![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Meme gratulacje
![]() Oj makaron a szczególnie spaghetti też bym mogła jeść na okrągło ![]() Alien aż szkoda Wiki że tak ciężko przechodzi ząbkowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
Kasiulko -- a ja miałam na oku Chicco Ct 0,4. Niestety cena trochę za wysoka: 629zł. Nie na moją kieszeń ale jak widać dobrze, bo inaczej bym go kupiła i sobie teraz w brodę pluła.
A makarony to i ja lubię w każdej postaci. Narazie nie jem pomidorów, boję się wysypki u Muszka, ale ostatnio zrobiłam zapiekankę bez sosu pomidorowego z parówkami - była pyszna ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Wtajemniczenie
|
Ja jako niemowlak ponoc mialam pierwszego ząbka w 11 miesiącu i wszystkie rosły zdrowo, wiec ta zasada sie potwierdziła. Zresztą do tej pory mam wszystkie zdrowie ani jeden nie zepsuty, nie wiem co to znaczy dentysta i leczenie czy ból zęba.
Haniu ja jak poszłam z Wiką do pediatry to ona powiedziała, że Wika tak cięzko przechodzi ząbkowanie, że powinnam jej dawać codziennie nurofen ![]() Co do jedzenia to ja wcinam i słodkie i tłuste typu pice ![]() ![]() Kasiulka a jak czesto smarowałas tym apthinem i po jakim czasie ci przeszło ??
#2106 |
Zakorzenienie
|
Alien, smarowałam dosc czesto bo mnie tak swedziały ze myslałam ze zwariuje - po każdym karmieniu. Przeszło chyba po 2-3 dniach o ile dobrze pamietam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
My już po wizycie u lekarza i okazało się że to właśnie wiotkość krtani na którą dodatkowo weszła jakaś infekcja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
rany biedny Mati
![]() ![]() Moja Oliwka dzis marudna z rana - jak jej podaje leki to sie całkowicie wybudza mimo ze jeszcze ciemno i zaczyna szalec. A swoją drogą ciekawe co to za idioci wymyslają leki dla niemowlat o tak paskudnym smaku - Oliwka pluje tymi syropami na kilometr, wstrętne są. Edytowane przez kasiulka Czas edycji: 2006-09-30 o 05:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
No właśnie my mamy ten sam problem. Są tak niedobre w smaku, że nie dziwie się że dzieci wypluwają. Mati przytrzymuje w buźce połowe wypluwa, a resztą często się ksztusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Płatku krótkie pytanko bo widze ze jestes
![]() ![]() A Frida u nas nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Płatku -- bardzo mi przykro ale dobrze, że chociaż wiesz na co Mati choruje
![]() Kasiulko -- ja stosowałam nasivin ale wkraplałam normalnie w nosek po jednej kropelce do każdej dziurki. U nas dziś pobudka o 6.00 i do tej pory bawiliśmy się w łóżku, bo miałam nadzieję, że Muszek zaśnie po godzinie, tak jak wczoraj. Niestety, bawi się do tej pory ale przenieśliśmy się na matę. Pewnie zaśnie o jakiejś 9.00 albo i później. Dobrze, że dziś mężyk nie pracuje to chociaż posprząta a ja potem odeśpię ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Teraz nie musze bo nie ma katarku, ale jak miał to wkraplałam pipetką po jednej kropelce w każdą dziurkę. Pipetką jest lepiej niż wacikiem bo bynajmniej coś spływa do noska i wygodniej dla nas. Ja wkraplam od urodzenia dla Matiego tetrisal więc on nie ucieka przed kropelkami do noska.
Dzisiaj Kamilk kończy pół roczku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
Agika -- sto lat dla Kamilka
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny.
widze ze teraz numerem jeden sa choroby, przykre to bo dzieci sie mecza niemilosiernie a my razem z nimi. wiem ze wiekszosc lekow mozna podawac z jedzeniem. czesto trzeba spytac sie lekarki bo producenci mysla ze dzieci lykna wszystko co im na lyzeczce podamy. mozecie sprobowac tez sposobu znajomej. w tesco jest smoczek do podawania lekarstw. wlewacie odpowiednia ilosc leku i dajecie do ssania. zanim maluszek sie zorientuje juz po leku. tylko nie wiem jak to sie sprawdzi w przypadku duzej ilosci lekow podawanych w jednym czasie. wiecie co zazdroszcze Meme. chcialbym miec takiego szkrabka malego w domu. ale watpie ze sobie dam rade sama z dwojka. Wiki nie pojdzie na wlasnych nogach na dluzsza trase a z wozkiem blizniakiem nigdzie nie wejde. przekazcie jej ![]() co do chorych TZ w domu, to moj dostaje zastrzyki w tyleczek od dwoch dni. jeszcze trzy dawki mu zostaly. w najlepszym przypadku nadszarpnal sobie miesnie na wysokosci lopatek. w najgodszym ktoras czesc kregow kregoslupa wyskoczyla lekko ze swojego miejsca. jedna lekarka kazala przeswietlac a inny lekarz wziasc do konca zastrzyki bo skoro bol puszcza to po co kombinowac. efekt tego taki ze i tak wszystko na mojej glowie i barkach.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja musze sobie też taki tekst przypiąc na lodówce. Juz sobie wyobrażam miny co niektórych jak to przeczytają ![]() Ja musze się przyznać z przykroscią, że ja nie sprzatam ![]() ![]()
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
qrde alez te nasze chlopy słabe są (a moze tylko Mariusze?
![]() ![]() Hip Hip Hurra - dla Kamilka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
Agiko dużo
![]() Płatku strasznie mi przykro, że Mati musi być faszerowany tyloma lekarstwami ![]() ![]() My dziś po kolejnym basenie, Natalka coraz bardziej rozbrykana w wodzie, chlapie się sama. Uderza rączkami o wodę ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
Sliczna Natalka, duża dziewczynka juz
![]() ![]() ![]() Wygląda na to ze Oliwka nas oboje na całego zaraziła - jestem potwornie zdechla, moj maz o juz nawet nie mówie, a mloda wraca do sił i daje czadu. Nauczyła sie poruszac skokami, jak żabka i zasuwa po całym łóżku, a radosci ma przy tym co niemiara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
Agika buziaczki dla Kamilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Kostko Natalka w wodzie oczarowała mojego tż
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mati był dzisiaj dla nas łaskawy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
no i znowu cisza, wiem - pewnie misski oglądacie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
no dokładnie Kasiulek wszystkie miski oglądają,ja też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam Kryminalnych
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kupiłam gazetę Rodzice z bajką Teletubisie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Płatku ja używam z 3 dziurkami
![]() ![]() Haniu, ja tez oglądam zeby sie posmiac (wiem wredna jestem ![]() ![]() Ale i tak najbardziej rozwala mnie polski tłumacz - skąd oni takiego matoła wytrzasnęli ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
NO my już w domciu jesteśmy
![]() Dzęki dziewczynki za pamięć i życzonka - mamy jeszcze tylko do oblania jedno półrocze -naszej pływającej Natalci (śliczne zdjęcia) i zaczniemy się do roczków przygotowywać ![]() A jednak miałam nosa z Meme jak pisałam, że pewnie na nowym wątku już siedzi (no nie siedzi, bo pewnie jej czasu brak, ale pewnie niedługo dołączy do takiego). Gratuluję. Joasiu napisz tylko na kiedy ma termin porodu ![]() Nie wyobrażacie sobie jak dziecko może się zmienić i urosnąć w ciągu 5 dni. Dla mnie było to zaskoczenie. JAk przyjechaliśmy to nie wiem, czy się cieszył na nasz widok, ale się smiał. I ciągle chciał przechodzić z rąk do rąk. JAk był u TŻ to wystawiał rączki do mnie - i na odwrót. I tak dziwnie nas po buzi macał ![]() ![]() KAmilcio jest bardziej marudny niż zwykle (rozpuszczony ![]() ![]() ![]() ![]() Wrzucam dzisiejsze zdjątka naszego półrocznego MĘŻCZYZNY ![]() ![]()
#2129 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj z TZ bylismy na zakupach. kupilismy wklad do kominka i planujemy na zime zrobic kominek. wiem ze strach przy malym dziecku miec kominek w jednym pokoju ale w zime jest w domu tak zimno ze strach puszczac dziecko na ziemie, no a przeciez nie opatule Wiki jak szalona bo wtedy juz sie nie ruszy. niestety piec ktory jest zamontowany nie daje rady na duzy domek dwurodzinny. stad mysl o zakupie i zrobieniu kominka. przynajmniej u nas bedzie cieplutko.
TZ dzisiaj zaszalal. sobie kupil maszynke Philipsa a mi nowa suszareczke. oczywiscie musialam wziasc uper kapiel z wielka iloscia piany, umyc sobie glowke i wyprobowac prezent. Agiko ciesze sie ze juz jestescie w komplecie, najwazniejsza jest calosc rodziny i niewazne czy jest dobrze czy zle. najwazniejsze to trzymac sie razem. Płatku ja uzywam smoczkow Nuka a ona maja jedna za to wieksza lub mniejsza dziurke. a ty zapewne uzywasz Aventu.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
Kostko -- Natalka śliczna
![]() Kasiulko -- widzę, że Oliwka zawsznie uśmiechnięta i wesoła, super ![]() Agiko -- ale Kamilek wesolutki, pewnie wie, że dziś Jego święto ![]() Misek nie oglądałam, tylko końcówkę i nie podoba mi się ta główna miss ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.