![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
rany Płatku ale sie Mati zmienił
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiaaro kurcze jak tak sobie pomysle to faktycznie, to musi byc b. ciezkie dogadac sie z Wiki jak ona nie mowi, dziekuje Bogu ze sie moge komunikowac z Oliwką werbalnie bo bym chyba swira dostała. Mam nadzieje ze przyjmą Wasze odwołanie, w grupie Wiki pewnie łątwiej sie bedzie rozkręcic z gadaniem ![]() Dziewczyny strasnie mna wstrąsneło ze zmarła Agata Mróz - pewnie słyszałyscie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
Płatku -- Mateuszek jest śliczny
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() Kasiulko to straszne i bardzo przykre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
Płatku fajny twói Mati
![]() ![]() Kasiulko dla mnie to poprostu szok, właśnie się popłakałam jak słuchałam wywiadu o Agacie ![]() ![]() ![]() A to troche fotek z weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Haniu super są te fotki, Pati jest śliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki
Platku Haniu super fotki. Mati rzeczywiscie strasznie wyrosl dopiero na tych zdjeciach to widac. wczesniej taki pyzunia byl na buzi a teraz wyrosl i super z niego przystojniak. a Pati to juz wogole pannica. w poniedzialek TZ zaniosl odwolanie do przeczkola. a wczoraj kierowniczka zadzwonila ze jesli to mozliwe to aby doniosl zaswiadczenie z tego osrodka co wiki chodzi. bo beda tworzyc jeszcze jedna grupe i wiki od wrzesnia bedzie do niej zapisana. ale poniewaz napisalam ze wiki kozysta z tego osrodka przydaloby sie zaswiadczenie. nie wiem jak u was ale u nas w tym konkretnym przeczkolu na 78 zlozonych wnioskow przyjeto tylko 27 dzieci bo takie sa grupy. bardzo malo rodzicow skladalo wnioski w wiecej niz 1 przeczkolu. niestety wiele przeczkoli dwa lata temu zamknieto i stad teraz sa taie problemy. jeszcze zmienil sie system naliczania punktow decydyjacych o kolejnosci naboru. jak po ogloszeniu list dzwonilam po innych przeczkolach to wszedzie okolo 40 dzieci odpadlo i nigdzie miejsc nie bylo. wiec w piatek wezme z tego osrodka zaswiadzczeie i Tz doniesie do kierowniczki. ciesze sie bardzo bo wiem ze jej to pomoze. nie wiem tylko jak ja przygotowac. boje sie ze znow zareaguje tak jak w tamtym roku. Kasiulko dla mnie jest to tez ciezkie. takie problemy w dogadaniu sie z wiki. ale cwicze mowie do niej duzo. jej nerwy to w glownej mierze przyczyna iz nie moze powiedziec co sie jej dzieje. od poczatku kiedy nawet nic nie gaworzyla i kiedy jeszcze nawet za wczesnie na mowienie zawsze mowilam do niej co bedziemy robic, co mama planuje w tym dniu zrobic. niby powinna zalapac mowe ale jednak przychodzi jej to trudniej. zauwazylam o tyle ze jest lepiej bo jesli leci jej ulubiona pieosenka ktora juz wczesniej wiele razy slyszala to stara sie powtorzyc slowa. jak na razie po swojemu ale to zawsze cos.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Haniu -- Pati jest urocza
![]() Tiaaro -- z tego co mówisz, to Wiki chyba po prostu wolniej się uczy. Dobrze, że będzie w przedszkolu, bo rzeczywiście kontakt z dziećmi może jej dużo pomóc ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro to dobrze, że się załapaliście do przedszkola
![]() ![]() Ale jestem zła dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj odbieramy w końcu samochód i idę chyba na panieńskie jak tam dotrzemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
hejki
włąsnie wrócilam z przejażdzki Oliwkowej ![]() ![]() Płatku no to niezle Cie Mati załatwił z tym telefonem, jakbyscie mieli mało wydatków, ale tak to juz jest miestety ![]() A te panienskie to w zwiazku z tymi weselami na które sie wybierasz? A jak kiecka? Kupiona? ![]() Haniu zdjęcia są po prostu jak z katalogu, cudne ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi dziewczyny szczerze - stosujecie kary? Oliwka nigdy jeszce nie bylą ukarana, nie dostała klapsa, nawet jak na nia krzycze to sie ze mnie smieje bo mysli ze to zabawa. Chyba źle robimy bo jednak jak dziecko cos przeskrobie powinno poniesc konsekwencje, a ja zupełnie sobie z tym nie radze. Nie umiem jej ukarac. Klapsy nie wchodzą w gre, nie nadaje sie do tego ale moze cos innego - karny jeżyk czy cos? Tylko nie jestem pewna cz zrozumie..... A jak jest u Was? Kurcze gdzie ta Kostka ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
Kasiulko u nas kary są Pati jak coś przeskrobie to staje w kącie
![]() ![]() Płatku no to fatalnie z tym telefonem ![]() Cieszę się że Pati wam się podoba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Kasiulko jestem
![]() ![]() Doszłam do wniosku, że nasze dzieci z tygodnia na tydzień zmieniają się, szybko rosną, a te zmiany są jak najbardziej korzystne. Widac to po zdjęciach. Wszystkie nasze pannice i kawalerowie to wyjątkowe dzieciaczki ![]() Haniu, nieźli z Was imprezowicze. W Krakowie duzo jest róznych ciekawych imprez w plenerze jak chocby dziś "Parada Smoków", ale niestety my prawie nigdzie nie chodzimy. Właściwie to nie wiem dlaczego ![]() Tiaro, a propo nie mówienia Wiki, mój mąż do ponad trzeciego roku nie mówił ani słowa, a jak zaczął, to prawie całymi zdaniami feflolił na okrągło. Tak mi opowiadała tesciowa. Tez sie bardzo martwiła, ale okazało sie niepotrzebnie. Tak tez będzie na pewno w wypadku Wiki, tymbardziej, że jak piszesz dostała sie do przedszkola. Nie martw się, dzieci ją tam wyszkolą ![]() ![]() Kasiulko co do karania, to Natalka jest stawiana do kąta. Jak zachowuje sie niegrzecznie, to najpierw dostaje ostrzeżenie, a raczej upomnienie. Jesli to nie skutkuje, to stawiamy Ją do kąta. Najlepsze jest to, ze się stamtąd nie rusza, stoi i płacze. stawiamy Ją na dwie minuty, chyba że wczesniej powie, że jest gotowa przeprosic. Zazwyczaj jest to krócej bo wychodzi z kąta i mówi: Pśeplosic mamusię... i przytula sie. Choc zdarza sie i też, że po tych dwóch minutach, nadal nie chce przeprosic i na dodatek jeszcze sie smieje i mówi że chce dalej stac w kącie ![]() Dziewczyny mam pytanie, macie jakiś sposób na zakrapianie dziecku oczu? Ide z Natalką do okulisty we wtorek na dokładne badanie oczu i od wczoraj zakrapiam jej oczy rano i wieczorem atropiną (na rozszerzenie źrenic). To zakrapianie to jest po prostu walka, trzymanie dziecka na siłę, które broni sie rękami i nogami przed zakrapianiem. Dzisiaj na wieczór juz jej nie zakrapiałam, bo nie miałam siły z Nią walczyc. Poszłam jej zakropic oczy 2 godziny temu na śpiocha. Udało mi sie tylko z jednym okiem, bo spała na boku. Nie wiem jak to bedzie znów jutro rano, a zakrapiac musimy do wtorku rano ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
czesc baby - czyżbyscie Euro oglądały ze tak pusto tutaj? Bez jaj...
![]() Choc jak patrze wokoło to stwierdzam ze chyba jestesmy z małzem jedynymi ludzmi w Polsce którzy nie oglądają ... ![]() ![]() Ja jestem taka padaka ze ledwo łaże. Moje dziecko daje nam w d*** przez te zęby, ło matko...... juz nie kontaktuje. Dzis wychodzilsmy, małż trzymał Oliwke a ja konczyłam ubierac ją, siebie, równoczesnie szukając kluczy i zamiast Oliwce władowałam mojemu małżowi na glowe Oliwkowy kapelusik ![]() ![]() ![]() ![]() Kostko fajnie ze jestes ![]() ![]() ![]() Jescze Wam pokaże "dzieło" Oliwki - buzie z ciastoliny (wole napisac bo ktos moze nie zauważyc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Muszę powiedziec, że zdolniacha z Oliwki, bardzo ładnie jej wyszły te buźki
![]() A jeśli chodzi o oczka, to ide z Nia do zwykłej kontroli z racji tego, ze ja mam zeza od dzieciństwa, a mąż ma degeneracje siatkówki - dziedziczną. Idziemy po prostu skontrolowac czy wszystko w porządku z oczkami Natalki. Zresztą ja też juz niedługo będę się męczyc z zezem, bo w listopadzie mam w końcu operację. Powiem szczerze, ze już sie troche tego obawiam, ale podobno dla lekarza to w tych czasach juz rutynowy zabieg, więc pocieszam sie tą myślą. Kasiulko ja tez nie oglądam meczu, więc nie jesteś sama ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
A ja się przyznam, że zerkam na mecz i trzymam kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() Kostko dobrze, że dbasz o oczka Natalki tak szybko, lepiej sprawdzić skoro Wy macie jakieś problemy i wykluczyć ewentualnie jakieś wady czy choroby. Co do kropli to ja nawet do nosa spray muszę metodą "na siłę" pskinąć Matiemy, nie ma najmniejszych szans na dobrowolne poddanie się kropelkom ![]() Kasiuko, ale się uśmiałam z tym kapeluszem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
Kostko a ja lubie chodzić na takie imprezy można sobie pochodzić, popatrzeć napić się piwa i ogólnie jest fajnie
![]() ![]() Kasiulko fajne te buźki ![]() ![]() Ale dziś pojechaliśmy na pokazy lotnicze tylko na chwile i nawet nie wchodziliśmy tylko patrzyliśmy z ulicy ![]() ![]() A wogóle to Pati coś ugryzło w udo i ma duży placek czerwony spóchnięty i goracy ![]() ![]() ![]() Jak narazie polska przegrywa 0:2 ale za to Kubica ma 1 miejsce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Haniu, ale rewelacyjne foteczki
![]() To widzę, że nie tylko mój Adriano cały podrapany chodzi ![]() ![]() Kasiulka, nieźle się uśmiałam z tym kapeluszem ![]() Płatku, to widzę,że Mati też sprawdza wytrzymałośc telefonów ![]() ![]() A już myslałam, że tylko ze mnie taki kiepski kibic ![]()
![]() |
#2117 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki
powiem szczerze ze juz dawno nie wiedzialam mojego TZta takiego zalamanego jak po wczorajszym meczu. nie chcial mnie meczyc wiec wynajal stolik w knajpce kolo domu. po co mieli sie drzec u nas w domu jak pozno mecz i wiki moze spac. wrocil ( ja juz wynik znalam) i przez piec minut powtarzal ze to nie tak mialo byc. ale pozniej pocieszyl sie sam ze przynajmniej kubica na pierwszym miejscu. a wracajac do tego meczu. chcial sobie w realu kupic szalik 20 zeta i choragiewke na szybe samochodowa 20 zeta. zabronilam wiec sie na mnie obrazil a potem jak wracalismy to stanelam przy sklepie po 4 zł i kazalam mu wejsc do srodka. jaki ucieszony wyszedl. kupil sobie szalik i dwie choragiewki jedna dla siebie i druga dla tescia. i wydal cale 12 zl. smialam sie z dziewczynami ze sklepu ze jeszze nikt tak mojego meza nie uszczesliwil. no i jezdze z ta flaga za oknem. ludzie na mnie patrza a mi sie wydaje ze jak na wariatke. ale te kilka nascie dni wytrzymam. w sobote bylismy na grillu u szwagra. mialo byc slonecznie i zarowa a po poludniu sie zrobilo zimno i nieprzyjemnie. a wczoraj siedzielismy w domnku, tylko do obi po zakupy pojechalismy bo zabieramy sie za remont pokoju. jak skonczymy z nim to wreszcie chociaz czesc mebli bede mogla przewiesc. no i babcia sie upomina bo pogadalam z nie. chciala mi kobiecina dawac po 100 minimum zebym cos sobie kupowala a ja jej powiedzialam ze wole zeby mi szafki na raty do kuchni wziela. stwierdzila ze to lepsze bo przynajmiej bede je juz miala a jak spalaci szafki to znow mi cos wezmie. wiem dziewczyny ze kiedys zacznie mowic, ale martwi mnie i meczy to ze nie moge sie z nia dogadac. wszystkie dzieci mowia i dziamdziola a ona dalej po swojemu. nie chce na razie wspolpracowac z logopeda ( placze gdy dziewczyna chce z nia pogadac pocwiczyc) lubi tylko sluchac dzwiekow. psycholog jak dla mnie niezbyt mila baba chciala na sile uszczesliwic ja rysowaniem. na szczescie na rechabilitacji bylo lepiej. jak pani anitka szla z nia na jakis nowy sprzet to na poczatku wiki tylko poplakiwala a potem juz ladnie robila cwiczenia. Kostko ja owniez nie mam patentu, nigdy nie musialam zakrapiac oczek wiki a jedynie smarowac powieki mascia bo kiedys ja cos dziabnelo i jej troszke spuchla powieka. Haniu Kociulku wiki rowniez maly lobuz. ramie zdarte, ranka taka malutka na lewej skroni, pod prawa i lewa brwia. ja nawet nie wiem kiedy ona sobie to robi. biega sobie wszytsko cacy a za chwile patrze rana. ona miala byc chyba chlopakiem. a komary jak na razie ja omijaja. nie wiem czy to dlatego ze smaruje ja tlustym mleczkiem do opalania. oj Kasiulko ales ty meza chciala wystroic. oby szybko te zeby sie przebily bo ponoc t najgorsze. a zadne masci nie skutkuja??
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Natala ma całe kolana i łokcie poobdzierane, w strupach. Wyrżnęła na naszej drodze szrutowej już wielokrotnie. Kolana już sie goiły i poprawiła znowu. Jak widzi wodę utlenioną to zaczyna wyć, bo wie co ją czeka.
A sposób na zakrapianie znalazłam ![]() ![]() Zmykam bo jak mnie ktoś zauważy w pracy, że piszę sobie tutaj to będzie krucho ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Oliwka ma w tej chwili jakies 10 sinców na nogach, podrapany nos, kolano i siniak na czole
![]() Jesli chodzi o telefony to moj osobisty małż wrzucił kiedys swój do kibla, dobrze ze wody nie spuścił ![]() ![]() ![]() Spadam bo mam sterte prasowania, zajrze wieczorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
Halo? Haaaaloooooo............. ...................?
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem i zerkam na mecz, ale potwornie zmęczona, mój synek dopiero zasnął
![]() ![]() ![]() ![]() Mati też chodzi podrapany, pozdzierany i z sinakami, choć ostatnio ma ich mniej. Nie wiem czy się chwaliłam, ale mój syn ma juz "dwóch dziewczyn aula(paula) i ines" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
ale podrywacz z Matiego
![]() ![]() Oliwka jeszcze nie śpi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mów, że ciągle ją wozicie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
niestety Płatku wozimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko idz najpierw do lekarza. moze Oliwka ma problemy z trawieniem na wieczor moze boli ja brzuszek i dlatego to tak. niech lekarz ja zbada i dopieor da skierownie. i nie mysl ze jeszcze masz czas im szybciej tym lepiej. wiem jakie ,eczace sa takie kombincje i jeszcze troche a wykonczysz sie razem z TZtem i Oliwka. bo ile tak mozna. pisz co ci powiedziala lekarka i wierz mi kilka wizyt u psychologa czy pedagoga nie zaszkodzi.
Platku normalnie szok, Mati taki amant podworkowy. ale po zobaczeniu jego ostatnich zdjec to sie nie dziwie. powiem szczerze ze jestem wykonczona. robimy remont w jednym pokoju, szpachlowanie scian jak na razie prawie za nami. zerwalismy tapety i kupilismy wszytsko co trzeba, szpachlowanie na dwa sufitu za nami jeszcze tylko jedna scianka. ale przemyslelismy sprawe i trzeba jeszcze jeden kontakt umiescic na tej scianie wiec dzisiaj jade do obi po kable puszki i gniazdo. najgorsze ze z kuchni wchodzi sie do tego pokoju a potem przez niego do drugiego. wiec wiki wszytsko nosi w te i wewte. jeszcze takie mam szczescie ze jak sie zabiore za remont to goscie mnie odwiedzaja. ale jeszcze tydzien i bedzie po robocie. jeszcze tylko wyburzanie starego pieca i polozenie paneli. dobrze ze TZ sie na tym zna.
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem ale wogóle nie mam czasu
![]() Płatku do to super dziewczyny lecą na Matiego ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko to faktycznie może coś innego ![]() Tiaara no ale jeszcze tydzień i będziesz miała piękny pokoik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem Kasiulko co Ci można doradzić ![]() ![]() ![]() HAniu mój Mati pewnie by zbamałucił Wasze dziewczyny ![]() ![]() Mati znowu mi kasze więc byłam z nim u lekarza ![]() ![]() Tiaaro, a ta babeczka Wam zwraca za ten remont pieniążki? Ja też bym chętnie to mieszkanie wyremontowała, ale szkoda nam kasy w cudze ładować, gdyby nam zwórcili, ale u nas nie wchodzi to w grę. Kociulku ja naprawde jakiś ciemniak jestem bo klikam na Adriana zdjęcie i nic tylko się powiększa, jak mi wszystko wytłumaczysz to chętnie na małego kucharza zagłosuję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
Platku zwraca nam tzn. odlicza od czynszu ale tylko to na co mamy fakture vat. ale ona nie jest glupia. np TZ zrobil gladz kosztowal ja towar 110 zł a tak na prawde to metr kwadratowy gladzi kosztuje jak sie nie myle 25 zł wiec tak na prawde jest do przodu niz stratna. ale my chcemy troche lepiej mieszkac wiec i musimy cos niecos zrobic.
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Skasowałam sobie post
![]() Jakoś pusto u nas się zrobiło ![]() Kasiulko są już jakieś postępy z Oliwką? Byliście u lekarza? Tiaaro ale ważne, że Wam coś zwróci, a mieszkać w wyremontowanym zawsze przyjemniej. Ja dzisiaj cały dzień sama z Matim, wymęczona ![]() ![]() ![]() Jedyne dobre, że jestem już przygotowana na wesele i poprawiny ![]() ![]() ![]() Wczoraj widziałam tutaj Joasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.