|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72896526]Jeju jak ja się cieszę, że nie kupuję mięsa na wagę
Idę na spokojnie do biedry i biorę paczkowane Nigdy więcej mięsa z Biedronki. Kilka razy przynoszę je do domu a ono było na wpół zmrożone! Tak mocne temperatury tam mieli (trafiło mi się w przypadku dwóch różnych sklepów). Jak już mieso to wolę z Lidla niż z Biedronki. Za to paczkowane wędliny jedynie w szczególnych przypadkach. [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72904951]Przynajmniej nie jest macany tyle razy przez nie wiadomo ilu ludzi Poza tym nawet w programie Wiem co jem padło stwierdzenie, że lepsze paczkowane niż takie z lady. Takie z lady można umyć milion razy, albo obtoczyć w marynacie stare mięso itd... Zresztą z lady śmierdzi po jednym dniu w lodówce a biedronkowe spokojnie może poleżeć kilka dni i nie śmierdzi. Ja ze swojej strony polecam.[/QUOTE] A skąd wiesz, że było macane przez więcej osób niż np. paczkowane? |
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozlicza żadnych świadczeń z ZUS-em. Sekretarka medyczna siedzi tylko z lekarzem cały dzień w gabinecie przyjmując miliony osób z lekarzem , opisuje poradę, wystawia recepty, zleca badania, rejestruje na nie i na kolejną wizytę, zakłada Kartę Onkologiczną, rozlicza poradę żeby NFZ za nią zapłacił. Lekarz bada i wydaje zalecenia. Są jeszcze sekretarki oddziałowe oraz zajmujące się ambulatoriami np. chemioterapii ale one pewnie też nic nie robią jak wszystkie sekretarki medyczne
|
|
#2104 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem... Chciałabym mieć pewność, że po powrocie do domu mogę śmiało je wsadzić do lodówki a jak się po jednym dniu rozmyślę to zamrozić bez obawy że było już wcześniej mrożone...
|
|
|
|
#2106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak ktos raz rozmrozil mieso to ciezko to rozpoznac |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Albo z tym odkładaniem- najcięższe są sery do krojenia, które mają po 4-5 kg. Ktoś chce 10 dkg, okej, ukroję, zabezpieczę ser i schowam. Paniusia jednak nie, jeszcze 2 plasterki dokroić, nosz nie można wcześniej? Potem siniaki na rękach od dźwigania. Ogólnie nie narzekam na tę pracę, bo można się tak pośmiać z Grażynek (bo z facetami nie ma takiego problemu, coś mu polecić i już bierze), wiele mnie zadziwiło a ile jeszcze zadziwi to nie wiem ![]() PS. a i denerwują mnie klienci z telefonem przy uchu. Pomijając brak szacunku dla obsługi. W czwartek obsługiwałam faceta, któremu zadzwonił telefon, pytam o kolejną rzecz, on na to, żebym zaczekała, bo rozmawia. Okej, gdyby nikt za nim nie stał. Ale kolejka mi się formuje, 4 osoby doszły za nim. To ku uciesze klientów mówię, że nie będę czekać, bo inni też czekają. I udało się skończyć rozmowę, to chyba magia, c'nie? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A i dopiszę jeszcze: oczywiście, to nasza praca. Nie dziwi mnie, że ktoś bierze po 3 x jedną wędlinę, bo może jechać na wieś itp. Zawsze tylko pytam czy oddzielnie pakować. I nie dziwi mnie, że te 10 dag czy 15, bo też po tyle kupuję. Dziwi mnie to gderanie gdy jest masa ludzi, bo ludzie na mnie się często patrzą spod byka czego tak długo nie na klientkę. Co do krajalnic- ja myję tak 5-10 minut przed zamknięciem, ale jak jest już umyta i ktoś przyleci to ukroję, bo od jednego klienta tak się nie ubrudzi, wystarczy przetrzeć i zdezynfekować. Smutno mi trochę, że Was spotkała niemiła obsługa, bo potem myślicie, że na mięsnym każda pracownica robi wszystko z łaską. Jednak uwierzcie, nie da się nikomu dogodzić, choć nie wiem jak byśmy się starały. A i skoro piszecie, że mięso znika na patelni- warto przed kupnem spytać się czy filet (bo najczęściej) jest kulinarny czy nie. Jak jest to nie bierzcie, bo to praktycznie sama woda, tak szprycują. I lepiej czasami wziąć może mniej ładniejszego, ale będzie lepszy w smaku niż te piękne, wielkie, błyszczące.
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2109 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#2111 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupuje w mięsnym który prowadzi własny ubój i nie ma porównania z plastikowym mięsem z jakiegokolwiek marketu. Także wiesz, mleko też nie schodzi z taśmy w butelkach od razu oprocentowane w tłuszcz jak się niektórym mieszczuchom wydaje. Chodzi też o to jak się produkt potraktuje zanim trafi do sprzedaży i czy komuś zależy na marce czy na kasie ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72904951]Przynajmniej nie jest macany tyle razy przez nie wiadomo ilu ludzi Poza tym nawet w programie Wiem co jem padło stwierdzenie, że lepsze paczkowane niż takie z lady. Takie z lady można umyć milion razy, albo obtoczyć w marynacie stare mięso itd... Zresztą z lady śmierdzi po jednym dniu w lodówce a biedronkowe spokojnie może poleżeć kilka dni i nie śmierdzi. Ja ze swojej strony polecam.[/QUOTE] A walory smakowe? Dobry mięsny jest o wiele lepszy niż jakikolwiek market z paczkowanym mięsem. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;72906466]Tego nikt nie neguje ALE mowa była o mięsie z lady w markecie i mięsie paczkowanym w markecie a nie o mięsie z rzeźni.[/QUOTE] Nieprawda, ja np mówiłam o mięsie właśnie z marketu że jest plastikowe, bez względu czy pakowane czy nie....
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
Jesli mieso jest rozmrazane w lodowce to mozna je ponownie zamrozic
![]() Ponownie nie mozna mrozic mies rozmrazanych w temperaturze pokojowej. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnica będzie jedynie między tym a mięsem zwierzat hodowanych na wsi na własne potrzeby lub ekologicznie. Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te eko nie zawsze są naprawdę eko, niestety. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie wszystkie rzeźnie są sieciówkami. Ja kupuje w mięsnym który ma w powiecie 4-5 sklepów. Do uboju zwierzęta bierze od lokalnych hodowców z żadnej taśmy produkcyjnej. I z tego mięsa nie wypływa żadna woda, nie kurczy się podczas smażenia i przede wszystkim jest smaczne. Wędliny też nie równają się z tymi marketowymi. Współczuje osobom które żyją w przekonaniu że to mięso z marketu jest extra bo jest paczkowane. Ono po przekroczeniu terminu też jest myte i pakowane w nowe opakowanie po nastrzyknięciu nową porcją chemii.
|
|
#2115 |
|
Konto usunięte
|
Jak dobrze ze nie jem mięsa i nie mam takich dylematów
|
|
|
|
#2116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Plus karmie kota surowym, zdechlego miesa nie zje w zyciu, a te z biedry i lidla wcina ;] Nie mowie ze sa rewelacyjne. Jasne ze mieso od lokalnego rzeznika bedzie lepsze bo dba o te zwierzeta. Najlepsze steki sa robione tylko z dobrze hodowanych krow. Ale tez nie przesadzajmy ze wszedzie odswiezaja miesa, dodaja chemie, czyszcza jakimis srodkami etc. Jak sie maca i wacha mieso to mozna wyczuc czy jest ok. Nie mowiac o smaku. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2017-04-16 o 20:53 |
|
|
|
|
#2117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Mięso w Biedronce jest wycofywane ze sprzedaży dzień przed końcem daty ważności. Produkty te odbierane są u nas i UTYLIZOWANE w sarii. Nie ma absolutnie mowy o jakimś odświeżaniu.
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2017-04-16 o 21:00 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie jedyne mięso które może być dobre to mięso od pana Zdzicha ze wsi który normalnie karmi i hoduje zwierzęta lub z prawdziwej ekologicznej hodowli.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Nie mówię że wszystkie są tak traktowane. Ludzie ostatnio dosłownie wszystko kupują w markecie więc mięsa raczej schodzą na bieżąco i nie ma z tym problemów. Chodziło mi o walory smakowe i o to, że niektórzy przyzwyczaili się do plastikowego mięsa :/
Nieraz były głośne sprawy w mediach o takich zabiegach. Kiedyś zdarzało mi się kupić taki towar - data była ok ale mięso popsute więc na 99% było przepakowane. Teraz już dają tyle chemii że chyba to zbędne.
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
http://www.o2.pl/artykul/uwazaj-na-t...2173091791489a
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Prędzej małe sklepiki, które sprzedają mięso na luz. Swoją drogą, mięsa w sieciówkach mają np.filet z kurczaka 8dni ważności (ponieważ jest opakowane hermetycznie). Jak wyobrażasz sobie wypakowanie, odświeżenie i ponowne zapakowanie takiego mięsa? Gdzie? Na taśmie produkcyjnej? Wśród 1000osób, monitoringu wewnątrz zakładu? Czym właściwie jest ta CHEMIA o której piszesz. Podaj konkrety, nie powtarzaj oklepanych bezsensownych frazesów.
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2017-04-16 o 21:42 |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zasiedzenie
|
Bedac już w temacie zepsutej żywności.. jeden ze znanych supermarketów odpady utylizuje, bo dogadał się z Grażyna i Januszem. Pod osłoną nocy przyjeżdża nieoznakowany tir i na ich podwórko wyrzuca całe to dobrodziejstwo. Śmierdzi na pół wsi, sąsiedzi w lato okien nie otworza, prania na dworze nie zostawią itd, ale nikt się nie odezwał jeszcze bo to biedny Janusz z Grażyna, podkablowac nie wypada bo pół wsi to rodzina, a wiadomo że najbardziej śmierdzi najbliższym sąsiadom z którymi maja super kontakt. Na wielokrotne prośby żeby coś z tym zapachem zrobili to przykrywaja te odpady plandeka
To się nadaje do Uwagi lub innych takich tylko ludzie nie chcą robić problemow i wolą żyć w smrodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez cremova Czas edycji: 2017-04-16 o 21:47 |
|
|
|
#2123 |
|
Konto usunięte
|
I to mieso tak zostajr na podworku??
|
|
|
|
#2124 |
|
Zasiedzenie
|
Nie wiem czy mięso, ale na pewno owoce i warzywa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Grażyna z Januszem później to wybierają i jedzą. A reszta gnije.
|
#2125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A najgorsze jest to, ze wiekszosc owocow i warzyw jest jadalna w momencie zdjecia ich ze sklepu (jakas mala plamka itd.), ale trafia w jedno miejsce ze zgnilizna i tez sie psuje. Rozwiazaniem dla miesa (i takie plany juz sa) byloby wprowadzenie takiego samego oznaczenia jak dla jajek. Wszyscy wiemy, ze jajka klasy 0 sa od szczesliwych kur, a jajka klasy 3 od kur gniezdzacych sie na sobie, nie widzacych slonca itd. Kazdy mialby na papierze jakie warunki miala swinia czy kura, ktorej mieso mozna kupic. Wtedy mialoby tez sens zroznicowanie cenowe. |
|
|
|
|
#2126 |
|
BAN stały
|
Ja o tym akurat nie pisałem. Niestety mięso to czysta chemia w tej chwili... Choćby kwas hydrohydroksylowy, masowo używany w produkcji mięsa, spowodował w samym tylko sierpniu 2016 roku śmierć 69 osób w Polsce wg oficjalnych statystyk...
Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2017-04-16 o 22:08 |
|
|
|
#2127 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Z tym oznakowaniem dobry pomysł, ale czy możliwe do zrealizowania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w każdym razie wygląda mi to na nowy ciężki do pobicia poziom januszostwa |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
No to leży i gnije, nic z tym nie robią. Na zime przymrozilo temat, ale zbliża się kolejne lato.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

Idę na spokojnie do biedry i biorę paczkowane