Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-29, 18:41   #2101
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

o rany , a ja chciałam kupic Chicco Ct1, a o Quinny nic nie piszą

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-29, 18:47   #2102
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Meme gratulacje

Oj makaron a szczególnie spaghetti też bym mogła jeść na okrągło

Alien aż szkoda Wiki że tak ciężko przechodzi ząbkowanie ,ale fakt mi też koleżanka mówiła że jak ząbki pózno wychodza to się tak nie psują jej córka tak właśnie miała pierwszy zębal jak miała 9 miesiecy a teraz ma 5 lat i wszystkie zdrowe
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-29, 19:06   #2103
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko -- a ja miałam na oku Chicco Ct 0,4. Niestety cena trochę za wysoka: 629zł. Nie na moją kieszeń ale jak widać dobrze, bo inaczej bym go kupiła i sobie teraz w brodę pluła.

A makarony to i ja lubię w każdej postaci. Narazie nie jem pomidorów, boję się wysypki u Muszka, ale ostatnio zrobiłam zapiekankę bez sosu pomidorowego z parówkami - była pyszna
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-29, 19:07   #2104
kasiulka
Zakorzenienie

rany dziewczyny czy ja dobrze widze - jakis facet nas podczytuje

Oliwka
Stary 2006-09-29, 19:39   #2105
Alien
Wtajemniczenie

Ja jako niemowlak ponoc mialam pierwszego ząbka w 11 miesiącu i wszystkie rosły zdrowo, wiec ta zasada sie potwierdziła. Zresztą do tej pory mam wszystkie zdrowie ani jeden nie zepsuty, nie wiem co to znaczy dentysta i leczenie czy ból zęba.

Haniu ja jak poszłam z Wiką do pediatry to ona powiedziała, że Wika tak cięzko przechodzi ząbkowanie, że powinnam jej dawać codziennie nurofen Juz nawet sie nie zapytalam przez ile, bo mnie to zdziwiło, ze tak mi kaze jej lek przeciwbólowy podawać i sama postanowiłam, ze nie bede jej podawać, chyba, ze juz bardzo bedzie szalec.

Co do jedzenia to ja wcinam i słodkie i tłuste typu pice czisburgety spagetti, zapiekanki itp.

Kasiulka a jak czesto smarowałas tym apthinem i po jakim czasie ci przeszło ??

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-29, 19:59   #2106
kasiulka
Zakorzenienie

Alien, smarowałam dosc czesto bo mnie tak swedziały ze myslałam ze zwariuje - po każdym karmieniu. Przeszło chyba po 2-3 dniach o ile dobrze pamietam.

Oliwka
Stary 2006-09-29, 21:18   #2107
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

My już po wizycie u lekarza i okazało się że to właśnie wiotkość krtani na którą dodatkowo weszła jakaś infekcja . Musieliśmy odstawić antybiotyk bo podaje się go już w ostateczności, ale za to dostaliśmy 5 nowych leków w tym 3 syropy . Mati dostał szłu wieczorem jak mu podawałam 3 dawki okropnych lekarstw i oczywiście pluł jak wściekły . Ciekawe kiedy w ośrodku zdrowia by to wykryli faszerują dzieci antybiotykami, a nawet nie wiedzą dokładnie co im jest i co właściwie leczą. Dodakowo odkryłam, że idą mu zęby górne i dolne jedynki i chyba dlatego jest taki wściekły i nie chce spać. Mieliśmy jeszcze dzisiaj gości i jestem już padnięta, ide spać. Dobranoc babeczki .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-29, 21:20   #2108
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
rany dziewczyny czy ja dobrze widze - jakis facet nas podczytuje

Facet powiadasz może się nam ujawni .
Stary 2006-09-30, 05:39   #2109
kasiulka
Zakorzenienie

rany biedny Mati ... a swoją droga wiekzosc przychodni w naszym kraju nadaje sie do wyburzenia - albo przynajmnie wymiany personelu. Robią sobie eksperymenty na dzieciach

Moja Oliwka dzis marudna z rana - jak jej podaje leki to sie całkowicie wybudza mimo ze jeszcze ciemno i zaczyna szalec. A swoją drogą ciekawe co to za idioci wymyslają leki dla niemowlat o tak paskudnym smaku - Oliwka pluje tymi syropami na kilometr, wstrętne są.

Oliwka

Edytowane przez kasiulka
Czas edycji: 2006-09-30 o 05:59
Stary 2006-09-30, 06:34   #2110
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No właśnie my mamy ten sam problem. Są tak niedobre w smaku, że nie dziwie się że dzieci wypluwają. Mati przytrzymuje w buźce połowe wypluwa, a resztą często się ksztusi .
Stary 2006-09-30, 06:36   #2111
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku krótkie pytanko bo widze ze jestes . Podajesz moze Matiemu Nasivin? Jesli tak - to jak? ja podaje zgodnie z tym co na ulotce napisali, 2 kropelki na wacik i smaruje nosek, ale mam wrażenie ze tam nic nie wpada, wszystko wsiąka w ten wacik
A Frida u nas nie działa - Oliwka jak tylko ją zobaczy to w ryk i tak kręci glową ze nie da sie jej tego do noska przyłożyc, mimo ze mój malż ją trzyma.

Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-30, 06:57   #2112
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- bardzo mi przykro ale dobrze, że chociaż wiesz na co Mati choruje
Kasiulko -- ja stosowałam nasivin ale wkraplałam normalnie w nosek po jednej kropelce do każdej dziurki.

U nas dziś pobudka o 6.00 i do tej pory bawiliśmy się w łóżku, bo miałam nadzieję, że Muszek zaśnie po godzinie, tak jak wczoraj. Niestety, bawi się do tej pory ale przenieśliśmy się na matę. Pewnie zaśnie o jakiejś 9.00 albo i później. Dobrze, że dziś mężyk nie pracuje to chociaż posprząta a ja potem odeśpię
Pozdrawiam
Stary 2006-09-30, 07:00   #2113
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Teraz nie musze bo nie ma katarku, ale jak miał to wkraplałam pipetką po jednej kropelce w każdą dziurkę. Pipetką jest lepiej niż wacikiem bo bynajmniej coś spływa do noska i wygodniej dla nas. Ja wkraplam od urodzenia dla Matiego tetrisal więc on nie ucieka przed kropelkami do noska.

Dzisiaj Kamilk kończy pół roczku dużo zdrówka i radości .
Stary 2006-09-30, 07:29   #2114
ch_aga
Zadomowienie

Agika -- sto lat dla Kamilka
Pozdrawiam
Stary 2006-09-30, 08:30   #2115
Alien
Wtajemniczenie

Agika dla Kamilka wielki buziak

Stary 2006-09-30, 08:35   #2116
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczyny.

widze ze teraz numerem jeden sa choroby, przykre to bo dzieci sie mecza niemilosiernie a my razem z nimi. wiem ze wiekszosc lekow mozna podawac z jedzeniem. czesto trzeba spytac sie lekarki bo producenci mysla ze dzieci lykna wszystko co im na lyzeczce podamy. mozecie sprobowac tez sposobu znajomej. w tesco jest smoczek do podawania lekarstw. wlewacie odpowiednia ilosc leku i dajecie do ssania. zanim maluszek sie zorientuje juz po leku. tylko nie wiem jak to sie sprawdzi w przypadku duzej ilosci lekow podawanych w jednym czasie.

wiecie co zazdroszcze Meme. chcialbym miec takiego szkrabka malego w domu. ale watpie ze sobie dam rade sama z dwojka. Wiki nie pojdzie na wlasnych nogach na dluzsza trase a z wozkiem blizniakiem nigdzie nie wejde. przekazcie jej od nas.

co do chorych TZ w domu, to moj dostaje zastrzyki w tyleczek od dwoch dni. jeszcze trzy dawki mu zostaly. w najlepszym przypadku nadszarpnal sobie miesnie na wysokosci lopatek. w najgodszym ktoras czesc kregow kregoslupa wyskoczyla lekko ze swojego miejsca. jedna lekarka kazala przeswietlac a inny lekarz wziasc do konca zastrzyki bo skoro bol puszcza to po co kombinowac. efekt tego taki ze i tak wszystko na mojej glowie i barkach.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 08:45   #2117
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez masiek Pokaż wiadomość
A co do sprzątania to w domu, w którym obecnie pracuję na lodówce wisi magnez z tekstem "sprzątanie domu, w którym są dzieci jest jak odśnieżanie chodnika kiedy ciągle pada śnieg"
dobre, dobre

Ja musze sobie też taki tekst przypiąc na lodówce. Juz sobie wyobrażam miny co niektórych jak to przeczytają

Ja musze się przyznać z przykroscią, że ja nie sprzatam od czasu pojawienia się Wiki, bo po pierwsze nie mam za bardzo kiedy bo Wika zajmuje całą moją uwage a po drugie jak ona nie spi tylko się bawi to i tak bałagani a nawet jak juz spi to ja nie mam siły na psrzątanie i wtedy na wizazu siedzie I pomyslec, że wcześniej jak się brałam za porzadki to sprzatałam od A do Z w szafkach wszystko ukladałam, odsuwalam meble, czyściłam a teraz to ja takie dokladne porzadki zrobie chyba przed Świetami dopiero.

Stary 2006-09-30, 08:46   #2118
kasiulka
Zakorzenienie

qrde alez te nasze chlopy słabe są (a moze tylko Mariusze? )... moj tez chory, Oliwka go zaraziła - kicha, kaszle., prycha. Mnie tez gardło boli ale sie przeca nie rozłoże bo ktos w tym domu musi sie trzymać

Hip Hip Hurra - dla Kamilka , wyobrażam sobie jaki wycałowany przez Agikę

Oliwka
Stary 2006-09-30, 11:03   #2119
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Agiko dużo dla Kamilcia!!!
Płatku strasznie mi przykro, że Mati musi być faszerowany tyloma lekarstwami , oby Mu tylko po nich jak najszybciej przeszło .

My dziś po kolejnym basenie, Natalka coraz bardziej rozbrykana w wodzie, chlapie się sama. Uderza rączkami o wodę i moczy sobie w ten sposób buźkę, ja już nie musze tego za nią robić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00571.JPG (68,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00573.JPG (64,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00591.JPG (73,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00597.JPG (116,2 KB, 28 załadowań)

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-30, 16:50   #2120
kasiulka
Zakorzenienie

Sliczna Natalka, duża dziewczynka juz , a to ostatnie zdjecie w wodzie jest przepiękne ... Jak tam Kostko oblewanko?

Wygląda na to ze Oliwka nas oboje na całego zaraziła - jestem potwornie zdechla, moj maz o juz nawet nie mówie, a mloda wraca do sił i daje czadu. Nauczyła sie poruszac skokami, jak żabka i zasuwa po całym łóżku, a radosci ma przy tym co niemiara
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skok.jpg (41,3 KB, 26 załadowań)

Oliwka
Stary 2006-09-30, 17:00   #2121
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Agika buziaczki dla Kamilka
Stary 2006-09-30, 17:37   #2122
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko Natalka w wodzie oczarowała mojego tż zaczął mi nawet coś napominać o basenie ale ja jakoś niebardzo chciałabym się pokazać w stroju kąpielowym . Oliwka świetnie się śmieje ona wygląda na śmieszka, wyobrażam sobie jak skacze mała żabka .
Mati był dzisiaj dla nas łaskawy pojechaliśmy do dentysty z tż i poszliśmy zrobić zakupy dla małego (jak zwykle znowu przesadziłam ) a on w tym czasie pospał 2 godzn. teraz na spcerku spał chyba ze 40min, ale w tej chwili to okropnie marudzi ale normalka przed kąpielą .
Stary 2006-09-30, 19:30   #2123
kasiulka
Zakorzenienie

no i znowu cisza, wiem - pewnie misski oglądacie . ja zerkam jednym okiem, ale jak zobaczylam tych spiewających wyjców przed chwila to mnie troche osłabiło , a jak usłysze ze dla missek jest najważniejszy pokój na swiecie to juz w ogole umre ze smiechu

Oliwka
Stary 2006-09-30, 19:51   #2124
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

no dokładnie Kasiulek wszystkie miski oglądają,ja też ale szoku doznałam jakie nie które brzydkie np ta z Malty szok
Stary 2006-09-30, 19:53   #2125
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja oglądam Kryminalnych i odpoczywam bo moja maruda wkońcu zasnął nie dość, że jest chory to jeszcze dokuczaja mu ząbki . Dziewczyny z iloma dziurkami używacie smoczków do butelek? Kasiulko i jak podłaś //nasivin ?
Stary 2006-09-30, 19:55   #2126
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dzisiaj kupiłam gazetę Rodzice z bajką Teletubisie i jest fajny dodatek o żywieniu niemowląt i różne przepisy na zupki i dania.
Stary 2006-09-30, 20:10   #2127
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ja używam z 3 dziurkami . Nasivin wkropiłam do nosa, Oliwka wierzgala i kopała tak ze to był nie lada wyczyn

Haniu, ja tez oglądam zeby sie posmiac (wiem wredna jestem ) - Robin Gibb teraz tak wyje ze aż w uszach wierci ... a misski niektóre rzeczywiscie straszliwie plastikowe, te sztuczne usmiechy i wyglądają jak 30-stki.
Ale i tak najbardziej rozwala mnie polski tłumacz - skąd oni takiego matoła wytrzasnęli ?

Oliwka
Stary 2006-09-30, 21:09   #2128
agika11
Zadomowienie

NO my już w domciu jesteśmy z naszym półrocznym szkrabem.
Dzęki dziewczynki za pamięć i życzonka - mamy jeszcze tylko do oblania jedno półrocze -naszej pływającej Natalci (śliczne zdjęcia) i zaczniemy się do roczków przygotowywać
A jednak miałam nosa z Meme jak pisałam, że pewnie na nowym wątku już siedzi (no nie siedzi, bo pewnie jej czasu brak, ale pewnie niedługo dołączy do takiego). Gratuluję. Joasiu napisz tylko na kiedy ma termin porodu i prześlij jej buziaki.
Nie wyobrażacie sobie jak dziecko może się zmienić i urosnąć w ciągu 5 dni. Dla mnie było to zaskoczenie. JAk przyjechaliśmy to nie wiem, czy się cieszył na nasz widok, ale się smiał. I ciągle chciał przechodzić z rąk do rąk. JAk był u TŻ to wystawiał rączki do mnie - i na odwrót. I tak dziwnie nas po buzi macał . Nie wiem czy nas poznał. Chciałabym na chwilkę wejść do jego główki i wiedzieć co myśli .
KAmilcio jest bardziej marudny niż zwykle (rozpuszczony ), strasznie piszczy i nie mógł dziś zasnąć w swoim łóżeczku. Musiałam posiedzieć przy łóżeczku trzymając mu rękę na główce - dopiero wtedy zasnął. Jesteśmy strasznie szczęśliwi, że już jest z nami z powrotem. Niestety po odstawieniu leków w środę, w czwartek wieczorkiem pojawił mu się katarek na nowo . MAm nadzieję, że już nic z tego dalej nie będzie, bo nie kaszle i nie ma temperaturki - tylko mu z noska leci od czasu do czasu. No zobaczymy.

Wrzucam dzisiejsze zdjątka naszego półrocznego MĘŻCZYZNY - jak widać na ostatnim zdjęciu - zębów brak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg milus1.jpg (77,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg milus2.jpg (100,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg milus3.jpg (91,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg milus4.jpg (89,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg milus5.jpg (83,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2006-09-30, 21:24   #2129
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dzisiaj z TZ bylismy na zakupach. kupilismy wklad do kominka i planujemy na zime zrobic kominek. wiem ze strach przy malym dziecku miec kominek w jednym pokoju ale w zime jest w domu tak zimno ze strach puszczac dziecko na ziemie, no a przeciez nie opatule Wiki jak szalona bo wtedy juz sie nie ruszy. niestety piec ktory jest zamontowany nie daje rady na duzy domek dwurodzinny. stad mysl o zakupie i zrobieniu kominka. przynajmniej u nas bedzie cieplutko.

TZ dzisiaj zaszalal. sobie kupil maszynke Philipsa a mi nowa suszareczke. oczywiscie musialam wziasc uper kapiel z wielka iloscia piany, umyc sobie glowke i wyprobowac prezent.

Agiko ciesze sie ze juz jestescie w komplecie, najwazniejsza jest calosc rodziny i niewazne czy jest dobrze czy zle. najwazniejsze to trzymac sie razem.

Płatku ja uzywam smoczkow Nuka a ona maja jedna za to wieksza lub mniejsza dziurke. a ty zapewne uzywasz Aventu.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-30, 21:27   #2130
ch_aga
Zadomowienie

Kostko -- Natalka śliczna
Kasiulko -- widzę, że Oliwka zawsznie uśmiechnięta i wesoła, super
Agiko -- ale Kamilek wesolutki, pewnie wie, że dziś Jego święto

Misek nie oglądałam, tylko końcówkę i nie podoba mi się ta główna miss
Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości