Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-24, 10:51   #2101
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja też będę trochę mleka mrozić żeby było na czarną godzinę. Kupię raczej woreczki do mrożenia, bo faktycznie mniej miejsca zajmują. Pojemniki na pokarm też miałam i ich używałam tylko do mleka, które odciągałam do lodówki.

U nas zaraz obchód, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Niestety ten szpital ma dziwną politykę i zamiast pobrać małej krew rano żebym już na obchodzie wiedziała co i jak to pobranie zrobią dopiero później i znów będziemy czekać na wyniki.
Maleńka dziś od rana mało co je, najchętniej by spała. I już schizuję, że może jej coś jest i dlatego jest taka senna.
A mleka mam chyba hektolitry i zaraz mi pękną piersi

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
A jak u was z żółtaczką? Wybacz ale nie pamiętam czy pisałaś coś na ten temat. Dzieci z podwyższonym poziomem bilirubiny są dosyć ospałe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Aaa!

Wychodzimy do domu! w końcu nareszcie!

Po w sumie 15 dniach pobytubw szpitalu

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelku super nie ma jak w domku. Nareszcie nacieszycie się sobą w domowym zaciszu.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 10:52   #2102
monyaa108
Raczkowanie

Przeraża mnie to jak wytrzymam nocne pobudki już od kilku nocy nie spałam i kilka razy tak twardo zasnelam np na godzinę że nie słyszałam płaczu Mareczka ja chyba nie mam.instynktu skoro nie słyszę płaczu swojego dziecka ktore jest tuz obok.....w szpitalu to kilka razy dziewczybg z sali mnie szarpaly za ramię by mnie dobudzic i powiedzieć że moj3 dziecko placze
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 11:01   #2103
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia!!!

Poplakuje nadal i robię co mogę by junior nie odczuł że jest coś nie tak.

Obwiniam siebie że nie zrobiłam wszystkiego co możliwe by karmić piersią. Ja się poddalam już w szpitalu i teraz regularnie co 3 godziny dostaje butelkę. Mam do siebie pretensje że jestem niecierpliwa nie wytrzymała na ból i za słaba by zawalczyć o kp.

W szpitalu usłyszałam od kilku osób z personelu z wyrzutem dlaczego pani nie karmi piersią.... czuje się przez to gorsza

Junior dalej nie umyty pupa odparzona i nie wiem co robić.....

A jak ubieracie dzieci w te upały? Ja go dziś położyłam w samym pampersie.i okrylam pieluszkami A śpi w kokonie więc ma izolacje
Kochana, to że dajesz mm nie powoduje, że jesteś gorszą matką, nie każda jest stworzona do kp.

Co do odparzeń, przemywaj dupkę wacikami naczączanymi wodą, jam masz podkłady jednorazowe to możesz go kłaść na nich małego bez pieluszki, żeby dupcia się wietrzyła. Możesz posypać mąką ziemniaczaną. Co masz do smarowania pupy małego?
Cytat:
Przeraża mnie to jak wytrzymam nocne pobudki już od kilku nocy nie spałam i kilka razy tak twardo zasnelam np na godzinę że nie słyszałam płaczu Mareczka ja chyba nie mam.instynktu skoro nie słyszę płaczu swojego dziecka ktore jest tuz obok.....w szpitalu to kilka razy dziewczybg z sali mnie szarpaly za ramię by mnie dobudzic i powiedzieć że moj3 dziecko placze
Ja też mam kamienny sen, dzisiaj w nocy mąż mbie budził do Szymka, coś mu odpowiedziałam i spałam dalej. Jeżeli masz możliwość, to rób sobie w dzień drzemki razem z małym, powinno pomóc.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 11:20   #2104
monyaa108
Raczkowanie

Madziara dzięki.

Spróbuję tych metod. Używam bepanthen maść i babydream na odparzenia. W szpitalu użyłam raz sudocrem i mi położne powiedziały zebyvtego nie uzywac.
Stary 2018-07-24, 11:50   #2105
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Madziara dzięki.

Spróbuję tych metod. Używam bepanthen maść i babydream na odparzenia. W szpitalu użyłam raz sudocrem i mi położne powiedziały zebyvtego nie uzywac.
Sudocrem jak najbardziej w wyjątkowych sytuacjach,tj.przy odparzeniu. Dobry jest też Tormentalum albo maść pięciornikowa. A zapobiegawczo wietrzenie, po umyciu pupy czekanie aż wyschnie, linomag/bephanten/alantan.

Nie martw się tak tym kp, naprawdę nie każda matka musi karmić, zwłaszcza jeśli miałoby to się wiązać z dużym bólem czy frustracją. Mm to nie jest trucizna.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Bursztynku, Iga żółtaczki nie ma. Wszystko wskazuje na to, że nic jej nie jest a przybrała od wczoraj 90g więc mimo że je dość rzadko i krótko to przybiera.

Camelku, super, że wreszcie do domku idziecie

Stary 2018-07-24, 11:50   #2106
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja też będę trochę mleka mrozić żeby było na czarną godzinę. Kupię raczej woreczki do mrożenia, bo faktycznie mniej miejsca zajmują. Pojemniki na pokarm też miałam i ich używałam tylko do mleka, które odciągałam do lodówki.

U nas zaraz obchód, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Niestety ten szpital ma dziwną politykę i zamiast pobrać małej krew rano żebym już na obchodzie wiedziała co i jak to pobranie zrobią dopiero później i znów będziemy czekać na wyniki.
Maleńka dziś od rana mało co je, najchętniej by spała. I już schizuję, że może jej coś jest i dlatego jest taka senna.
A mleka mam chyba hektolitry i zaraz mi pękną piersi

Nacpewno wszystko w porzadku z małą! Ew. Staraj sie ja czesciej przystawiac. Kciuki za wyniki!
Cytat:
Aaa!

gratuluje! W końcu wychodzicie do domku!
Cytat:

Obwiniam siebie że nie zrobiłam wszystkiego co możliwe by karmić piersią. Ja się poddalam już w szpitalu i teraz regularnie co 3 godziny dostaje butelkę. Mam do siebie pretensje że jestem niecierpliwa nie wytrzymała na ból i za słaba by zawalczyć o kp.

W szpitalu usłyszałam od kilku osób z personelu z wyrzutem dlaczego pani nie karmi piersią.... czuje się przez to gorsza

A jak ubieracie dzieci w te upały? Ja go dziś położyłam w samym pampersie.i okrylam pieluszkami A śpi w kokonie więc ma izolacje
Kochana nie daj sie wmowic ze jestes zla matka. Robisz wszystko co w twojej mocy. Jak masz sile to mozesz jeszcze probowac podawac piers, ale fakt, ze podajesz mm nie robi z Ciebie zlej matki!
Ja w upaly rozbieram go do rosołu, owijam w tetre i klade na podladzie nieprzemakalnym i przykrywam pieluszka bambusowa. Wczoraj byl ewidentnie przegrzany wiec dzisiaj od razu po spacerze tak zrobilam i jest lepiej. Co jakis czas kontroluje klatke piersiowa, plecka i szyje czy jest ciepla czy chlodna.
Na odparzenia to wietrzyc ew. Zawijac w tetre i smarować np. Bephantenem/alantanem czy linomagiem. Sudocrem jest do zadan specjalnych- jezeli juz sa odparzenia to moze raz dziennie potraktuj go sudocremem.

Kochana jestes po prostu przemeczona. Moze w dzien przyjdzie Twoja mama i popilnuje go a Ty bedziesz mogla spokojnie odespac stresy i przezycia? Mama obudzi Cie potem jak maly bedzie chcial jesc albo sama go nakarmi jak karmisz butelka. Pamietaj ze Ty tez musisz sie zrwgenerowac. A jak nie to w dzien jak on zasnie to Ty tez spij. Bedzie dobrze! Masz wybrana polozna? Moze ona podpowie jeszcze cos?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 12:13   #2107
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Na odparzenia u nas robotę zrobiła zwykła mąka ziemniaczana + waciki i woda przegotowana..
Serio, ani linomag, ani sudocrem no nic nie zadziałało tak, jak mąka i woda no i wietrzenie pupki.

A młoda ubieram w body z krótkim rękawem. Moja nie lubi być gola..

Nie przejmuj się gadaniem personelu, naprawdę. Nieważne czy dziecko jest karmione kp czy mm... Ważne że nie jest głodne, a ty jesteś spokojna

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 12:26   #2108
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Aaa!

Super wiadomość!
Cytat:

Ja też nie karmię piersią, przy pierwszym synku czułam się gorszą matka. A najgorsze były pytania obcych ludzi czemu nie karmię, miałam do sobie żal i pretensje że się poddalam za szybko. Teraz też nie karmię, po prostu nie wyszło już się tym nie przejmuje i nie uważam za gorszą matkę, a to co ludzie pomyślą mam gdzieś.

Pamiętaj że szczęśliwa mama jest najważniejsza dla dziecka, a to jak rodzilas i jak karmisz to twoja sprawa. Próbowałaś ale nie wyszło, i tak dla małego będziesz idealna i najlepszą mama!

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 13:23   #2109
aaska92
Zadomowienie

Ja staram się KP ile mogę ale młody jak ma gorszy dzień to pokarmu mam mało gdy nie śpię i dokarmiamy. Mam problem ze mi łyka dużo powierza i potem brzuszek boli rozpacz straszna :-( położna będzie w czwartek to zapytamy o pozycję i jak mu sprawic ulgę. A żałuję że poksrmu nie mam na tyle żeby go wykarmic

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 13:44   #2110
pola25
Zakorzenienie

Pozytywna gratki!

Ovejta nic nie mrożę,u mnie i tak jest problem ze ściągnięciem mleka!

Camelitos super!

Monya nie przejmuj się ,gadali/gadają/będą gadać/komentować itd Teraz pytają czemu nie kp potem by pytali dlaczego jeszcze kp itd itp Ciotki dobre rady!
Rób tak jak czujesz!

A czemu nie wolno tyle sudocremu??-pyta doświadczona matka
Bo moją chyba odparzyło-jakieś krostki się pojawiły i chyba już ze 3 razy taką cienką warstwę dałam.

A te krostki to odparzenie??!!Pl us czerwonawa skórka

Moja położna jest niepoważna,miała być w piatek,nie przyszła ,niby miała być dzisiaj nie odpisała na sms
Chciałabym zważyć małą,bo słabo przybierała,a nie uśmiecha mi się po przychodniach łazić,gdzie tyle zarazków
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 13:54   #2111
folinka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Jakoś udało mi się bąki uśpić, a rano pospałam z Beniem do 10!

Dzięki też za odpowiedzi o pępuszkach. Kikutek Benia faktycznie podsuszył się tam w środku, nie ma kompletnie żadnego zapachu, więc myślę, że akurat poczekamy te 2 dni na rozwój wypadków do wizyty pielęgniarki.

Cami, cudownie, gratki! Nareszcie nacieszycie się sobą swobodnie

asiaczku, dla Was kciuki za wyjście!!!

Czy mi się wydaje czy Tysia się nie odzywa Halo, jak się czujecie?

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Folinko faktycznie często się u mnie zdarza że w nocy mała zje tylko trochę i koniec nie dobudzisz potworka. Gdzie bym jej nie położyła to ona śpi. Ale często też jest tak jak właśnie teraz po karmieniu że udało mi się ją nakarmić z dwóch piersi i teraz leży w łóżeczku i się kręci i coś opowiada ale zaraz sama zasypia. Wieczorem też po kąpieli, karmieniu jak nie uśnie na rękach to wkładam do łóżeczka i po chwili zasypia sama. Ze starszą córką też tak miałam ale w dzień idzie nam to gorzej.

U nas na spacerach Lidka też nie jest spiochem jest niespokojna ale za to w samochodzie śpi od razu.
To masz złote dzieci z tymi nocami! Może to faktycznie jest rodzinne...

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! A teraz odpoczywaj

Folinko, Bursztynku a korzystalyscie z pojemników do mrozenia? Bo zastanawiam się czy wygodniej rxymac w pojemniku czy w woreczksch woreczki zajmują mniej miejsca wiec to ich przewaga jak zamrażalnik pelny
Właśnie dlatego w woreczkach mroziłam. Szybciej też się rozmraża, tak mi się wydaje, taki woreczek wstawiony do ciepłej wody.

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 14:13   #2112
asiaczek
Zakorzenienie

Oj folinko, ja Ci zapomniałam napisać, że u nas problem z pępkiem u syna był dopiero gdy zaczął śmierdzieć. Oprócz tego podobno wszystko jest normą

Stary 2018-07-24, 14:16   #2113
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Monya- ja tez nie zawsze od razu słyszę placz- śpię jak zabita. I przysypia przy karmieniu, dlatego dziś nad ranem karmienia były na leżąco. My mimo ze jesteśmy we dwoje to kąpiel dopiero 2x a tak to mycie. Nie przejmuj się ze karmisz butla- nic złego , a w twojej sytuacji pewnie większość byctak robiła. Bo te początki są trudne. U mnie od wczoraj nieustanne widzenie na piersi. Dziś było tylko 40 min spania w łóżeczku i ka wtedy poszłam spać. Ewidentnie boli go tez brzuszek- kupiłam delicol czyli laktazę i działamy, podałam narazie do 2 karmien i chyba jest ciut lepiej. A ubieram małego w rampers albo bodyvz krótkim rękawem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 14:46   #2114
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie wkładki laktacyjne polecacie? Bo ja mam z bella, ale są mega grube i odznaczają się na ubraniach...

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 14:51   #2115
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie wkładki laktacyjne polecacie? Bo ja mam z bella, ale są mega grube i odznaczają się na ubraniach...

Ja so tej pory mialam nuk i tez odznaczaly sie. Johnsons są ciut lepsze, ale przy obcislych bluzkach mimo wszystko widac. Teraz czekaja na testy wlasnie bella i lansinoh. Lansinoh mialam probki ale zuzylam w szpitalu wiec nie zwracalam uwagi na odznaczanie sie. Ale pod katem chlonnosci sar super. Bo u mnie zawsze mega wyciek, zwlaszcza z drugiej piersi podczas karmienia...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-07-24, 14:57   #2116
asiaczek
Zakorzenienie

Wychodzimy dziś do domu!

Ja na razie użyłam jednej pary wkładek Lovi, były niezłe. Ale nie wiem czy są takie które się w ogóle nie odznaczają:/

Stary 2018-07-24, 15:12   #2117
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam lansinoh, są mega chłonne ale niestety ciut się odznaczają

Za nami 2,5 godzinny spacer padam z nóg..

Stary 2018-07-24, 15:37   #2118
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj od rana z kuzynką w innym mieście. Odebrałam GBS - negatywny! Śpieszę z informacją, że dzisiaj darmowa dostawa na Gemini

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 15:38   #2119
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj od rana z kuzynką w innym mieście. Odebrałam GBS - negatywny! Śpieszę z informacją, że dzisiaj darmowa dostawa na Gemini
Super z gbs
A za cynk o dostawie dzięki, chciałam parę kosmetyków zakupić

Stary 2018-07-24, 15:59   #2120
dorka24
Rozeznanie

Cytat:

Ja kupiłam z canpola są cieńsze

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja so tej pory mialam nuk i tez odznaczaly sie. Johnsons są ciut lepsze, ale przy obcislych bluzkach mimo wszystko widac. Teraz czekaja na testy wlasnie bella i lansinoh. Lansinoh mialam probki ale zuzylam w szpitalu wiec nie zwracalam uwagi na odznaczanie sie. Ale pod katem chlonnosci sar super. Bo u mnie zawsze mega wyciek, zwlaszcza z drugiej piersi podczas karmienia...

U mnie to samo leje sie z drugiej jak z kranu ☺

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Monya- ja tez nie zawsze od razu słyszę placz- śpię jak zabita. I przysypia przy karmieniu, dlatego dziś nad ranem karmienia były na leżąco. My mimo ze jesteśmy we dwoje to kąpiel dopiero 2x a tak to mycie. Nie przejmuj się ze karmisz butla- nic złego , a w twojej sytuacji pewnie większość byctak robiła. Bo te początki są trudne. U mnie od wczoraj nieustanne widzenie na piersi. Dziś było tylko 40 min spania w łóżeczku i ka wtedy poszłam spać. Ewidentnie boli go tez brzuszek- kupiłam delicol czyli laktazę i działamy, podałam narazie do 2 karmien i chyba jest ciut lepiej. A ubieram małego w rampers albo bodyvz krótkim rękawem.

A skad wiesz że problem z brzuszkiem to problem z trawieniem laktozy?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

A my dzisiaj pojechaliśmy nad jeziorko niedaleko nas, w sumie byliśmy 2 godzinki w ciągu których były 2 karmienia na ławeczce. Jutro chcemy pojechać też nad wodę ale w inne miejsce i rozbić się na dłużej☺

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 16:00   #2121
ovejita
Wtajemniczenie

Hej!
Ja dzis mam zjazd psychiczny. Od rana młodego odłożyłam tylko na 20 minut, a tak to jak odejdę od niego to rozpacz. Czuje się zrezygnowana, bo nie wiem o co mu chodzi i czego w ogóle nie chce spać. W nocy śpi jak zabity a w dzień istne szaleństwo. ...

Mam non stop płacz Małego w akompaniamencie wiertarki sąsiadów (mają remont)...oszaleje, serio.

Co do wkładek to ja mam lovi i Lansinoh. Obie się troche odznaczają.

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-07-24 o 16:05
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 16:03   #2122
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam z lovi i są cieniutkie.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 16:07   #2123
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny , koleżanka mi pożyczyła wagi!

Mała w 11 dni przybrała-ważyła 3280 z tetrą na golasa, a po 11 dniach 3800 bez tetry, na golasa!Strasznie się cieszę!

Ovejita może dziecku gorąco,albo po prostu taki dzień. Moja też tak ma ,że pół dnia na mnie leży,kiedyś to się poryczałam ,bo miałam dość!

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-07-24 o 16:09
Stary 2018-07-24, 16:56   #2124
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Pozytywna gratki!

Ovejta nic nie mrożę,u mnie i tak jest problem ze ściągnięciem mleka!

Camelitos super!

Monya nie przejmuj się ,gadali/gadają/będą gadać/komentować itd Teraz pytają czemu nie kp potem by pytali dlaczego jeszcze kp itd itp Ciotki dobre rady!
Rób tak jak czujesz!

A czemu nie wolno tyle sudocremu??-pyta doświadczona matka
Bo moją chyba odparzyło-jakieś krostki się pojawiły i chyba już ze 3 razy taką cienką warstwę dałam.

A te krostki to odparzenie??!!Pl us czerwonawa skórka

Moja położna jest niepoważna,miała być w piatek,nie przyszła ,niby miała być dzisiaj nie odpisała na sms
Chciałabym zważyć małą,bo słabo przybierała,a nie uśmiecha mi się po przychodniach łazić,gdzie tyle zarazków
Dzięki dziewczyny za Wasze komentarze!

Mama mi pomaga jak może bo się słabo ruszam po cc- boli mnie brzuch, rana sie zle goi, nie mogę za badzo schylac wiec przychodzi mim pomoc w ciagu dnia takze nie moge narzekac na brak wsparcia, no sama to bylabym wiezniem we wlasnym domu bo nie wyjde z malym na rekach, wozka ni fotelika nie zniose po schodach wiec ktos mi musi zakupy zrobic.

Polozna srodowiskowa deklarowala ze przyjdzie jutro - zobaczymy bo nie umowila sie konkretnie bardzo licze na jej pomoc wlasnie w nauce kapieli, czy moze mimpokaze jak sprawniej przewiajc.
W matce polce byly mile polozne ale sproo bylo takich ktore tylko na mnie pokrzykiwly ze dziecko zle trzymam, albo ze nie umiem do cycka przystawic, jak on ma ssac, albo jak butelke trzymam - a skad ja to niby mialam wiedziec? jedna przeszla sama siebie bo zapyatal co robialm cala ciaze skoro nie umiem wymienic pampersa, no kurde ciekawe gdzie mialam sie i na kim nauczyc, filmikow tysiac zobaczylam, ale nie mialam nigdy takiej kruszyny wrekach.

Pola- położna w matce polce powiedziała ze sudocrem może wysuszać skore bo zawiera cynk
Stary 2018-07-24, 17:25   #2125
pola25
Zakorzenienie

Monya te położne to jakieś z piekła rodem. Przecież nie rodzimy wiedząc ,jak się opiekować noworodkiem-na pewno nie ja.

Ja sporo rzeczy zapomniałam,mimo to,że mam już dziecko. Przy pierwszym nie umiałam nic,w rodzinie dawno takich maluchów nie było. A bałam się zrobić przy synu cokolwiek.Pierwszą pieluchę przebierał mąż.

Na szczęście trafiłam na super położną,która mi pokazała ,jak przystawiać do piersi.
Cieszę się,że mama Ci pomaga. Staraj się podchodzić na luzie,nie bój się opieki nad noworodkiem,krzywdy mu nie zrobisz,jeśli chcesz spróbować kp ,to możesz przystawiać młodego do piersi,może położna Ci pokaże.Podczas kp wytwarza się hormon szczęścia,wtedy na serduchu zrobi Ci się lżej. Możesz popróbować,nic na siłę.
Stary 2018-07-24, 17:33   #2126
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za Wasze komentarze!

Mama mi pomaga jak może bo się słabo ruszam po cc- boli mnie brzuch, rana sie zle goi, nie mogę za badzo schylac wiec przychodzi mim pomoc w ciagu dnia takze nie moge narzekac na brak wsparcia, no sama to bylabym wiezniem we wlasnym domu bo nie wyjde z malym na rekach, wozka ni fotelika nie zniose po schodach wiec ktos mi musi zakupy zrobic.

Polozna srodowiskowa deklarowala ze przyjdzie jutro - zobaczymy bo nie umowila sie konkretnie bardzo licze na jej pomoc wlasnie w nauce kapieli, czy moze mimpokaze jak sprawniej przewiajc.
W matce polce byly mile polozne ale sproo bylo takich ktore tylko na mnie pokrzykiwly ze dziecko zle trzymam, albo ze nie umiem do cycka przystawic, jak on ma ssac, albo jak butelke trzymam - a skad ja to niby mialam wiedziec? jedna przeszla sama siebie bo zapyatal co robialm cala ciaze skoro nie umiem wymienic pampersa, no kurde ciekawe gdzie mialam sie i na kim nauczyc, filmikow tysiac zobaczylam, ale nie mialam nigdy takiej kruszyny wrekach.

Pola- położna w matce polce powiedziała ze sudocrem może wysuszać skore bo zawiera cynk
Monya to straszne ze natrafilas na takie polozne. Zamiast wspierac to demotywuja od samego poczatku!
Co do poloznej srodowiskowej to im ciezko na konretna godzine sie umowic, bo u jednej pacjentki beda 15min a u drugiej 1,5h...
Tak, masci z cynkiem wysuszaja, dlatego nie powinno sie je stosowac zapobiegawczo. Ale jezeli juz jest odpazenie, to cynk wysuszy ranki i szybciej sie goi. Jezeli masz tetre i podklad nieprzmakalny/ceratke to powietrz troche Mareczka- troche wiecej przy tym sprzatania ale jego tylek i jajeczka podziekuja Ci za to

Dzieki za cynk z gemini- zamowie sobie zapas linomagu i alantanu. I moze jeszcze cos znajde co sie przyda

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-07-24, 17:43   #2127
dorka24
Rozeznanie

Jak sobie radzicie w te upały bo ja się gotuję, w mieszkaniu 26-27 stopni a jak trzymam małą do karmienia to już wogóle płynę. Najgorsze że ona rzadko kiedy zasypia bez rożka, a jeśli już to na krótko a ja nie mam sumienia jej owijać w taki gorąc.

Stary 2018-07-24, 17:49   #2128
emma90
Wtajemniczenie

Mam wkładki Lovi i w porównaniu do tych, które dostałam promocyjnie są cieniutkie i w usztywnianym biustonoszu ich nie widać.
W ogóle mam tylko jeden stanik taki typowy do karmienia i mało go używam, chodzę w zwykłych tylko większych i tak mi dużo wygodniej

Dzięki za cynk do Gemini zamówiłam większe płatki kosmetyczne do przemywania pupy i pampersy - ich nigdy dość

A dzisiaj z powodu temperatury mam w domu niejadka..

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Jak sobie radzicie w te upały bo ja się gotuję, w mieszkaniu 26-27 stopni a jak trzymam małą do karmienia to już wogóle płynę. Najgorsze że ona rzadko kiedy zasypia bez rożka, a jeśli już to na krótko a ja nie mam sumienia jej owijać w taki gorąc.

U nas dokładnie 26,6stopnia w mieszkaniu i synek w samej pieluszce leży. Ja tez chodzę lekko ubrana

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-24, 17:53   #2129
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość

Ja mam pieluche bambusowa to w nia owijam Kropka jezeli tego potrzebuje. Po spodem zazwyczaj albo body z krotkim albo rosół
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Mam wkładki Lovi i w porównaniu do tych, które dostałam promocyjnie są cieniutkie i w usztywnianym biustonoszu ich nie widać.
W ogóle mam tylko jeden stanik taki typowy do karmienia i mało go używam, chodzę w zwykłych tylko większych i tak mi dużo wygodniej

Dzięki za cynk do Gemini zamówiłam większe płatki kosmetyczne do przemywania pupy i pampersy - ich nigdy dość

A dzisiaj z powodu temperatury mam w domu niejadka..

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

U nas dokładnie 26,6stopnia w mieszkaniu i synek w samej pieluszce leży. Ja tez chodzę lekko ubrana

Ja nie poradzilabym sobie ze zwyklym. Musze mihc odpinany...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-07-24, 18:15   #2130
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja mam pieluche bambusowa to w nia owijam Kropka jezeli tego potrzebuje. Po spodem zazwyczaj albo body z krotkim albo rosół
Ja nie poradzilabym sobie ze zwyklym. Musze mihc odpinany...

Umiesz robić taki kokon z pieluszki? Czy tak byle jak owijasz?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości