki spodenki cienkie plus buciki do wózka i przykryta kocykiem z minky . Za to wczoraj jak nalozylam jej kurtkę na polarze bo nie wiedziałam ze tak ciepło to spocila się . Glowka i plecki lekko mokre .
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Co Wy w ogole myślicie na temat ubioru lepiej jest ubrać dziecko za lekko czy za ciepło ? W sam raz czasami ciężko trafić . Ja ogólnie ubierajac dziecko patrzę jak mi jest i jak ja się ubieram . Wiadomo mala o jedną warstwę ciepłej ubieram . Sama ogólnie wolę jak jest mi chłodno niż za gorąco . |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladalyśmy kury co na rosół się pchały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Chyba chyyyyba, udało mi się namówić tatuska na wspólny wypad na basen w przyszły weekend ![]()
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bransoletkę miałam zamiar sprawić sobie sama, ot taki prezent dla mnie ode mnie ![]() ![]() Mamy też już "zamówiony" prezent od siostry męża. Nalegała żebyśmy coś wybrali więc zaproponowałam żeby nam kupiła dużych rozmiarów dysk zewnętrzny. Od dawna już dysk jest na mojej liście zakupów ale wiecznie coś innego wypadało. A przyda się bo ciągle drżę że wszystkie zdjęcia jakie mam na kompie mogłyby przepaść któregoś dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
Witajcie po bardzo długiej nieobecności. Od dłuższego czasu probuje Was nadrobić, ale zawsze brak czasu, ale jest już lepiej, jestem na 14 listopada, a ciągle miałam 10 dni do nadrobienia. Zrobiły mi sie zaległości, bo nie mogłam czytać, jak karmicie swoje dzieci. Jest to dla mnie temat strasznie bolesny. Nie karmie już 2 miesiące, miałam 3 próby relaltacji i niestety sie nie udalo. Myślałam, ze ostatnia to będzie cos, ale poddałam sie po 9 dniach, bo mleka to bylo pol łyżeczki, choc i to dawało mi satysfakcje, ale cos za cos. Chodziłam jak zombie, trafiłam czas na sciaganie, anie poświęcałam czasu Zosi. A Zosia piersi już nie akceptuje. Próbowałam ja wiele razy przystawiać, komczylo sie płaczem, a później jak tylko widziala piers, to już byl placz. Moze mogłam nie odpuszczać, tylko walczyć, ale wykańczałam sie psychicznie i fizycznie. Nie miałam żadnego oparcia. Cały dom na mojej głowie, a i wróciłam do pracy. Tak tylko sobie dorabiam popołudniami. Ale boli mnie to do tej pory. Czasami siadam wieczorami i płacze. Nie tak to miało wyglądać, chcialam karmic jak najdłużej. Zaluje, ze poszłam na ten zabieg. Miałam robiona biopsje gruboiglowa, a przecież one sa bardzo dokladne i wyszedł brodawczak, a po usunięciu okazalo sie, ze to tylko glupi gruczolakowlokniak. I brałam te cho.lerne hormony na zahamowanie. Prolaktynę chyba mam na poziomie zerowym, okres wrócił i byl już kolejny jak w zegarku. Nigdy tak nie było. Chyba musze wybrać sie do psychologa, bo nie radze sobie już z tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.pandora.net/en-au/products/charms/791039
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Hehe nie nie było. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Tak jak Twoja mala dzis tj rajstopki spodenki plaszcz i kocyk to Jogurta ani razu nie ubralam bo rajstop nie posiada. ![]() Jak bez spiworka to do tej pory jak chlodniej body dl rekaw bluza ciut grubsza spodenki skarpetki i kombinezon. Plus kocyk. Tez bylo ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Haha, ja też w tym roku Pandorę "dostanę" od męża
![]() ![]() Moi rodzice często dawali nam po prostu pieniądze, ale ostatnio jakoś bardziej się starają ( ![]() ![]() ![]() ![]() U nas trzecia nocka z rzędu kiepska jeżeli chodzi o zasypianie. 22 a Marysia siedzi na macie i się bawi ![]() ![]() ![]() Lirene ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-20 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziękuję za kciuki za szczepienie... Nie doszło do niego bo mąż tego samego dnia dostał gorączki i problemów z brzuchem, jakaś jelitowka się przyplątala ![]() Lirene, musi być ci ciężko, najważniejsze że próbowałas. Rozczarowanie na pewno jest ogromne, spróbuj jednak o nim zapomnieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Hehe to w co ty go ubierzesz jak bedzie na minusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
Zabcia, wybacz bo nie jestem w stanie przeczytać tylu postów wstecz, nie wiem czy już podałaś coś nowego do jedzenia??
![]() Ja dałam wczoraj marchewkę, biduś nie wiedział o co chodzi, bardziej interesowała go łyżeczka. Za to dziś... Wytrąbil cała porcje i jeszcze było mało, tak dziubek otwierał. Postanowiłam nie czekać tych dwóch tygodni, franio wydawał mi się gotowy na nowe wyzwania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
A u nas leci juz piaty raz poplakiwanie za wypadnietym smoczkiem. Czyli znow dobijemy ch.olera wie do ilu takich podań.
Nie wierze ze nie ma na to zadnego sposobu. No nie wierze, cos musi byc ![]() Lirene bardzo mi przykro. Chyba zachowywala ym sie podobne. Nawet nie wiem co Ci napisac... Lekarze widze nie popisali sie. Rozumiem ze niepotrzebnie bylo zatrzymywac laktacje? Brak mi slow. Odzywaj sie do nas czesciej tyle tu osob zawsze powie jakies dobre slowo i czlowiek spojrzy w kryzysie nieraz innym okiem na swiat i swoją sytuacje. Czasem juz pomoze samo napisanie co nas trapi. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Majlla proste. ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Dobra. Spie dzis przy wlaczonej lampce. Predzej spale zarowke wlaczajac ja i gaszac co chwile ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie podaje. Czekam do przekrovzenia magicznego pół roczku, oczywiscie nie bede trzymac sie sztywno daty, ale wole później niż wcześniej. Gabi bez roszrzerzania diety miewa skręty brzuszka, więc nie chciałabym jej nie gotowej obciażać. Zresztą, tak uwielbiam kp, uwazam to za ideał w kazdej sytuacji. Gabi rośnie, jest zdrowa wiec czekamy. To juz za 2 tyg nasze pociechy beda miały pół roku?!?! Tzn wiedzialam,ale wypowiedziane na glos brzmi tak, ze nie wierze ![]() Lirene, Kochana nie wiedzialaś co tam w piersi za potwór siedzi. Lepiej było zadbac o zdrowie. Dziecko potrzebuje matki. A co do kp to moim zdaniem czas spędzony z dzieckiem jest ważniejszy od samego mleka. Więc spędzajcie razem czas, cieszcie sie sobą. Wiem, ze chcialas karmić, ale doświadczylać chociaż przez chwile tego, dalaś nalepszą część siebie, teraz daj czas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do psychologa - myślę, że to dobry pomysł. Wygadasz się, może pomoże ci, będziesz sobie mogła wszystko w głowie poukładać i pogodzić się z tym, co się stało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
W ogóle teraz widzę różnice. Wczesniej służyłam mojej Zosi tylko, zeby dać jeść, może tez, ze byla mlodsza, miala 4 miesiące. A teraz jest zupełnie inna, 2 dni tylko brakowało jej piersi, tzn, 2 dni sie na nie patrzyla, a później poszły w zapomnienie. Teraz uwielbia sie przytulać, jak leżymy razem na łóżku, to musi być twarz przy twarzy. Jest strasznie wesoła, ciągle sie smieje, ona w ogóle nie płacze. Jedynie wieczorami marudzi. Cudowne dziecko 🙂 tak w ogóle to dziś skończyła pol roku. Nie siedzi, nie raczkuje, ale wreszcie pokochała lezenie na brzuchu 🙂 i uwielbia naszego psa, piszczy do niego, probuje go po swojemu wolac. Dziekuje Wam za dobre słowa, ale ja mam totalnego bzika na punkcie karmienia swoim mlekiem i czuje sie beznadziejnie, ze to sie tak potoczyło. I słowa pocieszenia nie pomagają, pewnie kiedyś przejdzie. Ale czuje sie jak po stracie kogoś bliskiego, jak zaglądam do szuflady, w ktorej mam zapas wkładek laktacyjnych, to zaraz łzy w oczach. Już zapomniałam jak moje piersi przed ciaza wyglądały, wydają mi sie takie male 🙂 A sa takie same, bo chodzę w biustonoszach sprzed ciąży. I takie flaczki, bo nawet jak miałam już miękkie po karmieniu, to nie to samo co teraz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Lirene doskonale Cię rozumiem z tym ,że ja nie karmię praktycznie od samego początku ,miałam problemy z pokarmem, nie potrafiłam małej przystawic do piersi, za szybko się poddalam, odpuscilam ale byłam tak zmęczona psychicznie po tygodniowym pobycie w szpitalu że nie dałam rady. Będąc jeszcze w ciazy nie brałam w ogóle tego pod uwagę ze mogę mieć jakiekolwiek problemy z kp, myślałam że to tak samo przyjdzie. Do chwili obecnej mam ogromne wyrzuty sumienia, że nie walczyłam, nie potrafię się z tym pogodzić .do tej pory płaczę jak o tym pomyślę. Ty za to karmilas ile mogłaś a teraz to nie było zależne od Ciebie. Ja tez miałam gruczolakowlokniaka miałam go usuwać, ale wchlonal mi się po ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Z deszczem w butach
|
Nadrobilam 😁
Meldujemy się po chrzcinach, super było, aż jestem w szoku, jutro postaram się rozpisać więcej ![]() Zdrówka dla Półroczniakow 😘 Lirene podjęłas dobra decyzje o zabiegu, ale może faktycznie warto z kims o tym porozmawiać. Iwonia a nie rozważałas pożegnania smoczka? Gdy moja Hania nie umiala spac bez smoczka, poszedł w cholerę, ale miała wtedy chyba 22msc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Moderatorka z pazurem
|
Z rossmanna, mamy ja juz chyba ze 3miesiace i dluuuugo byla hitem. Teraz tez jest, ale nie az takim.
Probuje was nadrobic ale padam ze zmeczenia. Niemal caly dzien dzis bylismy na nogach. Doslownie. Od 10 rano do 17, z 1.5h przerwa na obiad. Przed poludniem bylismy w Lazienkach, potem w Kampinosie, a na koniec polazilismy lokalnie jakby nam bylo malo. Mloda sporo spala w gondoli, az bylam w szoku. Tylko raz wspomoglam sie chusta. Piekna byla pogoda. W zwiazku z powyzszym padam na ryj. Nogi mnie naparzaja. Meza tez. Nie wiem ile km dzis zrobilismy, ale telefonowa appka pokazuje mi ponad 23tys krokow ![]() Nadrobie was rano. Ide wycalowac lozko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.