![]() |
#2101 |
Przyczajenie
|
Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Ja dziś byłam na konsultacji i wiem, że będą mnie ciąć. Pytanie tylko kiedy. Pani doktor natychmiast kazała przestać brać tabletki, ale nie wydaje mi się to dobrym pomysłem, bo jestem w połowie cyklu i nie chcę sobie rozregulować organizmu.
Za trzy miesiące kontrolne usg i weryfikacja decyzji o zabiegu. Doroto, wydaje mi się, że jesteś typem ofiary losu. Jak się Ciebie w tyłek nie kopnie, to się nie ruszysz. I co to w ogóle za teksty o biuście? Matko... Przecież to lekarz, a nie facet, z którym idziesz do łóżka... Edytowane przez Bepo Czas edycji: 2009-02-20 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Przyczajenie
|
Dorota, chodzi mi o Twoje wieczne użalanie się nad sobą. Weź się w garść. Ja mam osiem guzków, z czego jeden o płaszczyźnie porównywalnej wielkością do mandarynki. Mój chłopak mieszka na stałe w Berlinie. Tylko co z tego? Czy mam z tego powodu siedzieć na forum i biadolić? Że Skype to nie to samo, że smsy drogie, że mnie nie stać na prywatny zabieg, a na państwowy w Warszawie mogę czekać i rok? Czy będzie mi lepiej, jak sobie poskamlę i będę drażnić innych, którzy mają zapewne większe problemy niż moje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie biadole ... każdy może mieć gorszy dzień prawda??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Przyczajenie
|
Ty go masz odkąd się pojawiłaś na forum. Więcej wiary w siebie. I za tekst o piersiach i lekarzu wybacz- na szybko przeglądałam wątek i coś mi się pomieszało, zwłaszcza, jak te spamerki od kłótni z Trah czytałam, to mnie krew zalewała.
Dorota, nie zrozum mnie źle, życzę Ci jak najlepiej, ale uważam, że powinnaś wziąć się w garść. Mnie moje guzki bolą, a biopsja nie bolała ani trochę. Zanim się zorientowałam, że coś we mnie wbili, to lekarz kazał się ubierać. Nie zamierzałam udowadniać, że ja mam gorzej, ale jedynie zwrócić uwagę, że wszyscy mamy problemy, ale nikt ich tu specjalnie nie wylewa w nastroju "na pewno będzie źle". PS: W warszawie, w prywatnej przychodni, przyjmują raz w tygodniu. Mam do stolicy 40minut pociągiem. Nie wierzę, że specjalista ma wolny termin w grudniu... a nawet jeśli- szukaj innego. To w Twoim interesie. Wszystko jest do zrobienia, jak się chce. Tobie chyba brakuje motywacji. Rak piersi, zaraz po raku jajnika i szyjki macicy, to najgroźniejsza choroba, jaka może dotknąć kobietę. Wcześnie wykryta jest uleczalna. Pomyśl w ten sposób. A co do Twojego faceta- najlepszą pociechą będą wyniki biopsji wykluczające nowotwór złośliwy. Będzie dobrze, uwierz w to. Edytowane przez Bepo Czas edycji: 2009-02-20 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez dorotadud Czas edycji: 2009-02-20 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Przyczajenie
|
Witajcie, bylam na usg i lekarz powedziala,ze te moje guzki to taka budowa,ze moc zlgo nie widzi. Badal mnie dosc dokladnie , chyba z 15 min i wszytko widzialm na duzym telebimie zawieszonym na scianie.Kontrola za rok i musze nauczyc sie swoich piersi , czy nic wsrod tych guzkow nowego się nie tworzy
Dorota im dluzej czekasz , tym bardziej sie zadreczasz....bedzie dobrze , trzymaj sie. Pozdrawiam wszytkie Panie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Przyczajenie
|
Ewasek- bardzo się cieszę razem z Tobą.
![]() Dorota... Mi lekarz na pierwszym USG powiedział, że mam prawdopodobnie zapalenie jakieś, torbiel lub gruczolaka. Od razu na usg wyszło, że nie ma powiększonych węzłów chłonnych, więc z dyżym prawdopodobieństwem to nie jest złośliwe. Biopsja tylko potwierdziła diagnozę o torbieli. Nie przejmuj się niczym. A najlepiej... przestań o tym myśleć. Zajęcie się czymś innym bardzo pomaga. Ja już nawet żartuję sobie z mojej mandarynki. Na samym początku ja też rozpaczałam i prawie nie spałam z nerwów- z resztą- wszystko jest na forum. A już dwa tygodnie później znajomi nie wierzyli, że faktycznie coś mi jest. Dlaczego? Bo nie rozpaczałam, tylko mówiłam o tym z przymróżeniem oka. Pozytywne nastawienie to 50% sukcesu w leczeniu. Każdy lekarz Ci to powie. A teraz głowa do góry i uśmiechnij się. Będzie dobrze, zobaczysz. ![]() ![]() Edytowane przez Bepo Czas edycji: 2009-02-21 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi lekarz powiedział że to włókniak ... bo gdyby to był rak to bym juz w szpitalu była tak powiedział ... podobno to od razu widać wszystko nastraszył mnie tylko tym wycinaniem bo podobno lepiej z tym nie chodzić tylko wyciąć ... sama nie wiem ale o tym zdecyduje biopsja dla potwierdzenia czy wycinać czy nie więc na razie nie będe myśleć o tym ... dzięki za wsparcie i że jesteście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczeta.....dzis mam usg i jestem przerazona....
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
I jak po usg? Wszytko ok?
![]() |
#2113 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Jestem tu nowa i przrerazona!!!Wróciłam z usg piersi.Mam trzy guzy i powiekszone wezły chłonne.Radiolog o guzach wyrazała sie torbiele,tylko ze kazała mi zrobic biopsje.Z tego co czytałam przy torbielach nie robi sie biopsji.A moze któras z was miała powiekszone wezły chłonne piersi?Napiszcie mi cos,bo umieram ze strachu,szukam juz sobie myslami miejsca na cmentarzu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ![]()
![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
jeśli ktoś jest zainteresowany moimi dalszymi losami to pisze ...
a więc jutro ide znów na USG aby potwierdzić wszystko a w sobote jestem umówiona z panią doktor w szpitalu na konsultacje ... aż się zastanawiam co mi powie i jaka będzie jej opinia na mój temat ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że przemogłaś strach i jesteś poumawiana z lekarzami. Tak trzymać i pisz na bieżąco jak się sprawa rozwija.
![]() |
![]() |
#2117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
byłam, wróciłam ... jestem załamana ... nie wiem co dalej ze mną będzie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mialam robioną własnie dlatego ze mam torbiele a trzeba pamietać ,ze torbiel też moze zezłośliwieć stąd lekarze robią kontorlne biopsje u pań ktore własnie maja torbiele szczególnie jak sie powiekszają albo zmieniają kształt. Jeśli nie- to kontrolna wizyta co pól roku w Poradni Sutka ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
byłaś, wróciłaś i co się dowiedziałaś? Aż tak źle?
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
co się dowiedziałam ??? byłam na usg tylko ... noi dowiedziałam sie że jest tego jeszcze więcej niż za 1 razem ( zaznaczam że za pierwszym razem i tak było dużo a teraz to już katastrofa)
jutro konsultacja u pani doktor ... nie wiem co mam myśleć ...co ze mną dalej będzie ... przecież jak zaczną mi to wycinać to zostane bez piersi .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytalam chyba wszystkie Twoje wypowiedzi ![]() Już nie wiem,przepraszam,dla mnie piszesz troche enigmatycznie Lekarz nie powiedziła co to jest robiąc usg? Pytam,ponieważ kontroluję piersi od lat poniewaz mam torbiele i za każdym razem lekarz mówi,jakie sa czy sie powiększają...... Dlaczego mieliby ci to wszystko wycinać?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro ide do 2 lekarza ... jeśli masz doświadczenie to napisz co ty o tym myślisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
że prawie każda kobieta ma coś takie, bardzo często nie wiedzieć? od kiedy opisujesz swój problem, mam wrażenie, że w ogóle żałujesz, że to wyczułaś. rewelacyjnie, że to znalazłaś i teraz jesteś pod kontrolą lekarzy. ale to nie jest koniec świata. mam tylko nadzieję, że lekarz z którym będziesz to konsultować, to będzie onkolog a nie ginekolog. oprócz tego, prawie nic nie wiesz. no, oprócz najważniejszej sprawy: TO NIC GROŹNEGO. to chyba najważniejsze, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przestraszyło mnie najbardziej widmo tej operacji tego sie boje ... tego jest tyle że jak zaczną mi to wycinać to ja nie wiem co zostanie z moich piersi ... chyba same blizny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Rozeznanie
|
jak to same blizny?
widzisz, mnie najbardziej denerwuje to, że przejmujesz się czymś czego jeszcze nie ma. czy wiesz, że jest możliwe, że zrobią ci jedno nacięcie i wszystkie guzy nim wyciągną? czy wiesz, że czasami poprzez biopsje je usuwają? uwierz mi, jest tyle zastosowań, medycyna idzie ciągle do przodu. a co najważniejsze, bo wspominasz o rozmiarze: zauważyłaś, żebyś miała większą pierś od tych guzów? pewnie nie, i nie sądzę, aby rozmiar twojej piersi po aperacji jakoś szczególnie się zmienił. bo operacji stosuje sie kremy na blizny. ja jestem 10 miesięcy po operacji, kiedy byłam u onkologa na kontroli (operował mnie), zapytał mnie: to która pierś operowaliśmy? bo moja blizna jest prawie nie widoczna. banan na buzi i więcej wiary kobietko! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
samo to że to są 2 piersi to nie jest jedna ... czyli 2 blizny conajmniej tak mam większą ... tą w której jest ten największy ... więc się na pewno zmniejszy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Dorotko rozumiem Twój strach o zdrowie i niepokój o wyglad piersi.
wnioskuję,że jestes duzo młodsza ode mnie bo ja nie przejmowałabym się w ogóle bliznami ,mam dla kogo żyć i to jest dla mnie i moich bliskich najwazniejsze i jesteś chyba niepewna siebie stąd obawa Ale pamietaj,czym jest nawet troche widoczna blizna przed utratą życia Nie zamartwiaj sie na zapas,po za tym zgadzam się z Trah ktora ma rację,medycyna idzie tak na przód że Twoje włókniaki mogą być usunięte bez drastycznej inwazji w pierś Mam znajomą która miała na jednej piersi 7 włokniaków a na drugiej 9 porobiono jej biopsje na wszystkich w szpitalu pobrali wycinki i żyje z nimi kupe lat Ważne trafić na dobrego onkologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
małą blizną nie będe się przejmować wiadomo jakiś mały ślad może zostać ale żeby to nie było tak że nie bede mogła na siebie patrzeć w lustrze dla mnie wygląd moich piersi jest bardzo ważny ... dla mojego TŻ-a także |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.