![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
mnie yasminelle niestety w kwestii zbednego owlosienia tu i owdzie nie pomogly
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nigdy nie musialam sie wstydzic z powodu tych nadprogramowych wloskow na twarzy, bo zawsze je w pore usuwam ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczesniej usuwałam tylko po bokach na brodzie ale jak teraz na to patrzę to az się prosi o usuwanie z całej brody... tylko jak to będzie wyglądać jak zacznie odrastać ![]() Truskawkowa polecała mi kiedyś wosk na allegro, tylko, że mam sklerozę i jeszcze go nie zamówiłam - a to jeszcze w zeszłym roku było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziewczyny dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę Yasminelle
![]() ![]()
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny co u Was jest przyczyną pojawienia się takich włosków, ale to chyba każdy ma w jakimś okresie swojego życia, myk w czasie ciąży wyskoczy czy coś wyrosną, i zaraz wypadną
![]() Ja ostatnio miałam taki myk, no za dobrze tego nie znosiłam, nadal nie znoszę, ale widzę z dnia na dzien jest lepiej, naprawdę wypadają, czoło miałam całe zarośniete, boki policzkow, policzki, teraz to już nawet nie widac samo wypada i to w szybkim tempie...więc oo takie 3 głupie miesiące że mi twarz obrosła ![]() aha i ja jestem blondynką i wąsika akurat nie miałam brody też nie, ale wszystko pozatym, szczególnie boki policzków (mozna było warkoczyki pleść ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-03-12 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Ja to mam od podwyższonego testosteronu. W sumie ostatni raz robiłam badania jakieś 4 lata temu i nawet nie pamiętam o ile był za wysoki, teraz będe miała badanie w kwietniu. Dawniej np nie miałam takiego łojotoku skóry głowy a teraz to masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was ma może wcześniejszy okres przy braniu Y ?
Ja na skutki uboczne tych tabletek się nie uskarżam (poza bólami podbrzusza podczas jakichś 5 dni w miesiącu - dni bez krwawienia, na które działa tylko ketonal forte). Biorę je już 8 miesięcy i miesiąc w miesiąc okres zaczyna mi się równo 5 dni przed zakończeniem blistra i trwa jakieś 8 dni. Tyle, że nie jest jakiś wielki. Raz mi się tylko zdarzyło mieć 'normalny rozkład' i już się bałam, że jestem w ciąży. Ma ktoś podobnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny. Chciałam zapytać Was, czy powinnam iść do ginekologa przed odstawieniem tabletek antykoncepcyjnych. Biorę tabletki od ok. roku. Jednak zdecydowaliśmy z TŻ, że jest to chyba niepotrzebne i chcę je odstawić. Oczywiście nie planujemy ciąży - żeby nikt nie pomyślał. Nie chce mi się po prostu już ich brać.. Zastanawiam się czy mogę tak po prostu skończyć to opakowanie i nie brać już następnego? Czy powinnam iść do ginekologa i poradzić się go?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 razy w zyciu przestawałam brac tabletki i robilam to na wlasną rekę. ot skonczylam opakowanie. i nie bralam wiecej. wszystko bylo w porzadku. i mysle ze jak skonczylas opakowanie to tez mozesz tak zrobic, lekarz przeciez nic wiecej ci nie powie ![]() ![]() Cytat:
pierwszy raz czytam taki przypadek, nie wydaje mi sie zeby to tak powinno byc. a mowilam o tym lekarzowi? nie proponowal zmienic tabletek? Cytat:
tak, byly juz takie rpzypadki na forum, jest to mozliwe. a teraz moj problem ;P otoz ostatnio lecą mi wlosy, strasznie, z głowy :-/ nie wiem czy to przez Y czy np. zime czapke oslabione wlosy nie wiem. blagam poleccie cos ja sie na tym kompletnie nie znam czytałam wątek o włosach ale oczywiscie chodzi mi o cos co nie bedzie osłabiac Y. cena nie jest zbyt istotna. pomocy kobity ;/
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie za to maskakrycznie swedzi skora,ale watpie,ze to wina tabletek ..Podejrzewam balsam do ciala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
jestem po drugim opakowaniu
![]() ![]() ![]() ![]()
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
są tysiące przyczyn wypadania włosów, równie dobrze może byc to iedobór mikroelementów jak i zaburzenia hormonalne. Wybierz się do dermatologa zrób wszystkie dabania, najlepiej działać jak najwcześniej, bo to poważna sprawa ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie balsam...Jednym ze skutków ubocznych zażywania Y jest świąd. U mnie po 3-ciej tabletce pojawił się tak potworny świąd na przedramionach i łydkach, że dostawałam szału! Nie zmieniałam żadnych kosmetyków. Nasilało się to przy kontakcie z wodą. Ale powoli mija na szczęście... ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
to mój trzeci tydzień brania tabletek, spóźniłam się z jedną o 11 godzin...(zapominalska jestem
![]() i czy w związku z tym muszę podjąć jakieś działanie czy nie przejmować się tym i dalej brać normalnie tabletki?
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się, bierz kolejne w tych godzinach co dawniej brałaś ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Ile płacicie za jedno opakowanie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Raczkowanie
|
Na www.☠☠☠☠☠☠☠ 34,49 za opakowanie
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6131-Yasmi...g__3_mg_21_szt
![]() What shall I do to believe? Love. What shall I do to love? Believe. Aparatka => 19.06.2009 => góra (ligatury ciemnoniebieskie) ![]() => 14.07.2009 => góra (ligatury różowe) ![]() Edytowane przez Sylviiaa Czas edycji: 2009-03-14 o 09:10 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie czy ktoras z was stosowala yasminelle i androcur? a jeszcze najlepiej do tego spironol? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Mam takie pytanie wczoraj niestety dentysta przepisał mi Amotaks(leczenie kanalowe:/) , ktory jak wiadomo wpływa na tabl. anty. Amotaks musialam wziasc wczoraj o 7 a o 22 biore yasminelle ,dzisiaj biore ostatnia tabletke,dwa dni temu kochałam sie z chłopakiem. Czy jest jakas mozliwosc ciąży jesli dzien przed wzieciem antybiotyku kochałam sie z chłopakiem ? Dzisiaj biore ostatnia tabletke, wiec mam zrobic normalnie przerwe czy ją pominąc ze wzgledu na antybiotyk i rozpoczać nowe opakowanie? Dziekuje z gory za odpowiedz ![]()
#2122 |
Zakorzenienie
|
nyna1604, antybiotyk nie działa wstecz, więc wcześniejsze stosunki są bezpieczne
i ja na Twoim miejscu pewnie bym nie robiła przerwy |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest jakies ryzyko ciąży ?
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
czemu ma być ryzyko ciąży skoro napisałam Ci, że stosunki przed braniem antybiotyków są bezpieczne..?
po pierwsze: bierzesz jeszcze ten amotaks? czy to tylko jedna dawka była? jeśli bierzesz, no to zazwyczaj zaleca się nie robić przerwy w takim przypadku po drugie: ja wiem jak u mnie kończy się antybiotyk+krwawienie = swędzenie, pieczenie, jakaś infekcja po trzecie: jestem spokojniejsza jak na bieżąco dostarczam organizmowi hormonów by odbudować braki jakie mógł spowodować antybiotyk dlatego napisałam JA, a co zrobisz Ty to tylko i wyłącznie Twoja decyzja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
Biore prawdopodobnie do wtorku.
Dziekuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz ![]() ![]()
#2126 | |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() dodam jeszcze tylko, że w ulotce yasminelle nie ma tak dokładnie opisanego antybiotyku w czasie przerwy jak w ulotce yasmin dlatego pozwolę sobie skopiować to co jest tam napisane: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie rozumiem nadal ![]() Jak się nie zrobi przerwy to coś się stanie?? Mogłabyć wytłumaczyć? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jako, że yasmin to też tabletki jednofazowe dwuskładnikowe możemy informację z ich ulotki wykorzystać przy braniu yasminelle Cytat:
ale spotkałam się też z opinią, taką jak przedstawiłam wyżej, żeby na bieżąco dostarczać organizmowi hormonów- by po odstawieniu antybiotyków szybciej wrócić do odpowiedniego poziomu gdy tej przerwy nie zrobisz, raczej nic się nie stanie, ale ja w takim przypadku (kończyłam antybiotyk razem z tabletkami anty) dostałam zalecenie od kilku osób by zarówno przez przerwę się zabezpieczać jak i przez 7 pierwszych tabletek jak ktoś woli dmuchać na zimne to zastosuje się do tego co jest w ulotce yasmin ![]() ja po swoich doświadczeniach na pewno już będę tak robić ![]() Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-03-15 o 09:36 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.