|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
MATKO BOSKAA!!!!!!!!!!!! u mnie jest centralnie............... . burza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Jowiszku, dla Was!
![]()
|
|
|
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam babencje!
Najpierw powiem ze mi bardzo smutno z powodu whartona..byłam u zalezniona od jego ksiazek..kiedys nawet pojechalam do wawy by go zobaczyc jak byl w polsce Ehh..wlasnie przegladam cala kolekcje jaka z nim mam![]() Kasiulko mowiswz ze mam znajoma japencje to moze gdzies na nk sa jacys wspolni znajomi a zona brata Twojego meza chyba nie jestem fakt ze raz juz sie rozwiodlam ale to chyba nie był Twoj szwagier![]() Wersta a moze ten sasiad jest jakis nie teges?inteligentny inaczej? ![]() Dorbarku wczoraj chyba kazda z nas miała taki kijowy dzien..moze juz dzis bedzie lepiej ![]() MaladT trzymam kciukasy z ta rozprawa..nie lubie sadow moge sobie wyobrazic jak sie czujesz Cestia załatwone musze jeszce kobity dla drugiego poszukac ![]() Dudi no i git mezul przeprosil i tak ma byc!ciesze sie ze juz lepiej a biegunka mineła od wczoraj? ![]() Jowisz gratulejszyn z okazji 4 rocznicy!!!Oby wieczor sie udał ![]() Sosnowa a gdzie takie nei bieskie niebo? u mnie juz w nocy zaczelo padac ze szok potem jakas burza no i teraz tez pada a ciemno jest ze musze swiatła w chalupie powłaczac ![]() A chlopaki dzis były porozrzucane po chalupie znaczy Tz wpierw zasnal na kanapie w salonie z jednym a drugi lezal juz wczesniej w swoim łozku wiec jak ja szlam spac to se go z łozeczka wyciagnelam i zaciagnelam do sypialni i tez z nim spalam a co I spotkali sie dzis nad ranem w wspolnym pokoju hehe
|
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I co to za połozna?, przychodzi do dziecka czy do Twojego meza? swoja droga mam taka lekarke dla malych ktora zamiast ogladac dzieci nawijalam z małzem o swoich planach na wakacje...nic tylko strzelic w łepetyne..ale spytalam sie jej nei winnie czy zamierza jeszce dzis zbadac dzieci..
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
i jeszcze ta burza a co tammm może zaraz wsio minie???????????????:conf used: idę małej jabuszko dać wpadnę wieczorkiem jak tż do roboty pójdzie... do zobaczynka
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2008-10-30 o 15:17 |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko jesteś genialna z tym czajnikiem
jakby co to przejmę patent ![]() Chwalę wszystkie dzieciaczki ![]() Jowisz wszystkiego naj w 4 rocznicę ślubu i udanego wieczorku.... ![]() ![]() ![]() U nas dzisiaj 21 stopni, piękna pogoda ale wieje tak, że nie pamietam kediy ostatnio tak wiało. BYłam z małym teraz 30 minut po wcześniej nawet wyjsć z domu sie bałam. Koszmarny wiatr!!!!!!!!!!!!!!!!:eek : ![]() ![]() Młody chwilowo ogląda bbc cbeebies, czasem chwilę popatrzy ake budzi sie szybko. Wiem że nie powienien ogladać ale cóż...
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za życzenia. udane to może być tylko popołudnie, do kąpieli. potem mnie czeka godzina ryku i siedzenie przy łóżeczku. do 22giej co najmniej zawsze do niej latam albo i dłużej.
a dziś o 21.30 film z shirley mclain, którą uwielbiam i jak zwykle ostatnio nie obejrzę
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie Kasiulko ja juz tez przestalam uzywac podgrzewacza, za długo trwalo, i teraz tez wlaczam czajnik i mieszam garaca z zimna przedotowana i jest git
tymbardziej ze dwie butle juz mi nie wchodza bo teraz te duze z aventu uzywam i za nim podgrzeje dwie to chlopy dostaja szalu jak oczy im w głod zajrzy![]() edit : ide wystrugac cos na obiad.. |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
my po wyprawie już
zofia była w miarę grzeczna oprócz małego pawia na moje ciuchy spotkanie bardzo sympatyczne i mam nadzieję, że nie przestraszyłam Izzi, bo fajnie byłoby umawiać jeszcze na kawki w przyszłości jej córcia to już kawał baby, a młodsza od sofijki o 1,5 mies. brunetka ![]() zdjęć Kasiulko nie ma, bo dzidziol jeszcze młodziutki i spał ![]() ja to się chyba zdrzemnę ![]() edit: ja cały czas podgrzewam w czajniku Edytowane przez wersta Czas edycji: 2008-10-30 o 15:44 |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku życzę namiętnego wieczoru bez akompaniamentu
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Werstunia nie mogę się doczekać
![]() A ja tu dumam jaki zapach mam nabyć, nosz w mordę mam problem nie wiem Coś kwiatowo owocowego - może nie oryginalnie ale w moim stylu czy też coś seksi... drzewno kwiatowo waniliowo - ale nie wiem czy się nie podduszę, no niby ładne perfumy ale nie czaję czy dla mnie czy może kupić Innocenta, znam lubię i jest mój... nio ale to dla mnie żadna nowość nie będzie... i bądź tu mądry i pisz wiersze! Idę zalookać na rozmowy w tłoku
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zpsikałam niną "premier jour"
poza tym mam tylko "manię" więc wybór niewielki, nie to co u Kasi i Wersty ![]() edit. spodnie na mnie wiszą a pierścionki i obrączka lecą z palców - to akurat niefajne. karmienie wyciąga
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2008-10-30 o 16:20 |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam u mnie nic nie wyciągało
karmiłam ciut dłużej niż 1,5 mies i waga nie spadała ani o gram. była stała jak zaraz po cesarce. jak skończyłam karmić wszystko się zaczęło wciągać ekspresem i dziś mam talię 64 jak dobiję do 62 to będzie luksik
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta, dzięki, że to napisałaś
bo już chciałam popaść w depresję!
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
że niby co?
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
jowisz wszystkiego naj naj z okazji rocznicy
A moja Mati dziś kończy 3 miechy Z tej okazji jej nawet pozwoliłam chwile TV pooglądać... no i tak wyglądała, że musiałam fotę pstryknąć
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Czy oliwa z oliwek może się zepsuć? Kupił rok temu i mi troszkę jeszcze butli zostało, stała cały czas w szafce w kuchniu...
...jestem bardzi początkującą kurą domową... |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
No to o tym karmieniu, że nie koniecznie tak wyciaga :P
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
ja zas uwielbiam "spoznieni kochankowie"
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Sosnowa ja mysle ze sie nei zepsuła, jak nei ma dziwnego zapachu jest przejrzysta to oki ewent zobaczysz pozniej efekty-))
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
a co masz wyrzuty z tego powodu? luz
moja koleżanka, która rok karmiła nie wróciła do wagi sprzed, a w ciąży utyła 14kg, więc wcale nie jakoś dużo ![]() zostały jej 3 kg i ani drgną także to nie jest reguła, zależy jak u kogo to wygląda
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
ranyyy na listopadowkach przeczytalam ze Beci zrobili cesarke po 16 godzinach skurczy i dziecko wazace ponad 4kg dostalo tylko 4 punkty
przez niefachowy personel prawie pozegnali tego dzieciaka z tym swiatem, teraz lezy w inkubatorze bo byl niedotleniony..co za porabany swiat
|
#2123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jowisz wszytskiego naj z okazji rocznicy Byłyam z Alą na spacerku i dzisiaj było dość fajnie, chociaż wiatr wiał strasznie. Córeczka koleżanki bardzo łądnie spała. Ala poczatkowo się wierciła jak by kupke chciała zrobić,a le niesttey nie zrobiła. Ale za to gazy to puszcza bardziej śmierdzące nić ja. Mnie brzuch tak dziwnie boli. Mam nadzieje, ze okresu jeszcze nie dostane. Mogłabym nie dostać tak długo jak będę karmiła czyli jeszcze z 3miesiące przyjanmniej tak plauje karmić. Po spacerez mała dalej spała na brzuszku. rączki położyła pod buźką już myślalam, ze się ududis więc położyłam ją na boczek, ale miała odciśnięte paluszki na twarzyczce
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
im bardziej smierdzace baki tym blizej do kupy, u nas tak jest jak pierdy robia sie jadowite w zapachu kupa za pare godzin przyjedzie na bank
|
#2125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja córcia się budzi
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-10-30 o 18:22 |
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża
> > Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosic ciazowe ciuchy jak tylko ginekolog > > potwierdzi ciaze. > > Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdluzej sie da. > > Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciazowe STAJa sie Twoimi normalnymi ciuchami. > > _________________________ _________________________ ___ > > > > Przygotowanie do porodu: > > Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem cwiczysz oddechy. > > Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosly zadnego > > skutku. > > Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiacu ciazy. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Ciuszki dzieciece: > > Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, > > koordynujesz je kolorystycznie i skladasz rowniutko w kosteczke > > Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze Swoimi > > ubraniami. > > Trzecie dziecko: A niby czemu chlopcy nie moga nosic rozowego? > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Placz: > > Pierwsze dziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie. > > Drugie dziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje > > niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko. > > Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki > > w lozeczku. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Gdy upadnie smoczek: > > Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. > > Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. > > Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Przewijanie: > > Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluche co godzine, niezaleznie czy brudna Czy > > czysta. > > Drugie dziecko: Zmieniasz pieluche co 2-3 godziny, w zaleznosci od potrzeby. > > Trzecie dziecko: Starasz sie zmieniac pieluche zanim otoczenie poskarzy sie > > na smrod, badz pielucha zwisa dziecku ponizej kolan. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Zajecia: > > Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,do > > teatrzyku itp. > > Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. > > Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Twoje wyjscia: > > Pierwsze dziecko: Zanim wsiadziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do > > opiekunki. > > Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komorki. > > Trzecie dziecko: Mowisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jesli pojawi się > > krew. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > W domu: > > Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciatko. > > Drugie dziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnic sie, ze starsze go > > nie dusi i nie wklada mu palca do oka. > > Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed wlasnymi dziecmi. > > _________________________ _________________________ ____ > > > > Polkniecie monety: > > Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie przeswietlenia. > > Drugie dziecko: Czekasz az wysra. > > Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. > > _________________________ _________________________ ___ > > > > WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie wlasnych dzieci. ja sie poplakalam
|
#2127 |
|
kobieta za ladą
|
jesoooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooo
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Posikałam sie normalnie text mistrzostwo swiata!!!
edit: Moze zapytamy Kristi jak to jest?hehehe Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2008-10-30 o 20:08 |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
moj TZ ryczal ze smiechu jak koza syberyjska
![]() ![]()
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wam
Anisia świetne ale mając trójkę to muszę się z tym nie zgodzić A jeżeli chodzi o spadek wagi to u mnie taż klapa waga spadła tyle co po porodzie i ani grama mniej czyli teoria wyciągania przez karmienie nie sprawdza się mam pytanie Karolek dostaje od wtorku debridat czy jest możliwe żeby go przez to bolał brzuszek bo przy karmieniu jest bardziej niespokojny kręci się popłakuje i nawet coś go ze snu ciągle wybudza Ale mnie boli głowa powiedzcie mi która szczepionka rotawirusa jest lepsza ta co się szczepi 2 razy czy ta co się szczepi 3 razy Karolek był szczepiony w zeszłym tygodniu na rota i miał mieć tą co się szczepi 3 razy a dziś do mnie dzwoniła z przychodni z informacją że się pomyliła i mu dała tą szczepionkę co się daje 2 razy i oczywiście jedna dawka kosztuje więcej bo 300 zł a tamta 240 i żebym dopłaciła Ale się wściekłam bo jak to można się pomylić w tak ważnej sprawie a jak by miała w tej lodówce arszenik i by sie pomyliła to co wtedy Co ja mam teraz z tym zrobić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

MATKO BOSKAA!!!!!!!!!!!! u mnie jest centralnie............... . burza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Ehh..wlasnie przegladam cala kolekcje jaka z nim mam
a zona brata Twojego meza chyba nie jestem fakt ze raz juz sie rozwiodlam ale to chyba nie był Twoj szwagier

jakby co to przejmę patent 

spotkanie bardzo sympatyczne i mam nadzieję, że nie przestraszyłam Izzi, bo fajnie byłoby umawiać jeszcze na kawki w przyszłości

bo już chciałam popaść w depresję!