STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 18:31   #2101
agus123
Przyczajenie

Smile Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Witam
Czy kots wie ile czasu sie czeka na zaswiadczenie o niekaralnosci?
Ktos skladal dokumeny do Gdańska w ostatnich miesiacach? Nie moge sie dodzwonic do kadr dzwonilam przed 15 alee nikt nie odpowiada moze ktos wie czy przyjmuja dokumenty?
agus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:35   #2102
andy205
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Cytat:
Napisane przez agus123 Pokaż wiadomość
Witam
Czy kots wie ile czasu sie czeka na zaswiadczenie o niekaralnosci?
Ktos skladal dokumeny do Gdańska w ostatnich miesiacach? Nie moge sie dodzwonic do kadr dzwonilam przed 15 alee nikt nie odpowiada moze ktos wie czy przyjmuja dokumenty?
po zaświadczenie o nie karalności musisz iść do sądu i dostaniesz je od ręki, ale najpierw dowiedz się czy biorą w ogóle dokumenty, bo teraz to wszystko możliwe a zaświadczenie kosztuje 50 zł.
andy205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:08   #2103
strangergirl
Zadomowienie

Hej Gosiaczku widzę że jesteś czy jedziesz na drugi etap? składałaś odwołanie ?
strangergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:08   #2104
gosiaczek020
Przyczajenie

Hej wszystkim wybiera się ktoś na egzaminy do Koszalina z Bieszczadzkiego Oddziału 27 Sierpnia ??
gosiaczek020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 20:11   #2105
strangergirl
Zadomowienie

Rafał a jak u ciebie ? masz już info z kadr czy nadal trzymają w tajemnicy to co już wiecie?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Jak samopoczucie Gosiaczku? Mam nadzieję że tym razem szczęście ci dopisze no i życzę powodzenia na angielskim
Stary 2009-08-06, 20:18   #2106
gosiaczek020
Przyczajenie

Czesc Pani profesor z Angielskiego Pisałam odwołanie i dostałam szanse hehe teraz jej nie zmarnuje !! Widze ze i tak jak bym zdała to lipa bo nie ma szkółek
Stary 2009-08-06, 20:20   #2107
strangergirl
Zadomowienie

A co wam mówią w kadrach? Na kiedy macie szansę na szkolenie?
Stary 2009-08-06, 20:21   #2108
gosiaczek020
Przyczajenie

Narazie nic nie wiadomo ;(
Stary 2009-08-06, 21:04   #2109
rafal84
Rozeznanie

Witaj Stranger
Moje kadry wciąż milczą, nawet nie chce mi się tam dzwonić pytać, czy też informować ich że termin się zbliża i mogli by wysłać zaproszenia ...z tego co się orientuję zwykle dzwonią na ok 3 tygodnie przed egzaminem hehe jeśli mam mieć w sierpniu egzaminy to powinni jutro zadzwonić no chyba że mnie nie zaproszą ...
Kurde Stranger znowu muszę to napisać - współczuję Ci tej sytuacji w której jesteś, kurde być już po tym całym syfie egzaminacyjnym i wciąż nic nie wiedzieć odnośnie szkółki...mam nadzieję, że czarny scenariusz z tym że szkółki w tym roku nie będzie się nie spełni i już niedługo gdzieś Was wyślą, tego właśnie Ci życzę..i oby na starych zasadach ..ja to się już pewnie na najbliższe szkolenie nie załapię czyli pojadę już pewnie na tych nowych zasadach...no nic zobaczymy jak to będzie ..pozdrawiam
Stary 2009-08-06, 21:11   #2110
kejt112
Przyczajenie

witam
z tego co ja wiem to planowany jest pobor na listopad-grudzien w Koszalinie i to jest raczej 90% pewne tak wiec nie wiem skad ktos wzial to, ze poboru nie bedzie ani w tym ani w przyszlym roku>>????
kejt112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:24   #2111
strangergirl
Zadomowienie

Kejt mam nadzieję że to prawda bo płakać mi się chce na sama myśl o czekaniu na szkolenie przez wieki
Rafał tobie też współczuję tym bardziej że to przedziwna historia - przecież nie dostałeś pisma o przerwaniu rekrutacji więc jak mogą nie informować cię o egzaminie? człowiek ćwiczy i nie wie po co i na kiedy. ehhh ...
Stary 2009-08-06, 21:42   #2112
rafal84
Rozeznanie

hehe zawsze to lepiej wyglądam niż wtedy zanim zacząłem ćwiczyć ...ale też juz mnie męczy ta cała procedura i też się zastanawiałem czy przypadkiem nie zakończyli już mojej rekrutacji...ale jak narazie nic nie przysyłają...kurde żałuję, że nie mam kontaktu do kogoś kto się ze mną stara, a kogo już spotkałem czy to na psycho czy na wario czy choćby podczas składania ankiety, to bym przynajmniej wiedział czy oni mają jakieś wieści, czy to jednak wszyscy sa w takiej samej sytuacji

Kurde właśnie może ktoś zagląda na forum kto jest przed II etapem z NwOSG?????? Ludzie odezwijcie się czy dzwonili do Was z kadr!!!!
Stary 2009-08-06, 22:13   #2113
strangergirl
Zadomowienie

Nw to nadwiślański? Jak tak to chyba powinien się ktoś tu znaleźć ale rzeczywiście mało już czasu do 2 etapu a tu cisza Rafał za to na 2 etapie bierz namiary na ludzi bo potem jest lepiej jak się ma kontakt z innymi. My regularnie do siebie dzwonimy i wymieniamy info lub po prostu wspieramy duchowo a w niedzielę kilka osób przychodzi do mnie na integracyjne spotkanie he he. Trzeba zacieśniać więzy czego i tobie Rafał życzę

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Yasmini where are you? Przebiegasz kulę ziemską przed 2 etapem ? Nic nie piszesz o postępach
Stary 2009-08-07, 08:15   #2114
rafal84
Rozeznanie

tak tak Nw to mój kochany Nadwiślański ..niestety narazie nikt będący w tej samej sytuacji co ja i też z Nw się nie odzywa..dobrze że zaglądają tutaj czasem Franklin i Jaras to czasami się czegoś będę mógł dowiedzieć
Właśnie YASMINI, Katiuszaaa co z Wami?? zaglądacie tutaj czasem?? dajcie znać jak Wam ida przygotowania
Stary 2009-08-07, 08:48   #2115
strangergirl
Zadomowienie

Rafał niejaka Coolbabka się wybiera z tobą (na tej czy poprzedniej stronie jest jej post)
Stary 2009-08-07, 09:33   #2116
rafal84
Rozeznanie

widziałem, ale ja składałem ankietę w czerwcu a ona w lipcu i z tego co udało mi się dowiedzieć nie będziemy "mieszani" i razem wysłani na II etap, chyba że w ciągu ostatnich kilku dni coś się zmieniło..to samo ma być podobno ze szkoleniem, że oni raczej się nie załapią na to co my (tzn ci co składali ankietę 25 czerwca) chociaż ja mam nadzieję, że jednak uda się połączyć nasze grupy zawsze to już będzie jakaś znajoma z forum duszyczka na egzaminach
Stary 2009-08-07, 09:48   #2117
hossAnna
Raczkowanie

GG do hossAnna
Red face Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Hej
Jestem z nadwiślańskiego oddziału i również cierpliwie czekam na odzew i zaproszenie na drugi etap...jak narazie ciszaaa i to już od czerwca kiedy byłam na wyjasnieniu ankiety dzowniłam,żeby sie dowiedziec to mi łaskawie odpowiedzieli,że mimo wszystko trzeba czekać

Dajcie znać kiedy zaczna zapraszać na egzaminy kadry z nadwiślanki...
hossAnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 10:02   #2118
rafal84
Rozeznanie

Witaj HossAnna ....jak miło, że ktoś będący na tym samym etapie co ja się w końcu odezwał ..chociaż...napisałaś że byłaś wyjaśniać ankietę - czyli byłaś już na tej rozmowie, którą przeprowadzają kadry jakiś czas po złożeniu ankiety?? a kiedy składałaś ankietę?? 25 czerwca czy wcześniej?? bo mnie jeszcze nie zapraszali na rozmowę , hehe pewnie jeszcze mnie sprawdzają bo dużo nabazgrałem w ankiecie
Stary 2009-08-07, 11:43   #2119
Line watch
Przyczajenie

Witam wszystkich.
Nie chcę nikogo dobijać, ale dzwoniłem wczoraj do kadr Komendy Głównej i dostałem informację, że najbliższe szkolenie przewidziane jest dopiero na styczeń. Osoby które były na drugim etapie w maju w Kętrzynie będą miały badania lekarskie we wrześniu. Jeśli komuś w międzyczasie wygasa badanie psychologiczne, niestety będzie je musiał powtarzać. Żadnych szkoleń w tym roku nie przewidują.
Są to informacje z samej góry kadr, od osoby odpowiedzialnej w SG za szkolenia, więc niestety musimy uzbroić się w cierpliwość
Line watch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 13:42   #2120
strangergirl
Zadomowienie

eeeh... chyba dostanę psychozy lub stanów maniakalno depresyjnych
Stary 2009-08-07, 13:50   #2121
konwalia90
Przyczajenie

Witam, ja jestem z Nw Oddziału z tym, że ja dopiero jestem po psychotestach, właśnie przed chwilą do mnie dzwonili i zaprosili na wario za tydzień Mam nadzieje, ze dam rade i jakoś to będzie. Co do moich przygotować to narazie wszystko stoi w miejscu. Jedyne co mi wychodzi to brzuszki :P Pompki to chyba najgorsza rzecz jaką wymyślili... 4 to max jak narazie... musze się zebrać w sobie i ćwiczyć.
Pozdrawiam wszystkich i życze duuuuzo cierpliwości, bo z tego co piszecie termin II etapu coraz to bardziej się oddala
konwalia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 13:51   #2122
eleonore1
Rozeznanie

Ja też mam podobne informacje o szkoleniu jak Line watch. Stranger, im więcej osób próbuje sie czegoś o wcieleniu dowiedzieć tym bardziej osoby które mogą udzielić takich informacji próbują unikać odpowiedzi by nie robić niepotrzebnego zamieszania i często przekłamane są te opowieści dziwnej treści po to by nie poszła fama że szkolenie już tuż tuż. ja wiem tylko tyle że w naszej sytuacji nie należy zbyt daleko wyjeżdżać na Święta Bożego Narodzenia. Line watch -> większość lub duża część z nas po majowym etapie jest już po badaniach i ma papier potwierdzający zdolność do służby. na wrzesień z badaniami zostaje już chyba niewiele oddziałów, jeden może dwa...
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 14:20   #2123
strangergirl
Zadomowienie

najbardziej mi szkoda że jak nas przyjmą dopiero w przyszłym roku czyli na nowych zasadach (kto wie, może do tego dążą bo to oszczędności) a dla nas to strata finansowa przez 3 lata
Stary 2009-08-07, 15:11   #2124
agus123
Przyczajenie

Witam
Dzwoniłam dzisiaj do kadr i dowiedziałam się ze w Morskim oddziale przyjmują tylko filologów, prawników, zawodowych marynarzy i informatyków. Na dzień dzisiejszy ta mila Pani z kadr powiedziała, ze trzeba się dowiadywać i dzwonić jeśli się nie należny do tej grupy osób
agus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:39   #2125
grbski29
Przyczajenie

Kurde, to niezle jaja z tym wszystkim. Ja dopiero bede skladal papiery, a tu juz taki galimatias. Najgorsze,ze w sumie nic nie jest pewne. Moze byc tak albo siak. Przyjmuja papiery, czy wstrzymali nabor. Bedzie szkolenie, czy nie bedzie. Nowe zasady, czy stare itp. No coz, glowa muru sie nie przebije. Dobrze, ze znalazlem to forum. Wszystkie inne o SG wymiekaja. Zazdrosze tym, ktorzy przeszli proces rekrutacji i czekaja na szkolenie-zycze wam rychlego konca waszej udreki. Ja przynajmniej bede w pelni swiadom tego co mnie czeka.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Stranger, moglabys mi napisac jak wyglada caly proces w BOSG? Podejrzewam, ze podobnie jest w kazdym oddziale, ale moze istnieja jakies reguly postepowania kwalifikacyjnego w poszczegolnych jednostkach. Chodzi mi o kolejnosc.
1 skladam papierki
2 rozmowa kwalifikacyjna
3 psychotesty+wario, czy osobno?
4 ankieta

dalej juz II etap?
Chce sie zorientowac ile razy bede musial ewentualnie pojawic sie w Przemyslu.
Pzdr

Edytowane przez grbski29
Czas edycji: 2009-08-07 o 16:33
grbski29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 18:12   #2126
strangergirl
Zadomowienie

Witaj Grbski a więc tak: składasz papierki, po kilku dniach rozmowa, potem psychotesty, składanie ankiety, wario, 2 rozmowy (wydz. wewnętrzny i informacji niejawnych) = koniec 1 etapu, potem juz próbny i 2 etap. Wychodzi 7 wizyt w pierwszym etapie. Mi to wszystko zajęło od końca sierpnia zeszłego roku do komisji lekarskiej w maju . No a teraz jak widzisz czekam ... ale trudno. Przecież w końcu się doczekam. Życzę ci powodzenia i jakby co to pytaj . Wiem że na razie wciąż przyjmują dokumenty więc składaj jak najszybciej zanim się rozmyślą jak w innych oddziałach

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Aha, ja obie rozmowy miałam jeszcze w pierwszym etapie ale ostatnio są zmiany i niektóre osoby miały rozmowy po egzaminach czyli w 2 etapie więc to różnie

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A psychotesty w innym terminie niż wario i ja miałam wario w Przemyślu, ale osoby z Rzeszowa i dalszych okolic jechały na wario do Warszawy

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Galimatias, emocje i czekanie gwarantowane przez SG dla wszystkich rekrutujących he he
Stary 2009-08-07, 19:01   #2127
grbski29
Przyczajenie

Wielkie dzieki. Troche tego jezdzenia bedzie. Coz, jak to mowia taki lajf. Moglbym nawet wszystko miec w W-wie, bo mam tylko 80 km. Ale i tak nie ma mnie w kraju, no i zdecydowalem sie na BOSG. A moze jednak Nadwislanka:con fused:?
grbski29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:25   #2128
strangergirl
Zadomowienie

no to musisz się namyśleć czy wolisz pracę na lotnisku czy na zielonej granicy choć nie tylko

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

przynajmniej wiesz co cię czeka, ja jak składałam papiery naiwnie myślałam że to z dwa miesiące potrwa he he

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Andy a co u ciebie? Jakieś nowości? Dzwonili?
Stary 2009-08-07, 21:52   #2129
strangergirl
Zadomowienie

hm, wszystko się jakby potwierdza - u mnie w kadrach nastąpiło dziś uaktualnienie i też potwierdzają że w tym roku szkolenia nie będzie. Planowane jest na początku stycznia a wcielenia w połowie grudnia ale ... POD WARUNKIEM ŻE DOSTANĄ KASĘ której jeszcze nie ma
Stary 2009-08-07, 23:05   #2130
andy205
Raczkowanie

Strangergirl właśnie nie dzwonili, chociaż jeśli biorąc średnia oczekiwania na wcielenie to wszystko w normie , mam nadzieje że już niedługo zadzwonią, najgorsze jest to że nie mam takiej mobilizacji bo czas nie goni nic się nie wie, wcześniej ćwiczyłem troszkę teraz to tylko pływam 2x w tygodniu.
andy205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości