Styczniówki 2018 - część II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-29, 09:25   #2101
Barb83
Raczkowanie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

cześć dziewczyny!

ja dziś rano też byłam na pobraniu krwi + mocz i pierwszy raz wbiłam się bez kolejki..a stało 25 osób hihihi. a tak czekałabym pewnie ze 2 godziny...poprosiłam panią z rejestracji, żeby mnie wprowadziła bez kolejki i tak zrobiła;-)).

Mi też ciężko się schylać do wiązania butów. ostatnio zmyłam już lakier z paznokci u stóp, bo ciężko mi je malować i niech sobie odpoczną od lakieru;-).Golić się jeszcze daję radę, w poprzedniej ciąży goliłam się sama do końca...a teraz mam większy brzuch niż wtedy, więc nie wiem jak to na końcówce będzie, pewnie poproszę męża;-)).

Córcia ma dziś urodziny- 5 lat;-)). Wstała taka zadowolona.zaprowadziłam ją do przedszkola, kupiłyśmy ciasteczka i inne słodkości dla dzieci. ładnie ją ubrałam i założyła sobie koronę na głowę i tak poszła hihi. a w niedzielę wyprawiamy jej urodziny w sali zabaw, także nie może się doczekać. Ciasto upiekę, torta zamówilismy i będzie szał.

zaraz wstawię zdjęcie pierwszych ciuszków,które kupiłam dla synka

Miłego dnia
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 09:28   #2102
Barb83
Raczkowanie

;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170928_165442.jpg (129,5 KB, 42 załadowań)
Stary 2017-09-29, 09:41   #2103
Lovvi23
Zadomowienie

Barb83- wszystkiego najlepszego dla Twojej księżniczki 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Piękne ciuszki dziewczyny 😀

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 09:48   #2104
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Na razie żyje 😁 Zaraz drugie pobranie. Czeka na mnie ślimak z mozarellą mniam mniam 😂 Ja planuję kupić Chicco next2me, cena zabija, ale szukam uzywki. Córka do nas w nocy czasem przychodzi i rozwala się na łóżku, łazi po nim i po nas, nie wyobrażam sobie, żeby noworodek spał z nią na łóżku 😁 Słuchajcie, widzę że większość pierze już ciuszki. To już ostatni raz przed porodem? Też o tym myślałam, bo słoneczko piękne wychodzi, ale nie wiem czy to nie za wcześnie 🤔
Ja będę prać jeszcze raz w grudniu. Teraz to takie wstępne pranie żeby się ładnie przewietrzyło na słoneczku.

Cytat:
Napisane przez Barb83 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

ja dziś rano też byłam na pobraniu krwi + mocz i pierwszy raz wbiłam się bez kolejki..a stało 25 osób hihihi. a tak czekałabym pewnie ze 2 godziny...poprosiłam panią z rejestracji, żeby mnie wprowadziła bez kolejki i tak zrobiła;-)).

Mi też ciężko się schylać do wiązania butów. ostatnio zmyłam już lakier z paznokci u stóp, bo ciężko mi je malować i niech sobie odpoczną od lakieru;-).Golić się jeszcze daję radę, w poprzedniej ciąży goliłam się sama do końca...a teraz mam większy brzuch niż wtedy, więc nie wiem jak to na końcówce będzie, pewnie poproszę męża;-)).

Córcia ma dziś urodziny- 5 lat;-)). Wstała taka zadowolona.zaprowadziłam ją do przedszkola, kupiłyśmy ciasteczka i inne słodkości dla dzieci. ładnie ją ubrałam i założyła sobie koronę na głowę i tak poszła hihi. a w niedzielę wyprawiamy jej urodziny w sali zabaw, także nie może się doczekać. Ciasto upiekę, torta zamówilismy i będzie szał.

Miłego dnia
Najlepsze życzenia dla córeczki 😊 ciuszki śliczne 😍

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 09:49   #2105
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
;-)
Wszystkiego najlepszego dla córci 🎂🎉🍬

Śliczne ciuszki 😊
Ja dzisiaj popijam kawkę, zaraz muszę się zabrać za malowanie pazurków bo jutro wesele i trzeba jakoś wyglądać.

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 09:51   #2106
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziewczyny udanych wyników badań życzę!

Barb jakie piękne ciuszki! Najlepsze życzenia dla córci

Cooos_ik my robimy łazanki ze słodkiej. Kiedyś robiliśmy też z kiszonej, albo mieszane, ale najbardziej lubimy ze słodką

Millygirl ładny ten kombinezon, mam w spadku bardzo podobny na chyba 72, ale właśnie też różowy, nie wiem czy ubiorę w niego synka.

Byłam wczoraj w Lidlu bo chciałam ręczniczek kupić, ale jak zobaczyłam jaki on jest mały to w życiu. Będę szukała większego. Za to legginsy ciążowe kupiłam jednak i o dziwo nie mam skurczów od nich, ten pas nie jest taki zły. Materiał bardzo przyjemny, mam już jedne legginsy tej firmy, ale bez pasa i też jestem z nich zadowolona.

Tak mi się przypomniało co na wizycie mój lekarz powiedział o tych skurczach takich co pojawiają się "gule" na brzuchu np. po jednej stronie tylko, to mówił, że to są skurcze fizjologiczne macicy i one na pewno nie wpłyną na szyjkę, tych nie trzeba się bać, bo są "potrzebne" jako ćwiczenia macicy. Dopiero te megamocne i bolesne z góry na dół, i jak powodują duszności i występują regularnie - tych się bać. To tak w skrócie Kurcze u nas na wątku to widzę że temat skurczów przewałkowany

SweetChoco udanej zabawy jutro
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 09:59   #2107
Lovvi23
Zadomowienie

Dziś wizytujemy 😀 Już nie mogę się doczekać 😀 liczę na usg 😀 ciekawe czy doktorka będzie marudzić jak zwykle 😎

No i pewnie przepisze mi jakieś żelazo, bo hemoglobina mi spadła z 11,7 do 11,1

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 10:01   #2108
LittleBeetle
Zakorzenienie

Lovvi23 powodzenia na wizycie!
Barb super ciuszki! sto lat dla córci!
SweetChoco baw się dobrze!
didi9 też myślałam nad next2me ale rozważam jeszcze ten leżaczek na płasko z tinylove i w sumie sama nie wiem na czym stanie
wy tak szalejecie z zakupami...czy ja jedna jeszcze nie kupiłam NIC!?!?!
Stary 2017-09-29, 10:01   #2109
_toja
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Fajne zakupy! Kciuki za wizytujące i te na pobraniach moja dokucza delikatnie, chociaż na spacerze wczoraj musiałam na chwile przystanąć bo jakbym zrobiła 2 kroki to bym się posikala😂
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 10:04   #2110
LittleBeetle
Zakorzenienie

a ja chyba złapałam infekcje dróg moczowych
Stary 2017-09-29, 10:10   #2111
nikopoia
Zadomowienie

Lovvi kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
ojej, oby nie... zdrówka!
Little ja gdybym nie dostała praktycznie wszystkiego to też bym jeszcze nie miała nic, poza jednym pajacykiem, który kupiliśmy z mężem na początku ciąży symbolicznie, żeby się wpatrywać Także widzisz... Ja z zakupami też nie szaleję
Stary 2017-09-29, 10:11   #2112
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny udanych wyników badań życzę!

Barb jakie piękne ciuszki! Najlepsze życzenia dla córci

Cooos_ik my robimy łazanki ze słodkiej. Kiedyś robiliśmy też z kiszonej, albo mieszane, ale najbardziej lubimy ze słodką

Millygirl ładny ten kombinezon, mam w spadku bardzo podobny na chyba 72, ale właśnie też różowy, nie wiem czy ubiorę w niego synka.

Byłam wczoraj w Lidlu bo chciałam ręczniczek kupić, ale jak zobaczyłam jaki on jest mały to w życiu. Będę szukała większego. Za to legginsy ciążowe kupiłam jednak i o dziwo nie mam skurczów od nich, ten pas nie jest taki zły. Materiał bardzo przyjemny, mam już jedne legginsy tej firmy, ale bez pasa i też jestem z nich zadowolona.

Tak mi się przypomniało co na wizycie mój lekarz powiedział o tych skurczach takich co pojawiają się "gule" na brzuchu np. po jednej stronie tylko, to mówił, że to są skurcze fizjologiczne macicy i one na pewno nie wpłyną na szyjkę, tych nie trzeba się bać, bo są "potrzebne" jako ćwiczenia macicy. Dopiero te megamocne i bolesne z góry na dół, i jak powodują duszności i występują regularnie - tych się bać. To tak w skrócie Kurcze u nas na wątku to widzę że temat skurczów przewałkowany

SweetChoco udanej zabawy jutro
Ja właśnie mam takie gulowate skurcze i faktycznie póki co nie robią krzywdy szyjce.

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Dziś wizytujemy 😀 Już nie mogę się doczekać 😀 liczę na usg 😀 ciekawe czy doktorka będzie marudzić jak zwykle 😎

Kciuki za wizytę! Niech lekarka nie marudzi tylko zrobi pięknie usg. Czekamy na wieści od Igi😊

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 10:13   #2113
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

Kciuki ✊✊✊
Napisz ile dzieć waży. To sobie porównam z moją 😊
Cytat:
O nie. Współczuję, ja co chwilę coś łapię.
Chyba przestanę jeść słodkie żeby te bakterie nie miały pożywki.

Moje maleństwo od rana tak mnie kopie! Aż mnie coś boli w środku od tego. Obawiam się co będzie później, jak jeszcze urośnie 😲

Stary 2017-09-29, 10:15   #2114
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Little ja gdybym nie dostała praktycznie wszystkiego to też bym jeszcze nie miała nic, poza jednym pajacykiem, który kupiliśmy z mężem na początku ciąży symbolicznie, żeby się wpatrywać Także widzisz... Ja z zakupami też nie szaleję
oo dobrze, że nie jestem sama
nie no planuje coś kupić tylko coś się zabrać nie mogę chce najpierw z córki rzeczy się pozbyć to się miejsca zrobi
[QUOTE=SweetChoco;77559281
[/QUOTE]

heh obie będziemy się leczyć ja zaraz do laryngologa jadę
a w moczu jakieś bakterie mi wyszło ale to wiem od laborantki, wizyta w poniedziałek
Stary 2017-09-29, 10:19   #2115
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Cooos_ik - ja robię z kapusty kiszonej
Zrobiłam cały gar lazanek, a pewnie na jutro nie starczy na obiad... oh ten mój Tz muszę kłódkę założyć na lodówkę.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Też już wam tak niewygodnie? Ja normalnie nie mogę się schylic, bo np. Czuje "cos twardego" no i nie da rady.
Albo dziś miałam takie wrażenie jakby mała stopka (Albo rączka?) była gdzieś pod moimi zebrami... albo bardzo blisko... bo zrobiło mi się bardzo niewygodnie w tym miejscu.

No już pomijam to, że moja perełka upatrzyla dziś sobie moje zeberka i kopala przez pół godziny w jedno miejsce, trochę mi zdretwialo

Co to będzie później 🤤

Oj, tak. Ciezko mi juz co raz czesciej wstac, schylic sie, a najgorzej w lozku przekrecic.

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Bry

Łazanki! ale bym zjadła

Nie wyspałam się, córka przyszła do mnie do łóżka w nocy i sie strasznie wierciła, pies w nocy szczegał jak głupi na króliki biegające za płotem...

Powinnam zabrać się za sprzątanie i sałatkę bo tż wraca na weekend a mi się taak nie chce

Wczoraj korzystając z ładnej pogody poprałam rzeczy dla malucha po córce i wystawiłam na dwór. Słońce jednak robi cuda, wszystko takie ładne bielutkie

I kupiłam kombinezon z C&A zimowy za parę zł na 56-62 używkę z mojego miasta.

Piekny ten kombinezon

Cytat:
;-)
Super ciuszki i wszystkiego najleszego dla coreczki

Cytat:
Dziś wizytujemy Już nie mogę się doczekać liczę na usg ciekawe czy doktorka będzie marudzić jak zwykle

Trzymam kciuki za wizyte

Stary 2017-09-29, 10:52   #2116
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
nie no planuje coś kupić tylko coś się zabrać nie mogę chce najpierw z córki rzeczy się pozbyć to się miejsca zrobi

a w moczu jakieś bakterie mi wyszło ale to wiem od laborantki, wizyta w poniedziałek
Ja w końcu przejrzę i pospisuję ile czego mam i wtedy zaplanuję zakupy, ale nie będzie tego dużo (mam przynajmniej taką nadzieję) Bo np. ręczniczek z kapturkiem też dostałam w spadku ale nie est taki miękki, zebym nim wycierała/owijała noworodka. Dlatego kupię jeszcze jeden a ten będzie ew. na później.
Powodzenia u laryngologa mam nadzieję, że w końcu odpuściło zapalenie ucha.
Stary 2017-09-29, 10:54   #2117
agaciaaas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
A ja właśnie myślałam bardziej o takim łóżeczku, które może być dostawką, ale może też stać osobno, bo chciałbym korzystać z monitora oddechu i wtedy to musi być oddalone od łóżka rodziców, ale w sumie nadal na wyciągnięcie ręki. A jeszcze to łóżeczko na kółkach jest więc mogłabym sobie jeździć po mieszkaniu.

Ale to jest łóżeczko o standardowych rozmiarach? Bo mi chodzi o to, żeby na początek mieć coś małego, bardziej przytulnego, a dopiero później duże łóżeczko.

Cytat:
Cooos_ik - ja robię z kapusty kiszonej 😄
Zrobiłam cały gar lazanek, a pewnie na jutro nie starczy na obiad... oh ten mój Tz 😀 muszę kłódkę założyć na lodówkę. 😎

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Też już wam tak niewygodnie? Ja normalnie nie mogę się schylic, bo np. Czuje "cos twardego" 😀 no i nie da rady.
Albo dziś miałam takie wrażenie jakby mała stopka (Albo rączka?) była gdzieś pod moimi zebrami... albo bardzo blisko... bo zrobiło mi się bardzo niewygodnie 🤔 w tym miejscu.

No już pomijam to, że moja perełka upatrzyla dziś sobie moje zeberka i kopala przez pół godziny w jedno miejsce, trochę mi zdretwialo 🤔

Co to będzie później 🤤

Tak gadacie o tych łazankach, że i mi się zachciało mogę prosić przepis?

O taaak, niewygodnie zdecydowanie. Ostatnio jak coś mi upadnie, to rozważam, czy warto się po to schylać. Raz mąż wrócił z pracy i mówi, że jakiś cukierek leży pod szafką, a ja na to, że mi upadł ale nie chciało mi się schylać po niego z łóżka wstawać, czy się przekręcać też ciężko, co to będzie później?!

Cytat:
cześć dziewczyny!

Miłego dnia
Wszystkiego naj naj dla córci! Ubranka śliczne

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla córci 🎂🎉🍬

Śliczne ciuszki 😊
Ja dzisiaj popijam kawkę, zaraz muszę się zabrać za malowanie pazurków bo jutro wesele i trzeba jakoś wyglądać.

Udanej zabawy jutro!

Cytat:

Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Kciuki ✊✊✊
Napisz ile dzieć waży. To sobie porównam z moją 😊

Moje maleństwo od rana tak mnie kopie! Aż mnie coś boli w środku od tego. Obawiam się co będzie później, jak jeszcze urośnie 😲

Właśnie wczoraj doszłam do wniosku, że jeszcze trochę i te kopniaki przestaną być przyjemne takie są już mocne, że czasem brzuch skacze ale przynajmniej mąż zadowolony, bo może poczuć. Wcześniej zawsze jak tylko położył rękę na brzuch to mały się uspokajał i długo nie mógł "złapać" kopniaka.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 10:56   #2118
Millygirl
Zadomowienie

Didi - prałam żeby odświeżyć bo ciuszki byly zakurzone po leżeniu na strychu a niektore białe pożółkłe. W normalnym proszku i z Vanishem. Korzystam że jest słońce - ładnie je wybieliło. Blizej terminu przepiorę w dzieciowym i poprasuję.
I żeby wiedzieć co mam w dobrym stanie. Już wiem że pościel i prześcieradła do łóżeczka będę musiała kupić nowe bo po M. są zbyt zniszczone.
Stary 2017-09-29, 11:09   #2119
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:

Kciuki

Cytat:

Właśnie też mi wyszły jakieś bakterie, a najlepsze to że miałam robić dopiero za jakieś 3 tygodnie to badanie, ale zrobiłam na wszelkie wypadek przed wizytą we wtorek.

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Ale to jest łóżeczko o standardowych rozmiarach? Bo mi chodzi o to, żeby na początek mieć coś małego, bardziej przytulnego, a dopiero później duże łóżeczko.

Tak gadacie o tych łazankach, że i mi się zachciało mogę prosić przepis?

O taaak, niewygodnie zdecydowanie. Ostatnio jak coś mi upadnie, to rozważam, czy warto się po to schylać. Raz mąż wrócił z pracy i mówi, że jakiś cukierek leży pod szafką, a ja na to, że mi upadł ale nie chciało mi się schylać po niego z łóżka wstawać, czy się przekręcać też ciężko, co to będzie później?!

Wszystkiego naj naj dla córci! Ubranka śliczne

Udanej zabawy jutro!

Kciuki za wizytę

Właśnie wczoraj doszłam do wniosku, że jeszcze trochę i te kopniaki przestaną być przyjemne takie są już mocne, że czasem brzuch skacze ale przynajmniej mąż zadowolony, bo może poczuć. Wcześniej zawsze jak tylko położył rękę na brzuch to mały się uspokajał i długo nie mógł "złapać" kopniaka.
Jest takie łóżeczko z Klupsia - piccolo due, ono jest mniejsze, na kółkach i może stać samo albo być dostawką. Ja do sypialni mogę maksymalnie takie, bo mamy mini sypialnie i takie normalne łóżeczko to weszłoby tak, że stałoby w zasadzie tak blisko naszego że nie byloby nawet jak ruszyć.

Ja z kolei nie dostaje jakiś super mocnych kopniaczków, ale wszystkie ruchy i kopniaczki uwielbiam i nie mam dość

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 11:09   #2120
Majka1503
EDUkator

Dziewczyny, a pijecie sok żurawinowy?
Mnie ciągle coś łapało, przed ciążą też ZUM co trochę, teraz piję drugą butlę i póki co jest ok

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 11:13   #2121
didi9
Raczkowanie

Ja leżaczek tiny love też chcę kupić, ale materavyk jest w nich lichy i trochę boje się żeby dziecko spalo w nim i w nocy i na drzemkach (chociaż córka wołała spać na mnie hahahaha &#128514 🤔 Sama nie wiem. Może mam niepotrzebne obawy. Wszyscy chwalą to next2me, a używkę można zan450zl kupić, podobno potem też nie jest ciężko sprzedać w atrakcyjnej cenie. Dlatego mnie kusi 😁
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 11:16   #2122
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mnie ciągle coś łapało, przed ciążą też ZUM co trochę, teraz piję drugą butlę i póki co jest ok
Ja łykam urosept to jest z żurawiną i piję 2 herbatki żurawinowe dziennie. Może spróbuję z tym sokiem. Już sama nie wiem co mi się dzieje, ale lekarz mi tłumaczył że mała mi uciska na pęcherz przez co nie mogę się do końca wysikać i przez to namnażają się bakterie.

Stary 2017-09-29, 11:29   #2123
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość

No wlasnie tz wczesniej moze poczul tylko dwa kopniaki, przyjechal wczoraj i dzisiaj rano zlapal rano wszystkie wieksze kopniaki i byl z siebie taki zadowolony czasem jak leze pod kocem, to juz az sie podnosi.

Cytat:
Ja zapobiegawczo pije tylko herbate zurawinowa.

Stary 2017-09-29, 11:38   #2124
Barb83
Raczkowanie

dzięki dziewczyny za życzenia dla córci.Przekażę jej

Lovvi- kciuki za wizytę

SweetChoco- dobrej zabawy na weselu
Stary 2017-09-29, 12:06   #2125
zori86
Zadomowienie

Barb83 Wszystkiego Najlepszego dla Córci Ładne ciuszki.

Lovvi23 za wizytę

Wstępnie przejrzałam allegro, zaznaczyłam potrzebne rzeczy do kupienia. Jutro połówkowe w końcu także jak płeć się potwierdzi/lub nie, to kupuje te rzeczy i zostanie nam tylko fotelik
No i kosmetyki ale za tym rozejrzę się w okolicach grudnia.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Współczuje Wam tych dolegliwości pęcherzowych, mnie raz przed ciążą dopadło. Dobrze, że wszystko szybko minęło. Jak na razie badanie moczu wychodzi pięknie, posiewy też, cytologia w I kategorii.
I pewnie jak to napisałam to kolejne wyniki już takie nie będą
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 12:21   #2126
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie ale muszę coś zacząć stosować
umówiłam się na szybko do rodzinnego, co prawda nie mam wyników od gin wiem tylko, że jakieś bakterie wyszły ale sikam co 3-15 minut
Stary 2017-09-29, 12:39   #2127
emeczka
Wtajemniczenie

Lovvi powodzenia
Barb83 wszystkiego najlepszego dla córki gratuluję udanych zakupów
Zori Ty idziesz na połówkowe, a ja już jestem umówiona na badanie 3. trymestru

A ja nadal tych skurczów "ćwiczących" macicę nie mam.

Myślałam o dostawce albo koszu Mojżesza, ale obie te rzeczy są małe i szybko przestaną się nadawać, że nie mam miejsca w domu, będę musiała od razu to sprzedać. Już teraz mi się nie chce więc od razu kupujemy 120x60.

Dołączam się do pytania kiedy prac ciuszki. Ja to bym już chętnie poprala, popracowała i schowała. Myślicie, że za wcześnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 12:40   #2128
ToJakisZart
Raczkowanie

Witam się po dłuższej przerwie

Infekcje to też moja zmora... Już drugi miesiąc męczę się z zapaleniem mieszków włosowych w jednym miejscu i pomimo leczenia to cholerstwo nie chce zniknąć. Lekarz mówi, żeby się tym nie przejmować ale ciężko nie myśleć.

Zazdroszczę, że tak dobrze czujecie i widzicie ruchy dzieciaczków. Ja mam łożysko w przedniej ścianie i ruchy są przez to mocno tłumione. Coś tam czuję ale chciałabym bardziej

Dziewczyny, czy ktoraś z Was planuje pobrać krew pępowinową? My już jesteśmy zdecydowani.
ToJakisZart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-29, 12:49   #2129
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

Dołączam się do pytania kiedy prac ciuszki. Ja to bym już chętnie poprala, popracowała i schowała. Myślicie, że za wcześnie?

Co do prania, to ja będę prać 2 albo 3 razy. I chyba teraz póki jest pogoda zrobię pierwszą turę prania a potem koło grudnia drugą. Nie wiem dlaczego ale mam obawy że urodzę przed terminem i będę z palcem w wiadomym miejscu. 😂

Cytat:
Napisane przez ToJakisZart Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy ktoraś z Was planuje pobrać krew pępowinową? My już jesteśmy zdecydowani.
Ja jestem zdecydowana 😊 czytałam trochę na ten temat i widzę same korzyści.

Stary 2017-09-29, 12:53   #2130
emeczka
Wtajemniczenie

A po co dwa razy prac? Wiem, że moje pytania mogą być głupie, ale serio nie wiem 🤣

My się nie decydujemy na krew pępowinową, ponieważ im więcej o tym czytam i z im większa liczba lekarzy o tym rozmawiam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to zwykle naciąganie bez wymiernych korzyści.

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości