|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
BAN stały
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63
Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Coś jakbyś ty całe życie jadła wyłącznie chipsy, krakersy i suszone kawałki mięsa. A piła dwie szklanki płynów na całą dobę. Prędzej czy później ci się to na zdrowiu odbije. Nie ma zmiłuj. Żadna sucha karma nie jest zalecana przez specjalistów jako karma bytowa dla kota. Jako dodatek? To już na własną odpowiedzialność. Ja bym się bała, że kot zacznie wybrzydzać przy zdrowszej, jak poczuje, że może czekać na fastfooda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
BAN stały
|
co zrobiłybyście na moim miejscu?
wynajmuję mieszkanie w bloku. generalnie jest tutaj bardzo spokojnie, ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że jeden z sąsiadów jest nadprzeciętnie głośno. o co mi chodzi... ów sąsiad lubi sobie pokrzyczeć. zdarzało mu się 'kur***ać' jak są mecze i padnie bramka, jak siatkarze stracą punkt, czasem bez powodu, generalnie dość rzadko. powiedzmy raz na kilka dni, raz na tydzień, taka pojedyncza sytuacja. (skąd wiem że krzyczy na meczach? bo też oglądamy i to się idealnie zbiega). ale teraz tak od 2-3 dni krzyczy (przeklina i wyzywa kogoś) bardzo głośno i bardzo dużo, jakieś chyba awantury się tam dzieją i słychać co jakiś czas odgłosy uderzania jakby walił w coś pięścią. z używanych zaimków wnioskuję, że chyba przeklina na kogoś płci męskiej. nie wiem w którym mieszkaniu się to odbywa, przypuszczam, że chyba w sąsiedniej klatce, w mieszkaniu z którym dzielimy ścianę. ale pewności nie mam żadnej. i nie bardzo mam jak sprawdzić. w trakcie takich krzyków przeszłam się po swojej klatce, ale nie było słychać w żadnym z mieszkań, żeby się coś działo. i do sedna. zareagowałybyście jakoś? jeśli tak to jak? samo krzyczenie, to niech sobie krzyczy, ale martwią mnie te odgłosy uderzania. jeśli to faktycznie mieszkanie obok to tam na pewno mieszka co najmniej jedna kobieta i chyba mieszka albo bywa tam małe dziecko. nie wiem jak się zachować, ale odczuwam mocny niepokój słuchając tego Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-12-02 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weterynarz nie jest kocim dietetykiem wiec tej wiedzy nie musi mieć. Podał w ogóle powód dla którego powinnaś przestawić kota na większą ilość suchej karmy? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- [1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;89022085]Każda karma sucha to karma wysoko przetworzona. Nie zapewni też kotu odpowiedniej ilości wody, co było wyjaśniane wyżej. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Coś jakbyś ty całe życie jadła wyłącznie chipsy, krakersy i suszone kawałki mięsa. A piła dwie szklanki płynów na całą dobę. Prędzej czy później ci się to na zdrowiu odbije. Nie ma zmiłuj. Żadna sucha karma nie jest zalecana przez specjalistów jako karma bytowa dla kota. Jako dodatek? To już na własną odpowiedzialność. Ja bym się bała, że kot zacznie wybrzydzać przy zdrowszej, jak poczuje, że może czekać na fastfooda.[/QUOTE]Plus nie było coś o innym trawieniu mokrej i suchej? Że nie powinno się zbytnio łączyć tego? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Mój tata mówi, że tak cały czas Jest. No i z jednej strony A) jej dzieciaki, jej sprawa B) po 22 było zazwyczaj cicho Miałam pomysl iść do tej kobiety, ale co mam powiedzieć? Niech pani nie krzyczy tak na swoje dzieci? A on mi powie :" na uj się wtracasz?"🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2021-12-02 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Jej dzieciaki jej sprawa,a potem zdziwienie że każdy widzi słyszy a nie reaguje.
Można przejść się do sąsiadki, zapytać czy nie potrzebuję pomocy, czy coś się dzieje,czy chce pogadać,to nie jest normalne, przemoc może być też psychiczna,można przy rozmowie wyczuć jej intencje. Kobieta będzie wiedziała,że jest obserwowana i może zrobi się jej głupio,przemyśli pod wpływem rozmowy,a może potrzebuję z kimś porozmawiać i akurat wyciągniesz ta pierwsza rękę. Z takich wrzasków potem dochodzi do tragedii. Jak jest obok to można spróbować wejść do klatki obok w trakcie. Zapytać jakiegoś sąsiada czy też słyszy. Sprzątaczka na osiedlu też dużo widzi i słyszy i może coś powiedzieć. Miałam sąsiadkę,która darła się na dzieci. Za wszystko w sumie, straszny charakter. Po kolei zaczęliśmy jej zwracać uwagę - wiesz x, Ty tak krzyczysz na całą ulice że zaraz mops do Ciebie zapuka. Zawstydziła się kilka razy. Może coś przetrawiła w głowie. Ale zrobiła się spokojniejsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A pewnie nie powinnam pisać, ale wiem z czego i jak jest produkowana... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2107 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
U moich rodziców sprzątaczka to pogada z tym,to z tamtym i zna historie połowy mieszkańców bloku. Niekoniecznie musi być świadkiem różnych sytuacji. Innego pomysłu nie mam, po prostu iść i posłuchać na klatce skąd te odgłosy a potem myśleć co dalej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
cat lady
|
Dziewczyny pracujące na b2b, co z takich nieoczywistych rzeczy trzeba wziąć pod uwagę rozważając taką pracę?
Wiadomo że trzeba wziąć nadwyżkę na niepłatne urlopy, l4. Mało stabilnie i bez szans na kredyt hipoteczny. Ze nowy lad to większe koszty. Ze trzeba prowadzić księgowość, ale można wrzucić w koszty dużo rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuje butelkę filtrujaca 0,5 - 0,7l. Która firmę polecacie?
Mam dzbanek Brity i jest ok, ale nie wiem jak z butelkami Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2118 |
Konto usunięte
|
jaki ekspres do kawy, tak do 3-3,5k polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
[1=5e046a21a251d9e933976ae d7bddd2e3377715e2_6575001 0a329e;89022276]Po prawej, jest super.[/QUOTE]
Cytat:
![]() Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Kupiłam sobie na allegro coś z darmową przesyłka Orlen do punktu.
Weszłam na allegro i w aplikacji widzę powiadomienie z godziny 15.40 że przesyłka czeka na odbiór w punkcie. A ja nie dostałam żadnego smsa. Nie powinnam dostać na telefon kodu odbioru? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Edytowane przez DiabolloPomidorro Czas edycji: 2021-12-02 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | |
zielony stworek
|
Cytat:
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89022285]jaki ekspres do kawy, tak do 3-3,5k polecacie?[/QUOTE] https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=660540 Na szybko... Jura fajna i bywa w promocji, więc zmieścisz się w tym budżecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Co do sąsiadów i awantur, z własnego doświadczenia wiem że najlepiej słychać zawsze sąsiadów ze swojego pionu (z góry lub dołu). Między klatkami zazwyczaj są ściany nośne które lepiej tłumią, a dźwięki najlepiej niosą się np. po rurach od pionów. Na klatce często nie słychać, zwłaszcza jak ktoś ma solidne drzwi.
Na początek warto porozmawiać z sąsiadami, popytać czy też słyszą takie krzyki, tak żeby ustalić które to mieszkanie. Potem albo porozmawiać z tym kto krzyczy albo dzwonić po policję i zgłaszać awantury. Niestety z autopsji wiem że nie warto zwlekać, bo nigdy nie wiadomo kiedy dojdzie do tragedii. Sama zgłosiłam na policję sprawę moich sąsiadów, kilka tygodni później znaleziono ich martwych (sąsiad najpierw zabił żonę a potem sam dostał wylewu). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89022285]jaki ekspres do kawy, tak do 3-3,5k polecacie?[/QUOTE]Ja mam Melitte (nie pamiętam modelu) i jestem zadowolona.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 | |
BAN stały
|
Cytat:
obawiam się tylko, że rozbiję się o ścianę milczenia. że sąsiedzi nawet jeśli coś słyszą to nie będą 'donosić' jakieś przyjezdnej lasce (mi) na swoich wieloletnich sąsiadów. mam wrażenie że starsi ludzie mają czasem tendencję do bagatelizowania takich sytuacji tak mi w sumie przyszło do głowy, że może się stworzyła nowa melina. niedawno wyburzyli budynek, w który służył za miejsce schadzek lokalnej elicie. może jak się zimo zrobiło to się przenieśli do czyjegoś mieszkania ktoś mi zasugerował też, że może gość meble składa i się denerwuje (pasowałby ten odgłos uderzania o coś). bo to chyba to samo mieszkanie, gdzie od kilku miesięcy był nieustanny remont. i niedawno ciężki sprzęt zamilkł a czasem słychać tylko wkrętarkę. niemniej jednak przejdę się jutro po pionie rozmawiać z krzyczącym na pewno nie zamierzam. boję się, bo przez kilka tygodni jestem sama w mieszkaniu, a nie wiadomo co gościowi może odwalić. jeśli jest z pionu to na pewno szybko się dowie gdzie mieszkam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W gościa bluzgającego na meble mogłabym nawet uwierzyć, sama takie kiedyś składałam że o mało przez okno nie poleciały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;89022285]jaki ekspres do kawy, tak do 3-3,5k polecacie?[/QUOTE]Mamy ten model
https://www.konesso.pl/product-pol-6...-420-40-B.html Kochamy go ![]() Ma funkcje ciepłej wody,nie używam czajnika,jeśli chce sobie zaparzyć np miętę to biorę gorąca wodę z ekspresu i przykrywam talerzykiem. Tak samo gorące mleko,czy do płatków,owsianek, wypieków- nie podgrzewam w garnuszku tylko włączam opcje gorące mleko i podstawiam miskę ![]() Także tak,jeden z najlepszych zakupów w domu,nie pożałujesz na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Likka9 Czas edycji: 2021-12-02 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.