|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może razem doczekamy się drugiej kreski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja raczej nie liczę na ten cykl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten cykl czekam na to co przyniesie, a okres niby 17go ma być, ale biorę duphaston, więc zobaczymy. Moja gin nie wiedziała czy jednoznacznie miałam ovulacje czy nie, wiec mimo, że ją czułam już na nc nie liczę Grunt, żeby mieć okres o czasie bo mam jechać na HSG i zobaczyć co dalej. Trzymam kciuki za wszystkie Staraczki! |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie owu po obserwacji testami od początku roku jest między 15, a 18 dc. Wolałabym mieć wcześniej bo trochę daleko do niej zawsze
I ta faza lutealna taka bidna 11 dni. Także na okres długo nie czekam, ale na owulke długo od okresu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Dołączam
drugi cykl starań, w piątek będę robić test.Suplementujecie magnez przy staraniach? Ja już od trzech miesięcy raz dziennie biorę magneB6 forte, ograniczyłam kawę do jednej słabej, ale od kilku dni skacze mi brew 🤨 i mam już trochę dość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89215235]Dzień dobry! Dołączam
drugi cykl starań, w piątek będę robić test.Suplementujecie magnez przy staraniach? Ja już od trzech miesięcy raz dziennie biorę magneB6 forte, ograniczyłam kawę do jednej słabej, ale od kilku dni skacze mi brew 🤨 i mam już trochę dość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To ja magne b6 Forte łykam od 3 do 4 tabletek dziennie Hej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
Starania o dziecko od 2022
Czesc Dziewczyny
Chciałam dołaczyc do grupy jeśli mogę Mam 32lata i dopiero dwa tygodnie temu zaczeliśmy się starać i dziecko. Były to dni płodne ale nie wiem czy owulacja. Nie robie jeszcze Nic w kierunku sprawdzania owulacji. Cykle mam rozne natomiast wedlug Pani ginekolog mieszcza się w normie. Raz mam 25 dni innym razem 29 ale uśredniając mniej więcej cykl wynosi 27dni. Próbowalismy dwa razy w dni płodne więc zobaczymy, ale napewno chciałam do Was dołączyć bo widzę że niektore z Was staraja się już dłużej więc i pewnie ja bede miec do Was pytania. Jesli @ przyjdzie za pare dni to zakupie termometr owulacyjny i bede obserwowac temperaturę i śluz. Czy macie jakiś konkretny do polecenia? I czy polecacie przyjmowanie wiesiołka? Mam też pytanie o owulacje. Z aplikacji i ze swoich obserwacji wychodzi mi że owulacje mam około 11/12 dnia cyklu bo tak naprawde wtedy mam najsilniejszy popęd seksualny. Czy to mozliwe i moze to byc jednym z symptomow owu? Odnosnie sluzu nigdy nie zauwazylam sluzu jakiegos bardzo zblizonego do bialka kurzego ale sluz jest. Raz mialam podejrzenie ze z racji ktorkich cyklow moge nie miec owulacji ale mam bo dwa razy potwierdzalam u Ginekologa Kilka dziewczyn jeszcze tutaj zostalo wiec przylaczam sie do Was ja dzisiaj zrobilam test i nic. Oczywiscie zdolowalam sie, do okresu jeszcze teoretycznie 5dni ale ja juz wiem ze nic z tego. Poprostu to czuje. Juz zadnych testow nie robie, czekam do poniedzialku na okres. Zdradzcie mi jak sledzicie swoja owulacje. Na co najbardziej zwracacie uwage. Czy korzystacie z pomiarow temperatury? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-05-11 o 18:21 |
|
|
|
#2109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja monitoruję śluz, ale u mnie od czasu odstawienia tabsów mam tak ze wszystko mnie boli i na okres i na owulacje. W owulacje tak mnie brzuch bolał ze trudno by to było pominąć. Ostatnia cos kiepsko była widoczna na monitorze ale wg mnie mam. W kwestii popedu a owulacja to na dwoje wrózyło bo to moze byc tylko skok hormonów w dni płodne. Pewniej robić test albo usg. Jak dopiero zaczynacie to obserwuj i wrzuć na luz, a z czsem jak się nie bedzie udawało to polecam monitorować. Temperatury nie mierze bo mam takie skoki ze to nie ma sensu, co inne na wykresie co innego na usg i czuję. Ja poza lekami biore Prenasol dha wspomagająco całościowo jako suplement. |
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzięki za odpowiedź ja z supli kwas foliowy i kwasy omega dha od HealthyLabs. Jaki urządzeniem monitorujesz śluz? Mi się przyda to monitorować bo własnie raz mam okres co 27/28 dni po kilku cyklach 25 nastepnie 31 i tak. Badałam owulacje i występuje natomiast muszę się nauczyć kiedys. ACC to na rozrzedzenie śluzu? Kurde już zglupialam - czy w ciąże można zajść tylko podczas owulacji? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-05-12 o 08:57 |
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
Moze zle sie wyrazilam ze monitoruje bo to nic specjalistycznego. Na oko widze zmiany.
Tak acc na rozrzedzenie i niby latwiej plemnikom dotrzec. Mozna tylko w sensie biologicznym bo komorka zyje krotko i musi byc zaplodniona, ale realnie to plemniki zyja do 4 dni w drogach rodnych wiec wspolzycie w dni plodne ogolnie mozna finalizowac ciąża. Im blizej owulacji tym lepiej ale wspolzyjac co 2 dni w plodne teoretycznie i tak się trafi. |
|
|
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki! ![]() Dlugo sie staracie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba w tym cyklu nie będę niczego monitorować
W czerwcu mój luby ma imprezę urodzinową i w sumie jak nie zajdę to też będzie ok. A jak zajdę to sie zdziwię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedy owulacja? Kojarzę Cię z wątku
przeczytalam caly mąż ktorego i ktore urodziny, tez jestem z czerwca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety zimowa. Co do urodzin to oboje po 30tce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2116 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiejszy test negatywny, 11-12 dni po owulacji, 3 dni przed miesiączką biel razi po oczach. Kupię kolejny i zrobię za dwa dni, ale nie wiem czy jest sens, bo to nie tak, że kreska jest blada czy wątpliwa, tylko po prostu jej tam nie ma.
A tak zawsze straszyli, że tak łatwo zajść w ciążę :< Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ja w czerwcu 32 skończę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89217357]Dzisiejszy test negatywny, 11-12 dni po owulacji, 3 dni przed miesiączką biel razi po oczach. Kupię kolejny i zrobię za dwa dni, ale nie wiem czy jest sens, bo to nie tak, że kreska jest blada czy wątpliwa, tylko po prostu jej tam nie ma. A tak zawsze straszyli, że tak łatwo zajść w ciążę :< Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Myslisz ze te kreski juz nie mogą się pojawić? Jak ogladałam na yt czasem dziewczyny to wspominaly historie ze nawet w dniu miesiączki miały negatywne testy dopiero kilka dni po pozywtynie. Ja też jestem 3 dni przed miesiączką. Test robiłam 11 dni po i też bielusieńko więc na bank pewnie nic z tego. Już chyba nie planuje robić testów tylko czekam na @. Zwlaszcza że nie mam ani 0,5 objawa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie robię testów bo mam tak regularne okresy, że nawet nie zdążę zrobić. Nigdy mi się nie spóźnia.. A przed terminem nie robie.
Jedynie testy owulacyjne robiłam, ale w tym cyklu już nie robię. Wiem co i jak już z tą owu po tych 5 cyklach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2022-05-13 o 10:45 |
|
|
|
#2119 |
|
Raczkowanie
|
To nasz 4 cykl. Tylko od 2go i wizyty u gin juz mi dala leki z racji wieku -36 lat i wielu faceta 48. Jak mówi: jak można sobie pomoc to czemu nie. Mam też isc na HSG jak w tym miesiacu sie nie uda. Za 4 dni powinna być chwila prawdy, ale biorę Duspatalin, więc wszystko moze sie przesunąć.
|
|
|
|
#2120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To życzę powodzenia! Mój mąż 39 lat. Narazie nasz pierwszy cykl ale teraz bedę uważniej obserwować swoje ciało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
A powiedz mi, od którego dnia robisz testy owulacyjne? Kupilam te z Facelle ale nie wiem od kiedy zacząć robić pierwszy. Planuje je robić codziennie o tej samej porze np kolo 21 przy czym nie wiem w ktorym dniu cyklu zaczac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2022-05-13 o 12:40 |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam jeszcze paskowy facelle, kupiłam dwa testy pink i najchętniej obsikałabym je wszystkie już teraz, ale poczekam do jutra. Nie robiłabym tych testów jak głupia, ale aktualnie co tydzień mamy jakąś imprezę rodzinną i męczy mnie wymyślanie wymówek na %. Oczywiście po pierwszym pozytywie nie zamierzamy nikomu nic mówić, a po negatywnym i tak nie piję dopóki nie dostanę krwawienia, ale wolałabym mieć już jakąś jasność. Co do objawów to trzy dni po bólu i krwawieniu owulacyjnym bolało mnie w podbrzuszu przez kilka dni. Byłam pewna, że to to. Trzy dni już nie bolało, teraz znowu coś czuję i tym razem to już chyba jednak zbiera się na okres. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to jest tak, że dzien przed okresem mam zawsze plamienie i wtedy już wiem, że po zawodach. Bo jak jest ciaza to jest całkiem czysto zazwyczaj pewnie?
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89217752]Nie wiem jak to jest z tymi kreskami. 10 dni po owulacji chyba powinno być coś widać na superczułym? Robiłam facelle, a czytałam, że one czasami bywają fałszywie pozytywne, ale informacji o fałszywym negatywnym za dużo nie widziałam. Nie widzę nawet, w którym miejscu miałaby być ta druga kreska.
Mam jeszcze paskowy facelle, kupiłam dwa testy pink i najchętniej obsikałabym je wszystkie już teraz, ale poczekam do jutra. Nie robiłabym tych testów jak głupia, ale aktualnie co tydzień mamy jakąś imprezę rodzinną i męczy mnie wymyślanie wymówek na %. Oczywiście po pierwszym pozytywie nie zamierzamy nikomu nic mówić, a po negatywnym i tak nie piję dopóki nie dostanę krwawienia, ale wolałabym mieć już jakąś jasność. Co do objawów to trzy dni po bólu i krwawieniu owulacyjnym bolało mnie w podbrzuszu przez kilka dni. Byłam pewna, że to to. Trzy dni już nie bolało, teraz znowu coś czuję i tym razem to już chyba jednak zbiera się na okres. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja przyjmuje zasadę że zyje normanie- pije piwko czy prosseco bez względu na wszystko. Zmienie swoje podejscie dopiero jak zobaczę dwie kreski na tescie. Większosc moich kolezanek ktore zaszly w ciaze nie mialy o tym bladeg pojecia i normanie zyly i wszystko okej. Nasz organizm wlasnie tak działa że te pierwsze tygodnie przy normalnym funkcjonowaniu nie uszkadzają w żaden sposób płodu. Ja rowniez stosuję retinoidy antytrądzikowo co drugi dzień i też nie zamierzam z nich rezygnować do momentu aż się nie uda. Stosowanie ich zewnetrznie to i tak ulamek szans ze coś sie dostanie do krwioobiegu i uszkodzi płód. Także ja żyje tak jak zwykle i nie myśle zbytnio o tym czy wypić piwko czy lampke wina Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
jest jeszcze coś takiego jak plamienie implementacyjne często mylone i interpretowane przez kobiety jako okres Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), czyli właśnie delikatne plamienie, po którym kilka godzin później następował już normalny okres. Teraz od razu zaczyna z grubej rury. Cytat:
||
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89217995]U mnie od razu zaczyna się większym krwawieniem. Kiedyś miałam "ostrzegawczą kroplę" (tak to nazywałam
), czyli właśnie delikatne plamienie, po którym kilka godzin później następował już normalny okres. Teraz od razu zaczyna z grubej rury. Ja do końca trzeciego tygodnia to tak z umiarem, ale normalnie. Potem jednak już ograniczam do minimum - pół szklanki piwa, łyk wina ok, ale już całego piwa, szklanki wina nie wypijam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] no tak ale po zapłodnieniu to tak faktycznie jesli by do niego doszlo to jest tydzien dwa po. Miedzy okresem a owulacja taki jest czas więc myślę ze naprawde to nie ma zupelnie znaczenia. Niektorzy nawet dowiaduja sie o ciązy w 8-9 tygodniu ja też o tym nie wiedziałam ale kiedys wspominała o tym Mamaginekolog ( wiem nie kazdy ja lubi ja tez srednio) ale poprostu utkwilo mi to pytanie w glowie bo jakas dziewczyna na Live byla przerazona ze byla na kilku weselach i pila a pozniej okazalo sie ze jest w ciązyOczywiscie nie namawiam kazdy robi jak chce bardziej mi chodzilo o to jak to z punktu widzenia medycznego wyglada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-05-13 o 16:18 |
|
|
|
#2127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89218096]Tak właśnie jest. Dwa tygodnie po zapłodnieniu, czyli do terminu miesiączki zarodek nie jest jeszcze w pełni zagnieżdżony i korzysta z własnego żółtka, ale właśnie w czwartym i piątym tygodniu stopniowo coraz bardziej "podłącza się" do organizmu matki, jego zapasy się kończą, stopniowo zaczyna pobierać substancje przez łożysko. Dlatego ja trzy pierwsze tygodnie cyklu sobie pozwalam, do końca czwartego raczej już spokojniej z %. A potem powinno być już wiadomo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ale czekaj żebym dobrze zrozumiała 2 tygodnie po zapłodnieniu to jest już mniej więcej spodziewany dzień miesiączki. Według lekarzy przyjmuje się umowny dzień 1 dnia ciąży jako 1 dzień ostatniej miesiączki. Czyli np. jeśli miesiączkę miałaś 1 maja, owulacje 14 maja a spodziewany dzień kolejnej miesiączki np na 29 maja to 29 maja twoja ciąża biologicznie ma 2 tygodnie ( od 14 maja) a tylko umownie 4 tygodnie. Czyli przez te dwa tygodnie od zapłodnienia tak naprawdę zarodkowi nic nie będzie. Gdyby okres Ci się spóźniał to owszem już wtedy byłoby ryzyko że biologicznie będzie to 3 i 4 tydzień kiedy zarodek może korzystać z łożyska ale to będzie dopiero tydzien i dwa po terminie spodziewanej miesiączki Oczywiście picie alkoholu w żadnym wypadku nie jest okej, sama prawie w ogóle nie piję, o upijaniu nie wspominając ale w zasadzie założyłam że wlasnie dopiero po pozywtynym tescie zaprzestane w zupelnosci. Oczywiscie na codzien nie piję ale np wczoraj na koncercie wypilam male piwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-05-13 o 18:28 |
|
|
|
#2129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89218226]Taki, mam na myśli termin od ostatniej miesiączki. W trzecim tygodniu to dopiero zapłodniona, dzieląca się komórka jajowa, w żaden sposób nie połączona z organizmem matki. Czwarty tydzień, ten przed miesiączką, to czas, kiedy zarodek się zagnieżdża i stopniowo zaczyna korzystać z łożyska. Nie korzysta jeszcze na 100%, no ale już ten jeden tydzień nie piję prawie w ogóle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ok to już rozumiem daj znac koniecznie jutro jak zrobisz test ja zrobilam jednak dzisiaj sama nie wiem czemu jedna kreska. Teraz nie mam w domu testow wiec nie bedzie kusilo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2022-05-13 o 22:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

przeczytalam caly 

Mam jeszcze paskowy facelle, kupiłam dwa testy pink i najchętniej obsikałabym je wszystkie już teraz, ale poczekam do jutra.