![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Widzę, że ten "Skazany" strasznie popularny się zrobił. My też jesteśmy przy II serii, wczoraj obejrzeliśmy 11 odc. i czekamy na kolejne od kolegi.
My też czujemy się dobrze, jutro na badanie krwi i glukozy się wybieram. Mam nadzieję, że jakoś to wypiję. I jeszcze dentysta. Dzień ze służbą zdrowia. ![]()
#2102 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa JOANNA zamien sie ze mna no
![]() bebe no nastepnym razem musi sie udać, bedziemy trafiac przed owulacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
![]()
hehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co myślę, że do tego czasu większość będzie już wiedziała co do płci to będzie wpisane, a poza tym jestem na początku listy, więc nie będzie tak źle. Znajde czas dla was i was nie zostawie - jakbym mogła - już nie umiem bez was żyć i chciałabym, aby była możliwość żebyśmy się wszystkie spotkały, ale niestety ![]() ![]() JOANNA gratulacje córeczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2105 |
BAN stały
|
Tak czytam Wasze posty odnośnie płci iśmiać mi się chce jak pomyślę o mojej córci. Bo ja przez całą ciążę byłam przekonana, że to chhłopiec i lekarz też powiedział, że najprawdopodobniej chłopiec więc jak na porodówce powiedzieli, że to dziewczynka to cały czas się śmiałam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Witanko wieczorne!!
A my dziś mamy studniówkę! Tzn 100 dni do przewidywanego terminu ![]() Byłam z tej okazji u dentysty ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku, zaczęłam pić też mleko, jakoś mi przechodzi gorące. Zimnego nie mogę tknąć... No lecę się wykąpać i spać, bo rano do pracki! ![]()
#2107 |
Wtajemniczenie
|
Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
kropka: oglądałam wiele mebelków - na żywo i w necie. zdecydowałam, że najpraktyczniej i najtaniej będzie kupić łóżeczko 70x140, które najpierw jest niemowlęce - ze szczebelkami, a potem szczebelki się zdejmuje i zostaje tapczanik. znalazłam takie w Voxie i w Klupsiu i wybraliśmy BartekII Klupsia, bo jest tańsze (a i jeszcze ma szufladę
![]() ![]() ![]() shem: a propos karmienia - to zgadzam się z blondi - oczywiście, że po cesarce można karmić i najlepiej jak najszybciej zacząć dziecko przystawiać do piersi, bo to pobudza wydzielanie mleka. ja urodziłam naturalnie za kwadrans dziesiąta wieczór, a małą do karmienia dali mi dopiero następnego dnia rano i karmiłam ją bardzo długo. a co do laktatora, to będzie Ci potrzebny tylko, jeżeli chcesz odciągać mleko i podawać je butelką - bo jeżeli piersią to pierś wystarczy ![]()
ajanna, http://lb3f.lilypie.com/Ymgtp2.png http://by.lilypie.com/XkuJp2.png http://bobo-blog.glam.pl/ Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-07 o 21:34 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
A u nas dziś 100-dniówka do porodu
![]() Kancia oddałam wczoraj te papiery do ZUS-u i babka powiedziała, że do miesiąca powinna przyjść decyzja - zobaczymy ![]()
#2109 |
Zakorzenienie
|
mnisiu to trzymam kciuki i czekam co tam nabazgrola Mózgi z ZUS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie obaliłam szklaneczkę glukozy, nie było takie złe, bo wcisnęłam całą cytrynę (bez niej pewnie bym sobie nie poradziła). A za godzinkę kłucie
![]() Dziewczyny te z córeczkami w brzuchu powinnyście dzisiaj dostać podwójną liczbę kwiatuszków. A to od mojego chłopaka dla waszych dziewuszek : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lecę ogarnac nieco, bo o 11 przyjeżdza do mnie mama i babcia. Jeszcze nigdy nie odwiedziły naszego mieszkanka. Pokażę im wszystkie ciuszki i film z USG. ![]() ![]() P.S. Xantia, wpisz moja wage w 21 tyg. na 62 kg. Obecnie ważę 62,6, ale zapomniałam zważyć sie w zeszłym tygodniu i myśle, że tak orientacyjnie to było wtedy z pół kilo mniej. ![]() ![]()
![]() |
#2112 |
Raczkowanie
|
![]()
Co do płci to mój ukochany powiedział ,że mu obojętnie ,ale wiem że wolałby chłopaka (małego piłkarza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W przyszłym tygodniu muszę sobie wreszcie kupić jakieś ciuchy, tak mi się podoba ta bluzka KANCI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2113 |
Zakorzenienie
|
Agniecha sliczny psiuń
![]() a tak btw, z tym, ze Ci mowią, ze ładnie wygladasz i bedzie syn to uwazaj ![]() ![]() Moj TZ stwierdził, ze nie chce wiedziec jak bym wygladała jakby miała byc córa ![]() ![]() a wczoraj przedstawił mi plan działania na córcie po Adrianku ![]() "weźmiemy 3 pojemniki, i tak 1 napełnie jednego dnia, 2 napełnie 2 dnia a 3 trzeciego. Po tych trzech dniach zaaplikujemy plemniczki z 1 pojemnika bo teoretycznie powinny tam zostać tylko plemniki "zeńskie" posikałam się ze smiechu i mówię mu " a Ty co domowe IN Vitro bedziesz testował" a on śmiertelnie poważny i mówi " no co przeciez to dobry pomysł " zabił mnie swoja kreatywnościa ![]() a teraz iinej beczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Rozeznanie
|
Mnóstwo kwiatków z okazji Dnia KObiet dla Was wszystkich, Waszych córeczek ode mnie i niespodzianki w brzuchu
![]() spędzcie ten dzień milutko... a... dzwonilam do labolatorium i mam wynik ujemny na toxo, czyli nie mialam styczności, cieszę się bardzo, bo w przeszłości spałam z siersciuchami, sprzątałam po nich, ogólnie - kocia mama ze mnie, teraz nie mamy kotka, ale jak tylko dzidzi podrośniej przyniosę jakiegoś - może moj mąż nas nie wyrzuci... ;-) tak w ogole to on tez lubi zwierzęta, więc powinno być dobrze... buziaki a i zaponialam - kupilam kilka ciuszkó dla maleństwa i sobie ciążowe spodnie - zrobię zdjęcia to wstawię i się pochwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
![]()
Mój mężczyzna na walentynki , czy dzień kobiet zawsze robi mi miłe niespodzianki,teraz czekam na pikne kwiatki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haha Kancia ale masz pomysłowego faceta ![]() ![]()
#2116 |
Raczkowanie
|
Barwa to super że masz ujemny wynik
![]() ![]()
#2117 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem ja tez mam ujemny a wolałabym miec przeciwciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Racja Kancia ,pewnie że wolałabym mieć przeciwciała,mam poprostu nadzieję ,że jestem zdrowa
![]() Właśnie nasmarowałam się oliwką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę coś zszamać i nie mam żadnego pomysłu ![]()
#2119 |
Zakorzenienie
|
Ja sie nie smaruje niczym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Czesc. ja tez zaliczam sie jeszcze do sierpnia, mimo ze termin mam na 29 :P
Tak widzialam ze gadacie o rozstepach itp..Powiem Wam ze juz sie przejechalam na oliwce Johnsona. Strasznie mnie uczulila.. teraz stosuje zwykly balsam natluszczajacy neutrogeny i od czasu do czasu melonowomietowy peeling. No ale u mnie to dopiero 16 tydzien sie zaczal.. ![]() Agniecha, moja mama i dziadek mieli problemy z zylakami. Moja mama miala juz 3 operacje na to i jakos od malenkosci uczulala mnie jak wazne sa nogi ![]() Tak wiec zapobiegawczo czyms kasztanowym sie smarowalam, ale tak jak z rozstepami..Jesli beda mialy Ci wyskoczyc to i tak to zrobia..tylko od Ciebie zalezy czy mocniej czy slabiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
Witam Cię Awariss
![]() ![]() A propos oliwki Johnsona.Moja koleżanka urodziła w grudniu.Smarowała córcie właśnie tą oliwką.Mała dostała strasznego uczulenia,skóra jej schodziła.Podobno ta oliwka bardzo często uczula.Ja jej nigdy nie stosowałam,teraz zakupiłam sobie oliwkę HIPP .Wyczytałam mnóstwo pozytywnych opinii na KWC i się skusiłam.Jest naprawdę godna polecenia ![]() ![]() ![]()
#2122 |
Raczkowanie
|
hehe Kancia nie przesadzaj z tym sadełkiem,widziałam fotę Twojego brzusia i jest śliczny,taki milusi
![]() ![]() ![]() ![]()
#2123 |
Zakorzenienie
|
zrób zrób
![]() cześć Awariss kolejna sierpniowa mamusia ![]() jak juz tak rozmawiamy o oliwkach to stwierdziłam ze dla dzidka kupie zestawik z Bambino ![]() ![]() Kurcze chciałabym juz czuć maluszka ale obawiam sie, ze szybciej jak 20 tydzien to nie poczuje ![]() szczuplejsi mają łatwiej no ![]() Czy tez macie takie stresy jak ja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Awariss witaj kolejna mamusiu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kancia miałam się zapytać, kiedy znów idziesz do lekarza, bo jestem ciekawa czy znowu idziemy w ten sam dzień ![]() ![]() Agniecha ja smaruje się zwykłą oliwką dla dzieci od 12tc i smaruje dziennie całe ciało ![]() ![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
Hejka! Witam nową mamę! Załączam oczywiście uzupełnioną tabelkę
![]() ![]()
#2126 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Agniecha ja równiez mam zylaki i to nie poczatki tylko taki ok 5 cm i obok drugiego okolo 3cm, mam to po mamie i tacie a również mam 21 lat i się bardzo martwie bo w wakacje pożegnam się ze spódnicami. A w ciązy jeszcze zrobiły mi się bardzo widoczne i ciemne - niestety ![]() A co do produktów Johnsona to rownież slyszałam opinie o tym, ze uczulają .Jedna z moich znajomych narzeka, a druga chwali.Ja tak jak Kancia zdecydowałam się juz na Bambino. Kancia ja pierwsze pukania dzidzi poczułam po 20 tyg. czekałam i wsłuchiwałam sie w mój brzuszek jak opętana, tym bardziej,ze Xantia napisała dużo wczesniej,że poczuła - po tym to juz miałam manie ![]() A w poniedziałek mam wizyte i zobacze moją dzidzie i moze wreszcie całe to zamieszanie z datą sie rozwiąże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
ojeju super ten twój piesek - jaki śliczny
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
mnisia no następną mam 3 - 4 zalezy jak mi sie uda zarejestrowac
![]() kropka co tak cicho siedzisz ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
jestem jestem
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2007-05-05 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja lubię dzień Kobiet
![]() Śliczne Wasze psiaki!! widze że zapoczątkowałam tradycję ![]() http://walery5.pupile.com/ ja do doktora idę dopiero po koniec miesiąca zaczął "ciągnąć" mnie podbrzusze chyba rośnie ![]() i od dziś zacznę używać Fissanu ![]() Awariss witaj nam witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.