Rasowy=Rodowodowy - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 11:49   #2101
Yvettaa
Przyczajenie

Dot.: Rasowy=Rodowodowy

nie rozmanżaja ich na potege, kazdy czasem chce miec male a np 1 sprzedaja , wychowane w domu odrazu leca do ludzi, chodzi mi tylko zeby poznac co o takim kupnie sodzicie? to chyba bezpieczniejsze niz kupno w "psełdochodowli?
Yvettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 11:50   #2102
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yvettaa Pokaż wiadomość
nie rozmanżaja ich na potege, kazdy czasem chce miec male a np 1 sprzedaja , wychowane w domu odrazu leca do ludzi, chodzi mi tylko zeby poznac co o takim kupnie sodzicie? to chyba bezpieczniejsze niz kupno w "psełdochodowli?
chyba tylko z egoizmu

nie popieram takich rzeczy i nikt komu zalezy tak naprawde,nie rozmnaża suczki "bo chce małe"

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 11:55   #2103
Yvettaa
Przyczajenie

nierozumiem skod taka niechec do psów bez rodowodu, sama posiadam psa 3 lata bez rodowodu kupionego od prywatnej osoby i jest identyczny i niczym sie nierózni od tego z rodowodem... wiec nieweim czemu take opine niewieże ze kazdy posiada Yorka z rodowodem ... wiem ze wiekszosc ludzi posiada yorki bez rodowodu...
Stary 2010-08-20, 12:05   #2104
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
nierozumiem skod taka niechec do psów bez rodowodu, sama posiadam psa 3 lata bez rodowodu kupionego od prywatnej osoby i jest identyczny i niczym sie nierózni od tego z rodowodem... wiec nieweim czemu take opine niewieże ze kazdy posiada Yorka z rodowodem ... wiem ze wiekszosc ludzi posiada yorki bez rodowodu...
Odpowiedz jest prosta łącząc psy bez niewiadomego pochodzenia nie wiemy czy nie są ze sobą spokrewnione i czy nie są nosicielami chorób genetycznych. To podstawa ktorej sie powinno trzymac ,nie mowie juz o braku socjalizacji szczeniąt, braku wiedzy o psychice rodziców oraz ich dziadków. Bardzo często szczeniaki dziedziczą dużo z dziadków o ile możemy wiedzieć jak wyglądają rodzice tak nie wiesz jacy byli dalsi przodkowie zakupionego pieska a to jest ważne.

Idąc za ciosem po co wiec takie psy rozmnażać jak schrony i domy tymczasowe pękają w szwach, a to takie same psy o których nic nie wiemy.

Edytowane przez winogronek
Czas edycji: 2010-08-20 o 12:06
winogronek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 12:05   #2105
motylek1007
Zakorzenienie

poczytaj troche ze zrozumiem o co chodzi w temacie, ja wiem ze pies bez papierów jest tanszy i lepiej dostępny, ale zobacz jak w hodowlach dbają o suczki i ich potomstwo

skoro Ci ludzie tak chcieli je rozmnożyc to po co teraz sprzeadają? albo nie wyrobili uprawnien? bo im sie nie chcialo?

[*] 11.09.2012
Stary 2010-08-20, 12:11   #2106
Yvettaa
Przyczajenie

ok to wasze zdanie... niemam pytań.
Stary 2010-08-20, 12:13   #2107
motylek1007
Zakorzenienie

szkoda tylko, ze ty nie rozumiesz tego

[*] 11.09.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 12:15   #2108
EdziaAnn
Raczkowanie

Cytat:
wiem ze wiekszosc ludzi posiada yorki bez rodowodu...
A takie postępowanie niszczy rasę. Ludzie wyrabiają sobie opinie psach i kotach, które w ogóle nie mają nic wspólnego z rasą. A ich charakter pozostawia wiele do życzenia...

Wystarczy tylko, że następuje dany popyt na rasę i już pełno ogłoszeń o psach i kotach bez rodowodu. Cieszę się tylko, że są jeszcze rasy, których to tak mocno nie dotknęło jak np. Persy, Maine Coony, Yorki, Goldeny i Labradory...

I jeszcze jedno pytanie do ciebie? Co cię tak ujęło w tych psach? Sierść, oczy czy może charakter lub wielkość?

http://mrumru.eu/images/signatures/1...e063681a6d.png
EdziaAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 12:15   #2109
Yvettaa
Przyczajenie

jakoś moi znajomi i znajomych znajomi maja Yorki i to bez rodowodów i jakoś nikt z nich sie nie skarzy że sa chore itp. a wizualnie niewidze róznicy pomiedzy ich Yorkami a yorkami z rodowodem
Stary 2010-08-20, 12:16   #2110
Myyylenka
Raczkowanie

Yvettaa jakbyś poczytała więcej w tym temacie, to byś wiedziała, że według większości forumowiczek jesteś nieodpowiedzialna i nie zasługujesz na psa, skoro oszczędzasz na rodowodzie I pewnie przywiążesz go do drzewa jak Ci się znudzi, albo jak nie będzie wyglądał tak, jakbyś chciała A i wspierasz pseudo!!! A tutaj z tym walczą!
Lepiej popytaj na innym forum Życzę powodzenia i ładnego pieska

Jeśli ktoś nie ma papieru na potwierdzenie swojej tożsamości zawsze będzie tylko w typie pierwowzoru
- masz potwierdzenie badań DNA, że jesteś córką swojego ojca, czy jesteś tylko w typie córki swojego ojca? Miała być złota myśl i ... wyszło

Jej wypowiedź o cudnym mopsiku z pseudo i kotku ze złej hodowli powaliły mnie.
A to ciekawe - co Cię tak powaliło?

Dobrym przykładem na to, że jednak są grupy, którym zależy na czym innym, było wprowadzanie ustawy o rasach niebezpiecznych. Jak myślisz, kto nie dopuścił do tego, żeby zostały nią objęte również mieszańce ras niebezpiecznych, które są odpowiedzialne za największy odsetek pogryzień w Polsce? I to mimo, że mocno walczono o ich włączenie na tą listę?
No właśnie - kto? Zakładam, że albo w posiedzeniach komisji, która zajmowała się projektem ustawy uczestniczył jakiś dobrze przygotowany zwolennik mieszkania ras niebezpiecznych, albo posłowie mieli ograniczoną wiedzę na ten temat, albo po prostu ciężko potwierdzić rodziców jakiegokolwiek mieszańca, bo zakładam, że takie nie mają rodowodu. W takim przypadku rodziłby się problem - na jakiej podstawie ocenić czego mieszanką jest dany pies, jeżeli był kupiony np. na bazarze? Na oko? Wiem, że ustawa jest kulawa strasznie, ale przypuszczam, że powodem tego, że jej kształt jest taki a nie inny niekoniecznie jest sprzeciw grupy zwolenników ras mieszanych. A jeżeli jest - to gdzie był przedstawiciel waszych postulatów, kiedy odbywały się prace komisji? Był na komisji? To słabo się przygotował, albo przedstawiciel zwolenników mieszkania ras niebezpiecznych (jeżeli takowy był) przekupił członków komisji.

I teraz mamy chorą sytuację, że ktoś, żeby kupić np. amstaffa z legalnej hodowli, czyli psa o dobrej psychice i zrównoważonego musi uzyskać na to pozwolenie

Teraz to już nie rozumiem - więc skoro amstaff jest psem zrównoważonym, o dobrej psychice i nie ma predyspozycji do bycia psem niebezpiecznym (a ma jedynie po skrzyżowaniu z konkretną rasą), to na jakiej podstawie znalazł się na tej liście? To sugerowałoby, że nad ustawą pracowali kompletni laicy, opierający się nie na opiniach jakichkolwiek ekspertów, ale na tym, czy dany pies np. wygląda dla nich groźnie, tak?

Ale tak, carolinascotties coś tam sobie zmyśliła, i pewnie ja też zmyślam

carolinascotties napisała, że dane (na temat grupy przeciwników) o których mówiła są dostępne w internecie. Jakoś nie mogę ich znaleźć. Proszę ją tylko o podanie linka do nich. Skoro wciąż nie mogę doczekać się niczego poza odbijaniem piłeczki bez sensu, to wnioskuję, że TE DANE NIE ISTNIEJĄ. Jak ktoś jest rzeczowy, to nawet dla świętego spokoju poda źródło swojej wiedzy.
Myyylenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 12:17   #2111
motylek1007
Zakorzenienie

Myyylenka dobrze Ci radzę - uspokój sie

[*] 11.09.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 12:22   #2112
Yvettaa
Przyczajenie

[QUOTE=Myyylenka;21503986]Yvettaa nie zasługujesz na psa, skoro oszczędzasz na rodowodzie I pewnie przywiążesz go do drzewa jak Ci się znudzi, albo jak nie będzie wyglądał tak, jakbyś chciała :ehe

Lepiej uwazaj na slowa....
MIALAM NADZIEJE ZE SĄ TU LUDZIE KTURZY DORADZA A NIE O B R A Ż AJ Ą

PA.
Stary 2010-08-20, 12:36   #2113
Myyylenka
Raczkowanie

Yvettaa źle mnie zrozumiałaś - ja nie miała zamiaru Cię obrazić, bo tak samo jak Ty uważam, że kupowanie bez rodowodu nie jest niczym złym i takie psy wcale nie muszą wyglądać inaczej niż te z rodowodem. To była ironia na temat tego, w jaki sposób w tym wątku niektóre osoby podchodzą do kupowania psów z pseudohodowli. Co uważam za przesadzone.

motylek1007 dobrze już się uspokajam
Stary 2010-08-20, 12:39   #2114
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myyylenka Pokaż wiadomość
Yvettaa źle mnie zrozumiałaś - ja nie miała zamiaru Cię obrazić, bo tak samo jak Ty uważam, że kupowanie bez rodowodu nie jest niczym złym i takie psy wcale nie muszą wyglądać inaczej niż te z rodowodem.
heh, ale tu nie chodzi o wyglad przeciez, tylko o zdrowie psa

nie wiem jak ludzie decydując sie na zwierzaka, który ma zyc te 12lat, kupują w ciemno i potem nie daj boze pies jest chory i są nerwy
ja bym wolała poszukac takiego, gdzie rodzice są przebadani i zadbani i dają zdrowe potomstwo, a ludzie nie wybierają opiekunów przypadkowo

[*] 11.09.2012
Stary 2010-08-20, 12:43   #2115
Myyylenka
Raczkowanie

No dobrze - jeżeli chodzi o zdrowie to też uważam, że psy bez rodowodu niekoniecznie muszą być od razu chore.
Stary 2010-08-20, 12:46   #2116
EdziaAnn
Raczkowanie

Jest złe! Tym postępowianiem niszczy się wiele lat pracy hodowców. Myślicie, że gdyby nie oni ich wielki trud, praca i wiedza mielibyśmy teraz takie zwierzęta? Czy były by Yorki? Nie bo kto normalny sprowadzi takie zwierze z zagranicy, a potem jeszcze zapłaci podatek za prowadzenie hodowli?

Są ludzie, których urzekły te zwierzęta i postanowili je pokazać innym. Ludzie, który robią to z pasją a nie chęcią zysku. Szanujący się hodowca na swojej hodowli zarabia około -1,550 zł. Dlaczego? Bo nie kryje suki raz za razem a jak jest wyczerpana i niepotrzebna to kupuje sobie nową i dawaj to samo.

Dlatego jestem za wczesną kastracją/sterylizacją i wysokim karą zapisanym w umowie o sprzedaży zwierząt na kolanko. Bo jak wszyscy doskonale wiedzą najlepiej schodzą te zwierzęta po rodowodowych rodzicach.

Stary 2010-08-20, 12:50   #2117
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaAnn Pokaż wiadomość

Dlatego jestem za wczesną kastracją/sterylizacją i wysokim karą zapisanym w umowie o sprzedaży zwierząt na kolanko. Bo jak wszyscy doskonale wiedzą najlepiej schodzą te zwierzęta po rodowodowych rodzicach.
ja tez

[*] 11.09.2012
Stary 2010-08-20, 12:58   #2118
EdziaAnn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja tez
Ciesze się!

Po za tym są ludzie, który po zakupie takiego kota po prostu są nieszczęśliwi. Bo oni chcieli takiego jak na wystawie, ale taniej. Tak też można, trzeba pytać szukać na stronach nie rzadko zdażają się starsze osobniki po cenie jaką oferuje pseudohodowca. Znam osobę, która jako wielki kociarz i oddana zwierzętom osoba dostała MCO zupełnie za darmo. A kotek jest u niej szczęśliwy!

Stary 2010-08-20, 13:01   #2119
Myyylenka
Raczkowanie

Jest złe! Tym postępowianiem niszczy się wiele lat pracy hodowców.
Nie niszczy się - pies bez rodowodu to pies bez rodowodu, pies z rodowodem to pies z rodowodem. To, że wyglądają podobnie, nie znaczy, że któreś niszczy któreś. Chyba, że hodowcy zaczną krzyżować swoje pieski z tymi z pseudohodowli i nadawać im fałszywe rodowody - wtedy to będzie niszczenie. A tak nikt nie powinien sobie wchodzić w drogę.
Stary 2010-08-20, 13:03   #2120
EdziaAnn
Raczkowanie

Przepraszam cię a skąd ten facet w pseudohodowli ma psa? Nie kupił od hodowcy?

Stary 2010-08-20, 13:13   #2121
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

I teraz mamy chorą sytuację, że ktoś, żeby kupić np. amstaffa z legalnej hodowli, czyli psa o dobrej psychice i zrównoważonego musi uzyskać na to pozwolenie

Teraz to już nie rozumiem - więc skoro amstaff jest psem zrównoważonym, o dobrej psychice i nie ma predyspozycji do bycia psem niebezpiecznym (a ma jedynie po skrzyżowaniu z konkretną rasą), to na jakiej podstawie znalazł się na tej liście? To sugerowałoby, że nad ustawą pracowali kompletni laicy, opierający się nie na opiniach jakichkolwiek ekspertów, ale na tym, czy dany pies np. wygląda dla nich groźnie, tak?
Może jakbyś doczytała dalszą część zdania to byś zrozumiała Mistrzyni wyrywania zdań z kontekstu... Najprawdpodobniej przy tworzeniu tej listy wzorowano się na liście z Anglii. Owszem, rasy tam wymienione sprawiają więcej problemów w ułożeniu i wymagają bardziej doświadczonych przewodników. Jednak takie psy z legalnej hodowli są bardzo ostrożnie dobierane pod względem charakteru, z hodowli eliminuje się osobniki agresywne. Pisząc o tym, że to są psy zrównoważone i o dobrej psychice miałam na myśli to, że nie powinny przewodnikowi, który wie jak z daną rasą pracować sprawiać problemów i odpowiednio ułożone nie będą agresywne.
Te psy stają się agresywne wtedy, kiedy się je nieodpowiednio prowadzi, jak każdy pies, tyle, że z uwagi na cechy fizyczne są bardziej niebezpieczne i skutki wybuchów ich agresji są poważniejsze.

A pseudohodowle nie patrzą na charakter psa, lub wręcz przeciwnie CELOWO krzyżują osobniki agresywne i sprzedają je byle komu.

W świetle tego uważam, że albo trzeba było mieszańce objąć ustawą i jakoś to uregulować, albo w ogóle sobie dać spokój z taką idiotyczną ustawą, bo w Polsce niczego to nie zmienia, dobry hodowca i tak nie sprzeda pitbula czy kaukaza osobie nieodpowiedzialnej.

Dotarło już coś?

Ehhh, widzę że masz tendencję do negowania wszystkiego z marszu, ot tak, dla zasady...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 13:13   #2122
Myyylenka
Raczkowanie

Przepraszam cię a skąd ten facet w pseudohodowli ma psa? Nie kupił od hodowcy?

Pewnie od hodowcy, tylko w takim razie dlaczego nie ma rodowodu? :P
Nie wiem jak to się zaczęło wiele lat temu, ale ten facet z psem z pseudohodowli (który wygląda jak ten z hodowli) nie twierdzi, że jego pupil ma rodowód i że zna jego przodków. Tym samym nie robi konkurencji hodowcom, bo jak ktoś chce znać przodków psa, to wiadomo do kogo pójdzie.
Stary 2010-08-20, 13:27   #2123
EdziaAnn
Raczkowanie

Czy ty w ogóle umiesz czytać? Bo jeżeli tak to pewnie wiele razy natrafiłaś tu na forum i w tym wątku wyjaśnienie tego czym właściwie jest rodowód. I wiesz co cena jego to nie więcej jak 50 zł. To charakter, wygląd i wszytko dzięki czemu ten kot, pies, ma w sobie to coś. Wiem, że są ludzie nie reformowalni, ale podaj przynajmniej 5 argumentów, które do ciebie nie trafiają.

Robienie konkurencji... taa ci ludzie dobrze wiedzą co robią. Reklamują swoje psy jako w typie yorka. No tak oglądasz głoszenie widzisz york 300 zł no to dzwonisz. Dla mnie on nawet nie ma prawa w takim ogłoszeniu napisać, że jest to zwierze w typie yorka. Jeżeli inaczej jest w ustawie, statucie, to trzeba się postarać by to zmieniono.

Mam nadzieję, że ustawa o pseudhodowlach niedługo ujrzy światło dzienne!

Edytowane przez EdziaAnn
Czas edycji: 2010-08-20 o 13:29
Stary 2010-08-20, 13:30   #2124
Myyylenka
Raczkowanie

W świetle tego uważam, że albo trzeba było mieszańce objąć ustawą i jakoś to uregulować, albo w ogóle sobie dać spokój z taką idiotyczną ustawą, bo w Polsce niczego to nie zmienia, dobry hodowca i tak nie sprzeda pitbula czy kaukaza osobie nieodpowiedzialnej.

Dotarło już coś?

Ehhh, widzę że masz tendencję do negowania wszystkiego z marszu, ot tak, dla zasady...

A do Ciebie dotarło, że napisałam, że uważam ustawę za "kulawą" i wcale nie twierdzę, że jest dobra?

Piszesz: Dobrym przykładem na to, że jednak są grupy, którym zależy na czym innym, było wprowadzanie ustawy o rasach niebezpiecznych. Jak myślisz, kto nie dopuścił do tego, żeby zostały nią objęte również mieszańce ras niebezpiecznych, które są odpowiedzialne za największy odsetek pogryzień w Polsce? I to mimo, że mocno walczono o ich włączenie na tą listę?

A potem:Najprawdpodobniej przy tworzeniu tej listy wzorowano się na liście z Anglii.

Więc według Ciebie ustawa wygląda tak jak wygląda bo wzorowano się na innej, czy dlatego, że ktoś nie dopuścił, aby w Polsce nie zostały nią objęte również mieszańce ras niebezpiecznych? I ponawiam pytanie: gdzie był Wasz przedstawiciel, kiedy omawiano projekt tej ustawy?
Stary 2010-08-20, 13:43   #2125
agunia82
Zakorzenienie

Mylenka, naucz się w końcu czytać ze zrozumieniem! Ja napisałam że LISTA a nie USTAWA była CHYBA wzorowana na tej z Anglii! Masz to jak byk nawet w tym moim fragmencie zacytowanym w swoim poście. Przyjrzyj się, że tam jak byk jest napisane LISTA a nie USTAWA! To nie ma nic wspólnego z tym, w jaki sposób ostatecznie wyglądała ustawa...

Wiem, że były pisane petycje, że wiele osób próbowało postulować zmianę tej ustawy, że było głośno mówione o tym, że w takiej formie jest ona ZUPEŁNIE BEZ SENSU. Ale wiesz, tworzyli ją ludzie, którzy tworzą i inne prawo w Polsce. Chore prawo, bo nie chce im się zasięgnąć wiedzy ekspertów tylko uważają, że sami są znawcami danej dziedziny. I wyszło jak wyszło, podobnie jak z ostatnią ustawą o finansach państwa, kiedy to nasz premier zrugał ekspertów z dziedziny finansów, którzy ośmielili się ją krytykować. Bo przecież on jest mądrzejszy choć w finansach nie kształcony.

W ogóle nie interesujesz się tym, jak u nas wygląda sytuacja odnośnie pseudohodowli i prawdziwych hodowli, wiedzę w tym temacie masz praktyczni zerową, ale zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadała i znała temat od podszewki.

Normalnie jak nasz premier wielki ekonom

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2010-08-20 o 13:46
Stary 2010-08-20, 13:53   #2126
Myyylenka
Raczkowanie

Czy ty w ogóle umiesz czytać? Bo jeżeli tak to pewnie wiele razy natrafiłaś tu na forum i w tym wątku wyjaśnienie tego czym właściwie jest rodowód. I wiesz co cena jego to nie więcej jak 50 zł. To charakter, wygląd i wszytko dzięki czemu ten kot, pies, ma w sobie to coś. Wiem, że są ludzie nie reformowalni, ale podaj przynajmniej 5 argumentów, które do ciebie nie trafiają.

A Ty umiesz składnie pisać? Bo nie wiem o co Ci tutaj chodzi. Wiem co to jest rodowód, wiem ile kosztuje i wiem o czym świadczy. Ludzie niereformowalni (pomijając już fakt, że nie potrafisz poprawnie napisać tego słowa) - wiesz co to znaczy? Bo nijak tego do siebie nie mogę przyłożyć.

Robienie konkurencji... taa ci ludzie dobrze wiedzą co robią. Reklamują swoje psy jako w typie yorka. No tak oglądasz głoszenie widzisz york 300 zł no to dzwonisz. Dla mnie on nawet nie ma prawa w takim ogłoszeniu napisać, że jest to zwierze w typie yorka. Jeżeli inaczej jest w ustawie, statucie, to trzeba się postarać by to zmieniono.
Mam nadzieję, że ustawa o pseudhodowlach niedługo ujrzy światło dzienne!

A co miałoby być w tej ustawie? Zakaz rozmnażania zwierząt bez rodowodu? Nakaz mówienia "Mam kundla" zamiast "Mam yorka bez rodowodu"?
Stary 2010-08-20, 13:59   #2127
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A co miałoby być w tej ustawie? Zakaz rozmnażania zwierząt bez rodowodu? Nakaz mówienia "Mam kundla" zamiast "Mam yorka bez rodowodu"?
Wystarczyłby obowiązek zgłaszania i licencjonowania hodowli i dotkliwe kary za rozmnażanie bez odpowiednich zezwoleń i już wiele pseudo leży i kwiczy a wiele innych się zamyka I już jest bardzo przydatne narzędzie do walki z pseudo Bo jak narazie można tylko zgłaszać do skarbówki że mają lewe dochody

Stary 2010-08-20, 14:07   #2128
Myyylenka
Raczkowanie

Mylenka, naucz się w końcu czytać ze zrozumieniem! Ja napisałam że LISTA a nie USTAWA była CHYBA wzorowana na tej z Anglii! Masz to jak byk nawet w tym moim fragmencie zacytowanym w swoim poście. Przyjrzyj się, że tam jak byk jest napisane LISTA a nie USTAWA! To nie ma nic wspólnego z tym, w jaki sposób ostatecznie wyglądała ustawa...

Rzeczywiście przeinaczyłam słowo - przyznaję.

Wiem, że były pisane petycje, że wiele osób próbowało postulować zmianę tej ustawy, że było głośno mówione o tym, że w takiej formie jest ona ZUPEŁNIE BEZ SENSU. Ale wiesz, tworzyli ją ludzie, którzy tworzą i inne prawo w Polsce. Chore prawo, bo nie chce im się zasięgnąć wiedzy ekspertów tylko uważają, że sami są znawcami danej dziedziny. I wyszło jak wyszło, podobnie jak z ostatnią ustawą o finansach państwa, kiedy to nasz premier zrugał ekspertów z dziedziny finansów, którzy ośmielili się ją krytykować. Bo przecież on jest mądrzejszy choć w finansach nie kształcony.

W takim razie pozostaje Wam tylko płakać - NIKT nie wysłucha głosów ekspertów w dziedzinie hodowli i pseudohodowli (czyli Waszych).
Pseudohodowle będą istnieć i NIC z nimi nie zrobicie.

AMEN
Stary 2010-08-20, 14:11   #2129
EdziaAnn
Raczkowanie

Fakt, nie jestem jedyną osobą na świecie, która nie potrafi pisać poprawnie. Wiem. Trudno mnie zdenerwować nawet zwykłym czepianiem się. Czasem kiedy ktoś lub coś mnie denerwuje piszę chaotycznie, więc jeszcze raz powoli napiszę to co miałam na myśli.

Chodziło mi o to, że skoro siedzisz na forum i czytasz o pseudohodowli, a tym samym wiesz co to jest rodowód. To dlaczego nadal twierdzisz, że lepsze są psy bez rodowodu? Z twojej wypowiedzi wynika iż na całej linii popierasz tego pana, któremu nie potrzebne są dane na temat przodków. Dlatego chciałam, żebyś podała mi 5 argumentów, które przemawiają według ciebie za rozmnażaniem psów "rasowych" nierodowodowych.

Ustawa o pseudohodowli miała by na celu ochronę zwierząt przed rozmnażaniem ich przez niekompetentne osoby.

Edytowane przez EdziaAnn
Czas edycji: 2010-08-20 o 14:14 Powód: literki
Stary 2010-08-20, 14:22   #2130
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

W takim razie pozostaje Wam tylko płakać - NIKT nie wysłucha głosów ekspertów w dziedzinie hodowli i pseudohodowli (czyli Waszych).
Pseudohodowle będą istnieć i NIC z nimi nie zrobicie.

AMEN
Wiesz, kropla drąży skałę powoli, lecz bezustannie, aż w końcu ją skruszy. (Nie)bój się, w końcu się uda

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości