|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
cześć dziewczyny!
ja dziś rano też byłam na pobraniu krwi + mocz i pierwszy raz wbiłam się bez kolejki..a stało 25 osób hihihi. Mi też ciężko się schylać do wiązania butów. ostatnio zmyłam już lakier z paznokci u stóp, bo ciężko mi je malować i niech sobie odpoczną od lakieru;-).Golić się jeszcze daję radę, w poprzedniej ciąży goliłam się sama do końca...a teraz mam większy brzuch niż wtedy, więc nie wiem jak to na końcówce będzie, pewnie poproszę męża;-)). Córcia ma dziś urodziny- 5 lat;-)). Wstała taka zadowolona.zaprowadziłam ją do przedszkola, kupiłyśmy ciasteczka i inne słodkości dla dzieci. ładnie ją ubrałam i założyła sobie koronę na głowę i tak poszła hihi ![]() . a w niedzielę wyprawiamy jej urodziny w sali zabaw, także nie może się doczekać. Ciasto upiekę, torta zamówilismy i będzie szałzaraz wstawię zdjęcie pierwszych ciuszków,które kupiłam dla synka Miłego dnia |
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
;-)
|
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Barb83- wszystkiego najlepszego dla Twojej księżniczki 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Piękne ciuszki dziewczyny 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla córci 🎂🎉🍬
Śliczne ciuszki 😊 Ja dzisiaj popijam kawkę, zaraz muszę się zabrać za malowanie pazurków bo jutro wesele i trzeba jakoś wyglądać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny udanych wyników badań życzę! ![]() Barb jakie piękne ciuszki! Najlepsze życzenia dla córci ![]() Cooos_ik my robimy łazanki ze słodkiej. Kiedyś robiliśmy też z kiszonej, albo mieszane, ale najbardziej lubimy ze słodką ![]() Millygirl ładny ten kombinezon, mam w spadku bardzo podobny na chyba 72, ale właśnie też różowy, nie wiem czy ubiorę w niego synka. Byłam wczoraj w Lidlu bo chciałam ręczniczek kupić, ale jak zobaczyłam jaki on jest mały to w życiu. Będę szukała większego. Za to legginsy ciążowe kupiłam jednak i o dziwo nie mam skurczów od nich, ten pas nie jest taki zły. Materiał bardzo przyjemny, mam już jedne legginsy tej firmy, ale bez pasa i też jestem z nich zadowolona. Tak mi się przypomniało co na wizycie mój lekarz powiedział o tych skurczach takich co pojawiają się "gule" na brzuchu np. po jednej stronie tylko, to mówił, że to są skurcze fizjologiczne macicy i one na pewno nie wpłyną na szyjkę, tych nie trzeba się bać, bo są "potrzebne" jako ćwiczenia macicy. Dopiero te megamocne i bolesne z góry na dół, i jak powodują duszności i występują regularnie - tych się bać. To tak w skrócie Kurcze u nas na wątku to widzę że temat skurczów przewałkowany![]() SweetChoco udanej zabawy jutro
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Dziś wizytujemy 😀 Już nie mogę się doczekać 😀 liczę na usg 😀 ciekawe czy doktorka będzie marudzić jak zwykle 😎
No i pewnie przepisze mi jakieś żelazo, bo hemoglobina mi spadła z 11,7 do 11,1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Lovvi23 powodzenia na wizycie!
Barb super ciuszki! sto lat dla córci! ![]() SweetChoco baw się dobrze! didi9 też myślałam nad next2me ale rozważam jeszcze ten leżaczek na płasko z tinylove i w sumie sama nie wiem na czym stanie ![]() wy tak szalejecie z zakupami...czy ja jedna jeszcze nie kupiłam NIC!?!?!
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Fajne zakupy! Kciuki za wizytujące i te na pobraniach
moja dokucza delikatnie, chociaż na spacerze wczoraj musiałam na chwile przystanąć bo jakbym zrobiła 2 kroki to bym się posikala😂
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba złapałam infekcje dróg moczowych
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi kciuki za wizytę
![]() ojej, oby nie... zdrówka! Little ja gdybym nie dostała praktycznie wszystkiego to też bym jeszcze nie miała nic, poza jednym pajacykiem, który kupiliśmy z mężem na początku ciąży symbolicznie, żeby się wpatrywać Także widzisz... Ja z zakupami też nie szaleję
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz ile dzieć waży. To sobie porównam z moją 😊 O nie. Współczuję, ja co chwilę coś łapię. Chyba przestanę jeść słodkie żeby te bakterie nie miały pożywki. Moje maleństwo od rana tak mnie kopie! Aż mnie coś boli w środku od tego. Obawiam się co będzie później, jak jeszcze urośnie 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no planuje coś kupić tylko coś się zabrać nie mogę chce najpierw z córki rzeczy się pozbyć to się miejsca zrobi ![]() [QUOTE=SweetChoco;77559281 O nie. Współczuję, ja co chwilę coś łapię. Chyba przestanę jeść słodkie żeby te bakterie nie miały pożywki. [/QUOTE] heh obie będziemy się leczyć ja zaraz do laryngologa jadę ![]() a w moczu jakieś bakterie mi wyszło ale to wiem od laborantki, wizyta w poniedziałek
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, tak. Ciezko mi juz co raz czesciej wstac, schylic sie, a najgorzej w lozku przekrecic. Cytat:
Piekny ten kombinezon ![]() Super ciuszki i wszystkiego najleszego dla coreczki ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo np. ręczniczek z kapturkiem też dostałam w spadku ale nie est taki miękki, zebym nim wycierała/owijała noworodka. Dlatego kupię jeszcze jeden a ten będzie ew. na później.Powodzenia u laryngologa mam nadzieję, że w końcu odpuściło zapalenie ucha.
|
|
|
|
|
#2117 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mogę prosić przepis?O taaak, niewygodnie zdecydowanie. Ostatnio jak coś mi upadnie, to rozważam, czy warto się po to schylać. Raz mąż wrócił z pracy i mówi, że jakiś cukierek leży pod szafką, a ja na to, że mi upadł ale nie chciało mi się schylać po niego z łóżka wstawać, czy się przekręcać też ciężko, co to będzie później?!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
takie są już mocne, że czasem brzuch skacze ale przynajmniej mąż zadowolony, bo może poczuć. Wcześniej zawsze jak tylko położył rękę na brzuch to mały się uspokajał i długo nie mógł "złapać" kopniaka.
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Didi - prałam żeby odświeżyć bo ciuszki byly zakurzone po leżeniu na strychu a niektore białe pożółkłe. W normalnym proszku i z Vanishem. Korzystam że jest słońce - ładnie je wybieliło. Blizej terminu przepiorę w dzieciowym i poprasuję.
I żeby wiedzieć co mam w dobrym stanie. Już wiem że pościel i prześcieradła do łóżeczka będę musiała kupić nowe bo po M. są zbyt zniszczone.
|
#2119 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja z kolei nie dostaje jakiś super mocnych kopniaczków, ale wszystkie ruchy i kopniaczki uwielbiam i nie mam dość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2120 |
|
EDUkator
|
Dziewczyny, a pijecie sok żurawinowy?
Mnie ciągle coś łapało, przed ciążą też ZUM co trochę, teraz piję drugą butlę i póki co jest ok
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Ja leżaczek tiny love też chcę kupić, ale materavyk jest w nich lichy i trochę boje się żeby dziecko spalo w nim i w nocy i na drzemkach (chociaż córka wołała spać na mnie hahahaha 😂
🤔 Sama nie wiem. Może mam niepotrzebne obawy. Wszyscy chwalą to next2me, a używkę można zan450zl kupić, podobno potem też nie jest ciężko sprzedać w atrakcyjnej cenie. Dlatego mnie kusi 😁
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tz wczesniej moze poczul tylko dwa kopniaki, przyjechal wczoraj i dzisiaj rano zlapal rano wszystkie wieksze kopniaki i byl z siebie taki zadowolony czasem jak leze pod kocem, to juz az sie podnosi. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za życzenia dla córci.Przekażę jej
![]() Lovvi- kciuki za wizytę SweetChoco- dobrej zabawy na weselu |
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Barb83 Wszystkiego Najlepszego dla Córci
Ładne ciuszki.Lovvi23 za wizytęWstępnie przejrzałam allegro, zaznaczyłam potrzebne rzeczy do kupienia. Jutro połówkowe także jak płeć się potwierdzi/lub nie, to kupuje te rzeczy i zostanie nam tylko fotelik ![]() No i kosmetyki ale za tym rozejrzę się w okolicach grudnia. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Współczuje Wam tych dolegliwości pęcherzowych, mnie raz przed ciążą dopadło. Dobrze, że wszystko szybko minęło. Jak na razie badanie moczu wychodzi pięknie, posiewy też, cytologia w I kategorii. I pewnie jak to napisałam to kolejne wyniki już takie nie będą
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() umówiłam się na szybko do rodzinnego, co prawda nie mam wyników od gin wiem tylko, że jakieś bakterie wyszły ale sikam co 3-15 minut
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Lovvi powodzenia
![]() Barb83 wszystkiego najlepszego dla córki gratuluję udanych zakupów Zori Ty idziesz na połówkowe, a ja już jestem umówiona na badanie 3. trymestru A ja nadal tych skurczów "ćwiczących" macicę nie mam. Myślałam o dostawce albo koszu Mojżesza, ale obie te rzeczy są małe i szybko przestaną się nadawać, że nie mam miejsca w domu, będę musiała od razu to sprzedać. Już teraz mi się nie chce więc od razu kupujemy 120x60. Dołączam się do pytania kiedy prac ciuszki. Ja to bym już chętnie poprala, popracowała i schowała. Myślicie, że za wcześnie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej przerwie
![]() Infekcje to też moja zmora... Już drugi miesiąc męczę się z zapaleniem mieszków włosowych w jednym miejscu i pomimo leczenia to cholerstwo nie chce zniknąć. Lekarz mówi, żeby się tym nie przejmować ale ciężko nie myśleć. Zazdroszczę, że tak dobrze czujecie i widzicie ruchy dzieciaczków. Ja mam łożysko w przedniej ścianie i ruchy są przez to mocno tłumione. Coś tam czuję ale chciałabym bardziej ![]() Dziewczyny, czy ktoraś z Was planuje pobrać krew pępowinową? My już jesteśmy zdecydowani. |
|
|
|
#2129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
A po co dwa razy prac? Wiem, że moje pytania mogą być głupie, ale serio nie wiem 🤣
My się nie decydujemy na krew pępowinową, ponieważ im więcej o tym czytam i z im większa liczba lekarzy o tym rozmawiam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to zwykle naciąganie bez wymiernych korzyści. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

muszę kłódkę założyć na lodówkę.
w tym miejscu.
ale bym zjadła 

gratuluję udanych zakupów
więc od razu kupujemy 120x60.