|
|
#2101 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Ja od zawsze smaruje sie, wiec duzo sie u mnie nie zmienilo, zmienilam tylko kremy, na te przeznaczone dla przyszlych mamus. Podstawa to nawilzanie, cala reszta tkwi w genach, najlepiej dowiedziec sie jak to bylo z naszymi mamuskami jak byly w stanie blogoslawionym. Jesli one mialy duzo rozstepow, jest duze prawdopodobienstwo ze i u nas one wystapia.
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Super dużo nas się porobiło
Widziałam dziś moją dzidzię i słyszałam bicie serca - suuuuper. Aż doktorek zmienił termin porodu wg USG na 10.10, hi hi wyrosła mi fasolka Tak piszecie o tych plackach ziemniaczanych, chyba jutro zjem.
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz jakieś zdjęcia maluszka to wklejaj na wątek!!!! ja już padam po przerobieniu 400 pytań testowych na prawko... Egzamin już w środę-trzymajcie kciuki! Buziak!
|
|
#2104 |
|
Wtajemniczenie
|
3mam
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Taurus_ek ale niespodziankę zrobiłaś mi tym suwaczkiem
izzi ![]() A ja myslałam, ze tylko mnie meczy/ła biegunka, aż zaczęłam się niepokoić, ale u mnie samo przeszło po dwóch dniach, wyczytałam tylko, ze trzeba dużo pić wody niegazowanej i właśnie tak robiłam. Zaczęłyście pisać o tych rozstępach i tak pomyślałam, że musze kupić jakies kremy ![]() Mam pytanie: a jakie kremy Wy używacie?
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Izzi trzymam kciuki!
Jak rano wstałam i podniosłam rolety to myslałam, że padnę!!!! Normalnie śnieg Wryło mnie i nie mogłam się ruszyć. Myślałam, że zima już sobie dawno poszła...Ja jak narazie stosuję oliwkę na mokre ciało i zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś balsamu. ALe i tak myślę, że jak mają przyjść rozstępy to i tak przyjdą. |
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Bunny, kremy przeciwko rozstępom, które dodatkowo zawierają składniki stymulujące syntezę kolagenu. Swietne sa rowniez masaze szorstka rekawica, lub gabka (nie mowie tu o brzuszku gdzie intensywne masowanie wskazane nie jest) ale piersi, dekolt, uda posladki, biodra jak najbardziej
dodatkowo cynk w diecie i bedzie dobrze ![]() Anuhaaa, pewnie ze jak w genach jest "zapisana" sklonnosc do rozstepow to one beda ale mozna znacznie zmniejszyc ich ilosc i wielkosc stosujac odpowiednie kosmetyki.
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jak myślę o mojej mamię to nie wydaję mi się żeby miała jakieś większe problemy z rozstępami... muszę się przyjrzeć z bliska
![]() A balsam dla mam pewnie jakiś kupię, tylko ceny niektórych mnie przerażają. Więc chyba poczytam i poszukam jakiegoś nie z górnej półki, bo jakby mi rozstępny przyszły pomimo jakiegoś drogiego specyfiku to ja nie wiem... już lepiej w bąbla zainwestować
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
GoniaJ dziękuję za radę, będę robiła sobie takie masaże, ale też i pewnie kupię jakiś specjalny krem/balsam, zaraz popatrzę w necie jakie w ogóle produkty są dostępne na rynku.
anuhaaaaaa tak to czasami jest, drogi nie znaczy dobry...
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, że kciuki będziemy trzymać! Niestety fotki nie mam, bo USG w szpitalu, a tam sprzęt przedpotopowy. Na rozstępy lekarz polecił mi krem Fissan. Wydaje mi się ok i kosztuje ponad 20 zł.
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Bunny, nie ma za co dziekowac, zawsze pomoge w takich kwestiach, kosmetologia to moj zawod
Nie sugrujcie sie cena kochane, bo przy drogich kremach przede wszystkim placimy za marke, czasem przyjemniejszy zapach lub konsystencje nie koniecznie za rezultaty. Proponuje sugerowac sie skladem. Mozecie latwo zauwazyc ze te drogie kremy maja wrecz identyczne sklady co te tansze. Sama robilam na studiach badania kremow, i wierzcie mi ze pod wzgledem rezultatow przodowaly nie te z wyzszej polki ![]() Ribeiro, tez slyszalam o tym kremie, mozna go kupic za okolo 16 zl w makro, w aptece kolo 20-25zl. Kremponoc fajny ma rowniez ziaja, i jak to ziaja cena jest niewielka.
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej napisałaś: I w związku z tym mam pytanie (moze trochę głupie) a jakie to są konkretnie składniki??? Na co szczególnie zwrócić uwagę kupując taki krem???
|
|
#2113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie nie pozostaje nic innego jak wybrać się na zakupy
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie jakoś tez naszła ochota na małe zakupy, ale nie wiem czy się wybiorę, bo ta pogoda mnie przeraża, chociaż śnieg już stopniał.
Moja gin powiedział, żebym już brała witaminki. Kupiłąm feminatal N i tam juz jest kwas foliowy, więc juz oddzielnie raczej nie trzeba prawda?? |
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też już biorę witaminki "Prenetal Complex", wcześniej brałam kwas foliowy, ale gin powiedział, ze nie musze już brać oddzielnie kwasu foliowego bo on jest już zawarty w tych witaminach (100% dziennego zapotrzebowania) Anuhaaaa poczytaj skład i zobacz, czy jest tam kwas foliowy, ale jeśli to są witaminy dla kobiet w ciąży to powinien być
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Hajjj
![]() No przy takim kibicowaniu to zadam na bank Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków! Jesteście niezastąpione!Ja osobiście używam Ziaji na rozstępy dla kobiet w ciąży (koszt-15 zł) i jest naprawdę fajna. Miałam mustelę ale zapach tak mnie odrzucał że hej, poza tym mustela ma dość gęstą konsytencję kremu a Ziaja jest taka jak balsam ![]() Wiem że dziewczyny stosują też oliwkę Bambino i też się to sprawdza ![]() Anuhaaaaaa - jak bierzesz Feminatal N (ja też biorę) to już nie trzeba dodatkowo kwasu foliowego (chyba że lekarz zaleci inaczej). No i po Feminatalu który ma sporo żelaza można mieć zaparcia i ,,produkty przemiany materii" w bardzo ciemnym kolorze
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Izzi za szczegółowe objaśnienia
będę obserwować moje "produkty przemiany materii"a ja jakaś brzydka dzisiaj jestem, muszę umyc włosy i trochę się zamaskować, bo twarz jak pizza
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Za moment wychodzę do gina jednak nie spodziewam się nie wiadomo czego. idę państwowo,więc na usg to pewnie dopiero skierowanie dostanę
![]() ale cóż zobaczymy co mi wogóle powie ![]() pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
anuhaaaaaaaaaa mam do Ciebie pytanie bo zauwazylam, ze ostatnia miesiaczke mialas 09.12 i termin porodu na 16.09 a ja om mialam 08.12 a tp na 15.09. Na kiedy Tobie lekarz wyzaczyl teraz USG? Bo ja chodzilam do dwoch lekarzy i jeden mi powiedzial ze powinnam zrobic miedzy 1 a 5 marca a drugi ze nie wczesniej niz po 5 marca, i w koncu na USG zapisalam sie na ten czwartek, to bedzie 6 marca. Ciekawa jestem jak u Ciebie bo miedzy naszymi bobaskami jest tylko okolo 1 dnia roznicy.
Pozdrawiam |
|
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe nic się nie martw, prawie każda z nas po tej burzy hormonalnej to ma jakieś ,,niepodzianki" na buźce . Ale to fakt, czasem trzeba się zmobilizować i doprowadzić jak to ja mówię ,,do stanu użyteczności publicznej" chociaż jak byłam chora to ciężko mi to wychodziło, nawet nie chciało mi się uczesać i łaziłam jak baba Jaga po domku w szlafroku i kapciach
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
no wiecie co, ta pogoda to dzisiaj przesadza!!! Normalnie śnieg z deszczem, tż dzwonił i w innej części miasta grad. Więc chyba odpuszczę sobie spacerki po sklepach. Jutro tż wyjeżdza na cały dzień to sobie czas poumilam zakupkami.
Lija28 mi ginia kazała się zapisać na przełomie 12/13 tyg więc też idę 6 marca. Już nie mogę się doczekać!!!! Nasze bąble są na tym samym etapie, będziemy mogły sobie porównać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
A ja pewnie na zakupy skoczę we czwartek, wzięłam jeden dzień urlopu, Mąż zawiezie mnie rano na badania (obym nie padała z głodu, boje się bo rano zawsze czuję się gorzej - mdli mnie, słabo jest), a potem....... zakupy
|
#2125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez sie juz nie moge doczekac czwartku... ale pewnie bede szlochac ze wzruszenia...![]() Na pierwszym USG bylam w pierwszych tygodniach ciazy, takze lekarz sam nie byl na 100% pewny czy to ciaza a na zdjeciu byl tylko taki malenki pecherzyk... chcialam isc potem jeszcze raz, zeby zobaczyc jak uroslo i czy serduszko bije ale lekarz juz kazal czekac do 12, 13 tygodnia wiec tak naprawde to ja swojego szkrabika bede ogladac pierwszy raz a on juz taki duuuzy...!
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i koniecznie prosimy o zdjecie szkrabika
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do kremow to polecam z Gerbera... moja kolezanka ma straszna sklonnosc do rozstepow i uzywala go i nie ma zadnego nowego Wlasnie czekam az kolezanka z polski mi go przysle i zaczne uzywac
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
kaolinait właśnie czytałam o tym kremie, tak jak poleciła GoniaJ zajdę do sklepu, poczytam skład i informacje na opakowaniu.
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki widze ze co poniektóre z Was skarza się na wypryski skorne a u mnie wrecz przeciwnie przesuszona troche skora, włosów to mogę spokojnie nie myc z tydzień i nie widac ze sa przetłuszczone na buzi ładnie pozamykały mi się pory (przed ciaza miałam skore skłonna do wypryskow) a skora taka jak u bobaska i jeszcze jedno co mnie cieszy ze włosy na nogach prawie wcale nie odrastaja
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Widziałam dziś moją dzidzię i słyszałam bicie serca - suuuuper. Aż doktorek zmienił termin porodu wg USG na 10.10, hi hi wyrosła mi fasolka 

Wryło mnie i nie mogłam się ruszyć. Myślałam, że zima już sobie dawno poszła...