![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Stare przysłowie mówi,że'' nieszczęścia lubią chodzić parami''Szpiegu myślę,że ty już chyba wyczerpałaś swój limit na niepowodzenia i teraz może być już tylko coraz lepiej.Tego ci życzę
![]() Johanna uwierz mi jest naprawdę mało ludzi z takim wspaniałym optymizmem jak twój,albo ja mam takie kulawe szczęście przebywać pomiędzy samymi pesymistami.Zresztą sama nim jestem. Teraz najważniejsze,aby twoja operacja się powiodła i łapka odzyskała sprawność ![]() PRZYJAŹŃ kiedyś w nią wierzyłam teraz niestety pozostał po niej tylko żal i rozgoryczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
Danusia-w zimie to mnie chlopisko poczciwe moje autem wozilo(sorki pogrubilo mi sie),teraz Jörg w Holandii,mimo samodzielnosci brakuje mi mojego wkurzacza w lozku przelanczajacego mopje programy na jego.teraz moge sobie ogladac do woli,co chce,ale bez niego nie ma frajdy przekomarzania.Nie mozemy do siebie dzwonic,bo numeru stacjonarnego nie ma,a komory za granice ile kosztuja,to wiecie.Internet ma tez przez komorke,wiec codziennie pisze mu maila,a on sobie raz w tygodniu sciaga ,podczytuje i dzwoni.Mowi ,ze lubi moje male opowiastki.Nie jestem poetka,raczej komediantka,wole zamiast wypisywac pitu-pitu-i tak go dolowac,ze jestesmy rozlaczeni,to napisze mu jakis wesoly albo ladny dertal z tego wszystkiego,co mi sie przydarzylo.Np.dzis poklocilam sie w pracy z taka straszna,cholernie wredna baba,ale mu o tym nie napisze,bo szkoda energii-Napsze mu o pieknych dzewaxh jabloni,ktore tworza alekke wzdluz torow mojwj koejki przez kilka przystankow,tworzac cudowna czarowna muslinowa firanke,na tle najpiekniejszego z kolorow-blekitnego wiosennego nieba.mamy dzis 25 stopni Celsjusza!!!
No a ja sie dyrdam jak ten cwik co dzie,zak trace 2 godziny tylko na dojazdy,a zalatw albo kup cos,wracam nieraz do domu o 19:00,45 min.Pilates (co dzien,efekty pojawiaja sie),prysznic,emaila do chlopka,gazetka,Tv i kimonko. O 4:00 budzik znowu drze morde.Fuj. Danusiu,tak sie ciesze,ze Twoje diagnozy nie sa tak straszne ,jak myslalas.Mowilam Ci,takich dziewczyn jak my nic tak szybko nie powali. To tyczy sie rowniez Ciebie,szpiegu.Nie wiem,jak to jest na tak strasznyh lekach,ale mam znajoma,ktora miala (ma podobny los jak Ty,ma juz nawet wstawiona sztuczny zyle do dializ,tak miala scharatane arterie.Ale zyje,jest niepoprawna optymistka i wesolkiem,nie poddaje sie,i choroba nie ma nad nia wladzy.Widzialam ja wiele razy na skraju sil i nerwow,po lekach,po zabiegach...Ale podnosi sie jak Wanka Wstanka,zadbana,slicznie ubrana,pogodna... Ach,Szpiegu,wiem,ze Ci ciezko,nie osmiele sie powiedziec,ze wiem,jak bardzo. Tak samo jak nie ma pojecia jak ma Danusia.Ale jestem z Wami,nawet jesli czasem brak mi sil na dlugie pisanie.Sciskam Was mocno. Kto wie,co nas wszystkie na tej pokreconej drodze zycia czeka.... ![]()
#2103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do przyjazni-to ja mam super przyjaciol,wiem ze moge na nich zawsze polegac,przynajmniej tak mysle.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Uff, miałam napisać coś mądrego, ale niestety nie dam rady.
Przeziębienie mnie dopadło. Gardło boli, nos pociągający, głowa chyba z 5 kilo cięższa, ręce zimne. Och, okropnie. ![]()
#2106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lukreti,jedziemy razem ![]() ![]() ![]() ![]() Babygia a moze i Ty ![]() Robótko widzę Cię,widzę.A może i Ty dołączysz?
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-04-12 o 21:09 Powód: do Robótki |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
Witam.
Dziewczyny wiem, że tylko wiara w lepsze jutro daje możliwość przetrwania.Dlatego myślę, że wszystko będzie dobrze i na pewno się wam ułoży wszystko pomyśnie.Zdrówko wróci do jako takiego stanu, a operacje się udadzą.Myślę o was i życzę wszystkiego naj..... naj...... najlepszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A do Westfalki tez cos cieplego znajde ![]() ![]() starsza pani ja po przeczytaniu postu od szpiega w pierwszym momencie tez myslalam o tym dysku... ![]() ![]() dziekuje w moim imieniu robotko...bardzo Edytowane przez sr.johanna Czas edycji: 2007-04-12 o 21:15 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Robótko przeczytałaś mój dopisek?To jak będzie? A może ktoś jeszcze?
![]() ![]() ![]() ![]()
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starsza Pani, nie jestem w humorze i boli mnie głwa, ale kiedyś napiszę tu coś o przyjaźni, to wdzięczny temat, ja jestem szczęśliwa, bo mam przyjaciół i życia sobie bez nich nie wyobrażam pozdrawiam Was Wszystkie, zdrowia życzę Chorowitkom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zastrzyk optymizmu nikomu nie zaszkodzi. Ja jestem po drodze, więc pamiętajcie ![]() Taka-taka, miałam tak niedawno, ale ... przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||
Zakorzenienie
|
E. Nie, nie napisalam tak perfidnie. Jestem po prostu zboczona, i jeśli ktoś przy mnie mówi "dysk" i "kosc" to kojarzy mi sie z "dyskiem twardym" i "koscia ram".
Ale co tam, ja to jakas inna jestem. Bo gdy bratu wyskoczyl dysk (w kregoslupie, czy cos podobnego) i jechal do szpitala 20 minut zastanawialam sie po co on wiezie swoj dysk do szpitala... ![]() Nigdy nie bawilam się lalkami więc się nie dziwcie ;P
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
[quote=
Próbuje się pozbierać. "Cholera jasna, jak sie sypie to wszystko, a jak nie urok to...!!! Z facetem sie sypie, zdrowie sie sypie, finanse sie sypia, cholera! Aby do kataklizmu kompletnego doszlo to niech jutro znowu bedzie awaria wody :[ Prosze Cie bardzo szanowny losie! Wez mi jeszcze wode odetnij jak ostatnio[/quote] Pamiętaj ,że po burzy zawsze świeci słońce , czasem nawet tęczę widać ,czego Ci serdecznie zyczę . Z facetem - wyjdzie,ze doszło do małego nieporozumienia , teraz wszyscy nerwowi .Zdrowie- jest wiosna ,czyli pora na zregenerowanie organizmu -dojdziesz do siebie nawet bez pomocy medycznej .Finanse - jakoś przezyjesz , no i usmiechnij się bo napewno będzie lepiej . Nigdy nie jest tak zle ,żeby nie mogło być gorzej ![]()
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Finanse fakt, przeżyje. Zdrowie bez pomocy medyczniej nie poprawi się. Taka prawda. No ale czuje się lepiej niż ok 18, wiec chyba organizm zaczyna sie przyzwyczajac do wiekszej porcji leku. Tylko ze jutro musze wziac jeszcze wieksza... wiec chyba bede sie conajmniej dziwnie czuć 2 razy w tygodniu. E, dobrze że komputerek mi sprawnie smiga ![]()
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Wtajemniczenie
|
1...2...3... coś czuję...4...5...6...robię się coraz bardziej weselsza...7...8...czarne ,pesymistyczne obrazy odlatują w siną dal...9...10...jest,jest mam dostałam twoją przesyłkę z pozytywną energią
![]() Cytat:
Westalce zabiorę z chęcią 1kg.no ostatecznie poświęcę się i przyjmię1,5. Przyznaję,że w tej chwili nie jestem tak całkiem bezinteresowna bo przy wzroscie 163 ważę 52 kg. Mój też się zachwiał w swoich posadach i nie ufam już tak jak kiedyś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawdę aż tak żle? .Jak jest zdrowie to wszystko inne betka.Lada moment życie się do Ciebie uśmiechnie i powiesz zgodnie z przysłowiem-nie ma takiego złego co by na dobre nie wyszło. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnia świnia nie jest. Jest przedostatnia świnią. 10:40 a ja nie spie już 2h... :-S
![]() |
#2121 |
Wtajemniczenie
|
Dać palec to wezmą cała rękę.Jak kompromis to kompromis Westalko dawaj te2,5 kg na więcej się nie zgadzam
![]() Starsza pani dziękuję ci i za miłe przyjęcie na tym wątku i za ciepłe słowa otuchy ![]() A czy jest tak źle? chyba nie to tylko z przyjaźnią nie wyszło tak jak bym tego sobie życzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Starsza pani, Lukreti, sr.johanna jesteście wspaniałe i kochane. Bardzo Wam dziekuję. Poprawiłyście mi nastrój.
![]() Poziomko, a czy Ty wiesz, że nasza Auto Mania zostaje na zawsze? ![]()
#2123 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudno,takie jest życie. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniał mi się film "Zwinne rączki" czarna komedia, w dodatku niemiłosiernie głupia. Na dużo niższym poziomie niż "Przerażacze" z panem Fox'em. Główny bohater miał opętaną lewą rękę. Która zamordowala jego rodzicow, dwójke przyjaciół i chyba kogoś jeszcze. W koncu odrąbał ją sobie tasaczkiem ![]() A może przedostatania świnia też ma opętane rączki? To ja ide szukać tasaczka ![]() ![]() Jestem zła, niedobra i paskudna i chyba mam bardzo specyficzne poczucie humoru. Bo tu tasaczek, w podpisie siekierka...
![]() |
#2125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiu ,moja Ty kochana wańko-wstańko,widzę że ckni Ci się strasznie za Twoim Wkurzaczem.A jak zaczęłaś Go doceniać.Fiu,fiu. ![]()
![]() |
#2126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Witam Was wszystkie razem i każdą z osobna.
![]() Widzę, że chyba jakis worek z chorobami sie rozsypał. Moja mama też jest chora. Na szczęście wykluczono nowotwór i to przed samymi swietami dostalismy tę wiadomość. Swieta były bardzo radosne. Tyle tylko, ze niestety mamę czeka dalsze chodzenie po lekarzach. A same wiecie jak to wygląda... Byłam z mamą u dwóch lekarzy i mam dosyć. Sami lekarze bardzo kompetentni, mili itd. Ale czekać na wizytę trzeba było długo (no, chyba, że sie pójdzie prywatnie) a sprzęt w przychodni, taki, ze szkoda gadać. Już uzgodniłam z mężem, że raczej będziemy mamę namawiac na leczenie prywatne, bo lecząc sie w przychodni to mozna nie doczekac wyleczenia... Mój pobyt w Polsce był w sumie bardzo fajny i szkoda, że tak szybko minął. Na szczęscie już uzgodniłam z moja siostra, ze przyjeżdża do mnie z córkami na cały lipiec a w czerwcu bedzie u nas moja przyjaciólka z rodziną. I tak płynnie przeszłam do tematu przyjaźni ![]() Mam wielu znajomych, koleżanek, ale przyjaciól tylko troje. Nie nadużywam tego słowa, bo ma dla mnie wielkie znaczenie. Przyjaźń to coś, co nie wszystkim jest dane i dlatego ja sobie swoich przyjaciół cenie i doceniam ![]() Westalko, ja też lubię sobie popłakać na filmach. ![]() ![]() ![]() Nie chce ktoś moich paru kilo? Bo po świetach w Polsce ubrania takie jakies opiete mi sie zrobiły... Pewnie sie w praniu skurczyły ![]() Zdrowia życzę wszystkim! I radości i wiosny i ciepełka i wszystkiego dobrego! Dziewczyny, nie ma tak, że ciagle jest pod górkę. Zyczę nam smigania z górki, ze smiechem i wdziękiem niewymuszonym ![]()
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jest w realu. Jestem dosyć pogodną osobą i optymistycznie nastawioną do życia, ale od czasu do czasu negatywne emocje biorą górę. Wtedy płaczę. Płaczę, ile tylko potrzebuję. Tak, jak pisałam wszcześniej, jest to rodzaj pewnego katharsis. Bardzo mi to pomaga odzyskać zagubioną gdzieś energię i radość życia. ![]()
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Kochane gdzie moj optymizm,gdzie moja wiara w ludzi?????????????????
Dzisiaj mnie wszystko opuscilo........ ![]() Mojemu mezowi dzisiaj w pracy ukradli 500 euro,ktorymi mial zaplacic opony letnie..........on wkurzony,ja nie mniej i........sie poklocilismy ![]() Humor mam okropny.........nic mi sie nie chce............jak sie wali to wszystko naraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
A Ja dzis na momencik tylko pozdrawiam serdecznie,,,jutro z rana jak się uda,,,to nadrobie zaległosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.