![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
No to zaczyna się faza chronicznego niedospania? U nas pobudki 5.30-6.00
![]() ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Kasia a to jakis program chyba nie? fajnie to wyglada mi sie niechce w nic bawic len jeste
lucky a ty wogule wiesz o co biega z ta dietka? jak tak na perwszej stronie czytam sa tam 3 etapy i daly tam tez kobietki co mozna jesc a co nie, i lepiej sobie miejwiecej jakas dietke umlozyc zebys nie zglupiala co jutro jesc.Jedna dziewczyna napisala ze pogubila sie i chycila za kromke chleba Zdam relacje jak cos ciekawego przeczytam bo oczywiscie czytam watek od poczatku hehe . No chyba juz ta stronke widzialas z jadlospisami ktora wczesiej wkleilas he . |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny nie przejmujcie sie, nie musicie zaczynać od poczatku, ciągnijcie dalej. Różnica w tych dwóch sposobach jest taka, że wykonując jedno ćwiczenie 6 razy meczymy jedną część mięśnia, która będzie nam potrzebna przy kolejnym ćwiczeniu, ale niestety jest już zmęczona, przez co nastepne cwiczenia "oszukujemy". Przy drugim sposobie, obciążamy wszystkie partie mm brzucha stopniowo, równomiernie. Wniosek: przy pierwszym sposobie dochodząc np do cw 6 jesteśmy już wyczerpani i ostatnie ćw robimy niedbale - czyli stale zaniedbujemy partie ćwiczone w tym ostatnim ćwiczeniu; przy drugim - nawet jesli w szóstym powtórzeniu cyklu ćwiczeń robimy to niedbale, to w pieciu wczesniejszych rzetelnie zmęczyliśmy wszystkie partie mięśni. Róznica w efektach spora. Doridee - spróbuj ugiąć maksymalnie nogi tak, by pięty były blisko posladków, dodatkowo, kiedy leżysz, ruchem miednicy dociśnij dolną częśc pleców do ziemi, dość łatwo to wyczuć, jakbyś chciała "kręgosłupem wkleić" się w podłoże. Automatycznie poczujesz, że brzuch przy tym lekko sie napina - i tak zacznij ćwiczyć, nie odpuszczając tego przylegania do ziemi. Napisz czy działa. Trzymam za was kciuki. Cześć Ps. Jak chcecie później moge polecić troche ćw na utrzymanie efektów.
#2104 |
Zakorzenienie
|
Mezu Alabmy hehe a jak to jest z tym 5 cwiczeniem ten rowerek ja i tak zaczynam od nowa jakos bardziej domnie to przemawia ale w tym rowerkiem to nie kumam juz totalnie kazde cwiczenie zrobie po raz od 1 do 6 i tak 6 razy czyli jedna seria zrobiona Ale jak jest z tym 5 mam podniesc barki i zrobic rowerek tak od 5 do 15? pomachac tymi nogami i to bedzie zaliczone jako 1?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Monka, ja też czytam od początku ale trochą odpuszczam - te nudniejsze posty
![]() http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...0&limitstart=0 mnie się wydaje że jest ok ta dietka - za chlebem nie przepadam, bez ziemniorów da sie żyć. tylko mi brak zwykłej herbatki z cukrem. ![]() akurat 2 tygodnie miną przed świętami a później można więcej wprowadzać. to właściwie zdrowa dieta a nie taka odchudzająca. zobaczymy, siedzę w domu to mogę myśleć co ugotować ![]() ![]() a mąż mnie znów sabotuje i mówi że bez sensu bo nie wytrzymam . to tak jak z ćwiczeniami było na początku a terz już ze mną ćwiczy hahha ![]() ![]() Maksiu też miał dziś marudny dzień, to chyba tak dzieci wiosne witają ![]() a ja już po basenie , zaraz kolacyjka ( serek wiejski z pomidorkami pycha ![]() ![]() ![]() papapaa
#2106 |
Zadomowienie
|
Monka tak do tego potrzebny jest PSPX
Ja sie bawie bo musze korzystac mam wersje Trial tego programu. Ja sobie pózniej wydrukuje na papierze foto. i w rameczke
#2107 |
Zakorzenienie
|
A moj maly wariuje teraz na kocu i pewnie TERMINATOR zasnie o 22 hehe
Lucy no ja czytam tak jak ty hehe nie daj sie mezusiowi dasz rade moze on tez przejdzie na dietke he W sumie ciezka nie jest chleba nie jem ziemniakow nie pamietam kiedy ja tylko na rybach i szpinaku jade i jajach hehe nie moge znalesc nic o pazdziochu zn sloneczniku 2 tygodnie moglabym wytrzymac na nim hehe i zabilas mnie serkiem wiejsckim kocham ja tak na nim po ciazy schudlam do 10 kg sam serek i szyneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jedna foteczka
na tej stronce mozecie zobaczyc inne skrapki http://www.incredi-lili.de/JPO/
#2109 |
Zakorzenienie
|
Kasia ta fotka bardziej mi sie podoba niz ta pierwsza no czadowa .
Ja len jeste i by mi sie nie chcialo i na latwizne ide z pamiatkami.Kpilam mu ta ramke z odlewem, ramke na 1 rok zycia na zdjecia na kazdymiesiac i ta ksiazeczke do wypelnienia pierwszy zab , slowo itd Ale zeby takim leniem nie byla hehe to wymyslilam sobie ze kupie sama rame na obraz i wkleje w nia pierwsze spioszki Kartala i mniejsza ramke wkleje skarpeteczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
monka23 - mozna to nazwać rowerkiem, choc tu chodzi raczej o ruch prostowanie-zginanie, naprzeminnie, noga zgina sie do brzucha i prostuje nad ziemią (nie kładziemy na ziemie). Najważniejsze by stale utrzymywac napięcie brzucha w tym czasie (kręgosłup przylega do ziemi + ćwiczą głębsze partie mięśni). 5-15 zmian nóg to przedział, jesli jesteś w stanie w kazdym powtórzeniu cwiczenia lecieć 15 zmian nóg to swietnie, efekty lepsze, a "zakwasy" gwarantowane
![]() Aha ważne, nie wiem czy to stosujecie. Po każdej serii rozciągajcie brzuch, inaczej z każdą serią mięśnie są bardziej skurczone, a skurczony mięsień słabiej pracuje i szybciej sie męczy. Brak rozciągania wzmaga tez efekt "zakwasów". Po prostu po każdej serii wystarczy w pozycji "leżenie na brzuchu", dłonie przy klatce piersiowej, wychylić tułów w góre do wyprostu ramion w łokciach i przytrzymac 10-15 sek. Tak sobie mysle, że może ten wątek to niekoniecznie tu ciągnąć, wiem, że tu poruszacie sprawy pociech i pewnie nie wszyscy cwiczą, więc nie chcę zabierac miejsca i zaśmiecac wątku. Dajcie znać.
#2111 |
Zakorzenienie
|
A gdzie wogule Alabama hehe ? Nic nie pisze tylk mezus no no jak dlamnie to nie ma sprawy zawsze fajnie zapytac fachowca i wiedziec na czym sie stoji a to ze watek o dzieciaczkach nie dajmy sie zwariowac przez 24 h na dobe nie da sie myslec tylko o dziecku i o niczym wiecej
![]() Nie zebym wyszla na wyrodna matke ale tez chce miec swoje zycie hobby ![]() ![]() Buuu i moja dzidzia w koncu spi dalam zelek na zebole i bedzie zabek ale sie ciesze juz mi nawet palec haczy hehe ciekawe ile czasu to tak bedzie sie wylanial? hmm pare dni#? a moze jutro? |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
no i moja dieta poszła .... na spacer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2113 |
Zakorzenienie
|
Mężu Alabamy zostańmy tu, nawet jak inne mamy nie wykorzystają teraz Twoich rad to może kiedyś.. uważam, że są bardzo cenne
![]() ![]() ![]() Kasiu super te fotki robisz ![]() Monka ale fajnie, jak wyjdzie ząbek to poprosimy foteczkę ![]() ![]() ![]() ![]() Lucky przechodźcie na dietkę ![]() ![]() EDIT Lucky dlaczego koniec z dietą???????? Zrobiłam dziś Ali zdjęcia w kąpieli - zobaczcie, ze już nie jest taka chuda ![]()
#2114 |
Zakorzenienie
|
Doridee miszczowskie fotki a Ala w zywiole chyba jest , lubi sie kapac nie? na basenik musisz sie z nia wybrac nie pamietam czy u was jest czy nie.Ale na pewno by zwariowala hehe a te dziary na rekach to napewno nie twoje
![]() ![]() ![]() No nie wiem jak to z ta kalorycznoscia moj tz to balkon albo raczej tarasssss ma he ale jedza zdrowiej a pozatym sklep z kebabem to duzo tz tego jedza.I tez zalezy co robi ale duzo warzyw jedza i chili na sniadanie obiad kolacje podwieczorek i tak cale zycie bez chilli nie ma dnia.Jak byl umnie to nawet uszka chilli zagryzal hehe ale smakowaly mu. A japo cwiczeniach i jakos mi sie wydaje ze to troche wiecej czasu mi zajmuje ale moze dlatwgo ze jeszcze mysle co mam robic ktore po ktorym . Lucky o co chodzi z dietka?Nie rob jaj .Ja sie dolaczam do watku DPP he nie rezygnuj.Dasz rade nie bedzie zle . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2007-03-21 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
aaaaaaa ja jak zawsze słomiany zapał
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee - jaki to płyn do kąpieli tak się slicznie pieni? Ala robi tą sama minkę szczęśliwca w kąpieli co Maksiu - dzieci lubią się chyba kąpać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka - co z tym tatuażem? blady czy co, bo nie zajarzyłam ![]() ja już poćwiczeniach, robiłam nowym sposobem i myśle że zajmuje to więcej czasu. no i wciąż się my;liłam w liczeniu hahahaa dobranoc, Maksiu pewnie niedługo wstanie, miałam iść dziś wczesniej spać ![]()
#2116 |
Zakorzenienie
|
Lucky nie rob tego nie rezygnuj dasz rade kolacyjki mozesz jesc ale jest lista i z niej trzeba kombinowac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tatuaz to skapcialy jest hehe blady nie bo robiony tuszem do markera ale tandetn wzor rozy sobie zrobilam a kolezanka dziarala hehe.A te cwiczenia to tak wprawa musi byc co po czym hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Lucky oj rozumiem Cię rozumiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ala też ma ok. 70 cm ![]() ![]() No dobra dosyć użalania, idę zjeść śniadanie i myć łepetynę ![]() Monka no tak, dziary nie moje ![]() ![]() ![]() aaa, od wczoraj Ala próbuje raczkować, robi takie maleńkie kroczki - raczki ![]() ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 24 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek ![]() Lucky - 23 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek ![]() Gosiula - 19 dzień ćwiczeń ![]() Wenezja - 12 dzień ćwiczeń ![]() Monka - 2 dzień ćwiczeń ![]() ja - 1 dzień ćwiczeń ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2007-03-22 o 09:17 Powód: wyzerowałam sobie licznik :( |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczyny naprawde wieczna ta 6 Oj jak dobrze ze do Was nie dołączyłam,wieczorami tez padam ze zmęczenia. A rano nie ma szans przy 2 dzieci. wklejam karte świąteczną Miłego Dnia ![]()
#2119 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ćwiczenia nową metodą - jest o wiele lepiej, bardziej skupiam sie nad tym co robię, ćwiczę powoli (bo muszę pomyśleć co dalej
![]() ![]() ![]() Kasiu fajne, fajne to fotki ![]()
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
ja już się pogubiłam w ćwiczeniach.
Zresztą za jakie grzechy mam się męczyć ,nie dość ,że człowiek nie dosypia, uważa na jedzenie, nadźwiga się te 9 kilo bardzo zywej wagi ,poturla po podłodze to jescze takie katusze. UFFFF,już mi lepiej ,jak dam radę to będe ćwiczyć ,jak nie to też się nic nie stanie. Dziś w nocy byłam tak padnięta ,ze mąż przyniósł Ninke do łóżka ,rozpiął mi koszule i jak to on rano powiedział " dał jej cycka". Ja się nawet nie obudziłam tylko rano byłam zdziwiona co Mała robi z nami i czemu ja jestem porozpinana. po prostu mój próg wytrzymałości na zmęczenie został przekroczony. A do tego od rana jest ciemno ,szykuje się chyba jakaś poważna ulewa. dobrze ,zę już od soboty ma być ładnie. Doridee- wiem co to znaczy praca w niedziele.kiedy jeszcze pracowała jako belfer ,zawsze w soboty i niedziele miałam zajęcia na zaocznych ,tydzień trwał na okrągło bez przerw. wiecie co -wczoraj poczytałam sobie wątki z czasów ciąży ,to jest jednak wzruszające.musze je sobie skopiować i gdzieś zachować ( razem z testem ciążowym). Jak byłąm w ciązy 10 lat temu to nie było takich możliwości ,żeby sie wymienic w ten sposób doświadczeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
Doridee, ale fajne zdjęcia. Ala zdecydowanie się poprawiła
![]() ![]() ![]() Wczoraj zaglądałam do buzi i górne dziąsła takie spuchnięte i zaczerwienione. Nie wiem, czy to zęby, czy to od zabawek, które pcha do buzi i gryzie... Wczoraj upolowałam fajne butki na allegro. W maju mamy komunię i będą w sam raz. Muszę tylko przyczaić tą aukcję do końca ![]() Monka, masz to zdjęcie i czekan na Twoje! ![]() ![]() ![]()
#2122 |
Zakorzenienie
|
Ja wyspana tym razem hehe ale lekko skacowana moj malutki tez sie wyspal nie marudzil .A teraz sobie miksuje hehe w dj-a sie bawi.
Powiem tylko tyle bo spadamy bedziemy potem Doridee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasia czadowa karteczka a Igorek wyglada jak ten baranek na gorze wklejony hehe te same oczka sliczne. Gosiula pracujesz dom to ja sie nie dzwie ze czasem czlowiek nie wyrabia. Wenezja no w koncu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Rozeznanie
|
a ja myslałam,że to ja tylko tak mam z tymi zębolami ,dzis chyba tez jej na noc zapakuję jakis syrop ,albo czopka ,bo oszaleje.
Przy Oskarze nie wiedziałam kiedy mu zeby wyszły ,a ta Mała bździągwa nas umęczy. Postanowiłam właśnie zrobić sobie kłopot i na drugi dzień świąt zaproszę gosci. Nie wiem jescze jak mi się uda wszystko przygotować ,ale po chrzcinach na których było 30 osób nic już nie jest dla mnie straszne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
No Monka aparatko teraz kolej na Ciebie
DAWAJ FOTKE !!!!! WENEZJA młodziutko wyglądasz i fajny piesek.
#2125 |
Zadomowienie
|
Monka Fotke Poprosimy
![]() ![]() ![]() ![]()
#2126 |
Rozeznanie
|
No... Monka, lepiej żebyś zdjęcie zamieściła, bo już walizkę pakuję!
![]() O świętach kochane, to ja nie myślę. Tzn. myślę, żeby się ze sprzątaniem wyrobić, bo powoli się zagracam i zakurzam! Jeśli chodzi o gotowanie, to niech ze mnie zejdą z łaski swojej, bo nic nie robię. Jak będzie czym, to do mamy pojedziemy i będzie z głowy ![]() ![]() Na pocieszenie, na allegro widziałam fajną kieckę na Emkę. Na tą komunię bym ją wystroiła, ale nie wiem, czy wejdzie. Coś wątpię. Zobaczymy, czy sprzedawca da mi wymiary ![]()
#2127 |
Zakorzenienie
|
Wenezja no i po co było sie tak ukrywać - super wyglądasz
![]() ![]() ![]() Gosiula to faktycznie przemęczona jesteś zdrowo - odpuść sobie te ćwiczenia.. bo sie wykończysz ![]() Monka DAWAJ FOTKĘ ![]() ![]() ![]() ![]() Spadam bo sie moja terrorystka obudziła..
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() Dario mój synalek odrzucił cyca ![]() ![]() ![]() A co do świąt, to u nas akurat w lany ponioedziałek będą chrzciny, nasz chrzestny dziś wraca zza granicy ![]() ![]() Wenezjo śliczną mamusią jesteś ![]() Doridee pyszna Ala w kąpieli ![]() ![]() Podbijam pytanko o to, jak dbacie o te miniząbki maluszków????
#2129 |
Rozeznanie
|
Alabama24, gdzie tam śliczna. Czuję się staro odkąd mała się urodziła...
![]() Jakieś lepsze zdjęcie dam, ale czekam na Monkę! ![]() ![]() Doridee, wyzeruj całkiem! Zaczynam od nowa!
#2130 |
Zakorzenienie
|
Wenezja normalnie masz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monkę coś wcięło ![]() Alabamo bardzo nam miło, że Twój mąż nam tu rzucił kilka cennych rad ![]() Nie wiem jak dbać o te mikruskowe dziąsełka ale są specjalne szczoteczki i chyba trzeba przyzwyczajać maluszka do codziennej higieny jamy ustnej ![]() Zmykam bo zaraz przychodzą do nas znajomi - też mają sierpniowego synka - będzie o czym gadać ![]() ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 24 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek ![]() Lucky - 23 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek ![]() Gosiula - 19 dzień ćwiczeń ![]() Monka - 2 dzień ćwiczeń ![]() ja - 1 dzień ćwiczeń ![]() Wenezja - 0 dzień ćwiczeń (0 powtórzeń)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.