Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-18, 07:17   #2101
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Ja wchodzę po schodach+ pomaga na każdy płacz:P
Rutyna jest fajna, ale ja nie wiem jak u nas ogarnąć temat. Chyba jeszcze jednego tatusia zatrudnię:P musiałabym chyba młodego usypiać o 19, ale musiałabym się wyrobić w 1,5 godziny, bo 20.30 to godzina średniej, a 21 najstarszej I żadna cholera nie chce zasnąć sama
Agata wszystko już dziewczyny napisały, więc tylko tulę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzeba bylo sobie jedno z innym zrobić! Człowiek mądry po fakcie, a teraz by się przydał
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Inhaluje...
Problem ze to może być kaszel poinfekcji z podeazbionego gardła... Więc może trwać...

Moje dzieci uspokaja ruch Góra dół. Coś jak przysiady... Nie muszę na boki, nie musi być ruch na rękach a la kołyska czy coś. Ma być Góra Dol
.. Więc siadam na pilce fitness i podskakuje

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Która zna temat pieluch wielorazowych?
Idę w to na odparzebia helki. Tylko czytam od godziny i dalej nic nie wiem. Jakieś firmy polecane coś? Nie chciałabym też wydac morza kasy, ale nie chce chińszczyzny biorąc pod uwagę fakt że to dla zdrowotnosci...

Ja też Góra-dół usypiałam starszego. Wkładałam w chustę, 5 minut i po chłopie. A ten wystarczy, że leżę obok, włączę szum albo wsadze w wózek. Przez to sprzedaje jedną, najdroższą jaką mam szmate
Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Rutyna to dobra rzecz ☺ my o 19 kąpiemy młodą. W tym momencie syn sam się kąpie. Mąż sprawdza czy jest ok. O 19.30 jedzenie. Mała ma drzemkę do max.20. Później nie śpi do 21. Biorę ją do sypialni. Daje smoczka. I albo odrazu uśnie, ja leżę obok, albo jeszcze sobie coś zje i zasypia. Także z nocnym zasypianiem u nas nie ma większego problemu ☺

Agatko bardzo Ci współczuję. Nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji. Przytulam Cię mocno

Sq mam nadzieje że Heli to się więcej nie powtórzy. To się strachu najadlaś.

Magda spóźnione, ale szczere wszystkiego najwspanialszego, zdrówka, cierpliwości i radości każdego dnia

A u nas wczoraj dzień w... Najpierw mojego męża w pracy wkurzyli. A później teście przyszli i zrobili nam awanturę. Nie podoba im się, że syn do nich nie przychodzi, tzn mój syn-ich wnuk. A do chrzestnej, która mieszka za płotem to chodzi. Z tym że on nie chce chodzić do dziadków. Ja go nie będę zmuszać. I jeszcze wytknęli nam parę rzeczy z przeszłości. No cóż. Także mamy z nimi ciche dni.

Magda kiedy się bronisz?
Czyli macie spokoj skoro dziadki obrażone dziękuję bronię się jutro
Cytat:
Smerfetka powodzenia na szczepieniu

A moja chyba zaczyna kumać, że ma rączki wczoraj męża za brodę chwytała. I tak patrzyła na tą rączkę, że ona, że chwyta, że ma ☺ takie zdziwienie na jej twarzy.
Aaa cudnie! Mnie rozczulał widok jak zczaił, że ma nogi

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 07:18   #2102
ania_mala
Zadomowienie

Dobry.
U nas noc standard. Do 3 super, później już tylko gorzej. Teraz macha kończynami i śmieje się w najlepsze, a powinien iść na drzemkę, bo marka ma robotę
Sq my jedziemy dziś do moich rodziców,więc będziemy się z Tobą solidaryzować 4.5 godziny zajmuje nam standardowy dojazd, ciekawe ile będzie z małym. A jutro wesele brata, maluch będzie z teściową na górze, a ja będę biegać i karmić między rosołem a tortem

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 07:18   #2103
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry w ogóle Starszego wczoraj bolało ucho, idziemy zaraz do pediatry, miałam tak czy siak iść sprawdzić wyniki badań to się przypałętało coś. Ehb

Stary 2019-06-18, 07:28   #2104
butterfly20
Zakorzenienie

Czesc

Moj Karol w większości przypadków usypia na piersi,ze smoczkiem to tylko jak mnie nie ma.Natomiast jesli się rozbudza jak odkładam go do łóżeczka to i tak zasypia już sam,najpierw jeszcze posteka i śpi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 07:34   #2105
sysa09
Zakorzenienie

Dzień dobry
Moja kruszynka dalej w rozmiarze 50. Czekam aż dorośnie do 56
Ktoś już zakłada dziecku pampersy 2?

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 07:37   #2106
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Lily super też wypróbuję ten sposób Tylko żeby mój tak zasnal o 20 a o której twój ma wtedy ostatnia drzemkę przed ta 20?

Ciężko na razie powiedzieć bo to tylko jeden raz tak zasnął już na noc o 20 ale ostatnia drzemkę miał wtedy około 17. Krótką, na spacerze

Stary 2019-06-18, 07:41   #2107
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My. Czekam aż skończę dwie paczki, które kupił nam znajomy i biorę 3, bo już widzę, że mu przecieka i nie wytrzymuje pierwszej porannej kupy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-06-18, 07:44   #2108
butterfly20
Zakorzenienie

Sq ja tez jestem na grupie o wielopielo,ale póki Karol ma taki przerób to nie na moje nerwy.u was jest mniej także może faktycznie to lepsze dla Heli .no ale jeszcze sie nie wczytywałam,koleżanka wielopieluchuje i mi kiedyś pokazywała te pieluszki to pamietam tylko,ze najfajniejsze są na rzepy a nie na zatrzaski ale to ci niewiele pomoże

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Sysa tutaj chyba większość dzieciaków jest na rozmiarze 2

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 07:44   #2109
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Dzień dobry

Moja też, 56 nadal mocno wisi
Wczoraj kupiłam pampersy 2 bo Dada są w promocji, sprawdzę czy pasują jak paczka 1 się skończy ale możliwe że jeszcze za duże będą

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 07:46   #2110
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Już? Ja powoli będę w 3 ubierać hele już zostały nam 2 paczki 2

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Sq ja tez jestem na grupie o wielopielo,ale póki Karol ma taki przerób to nie na moje nerwy.u was jest mniej także może faktycznie to lepsze dla Heli .no ale jeszcze sie nie wczytywałam,koleżanka wielopieluchuje i mi kiedyś pokazywała te pieluszki to pamietam tylko,ze najfajniejsze są na rzepy a nie na zatrzaski ale to ci niewiele pomoże

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Sysa tutaj chyba większość dzieciaków jest na rozmiarze 2
To już coś. Ja myślałam że zatrzask bo rośnie z dzieckiem. Ale ich tyle jest ze w nocy się nie dolicze
Muszę ustalić czy to przecieka bo jak ona śpi w nocy długo to czy przleeci czy nie. Bo jak tak to wolę bez niczego położyć. Skoda KASY

Stary 2019-06-18, 07:47   #2111
sysa09
Zakorzenienie

Smerfetka, w jakiej cenie dwójki? W Lidlu do soboty też była promka 2-ki kosztowały 11,50zl za 44 sztuki a 1-ki 6,50zl za 24 sztuki. Kupiliśmy na zapas.

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-18, 07:58   #2112
Monia858585
Rozeznanie

My też 2 używamy.

Magda tak właśnie myślałam że to dziś lub jutro. To będę trzymać kciuki. Dasz radę !!!! Tak to trochę przeżywam, bo moja przyjaciółka broni się w piątek 😀 będzie dobrze.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 08:16   #2113
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cześć,
My 2 używamy od 2 tygodni i body 56 zapinam na styk. Generalnie już większość 62, a rampersy 68. Maja ważyła tydzień temu 4250, wiec 1,5 kg w 5 tygodni. Ale ona w większości na mm, wiec chyba przyrost normalny.

Co do kup na mm, to mamy zwykle raz dziennie. Ale popija też w ciągu doby kilka razy z piersi. Nie chcę odpuścić. Moja córcia wie co dla niej dobre

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 08:20   #2114
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Kupiłam wczoraj dwójki z dady i sa dobre natomiast Dwójki z pampersa za duże
Stary 2019-06-18, 08:21   #2115
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ciężko na razie powiedzieć bo to tylko jeden raz tak zasnął już na noc o 20 ale ostatnia drzemkę miał wtedy około 17. Krótką, na spacerze

Kilka dni i zobaczysz
Cytat:
Dzień dobry

Jeszcze zależy jaką rozmiarowka lidlowe 56 wiszą. Primarkowe i pepcowe piżamki 56 już takie aby aby, sukieneczki jeszcze ponosi pampki ciągle 1
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Moja też, 56 nadal mocno wisi
Wczoraj kupiłam pampersy 2 bo Dada są w promocji, sprawdzę czy pasują jak paczka 1 się skończy ale możliwe że jeszcze za duże będą

Ja dostałam od groma 2...jedne w postaci tortu, drugie w postaci wózka mam jeszcze 1,5 paczki lidlowych i jak zużyje to zobaczę jak te 2 na nią
Cytat:
Smerfetka, w jakiej cenie dwójki? W Lidlu do soboty też była promka 2-ki kosztowały 11,50zl za 44 sztuki a 1-ki 6,50zl za 24 sztuki. Kupiliśmy na zapas.

Wow ale ceny!!!

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 08:28   #2116
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Dzień dobry.( Mam nadzieję)
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wy usypiacie dzieci? Ja odkładam najedzoną i wykąpaną do łóżeczka, włączam szumisia i sama zasypia.

Pozazdrościć.
Moja usypia zasadniczo tylko przy piersi. Musi dobrze usnąć, żeby ją do łóżeczka odłożyć. Bo jak za wcześnie odłożę to od razu się budzi. I znowu trzeba do piersi. Można tak w nieskończoność.
Cytat:
Ja bujam na piłce glaszcze po głowie moja jest delikatniusia. Nie da się odłożyć. Płacze po chwili

Dziewczyny, mamy z sQ podobnie.
Cytat:
Inhaluje...
Problem ze to może być kaszel poinfekcji z podeazbionego gardła... Więc może trwać...

Moje dzieci uspokaja ruch Góra dół. Coś jak przysiady... Nie muszę na boki, nie musi być ruch na rękach a la kołyska czy coś. Ma być Góra Dol
.. Więc siadam na pilce fitness i podskakuje

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Która zna temat pieluch wielorazowych?
Idę w to na odparzebia helki. Tylko czytam od godziny i dalej nic nie wiem. Jakieś firmy polecane coś? Nie chciałabym też wydac morza kasy, ale nie chce chińszczyzny biorąc pod uwagę fakt że to dla zdrowotnosci...

Pewnie przekopalas już pół internetu na temat wielorazowego, ale pamiętam że chyba srokao pisała też o tym.
Cytat:
Wczoraj zrobiłam eksperyment i kupiłam mm żeby dać wieczorem. Chetnie zjadła i dosłownie odleciała na amen ale spała 3,5h więc bez szału, myślałam że do 4 dobije taka zapchana. No ale tak czy siak noc w miarę.
Wczoraj wróciliśmy do siebie do mieszkania, jak dobrze spać w swoim łóżku bez dziecka, nawet z tymi pobudkami

Dzisiaj szczepienie, ciekawe jak to będzie :/

Aaa uśmiechnęła się dzisiaj pięknie, chodziłam z nią po mieszkaniu, przechodziliśmy koło lustra i pokazuje jej nasze odbicie a ona uśmiech od ucha do ucha Od kilku dni szczerzyłam się do niej jak nie beczała, opłaciło się chyba

Powodzenia na szczepieniu.
Moja od wczoraj też jakby "odwzajemnia" uśmiech. No coś pięknego.
Smerf, jak Wasze brzuszkowe problemy? Uspokoiło się trochę?
Właśnie zobaczyłam, że dostałam od bratowej preparat z tym enzymem do trawienia laktozy. W razie czego jest.
Na razie odstawiłam BioGaia ( nie wiem czemu) a Espumisan niby ok, ale raz dziennie porządny atak ma. Wczoraj wieczorem się rozwyła na jakieś 20-30 minut. Ehhhh.
I chyba dzisiaj kupię tą silikonową rurkę medi globe. Nie wiem, czy odważę się użyć, ale może z raz? Sprawdzę, czy to faktycznie o tę wzdęcia chodzi....
Cytat:
Smerfetka powodzenia na szczepieniu

A moja chyba zaczyna kumać, że ma rączki wczoraj męża za brodę chwytała. I tak patrzyła na tą rączkę, że ona, że chwyta, że ma ☺ takie zdziwienie na jej twarzy.
Taaaaaa, zdziwienie jest mega. My z tż zawsze się śmiejemy jak ta minę robi+ Oczy jak 5 zł
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Trzeba bylo sobie jedno z innym zrobić! Człowiek mądry po fakcie, a teraz by się przydał Ja też Góra-dół usypiałam starszego. Wkładałam w chustę, 5 minut i po chłopie. A ten wystarczy, że leżę obok, włączę szum albo wsadze w wózek. Przez to sprzedaje jedną, najdroższą jaką mam szmate Czyli macie spokoj skoro dziadki obrażone dziękuję bronię się jutro Aaa cudnie! Mnie rozczulał widok jak zczaił, że ma nogi

Powodzenia na obronie. To już tylko formalność!
Nie mogę się doczekać pani od chusty. Przyjedzie dopiero za tydzień we wtorek, bo ma długi weekend.

Moje dziecko nawet w nocy pospało. Położona o 21 spała do 21.30. Ululał padła o 22 i chyba gdzieś po północy się obudziła. Lulanie, usnęła po 2 i dopiero przed 5 pobudka. I to chyba tylko dlatego, że ten brzuszek jej dokucza. Po 6 znowu sen i do 8 spanie. I znowu wybudzona przez brzuch (

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 08:40   #2117
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
My też 2 używamy.

Magda tak właśnie myślałam że to dziś lub jutro. To będę trzymać kciuki. Dasz radę !!!! Tak to trochę przeżywam, bo moja przyjaciółka broni się w piątek będzie dobrze.
Wiem, że nikt mnie nie uleje, bo przecież powiem cokolwiek, bo wiedzę mam. No i zresztą wsadzilam w te studia prawie 20 tysięcy, nie mogą mnie ulać

Sq domowa.tv dość obszernie o tym pisała. No i wielo ma ten plus że zawsze można sprzedać

Stary 2019-06-18, 08:54   #2118
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.( Mam nadzieję) Pozazdrościć.
Moja usypia zasadniczo tylko przy piersi. Musi dobrze usnąć, żeby ją do łóżeczka odłożyć. Bo jak za wcześnie odłożę to od razu się budzi. I znowu trzeba do piersi. Można tak w nieskończoność.Dziewczyny , mamy z sQ podobnie. Pewnie przekopalas już pół internetu na temat wielorazowego, ale pamiętam że chyba srokao pisała też o tym. Powodzenia na szczepieniu.
Moja od wczoraj też jakby "odwzajemnia" uśmiech. No coś pięknego.
Smerf, jak Wasze brzuszkowe problemy? Uspokoiło się trochę?
Właśnie zobaczyłam, że dostałam od bratowej preparat z tym enzymem do trawienia laktozy. W razie czego jest.
Na razie odstawiłam BioGaia ( nie wiem czemu) a Espumisan niby ok, ale raz dziennie porządny atak ma. Wczoraj wieczorem się rozwyła na jakieś 20-30 minut. Ehhhh.
I chyba dzisiaj kupię tą silikonową rurkę medi globe. Nie wiem, czy odważę się użyć, ale może z raz? Sprawdzę, czy to faktycznie o tę wzdęcia chodzi....Taaa aaa, zdziwienie jest mega. My z tż zawsze się śmiejemy jak ta minę robi+ Oczy jak 5 zł Powodzenia na obronie. To już tylko formalność!
Nie mogę się doczekać pani od chusty. Przyjedzie dopiero za tydzień we wtorek, bo ma długi weekend.

Moje dziecko nawet w nocy pospało. Położona o 21 spała do 21.30. Ululał padła o 22 i chyba gdzieś po północy się obudziła. Lulanie, usnęła po 2 i dopiero przed 5 pobudka. I to chyba tylko dlatego, że ten brzuszek jej dokucza. Po 6 znowu sen i do 8 spanie. I znowu wybudzona przez brzuch (

No niby czytam ale dalej nic nie wiem... Co ktoś coś radzi to coś innego. Ja wiem ze każdemu coś innego może się sprawdzić ale z2h czytania i ani marki polecanej ani co.. Masakra. Lecę do lekarza...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Wiem, że nikt mnie nie uleje, bo przecież powiem cokolwiek, bo wiedzę mam. No i zresztą wsadzilam w te studia prawie 20 tysięcy, nie mogą mnie ulać

Sq domowa.tv dość obszernie o tym pisała. No i wielo ma ten plus że zawsze można sprzedać

Kciuki mocne!

Stary 2019-06-18, 08:54   #2119
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Moja panna wczoraj dostała na spanie pajaca 62, bo już w 56 się nie mieści. Może to było jakieś małe 62??.
Ale pieluchy mamy jeszcze 1. Bambiboo są chyba ciut większe. Jedynie co, to dada chyba trzeba by już 2 bo 1 jakieś takie małe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-18, 08:58   #2120
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja też odkładam powoli 56 do pudełka... A niektórych wcale nie ubrałam

Stary 2019-06-18, 09:06   #2121
smerfetk_a
Żona Gargamel

Grejfrutowa - wczoraj wyła po każdym karmieniu, tragedia
Cytat:

Mega ceny!
2 dyszki za 64 sztuki

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 09:10   #2122
sQuaara
Zakorzenienie

Moja Puculka już niektóre 68 nosi. Ale to dlatego że jak gorąco to wolę żeby miała luźniej
Z kolei zamówiłam 68 z hm i krok ma poniżej kolan... Pf.

Stary 2019-06-18, 09:26   #2123
Olusiaa_
Zakorzenienie

Sysa
A dajesz jeszcze pierś?

Smerfetka
U nas tez wczoraj poszło w ruch, mm,ale pomogło, przespal 5 H, a nie 2-3 jak po kp
Niby wypił tylko 70 ml,ale to po cycku ,to chyba był głodny

Sq
A robisz Heli inhalacje?
Nam pomógł krem z nivea na odparzenia

Mój albo przy piersi albo ze smokiem,lubi na boczku,przytulony do tetry

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Agata
Współczuję
Ciągle masz pod górkę

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2019-06-18 o 09:22
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 09:28   #2124
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też odkładam powoli 56 do pudełka... A niektórych wcale nie ubrałam

No właśnie. Niektóre wcale nie założone.
Ale. Zapomnialam. Dostałam sporo ciuchów od bratowej ( ona ich nie chce z powrotem, bo już dzieci nie planuje). A ponieważ ja już też, postanowiłam wywieźć je do szpitala w którym rodziłam ( wiem, że przygarną). Przynajmniej się nie zmarnują.
Cytat:
Grejfrutowa - wczoraj wyła po każdym karmieniu, tragedia Mega ceny!
2 dyszki za 64 sztuki

Jprdl, bo chciałam już ten Delicol kupić ( chociaż mam jakiś Kolzym, to chyba podobne). Ale może się wstrzymam i najwyżej będę ten Kolzym próbować.
Cytat:
Moja Puculka już niektóre 68 nosi. Ale to dlatego że jak gorąco to wolę żeby miała luźniej
Z kolei zamówiłam 68 z hm i krok ma poniżej kolan... Pf.

Ja też daje większe żeby nie cisnęło i nie przesuwało pampka w górę.
Twoja to faktycznie już Pucułka

Stary 2019-06-18, 09:29   #2125
Elsabel
Zakorzenienie

Moja Alicja dzisiaj kończy miesiąc i z tej okazji na wadze już 4 kg Body zakłafam jej jeszcze 56, ale już pajace są za krótkie i nie może rozprostować nóżek, więc 62 poszły w ruch

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 09:32   #2126
Monia858585
Rozeznanie

Czy Wasze dzieci też tak się ślinią?? Moja baardzo. Szczególnie jak jest głodna.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

U nas też już rozmiar 62.
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 09:53   #2127
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Cześć,
My 2 używamy od 2 tygodni i body 56 zapinam na styk. Generalnie już większość 62, a rampersy 68. Maja ważyła tydzień temu 4250, wiec 1,5 kg w 5 tygodni. Ale ona w większości na mm, wiec chyba przyrost normalny.

Co do kup na mm, to mamy zwykle raz dziennie. Ale popija też w ciągu doby kilka razy z piersi. Nie chcę odpuścić. Moja córcia wie co dla niej dobre

To podobnie u mnie. A ile dajesz mm i ile razy?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Sysa
A dajesz jeszcze pierś?

Smerfetka
U nas tez wczoraj poszło w ruch, mm,ale pomogło, przespal 5 H, a nie 2-3 jak po kp
Niby wypił tylko 70 ml,ale to po cycku ,to chyba był głodny

Sq
A robisz Heli inhalacje?
Nam pomógł krem z nivea na odparzenia

Mój albo przy piersi albo ze smokiem,lubi na boczku,przytulony do tetry

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Agata

Współczuję

Ciągle masz pod górkę
Jakie dałaś?

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-18, 09:53   #2128
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
To podobnie u mnie. A ile dajesz mm i ile razy?

Co 3 godziny normalnie dostaje mm. W nocy rzadziej. Ale pierś popija bardziej "rekreacyjnie". Tyle żeby się napić. Bo nie chce wody ani herbatki. Chcę zejść z piersi całkiem, ale boje się odwodnienia i czekam az upały miną

Stary 2019-06-18, 10:04   #2129
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Moja Alicja dzisiaj kończy miesiąc i z tej okazji na wadze już 4 kg Body zakłafam jej jeszcze 56, ale już pajace są za krótkie i nie może rozprostować nóżek, więc 62 poszły w ruch

Mleczko!!

Cytat:
Czy Wasze dzieci też tak się ślinią?? Moja baardzo. Szczególnie jak jest głodna.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

U nas też już rozmiar 62.
Moja jeszcze się nie slini ale rdce już ładuje po gardło cale piastki...

U lekarza okejka. Więc jedziemy na dluuugi weekend do dziadków. Ja dziś autem z helka i bagażem a chłopcy jutro pociągiem. Powiem Wam że jak pakujac 1 dziecko brałam pół domu tak jak mam 2 to chyba kutfa wezme wszystko co mam.. Ja pikole

A na dupke steryd... No nie jestem przekonana

Stary 2019-06-18, 10:08   #2130
patrycjakarabasz
Rozeznanie

sQ, moja obecnie 8 latka mając 2 miesiące dostała steryd na pupę. Do tej pory ma problemy ze skórą w tym miejscu. Ciągle coś... Infekcje, uczulenia, wysypki. Nie mam 100% pewności, że steryd miał wpływ, ale... Teraz będę unikać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości