|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Edytko - dobrze że Cię wypuścili.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Petitka,oczywiście że możesz do mnie pisac ![]() ![]() Poisone,no takiego porodu jak Twój właśnie sobie życzę ![]() ![]() ![]() Edyta,dobrze,że już wyszłaś-odpoczywaj sobie i nabieraj sił...na poród ![]() No to mnie uspokoiłyście Dziewczyny z tym obniżeniem brzuszka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
xandra78 jeszcze nie czas na Ciebie
![]() ![]() ![]() ![]() lisey masz rację że trzeba nas pospieszyć tylko jak hmmm nic jak na razie nie działa musisz nam przesłać jakieś moce ![]() edyta0131 super że mogłaś wrócić do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
paula juz sie robi
![]() ![]() ![]() a moze to pomorze mamusie przeterminowane wyobrazcie sobie ze tulicie swoje malenstwa iiii przyjcie to moze wyjda szybciej
#2105 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki. Serdecznie gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne. Mam nadzieję, że będziecie miały łatwe porody.
Staram się czytać regularnie co piszecie ale szczerze mówiąc nie bardzo mam czas. Mała jest grzeczna i w dzień spi po 3 godz a w nocy ma jedną 6-cio godzinną drzemkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
Mogę teraz Wam wszystko napisać
Przede wszystkim dziekuję bardzo za trzymanie kciuków ![]() Trochę się działo, może napiszę troche w skrócie. W sobotę ok 16stej przyjechaliśmy do szpitala i od razu ta moja znajoma położna podłączyła mnie pod ktg i zbadała mnie ginekologicznie. Tętno było troszkę "prostolinijne" i dlatego mnie położyli, żeby wszystko kontrolować. Trafiłam na sałe gdzie leżały dwie dziewczyny- jedna po terminie 8 dni, a druga 6 (ułożenie pośladkowe), a w sumie było nas 6 na patologii. Bylo nam całkiem wesoło, bo od samego początku się dogadywałyśmy. W nocy miałam też wesoło, laski nastawiły radio na jakąś audycję "barachołki" i tak to rympoliło do 2 w nocy, a one sobie w najlepsze chrapały ![]() ![]() Także ja trochę się przez te dni napatrzyłam i nasłuchałam i już chyba bym nie dała rady sama rodzić. No i to moje spojenie. Położna mi powiedziała, że takie coś zdarza sie raz na rok, a że ja durna była i się przedzwigałam, to teraz cierpię. Dziś rozmawiałam z ordynatorem, że jak już się boję, że za dużo widziałam i że chcę cięcie. Bo jakoś wizja porodu sn mnie przeraża. Na pewno by mnie nacięli i te kości i tak by mi się rozeszły, a nie daj Bóg zakończyło to by sie cesarką, to chyba bym przez miesiąc się nie podniosła! Także w poniedziałek teściowa pójdzie do niego i powie, że szykuję się na czwartek, że w środę wieczorem przyjadę się położyć. A dlatego na czwartek, bo wtedy dyzur ma ta moja znajoma położna i już bym nie chciała, żeby przyjeżdżała do mnie specjalnie, bo ma 40km do szpitala. I mi poopowiadała co i jak, jak wygląda taka operacja, że trwa pół godziny jak jest dobry zespół, a przy mnie będzie najlepszy ![]() Ogólnie to już się cieszę, że jestem w domu, bo miałam już dość trochę takiego wywyższania mnie. Dziś jak powiedziałam ordynatorowi, że może do domu bym poszła, to mi kazał sie teściowej pytać o zgodę, bo to ona ma władzę nad nim... Ale było minęlo. Teraz pojadę sobie do domku i troche odpocznę od tego wszystkiego. I tak się napatrzyłam na te wszystkie maleństwa, że już nie moge się swojej córci doczekać. Za tydzień o tej porze to będę ją tulic do siebie. Już odliczam czas ![]() Trochę się rozpisałam i nie wiem, czy to sie trzyma kupy ![]() A teraz gratulację dla wszystkich nowych mamuś ![]() ![]() ![]() Tola dziękuję za przekazywanie wieści ode mnie ![]() Do środy to myśle, że będę tutaj codziennie, a jakby coś się zaczęło dziać to będę pisała sms'y |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ps mamy taka sama pościel (z żyrafka i w paseczki) tylko w beżach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
edyta0131 to faktycznie musiałaś się napatrzeć i nasłuchać
![]() ![]() ![]() molka86 Majeczka słodkości lisey ślicznie z maleństwem wyglądacie! mam nadzieję że te magiczne kule pomogą nam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
witam dopiero dzisisaj mam dostep do netu w nocy 20 urodzil sie moj synek dawid mial 3290 i 56cm jest boski! juz jestesmy w domku ,aek w poniedzialek jedziemy do kliniki bo slychac szmerki w serduszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
hej śliczne te wasze bobasy ja też chcę swojego a tu żadnych symptomów porodu
![]() ![]() edyta fajnie że jesteś w domku i niedługo maleństwo bedzie z tobą kafetka gratulacje za badanie serduszka |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Hello dziewczyny
![]() Wlasnie pol godziny temu weszlam do domu, wrocilam od gina i ... dal mi skierowanie do szpitala na sobote, gdybym nie urodzila... ale pozegnal mnie pieknie, bo sadzi, ze spotkamy sie po pologu, bo .... MAM JUZ ROZWARCIE i przypuszcza, ze jutro juz cos sie zacznie dziac |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytka! To Ci powiem, że przeżyłaś w tym szpitalu co dobrego... Kurcze dziewczyny! Jak idziecie jutro rodzić, to pamiętajcie o mnie! Bierzcie mnie ze sobą!
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gosiaczek, kafetka GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Gosiaczku wracajcie szybciutko z maleństwem do domku, kafetka życzę duuuuuużo zdrówka dla Twojej dzidzi, na pewno będzie wszystko dobrze, bo trzymamy kciuki ![]() lisey, anbar, molka86 prześliczne bobaski!!!!molka86 my z Filipkem razem z Wami świętujemy w sobotę trzy tygognie ![]() Sniezynko to widzisz akcja się rozkręca!!!Mam nadzieję, że nadchodzący weekend będzie obfity w rozpakowywanie ![]() tolu dobrze, że jesteś już w domku, chociaż troszkę sobie w domku odpoczniesz przed porodem ![]() U nas wszystko ok ![]() ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
sliczne bobaski
![]() kafetka - grastuluje ![]() ![]()
#2115 |
Zakorzenienie
|
Kurcze,znów mi skasowało posta,a napisałam się...
![]() Sniezynka,na pewno się akcja jutro rozwinie-czuję to ![]() Edyta,ale się zapatrzyłaś w tym szpitalu ![]() Kafetka,ja również trzymam kciuki za Twoje maleństwo ![]() Molka,Twoja Majeczka jest przecudowna, a zdjęcie wyjątkowo udane ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Mamuśki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zadomowienie
|
aaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() Kafetka bardzo mocno trzymam kciuki za twoje maleństwo !!!!!!!! będzie dobrze ![]() ![]() Sniezynka21 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
paula ja też chcę ja też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Paula widzę, że zgodnie z planem szykujesz sie na porodówkę
![]() ![]() ![]() ![]() Snieżynko - oby akcja sie dzisiaj rozpoczęła. Kafetka - gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() W nocy mialam juz skurcze, ale nieregularne i przeszlo. Ale caly czas myslalam, ze czop mi od jakiegos miesiaca albo wiecej odchodzil, a to chyba jednak byl sluz... bo wczoraj to dopiero byl czop ![]() Jak sie dzisiaj nic nie wydarzy to juz jutro na bank ![]() ![]() ![]() ![]() Paula trzymam kciukasy ![]() ![]() Przepraszam, ze nie odnosze sie do wszystkich postow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
Sniezynka21 to widzę że z tym czopem u Ciebie tak jak u mnie dopiero teraz wiem co to znaczy prawdziwy czop
![]() ja tylko się boję że się nakrecam niepotrzebnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymam kciuki żebyście się szybko i w miarę bezboleśnie rozpakowaly
![]() Kafetka gratulacje kochana ![]() Molka przesłodka córcia ![]() Ja po wczorajszym śniadanku i wizycie na wizażu dostałam grypy żołądkowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Hej!!No proszę, coś się ruszyło
![]() A ja wiem kto właśnie teraz rodzi!!!!Hehe ![]() ![]() ![]() Paula, Sniezynka-Wy następne kochane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
ale super drama trzymaj się kochana
![]() ![]() ![]() Petitka4 biedactwo ja jak byłam w 5 miesiącu dopadła mnie taka grypa żoładkowa że troszkę się odwodniłam i musiałam brać leki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
Drama gratulacje,
![]() ![]() ![]() ![]() No to dziewczynki wzięły sobie do serca nasze plany ![]() ![]() Petitka - uważaj na siebie, oby grypa szybciutko minęła, |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drama! Trzymam kciuki! Petitka! Zdrowiej! ![]()
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze listopadowki nadrabiaja zaleglosci.
![]() Mam nadzieje, ze Drama juz szczesliwie urodzila! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Rozeznanie
|
Drama trzymam kciuki... a w sumie to pewnie powinnam już złożyć gratulacje
![]() Sniezynka, Paula nareszcie się coś ruszyło ![]() ![]() xandra78 ja i Maja dziękujemy za komplementy a pościel jest firmy AMY Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2008-11-28 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
a ze mnie znowu wyleciało bardzo dużo tego czopa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
dziewczynki super ze cos się ruszyło w sprawach rozpakunkowych ![]() paula coś mi sie zdaje ze to twoje ostanie chwile jako 2w1 ![]() drama dużo siły dla ciebie!! moje dziecko darlo sie okrągłą dobe.. zaraz mamy wizyte u lekarza a ona śpi i nie chce wstać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
Ale się dzieje
![]() Dziewczyny trzymam mocno ![]() ![]() Drama pewnie juz tulisz swoje maleństwo ![]() A ja sobie wkońcu odpoczęłam w domku. Wczoraj zasnęłam ok 24 i nawet ani razu nie byłam w wc, dopiero o 8.20 i potem znowu się położyłam i wstałam dopiero o 11.50 ![]() ![]() ![]() Taki mam mały syfilis w domku, ale chyba nie będę się tego czepiała, bo jeszcze znowu się przedźwigam i wtedy to uż całkiem sobie bidy narobie. Mam nadzieję, że nikt nie zechce mnie odwiedzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.