|
|
#2101 |
|
polaczek cebulaczek
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
Smerfetka fajna łazienka
Cherry, trzymam mocno kciuki za ciebie i Tymka, na pewno niedługo będziecie już razem
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że właśnie przez ciśnienie i inne schorzenia cc jest wskazana. Trzymam więc kciuki żeby się Tymek pośpieszył
|
|
|
|
#2103 |
|
PeeMa
|
Hej
nie chciał mi się post dodać rano ![]() Napiszę Wam coś odnośnie do ustępowania miejsca kobietom w ciąży. Wczoraj do pociągu weszła młoda dziewczyna w kurtce puchowej oversize, nie było miejsc siedzących, stanęła obok mnie. Po jednej stacji zdjęła tę kurtkę i serio nie byłam pewna, czy jest w ciąży czy może się najadła Tutaj akurat miałam pewność, że jak wstanę to usiądzie ona, bo stała obok, ale nie miałam odwagi, żeby powiedzieć "Proszę, niech pani usiądzie, bo jest pani w ciąży", spaliłabym się ze wstydu, gdyby okazało się, że to ciąża spożywcza Więc czasem nie jest to takie oczywiste ![]() Smerfetka ładna łazienka Tak szybko czas mi leci, nie wierzę, że już jutro środa ![]() Nie wiedziałam, że ta promka już jest. Mam zamiar kupić korektor Maybelline z gąbeczką, podobno jest świetny, a ja mam porządne sińce pod oczami
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam pierwsze ciasto do piekarnika w swoim mieszkaniu. Zawsze piekłam u mamy albo u teściowej. Ciekawe czy wyjdzie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2105 |
|
Konto usunięte
|
Mi by wypadało na jutro cos upiec ale nie chce mi sie ostatnio stale piec lenia mam
![]() Ale na serio to tez stale mnie cos łapie i czuje sie do kitu. Wolne niby mamy ale tez nic nie użyjemy tyle ze sobie w domu nadrobimy rożne drobne rzeczy i pozalatwiamy. |
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
Cherry ale to zleciało
Tymek niedługo będzie tutaj trzymam za was kciuki Lolusl mam małego kolorowego motylka z prawej strony u dołu brzucha Smerfetka, taki mam właśnie zamiar, wyleczyć to i usunąć jak już będę mogła w przyszłym roku. Oby dermatolog coś poradziła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2107 |
|
luckygirl
|
Cherry trzymam kciuki, zeby Tymek jak najszybciej pojawił sie na świecie
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry trzymam za Was kciuki
![]() Ja ostatnio mam manie pieczenia. Ledwie kończymy jedno ciasto a ja już piekę coś nowego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
Cherry
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry trzymamy za Was kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
O matko Cherry to już?!?!?!? Szok!
Ja oczywiście narobilam zapasow w rossie.. Ale inaczej nie byłabym sobą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2113 |
|
Japońska rzepa
|
Dzień dobry
![]() Środa to malutki czwarteczek,który jest małym piątkiem wiec niedlugo do weekendu Coraz gorzej mi sie wstaje.Ale czekam niecierpliwie na sobotę <3Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2114 |
|
luckygirl
|
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;77873221]Treść usunięta[/QUOTE]
Mam przypinke - średnio działa na ludzi
|
|
|
|
#2115 |
|
Dostojna peema.
|
Co do ciąży spożywczej, to np. ja mam odstający brzuch i można się pewnie pomylić w autobusie
ale nikt mi na razie nie ustępował miejsca, ufff.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jeżdżę komunikacją,ale gdybym jeździła to bym poprosiła na pewno odstąpienie miejsca gdyby było mi źle. Szczególnie jeżeli chodzi o taką niewidoczna jeszcze ciążę.
Sa takie sytuacje jak opisujecie więc lepiej nie walnąć gafy. A co do przypinek uważam że to przesada. Mam język w buzi ![]() Kiedy jest zmiana czasu? Mega ciężko się wstaje szczególnie jak jest taka pogoda jak dziś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 |
|
luckygirl
|
Ja nie uważam, ze to przesada. Uważam, ze takie przypinki to bardzo fajna sprawa. Nawet mnie raz jedna pani zaczepiła, ze to świetny pomysł, pod warunkiem, ze ktoś „umie czytac” i nie siedzi z nosem w kolanach
ja nie mam zamiaru sie upominać, przepychać itp. Wczoraj do mnie wyskoczyła baba w przychodni, ze jest kolejka. Ja jej mówię, ze przecież stoję, nie bede stała za nią w huk daleko, bo ona chce usiąść, tylko wiem ze jestem za nią i stoję. A tak szczerze to z uwagi na to, ze jestem w ciąży to mogłabym podejść bez kolejki i nie stać, a jednak stoję. Zamknęła sie. W rezultacie przepuściła mnie młoda kobieta przede mna.
|
|
|
|
#2119 |
|
PeeMa
|
Dzień dobry
![]() No ja mam figurę jabłka, więc czasem serio wyglądam jak w ciąży, ale przez to nie noszę przylegających bluzek ![]() Cherry za Was, już niedługo będziecie się tulić |
|
|
|
#2120 |
|
Zaszynszylowana
|
Cherry
|
#2121 |
|
Japońska rzepa
|
Ja uważam jak panna.Każdy z nas ma głos a takie przypinki są dla mnie pretensjonalne.To zainteresowana powinna troszczyć się o siebie i dziecko,a nie kazac się przyglądac i domyslać.Ustapię zawsze.Domyślać się nie będę i nie będę kazać nikomu jak sama w ciazy bede czy szukać np. na torebce czy jest przypinka czy nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2122 |
|
luckygirl
|
Lolusl pamietam jak poruszaliśmy kiedyś ten temat - komunikacja miejska i ciąża. I byłaś za przypinkami. Pamietam to doskonale, bo wtedy rozmawiałyśmy ogólnie o gadżetach mamy ginekolog i mówiłaś, ze torby to przesada, ale przypinke sama bys nosiła
![]() A przypinka jest przypieta np na stałe do kurtki. Ja sie nie bede upominała, bo potem bie bede wysłuchiwała gadania - a nerwy dla ciezarnej tez są niewskazane ![]() U mnie juz brzuch widać. I nie można powiedziec, ze to spożywcza albo mnie wzdęło. Bez przesady. W komunikacji mam zawsze rozpięta kurtkę, a chodzę teraz w obcisłych ubraniach, ktore opinają brzuszek. Z reszta lada dzień idę na zwolnienie i komunikacja bede jeździła sporadycznie. |
|
|
|
#2123 |
|
Japońska rzepa
|
Nic takiego nie pisałam bo od początku mi się to nie podobało
Ktoś faktycznie tak pisał ale nie ja.Uwazam,ze bardziej czlowiek.sie zdenerwuje czekając na ustąpienie i ze nikt nie zauwaza niz prosząc.Ja w ciazy nie jestem,nie raz prosilam i nigdy slowa komentarza nie dostalam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2017-10-11 o 09:54 |
|
|
|
#2124 |
|
luckygirl
|
Skoro tak mówisz. Nie mam zamiaru Ci nic wmawiać.
Każdy niech robi tak jak uważa i tyle. Wiem tylko, ze wiele ludzi ma gdzies ciężarne - nie mówię o sobie tylko o obserwacji zarówno teraz jak i przed ciąża innych kobiet w dosc zaawansowanej ciąży. Stoi kobieta z dużym brzuchem i nikt jej nie ustąpi, bo po co - przecież ciąża to nie choroba, stać można. Przychodni w zarazkami tez można długo siedziec, bo przecież są na zwolnieniu. Polska to mega znieczulony kraj i tyle w temacie. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Lolusl widocznie żyjesz w tolerancyjnym mieście. Warszawa tak nie jest. Mu ostatnio chciała ustąpić starsza kobieta o kulach, bo wszyscy młodzi nagle byli tak zajęci telefonami i książkami. Absolutnie sie nie zgodziłam. |
|
|
|
#2125 |
|
Japońska rzepa
|
Z tym,że jesli ktoś zlewa na duzy brzuch to zleje i na przypinkę
Absolutnie jestem za ustepowaniem ale tak samo za komunikowaniem swoich potrzebWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2126 |
|
luckygirl
|
Leja teraz na wszystko. Na starsze osoby, ktore widać, ze ledwo stója. Na ciężarne. Na matki z dziećmi. A nie chce mi sie denerwować.
Z reszta od jakiegoś czasu i tak jestem nie w humorze. W tylko stara sie nie zaagniac sytuacji. Nie wiem czemu. Moze jestem zmęczona i psychicznie i fizycznie? Ale jeszcze chwila. |
|
|
|
#2127 |
|
Japońska rzepa
|
No ale sama mówisz,ze nie ustępują mimo ze jest przypinka wiec tak czy siak sie denerwujesz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem ustępowanie miejsca ciężarnym w autobusie bo można sie przewrócić czy do toalety bo jest większy ucisk na pęcherz. Ale szczerze mówiąc nie ogarniam kobiet, które chca aby im ustępować w kolejce do kasy zwłaszcza w sklepach ubraniowych. Jak zle sie czuje to poprostu nie idę kupować nowej torebki czy apaszki. Nie jest to rzecz niezbędna do życia. Rozumiem, ze ktoś jest w ciąży i jest mu trudniej ze wszystkim ale nie popadajmy zaraz w skrajność, ze takim ludziom trzeba we wszystkim pomagać, ustępować i wszystko za nich robic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja puszczam w kolejce na poczcie, spożywczych, w aptece, kosmetycznym czy do badania. Jeśli ciężarna wybrała się na spacer po galerii to sorry ale sama się prosi o stanie w kolejce
przepuszczano mnie w w tych wszystkich miejscach, ale w galerii stałam no bo sama się tam wybrałam dla przyjemności. Na uczelni też nie byłam przepuszczana do dziekanatu jedynie jak stała ławka to pozwalały mi usiąść. Przypinka fajna rzecz na początku ciąży ja nie raz o mało nie zemdlałam z powodu samych zapachów a jeszcze musiałam się tłumaczyć że nie jestem naćpana albo pijana tylko w ciąży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2130 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() Ja po prostu sie uczę na przyszłość, moze i ja sie znieczule na wszystko. Przykre, ale prawdziwe. Chociaż pewnie koje dobre wychowanie weźmie górę. Cytat:
Co innego bo kasy w hipermarketach z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

Tutaj akurat miałam pewność, że jak wstanę to usiądzie ona, bo stała obok, ale nie miałam odwagi, żeby powiedzieć "Proszę, niech pani usiądzie, bo jest pani w ciąży", spaliłabym się ze wstydu, gdyby okazało się, że to ciąża spożywcza
Więc czasem nie jest to takie oczywiste 

Coraz gorzej mi sie wstaje.Ale czekam niecierpliwie na sobotę <3