Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-21, 18:09   #2101
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

No to zaczyna się faza chronicznego niedospania? U nas pobudki 5.30-6.00 i nie ma zmiłuj! Zaczyna się nowy, piękny dzień i rób, co chcesz. Następne spanie (pół godziny, godzina w najlepszym razie) dopiero ok. 9, a potem w południe 2 godzinki. No i poranek odespany, tylko że przez kogo?
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 18:13   #2102
monka23
Zakorzenienie

Kasia a to jakis program chyba nie? fajnie to wyglada mi sie niechce w nic bawic len jeste
lucky a ty wogule wiesz o co biega z ta dietka? jak tak na perwszej stronie czytam sa tam 3 etapy i daly tam tez kobietki co mozna jesc a co nie, i lepiej sobie miejwiecej jakas dietke umlozyc zebys nie zglupiala co jutro jesc.Jedna dziewczyna napisala ze pogubila sie i chycila za kromke chleba Zdam relacje jak cos ciekawego przeczytam bo oczywiscie czytam watek od poczatku hehe .
No chyba juz ta stronke widzialas z jadlospisami ktora wczesiej wkleilas he .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:11   #2103
Alabama24
Raczkowanie

Witam

Dziewczyny nie przejmujcie sie, nie musicie zaczynać od poczatku, ciągnijcie dalej.

Różnica w tych dwóch sposobach jest taka, że wykonując jedno ćwiczenie 6 razy meczymy jedną część mięśnia, która będzie nam potrzebna przy kolejnym ćwiczeniu, ale niestety jest już zmęczona, przez co nastepne cwiczenia "oszukujemy". Przy drugim sposobie, obciążamy wszystkie partie mm brzucha stopniowo, równomiernie.

Wniosek: przy pierwszym sposobie dochodząc np do cw 6 jesteśmy już wyczerpani i ostatnie ćw robimy niedbale - czyli stale zaniedbujemy partie ćwiczone w tym ostatnim ćwiczeniu; przy drugim - nawet jesli w szóstym powtórzeniu cyklu ćwiczeń robimy to niedbale, to w pieciu wczesniejszych rzetelnie zmęczyliśmy wszystkie partie mięśni. Róznica w efektach spora.

Doridee - spróbuj ugiąć maksymalnie nogi tak, by pięty były blisko posladków, dodatkowo, kiedy leżysz, ruchem miednicy dociśnij dolną częśc pleców do ziemi, dość łatwo to wyczuć, jakbyś chciała "kręgosłupem wkleić" się w podłoże. Automatycznie poczujesz, że brzuch przy tym lekko sie napina - i tak zacznij ćwiczyć, nie odpuszczając tego przylegania do ziemi.
Napisz czy działa.

Trzymam za was kciuki.

Cześć

Ps. Jak chcecie później moge polecić troche ćw na utrzymanie efektów.

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:15   #2104
monka23
Zakorzenienie

Mezu Alabmy hehe a jak to jest z tym 5 cwiczeniem ten rowerek ja i tak zaczynam od nowa jakos bardziej domnie to przemawia ale w tym rowerkiem to nie kumam juz totalnie kazde cwiczenie zrobie po raz od 1 do 6 i tak 6 razy czyli jedna seria zrobiona Ale jak jest z tym 5 mam podniesc barki i zrobic rowerek tak od 5 do 15? pomachac tymi nogami i to bedzie zaliczone jako 1? zbzikowalam
Stary 2007-03-21, 19:19   #2105
lucky blue rose
Raczkowanie

Monka, ja też czytam od początku ale trochą odpuszczam - te nudniejsze posty ) hahaha Nie wiem czy to wklejałam :
http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...0&limitstart=0
mnie się wydaje że jest ok ta dietka - za chlebem nie przepadam, bez ziemniorów da sie żyć. tylko mi brak zwykłej herbatki z cukrem.
akurat 2 tygodnie miną przed świętami a później można więcej wprowadzać. to właściwie zdrowa dieta a nie taka odchudzająca. zobaczymy, siedzę w domu to mogę myśleć co ugotować
a mąż mnie znów sabotuje i mówi że bez sensu bo nie wytrzymam . to tak jak z ćwiczeniami było na początku a terz już ze mną ćwiczy hahha i razem stękamy na kocyku codziennie czad !

Maksiu też miał dziś marudny dzień, to chyba tak dzieci wiosne witają
a ja już po basenie , zaraz kolacyjka ( serek wiejski z pomidorkami pycha ), zaległe prison break z niedzieli i spać bo może znów mnie czeka pobudka o 5?
papapaa
Stary 2007-03-21, 19:22   #2106
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Monka tak do tego potrzebny jest PSPX
Ja sie bawie bo musze korzystac mam wersje Trial tego programu.
Ja sobie pózniej wydrukuje na papierze foto. i w rameczke

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:26   #2107
monka23
Zakorzenienie

A moj maly wariuje teraz na kocu i pewnie TERMINATOR zasnie o 22 hehe
Lucy no ja czytam tak jak ty hehe nie daj sie mezusiowi dasz rade moze on tez przejdzie na dietke he W sumie ciezka nie jest chleba nie jem ziemniakow nie pamietam kiedy ja tylko na rybach i szpinaku jade i jajach hehe nie moge znalesc nic o pazdziochu zn sloneczniku 2 tygodnie moglabym wytrzymac na nim hehe i zabilas mnie serkiem wiejsckim kocham ja tak na nim po ciazy schudlam do 10 kg sam serek i szyneczka Teraz mam klopot z kupnem jest ten ktorego nie lubie i szynki teraz tez nie moge jesc bo tz patrzy bo swir mi swini zakazal jesc hehe .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 19:27   #2108
kasia1361
Zadomowienie

I jeszcze jedna foteczka

na tej stronce mozecie zobaczyc inne skrapki
http://www.incredi-lili.de/JPO/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9b2cf4d6104dbf76med.jpg (47,0 KB, 13 załadowań)

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-03-21, 19:35   #2109
monka23
Zakorzenienie

Kasia ta fotka bardziej mi sie podoba niz ta pierwsza no czadowa .
Ja len jeste i by mi sie nie chcialo i na latwizne ide z pamiatkami.Kpilam mu ta ramke z odlewem, ramke na 1 rok zycia na zdjecia na kazdymiesiac i ta ksiazeczke do wypelnienia pierwszy zab , slowo itd
Ale zeby takim leniem nie byla hehe to wymyslilam sobie ze kupie sama rame na obraz i wkleje w nia pierwsze spioszki Kartala i mniejsza ramke wkleje skarpeteczki i moja wena jak anrazie sie konczy hehe Jak macie jakies fajne pomysly to ja z mola checia skozysta
Stary 2007-03-21, 20:27   #2110
Alabama24
Raczkowanie

monka23 - mozna to nazwać rowerkiem, choc tu chodzi raczej o ruch prostowanie-zginanie, naprzeminnie, noga zgina sie do brzucha i prostuje nad ziemią (nie kładziemy na ziemie). Najważniejsze by stale utrzymywac napięcie brzucha w tym czasie (kręgosłup przylega do ziemi + ćwiczą głębsze partie mięśni). 5-15 zmian nóg to przedział, jesli jesteś w stanie w kazdym powtórzeniu cwiczenia lecieć 15 zmian nóg to swietnie, efekty lepsze, a "zakwasy" gwarantowane , ale te mijają po 3-4 dniach regularnego ćwiczenia.

Aha ważne, nie wiem czy to stosujecie. Po każdej serii rozciągajcie brzuch, inaczej z każdą serią mięśnie są bardziej skurczone, a skurczony mięsień słabiej pracuje i szybciej sie męczy. Brak rozciągania wzmaga tez efekt "zakwasów".
Po prostu po każdej serii wystarczy w pozycji "leżenie na brzuchu", dłonie przy klatce piersiowej, wychylić tułów w góre do wyprostu ramion w łokciach i przytrzymac 10-15 sek.

Tak sobie mysle, że może ten wątek to niekoniecznie tu ciągnąć, wiem, że tu poruszacie sprawy pociech i pewnie nie wszyscy cwiczą, więc nie chcę zabierac miejsca i zaśmiecac wątku. Dajcie znać.

J.P.II

Tymuś = szczęście
Stary 2007-03-21, 20:58   #2111
monka23
Zakorzenienie

A gdzie wogule Alabama hehe ? Nic nie pisze tylk mezus no no jak dlamnie to nie ma sprawy zawsze fajnie zapytac fachowca i wiedziec na czym sie stoji a to ze watek o dzieciaczkach nie dajmy sie zwariowac przez 24 h na dobe nie da sie myslec tylko o dziecku i o niczym wiecej .
Nie zebym wyszla na wyrodna matke ale tez chce miec swoje zycie hobby i i mi gadanie o pierdlach nie przeszkadza . Jak komus sie nie podoba to moze to powiedziec wolnosc slowa .Nie trzeba wszystkiego tolerowac.
Buuu i moja dzidzia w koncu spi dalam zelek na zebole i bedzie zabek ale sie ciesze juz mi nawet palec haczy hehe ciekawe ile czasu to tak bedzie sie wylanial? hmm pare dni#? a moze jutro?
Stary 2007-03-21, 21:01   #2112
lucky blue rose
Raczkowanie

no i moja dieta poszła .... na spacer wiedziałam że tak bedzie a tak chciałam ......................... ............ cała ja kasuje podpisik
Stary 2007-03-21, 21:14   #2113
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Mężu Alabamy zostańmy tu, nawet jak inne mamy nie wykorzystają teraz Twoich rad to może kiedyś.. uważam, że są bardzo cenne Nie spróbowałam jeszcze Twoich rad bo jeszcze nie ćwiczyłam i chyba nie dam dziś rady Ale słyszałam, że można robić dwa dni przerwy??? Ala dopiero niedawno poszła spać... padam.

Kasiu super te fotki robisz

Monka ale fajnie, jak wyjdzie ząbek to poprosimy foteczkę Kurcze, Ty to chociaż drukujesz zdjęcia.. ja to i to nie, mam kilka wydrukowanych w antyramach na ścianie i to wszystko. Na dodatek kupiliśmy jakis kiepski tusz do drukarki bo fatalnie drukuje. Z tymi śpiochami i skarpetkami to fajny pomysł Monka ja to Cię podziwiam, pewnie TŻ gotuje rarytasy a Ty na dietce Kaloryczne to ich jedzenia? Bo że pyszne to wiemy

Lucky przechodźcie na dietkę Jak sie sprawdzi to może i ja spróbuję A co to jest prison break???
EDIT Lucky dlaczego koniec z dietą????????

Zrobiłam dziś Ali zdjęcia w kąpieli - zobaczcie, ze już nie jest taka chuda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kąpiel1.jpg (118,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kąpiel2.jpg (118,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kąpiel3.jpg (121,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (121,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (120,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3.jpg (120,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2007-03-21, 21:41   #2114
monka23
Zakorzenienie

Doridee miszczowskie fotki a Ala w zywiole chyba jest , lubi sie kapac nie? na basenik musisz sie z nia wybrac nie pamietam czy u was jest czy nie.Ale na pewno by zwariowala hehe a te dziary na rekach to napewno nie twoje hehe no chyba ze to pamiatka po nastoletnich czasach.Ja mam dziarke na kostce ale taka biedna ze musze cus innego zrobic .Tak to jest jak na kolonie sie jezdzi i kolka robi hehe.A my fotki drukjemy w drukarce z kodaka razem z aparatem byla dalismy ponad 200 funtow , oplaca sie a papier kupujemy za 40 funtow i jest tam 160szt i tez taniej wychodzi jakby miala isc do wywolania .
No nie wiem jak to z ta kalorycznoscia moj tz to balkon albo raczej tarasssss ma he ale jedza zdrowiej a pozatym sklep z kebabem to duzo tz tego jedza.I tez zalezy co robi ale duzo warzyw jedza i chili na sniadanie obiad kolacje podwieczorek i tak cale zycie bez chilli nie ma dnia.Jak byl umnie to nawet uszka chilli zagryzal hehe ale smakowaly mu.
A japo cwiczeniach i jakos mi sie wydaje ze to troche wiecej czasu mi zajmuje ale moze dlatwgo ze jeszcze mysle co mam robic ktore po ktorym .
Lucky o co chodzi z dietka?Nie rob jaj .Ja sie dolaczam do watku DPP he nie rezygnuj.Dasz rade nie bedzie zle .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2007-03-21 o 23:48
Stary 2007-03-22, 00:01   #2115
lucky blue rose
Raczkowanie

aaaaaaa ja jak zawsze słomiany zapał wszystko było super aż mąż nie zrobił sobie kolacyjki. kolacje to nasz ulubiony posiłek i zawsze go sobie celebrujemy.. no i masz , padłam. ja isę nie nadaje do diet, tak jak myśllałam. wy będziecie wszystkie chude a ja zostane taka grubaska zawsze super zaczynam i ... klops.aaaa było minęło

Doridee
- jaki to płyn do kąpieli tak się slicznie pieni? Ala robi tą sama minkę szczęśliwca w kąpieli co Maksiu - dzieci lubią się chyba kąpać A Ala śliczna modelka rzeczywiście rośnie!! duża już jest chyba? ja tak wg puzzli oceniam Maksia na ok 70 cma jakie oczęta ... już widzę jak będzie serca łamać

Monka
- co z tym tatuażem? blady czy co, bo nie zajarzyłam

ja już poćwiczeniach, robiłam nowym sposobem i myśle że zajmuje to więcej czasu. no i wciąż się my;liłam w liczeniu hahahaa

dobranoc, Maksiu pewnie niedługo wstanie, miałam iść dziś wczesniej spać ach, co za dzień, sio już sio!!
Stary 2007-03-22, 00:10   #2116
monka23
Zakorzenienie

Lucky nie rob tego nie rezygnuj dasz rade kolacyjki mozesz jesc ale jest lista i z niej trzeba kombinowac normalnie zlej mu dupsko o ktorej on ta kolacje zjadl? O tej 19 jeszcze mozesz jesc .Ja zapytalam tam o leczo moze da sie zrobic pomidor cebula cukinia papryka tylko kwestia z ilu i czy papryki wszystkie kolory i czy mozna dac przecier doprawisz papryke ostra dasz zmielona o i piers zkurczaka mozesz dodac i juz masz kolacyjke nie poddawaj sieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee Chcesz 40 lat jeczyc ze gruba jezes a to pare tygodni .Jest jeszcze pare obiadkow co mozna kolowac oczywiscie sniadanka z jajka albo tunczy obiadki z brokulami i lososiem z piekarnika doprawisz tez pyszne.
A tatuaz to skapcialy jest hehe blady nie bo robiony tuszem do markera ale tandetn wzor rozy sobie zrobilam a kolezanka dziarala hehe.A te cwiczenia to tak wprawa musi byc co po czym hehe
Stary 2007-03-22, 07:26   #2117
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Lucky oj rozumiem Cię rozumiem Jestem identyczna dlatego nawet nie zaczynam Moja jedyna nadzieja to aktywność fizyczna, którą zresztą bardzo lubię tylko to zmęczenieeeee Nie ma szans żebym robiła ćwiczenia wieczorem bo padam i jak już robię to ćwiczę niedbale aby szybciej, aby mieć już za sobą... No i gdzie sens Mąż Alabamy ma rację, trzeba robić powoli, dokładnie, myśleć o mięśniach... Teraz się nie dziwie, że efektów nie ma Źle ćwiczyłam
Ala też ma ok. 70 cm Płyn to ten z Hipp'a, leję dosłownie kropeleczkę ale rozbijam go prysznicem - dlatego taka piana

No dobra dosyć użalania, idę zjeść śniadanie i myć łepetynę

Monka no tak, dziary nie moje Będę chodzić z Alą na basen ale to jak się cieplej zrobi Póki co uwielbia wodę i kąpiele - zobaczymy co powie na basen

aaa, od wczoraj Ala próbuje raczkować, robi takie maleńkie kroczki - raczki Andrzej sie śmieje, ze drobi jak gejsza

WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW
Magdulka - 24 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek
Lucky - 23 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek

Gosiula - 19 dzień ćwiczeń (14 powtórzeń)
Wenezja - 12 dzień ćwiczeń (10 powtórzeń)
Monka - 2 dzień ćwiczeń (2 serie 6 powtórzeń)

ja - 1 dzień ćwiczeń (1 seria 6 powtórzeń)

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2007-03-22 o 09:17 Powód: wyzerowałam sobie licznik :(
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 08:32   #2118
kasia1361
Zadomowienie

Witam

Dziewczyny naprawde wieczna ta 6

Oj jak dobrze ze do Was nie dołączyłam,wieczorami tez padam ze zmęczenia.
A rano nie ma szans przy 2 dzieci.

wklejam karte świąteczną

Miłego Dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 301d014d69df7d8amed.jpg (84,9 KB, 5 załadowań)

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-03-22, 09:06   #2119
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Zrobiłam ćwiczenia nową metodą - jest o wiele lepiej, bardziej skupiam sie nad tym co robię, ćwiczę powoli (bo muszę pomyśleć co dalej ). W każdym razie z bólem serca.. ZERUJĘ SOBIE LICZNIK Teraz powinny być większe efekty

Kasiu fajne, fajne to fotki
Stary 2007-03-22, 09:12   #2120
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

ja już się pogubiłam w ćwiczeniach.
Zresztą za jakie grzechy mam się męczyć ,nie dość ,że człowiek nie dosypia, uważa na jedzenie, nadźwiga się te 9 kilo bardzo zywej wagi ,poturla po podłodze to jescze takie katusze.
UFFFF,już mi lepiej ,jak dam radę to będe ćwiczyć ,jak nie to też się nic nie stanie.

Dziś w nocy byłam tak padnięta ,ze mąż przyniósł Ninke do łóżka ,rozpiął mi koszule i jak to on rano powiedział " dał jej cycka".
Ja się nawet nie obudziłam tylko rano byłam zdziwiona co Mała robi z nami i czemu ja jestem porozpinana. po prostu mój próg wytrzymałości na zmęczenie został przekroczony.
A do tego od rana jest ciemno ,szykuje się chyba jakaś poważna ulewa.
dobrze ,zę już od soboty ma być ładnie.
Doridee- wiem co to znaczy praca w niedziele.kiedy jeszcze pracowała jako belfer ,zawsze w soboty i niedziele miałam zajęcia na zaocznych ,tydzień trwał na okrągło bez przerw.

wiecie co -wczoraj poczytałam sobie wątki z czasów ciąży ,to jest jednak wzruszające.musze je sobie skopiować i gdzieś zachować ( razem z testem ciążowym).
Jak byłąm w ciązy 10 lat temu to nie było takich możliwości ,żeby sie wymienic w ten sposób doświadczeniami.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 10:03   #2121
wenezja
Rozeznanie

Doridee, ale fajne zdjęcia. Ala zdecydowanie się poprawiła Mój liczniczek też wyzeruj Nie dałam rady. Emka jest tak nieznośna od trzech dni, że Doprowadza wszystkich w domu do wariacji. Wczoraj tż wyniósł ją do pokoju dziadków, ale jak szybko poszła, tak szybko wróciła... Nie można sobie dać z nią rady. Siedzieć nie, leżeć nie, na rękach odpala takie numery, że każdy łóżka szuka, żeby ją położyć... Wczoraj myślałam, że ją rozkręcę na części pierwsze... Skończyło się na wzięciu melisany. Tak wkurzona dawno nie byłam O spaniu w dzień nie ma mowy. Ma teraz dwie drzemki po pół godziny. Zrobić nic nie mogę. Obiady gotuję dzień wcześniej stercząc przy garach do 24:00. Dzisiaj już z samego rana dostała czopek w tyłek- może coś pomoże.
Wczoraj zaglądałam do buzi i górne dziąsła takie spuchnięte i zaczerwienione. Nie wiem, czy to zęby, czy to od zabawek, które pcha do buzi i gryzie...

Wczoraj upolowałam fajne butki na allegro. W maju mamy komunię i będą w sam raz. Muszę tylko przyczaić tą aukcję do końca

Monka, masz to zdjęcie i czekan na Twoje! Jak mnie wyrolujesz, to pojadę do tej Anglii, znajdę Cię...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.JPG (107,7 KB, 24 załadowań)
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 12:06   #2122
monka23
Zakorzenienie

Ja wyspana tym razem hehe ale lekko skacowana moj malutki tez sie wyspal nie marudzil .A teraz sobie miksuje hehe w dj-a sie bawi.
Powiem tylko tyle bo spadamy bedziemy potem
Doridee ZERUJ ZERUJ SOBIE LICZNIK
Kasia czadowa karteczka a Igorek wyglada jak ten baranek na gorze wklejony hehe te same oczka sliczne.
Gosiula pracujesz dom to ja sie nie dzwie ze czasem czlowiek nie wyrabia.
Wenezja no w koncu fajna babeczka z ciebie .A mi sie wydaje ze to zeby ida ze ona tak marudzi i ona sie meczy i was przyokazji napewno bedzie lepiej z tym czopkiem .Do 24 przy garach pizze jescie hehe i z glowy bo sie wykonczysz .Nie wyroluje nie wyroluje dam potem hehe jak nie zapomne To dla malej terorystki od mojego Terminatora.
Stary 2007-03-22, 12:31   #2123
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

a ja myslałam,że to ja tylko tak mam z tymi zębolami ,dzis chyba tez jej na noc zapakuję jakis syrop ,albo czopka ,bo oszaleje.
Przy Oskarze nie wiedziałam kiedy mu zeby wyszły ,a ta Mała bździągwa nas umęczy.
Postanowiłam właśnie zrobić sobie kłopot i na drugi dzień świąt zaproszę gosci.
Nie wiem jescze jak mi się uda wszystko przygotować ,ale po chrzcinach na których było 30 osób nic już nie jest dla mnie straszne.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-22, 12:48   #2124
kasia1361
Zadomowienie

No Monka aparatko teraz kolej na Ciebie
DAWAJ FOTKE !!!!!

WENEZJA młodziutko wyglądasz
i fajny piesek.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-03-22, 12:51   #2125
kasia1361
Zadomowienie

Monka Fotke Poprosimy

MONKA fotke daj

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-03-22, 12:53   #2126
wenezja
Rozeznanie

No... Monka, lepiej żebyś zdjęcie zamieściła, bo już walizkę pakuję!

O świętach kochane, to ja nie myślę. Tzn. myślę, żeby się ze sprzątaniem wyrobić, bo powoli się zagracam i zakurzam! Jeśli chodzi o gotowanie, to niech ze mnie zejdą z łaski swojej, bo nic nie robię. Jak będzie czym, to do mamy pojedziemy i będzie z głowy Dzisiaj Wojtek ma mi firanki ściągnąć, namoczę i jutro wypiorę. W sobotę wyprasuję i powieszę Okna za tydzień umyję, bo i tak pewnie lać będzie. Jeszcze szorowanie dywanu mnie czeka, bo pod łóżkiem skrywa się zawsze pies i brązowa plama jest. Czizzz... Piszę, piszę i już mi się nic nie chce.

Na pocieszenie, na allegro widziałam fajną kieckę na Emkę. Na tą komunię bym ją wystroiła, ale nie wiem, czy wejdzie. Coś wątpię. Zobaczymy, czy sprzedawca da mi wymiary
Stary 2007-03-22, 13:05   #2127
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wenezja no i po co było sie tak ukrywać - super wyglądasz Tylko ja to bym poprosiła jeszcze jakieś wyraźniejsze z Tobą na pierwszym planie Mam Ci całkiem wyzerować liczniczek??

Gosiula to faktycznie przemęczona jesteś zdrowo - odpuść sobie te ćwiczenia.. bo sie wykończysz

Monka DAWAJ FOTKĘ

Spadam bo sie moja terrorystka obudziła..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-22, 16:18   #2128
Alabama24
Raczkowanie

Witajcie Mąż akurat na zwolnieniu jest, to miał troszkę czasu i tak sobie popisał do was Mam nadzieje, że pomogły jego rady.

Dario mój synalek odrzucił cyca już od 2 dni nie chce. No cóż taka kolej rzeczy. U nas również ciągłe zmęczenie, bo Tymuś budzi się ok 6 rano, w nocy też potrafi nawet 2 razy się obudzić i gada sobie i gada... a ja się męczę. Nie mam kiedy odespać, bo akurat robię to prawo jazdy, ogólnie ciężko jestKurde, skoro już cyca nie chce, to nie wiem po co on się w nocy budzi i jak go oduczyć tego

A co do świąt, to u nas akurat w lany ponioedziałek będą chrzciny, nasz chrzestny dziś wraca zza granicy W wielką sobotę natomiast moja teściowa bierze ślub...oj będzie się działo. Nawet nie chce mi się zaczynać myśleć ile będę się musiała napracować, nasprzątać, naprzygotowywać

Wenezjo śliczną mamusią jesteś

Doridee pyszna Ala w kąpieli

Podbijam pytanko o to, jak dbacie o te miniząbki maluszków????

J.P.II

Tymuś = szczęście
Stary 2007-03-22, 18:39   #2129
wenezja
Rozeznanie

Alabama24, gdzie tam śliczna. Czuję się staro odkąd mała się urodziła...

Jakieś lepsze zdjęcie dam, ale czekam na Monkę! Przypilnuję ją tutaj, oj przypilnuję!!!

Doridee, wyzeruj całkiem! Zaczynam od nowa!
Stary 2007-03-22, 18:51   #2130
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wenezja normalnie masz za takie gadanie, ja Ci dam staro!!! Ale fakt faktem, że na dbanie o siebie poświęcam teraz bardzo mało czasu no i wcześniej czy później to się odbije na wyglądzie A tam Zgodnie z życzeniem zeruje licznik Ale ćwiczyłaś dziś?? Zakładam, że nie ale jakby coś to mnie popraw
Monkę coś wcięło

Alabamo bardzo nam miło, że Twój mąż nam tu rzucił kilka cennych rad Jak da radę to poprosimy jeszcze o jakieś ćwiczonka po Weiderze.
Nie wiem jak dbać o te mikruskowe dziąsełka ale są specjalne szczoteczki i chyba trzeba przyzwyczajać maluszka do codziennej higieny jamy ustnej Na razie nas to nie dotyczy bo Ala bezzębna ale jutro poszukam czegoś w necie.

Zmykam bo zaraz przychodzą do nas znajomi - też mają sierpniowego synka - będzie o czym gadać Tym bardziej, że laska uczy w-fu, już ją wezmę w obroty i podpytam o co sie da Ech, żebyście zobaczyli jak ona wygląda... Szprycha...

WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW
Magdulka - 24 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek
Lucky - 23 dzień ćwiczeń (16 powtórzeń) Półmetek

Gosiula - 19 dzień ćwiczeń (14 powtórzeń)
Monka - 2 dzień ćwiczeń (2 serie 6 powtórzeń)
ja - 1 dzień ćwiczeń (1 seria 6 powtórzeń)
Wenezja - 0 dzień ćwiczeń (0 powtórzeń)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości